Produse de îngrijire a părului care pot fi găsite într-un dulap de bucătărie: uleiuri, drojdie, miere și altele

Produse de îngrijire a părului care pot fi găsite într-un dulap de bucătărie: uleiuri, drojdie, miere și altele

Avem tendința de a spune că părul „bea” apă și că putem „hrăni” firele cu substanțe nutritive. Dar știați că majoritatea acestor substanțe care hrănesc părul pot fi găsite cu ușurință în cămară? Continuați să citiți pentru a afla cum diferite produse de îngrijire a părului de casă preparate din alimentele dvs. afectează firele și pentru a afla ce ingrediente merită utilizate pentru a oferi o îngrijire adecvată părului.

Îngrijirea conștientă a părului la domiciliu este o modalitate ușoară și ieftină de îmbunătățire a stării firelor. Este abilitatea de a folosi cele mai simple soluții.

Crearea propriului produs de îngrijire a părului prin utilizarea ingredientelor disponibile în bucătăria dvs. este ca și cum ați priva produsele cosmetice din farmacie de substanțele care ar putea dăuna părului (parabeni, alcooli, ftalați, siliconi etc.) - și acest lucru ar trebui făcut de dragul firelor dvs.

Părului dvs. îi plac produsele cosmetice de casă?

Cu siguranță, nu trebuie să le folosiți atunci când aplicați produse de îngrijire a părului, cum ar fi uleiurile de păr Nanoil, care conțin numai substanțe naturale care acționează benefic asupra structurilor părului. Cu toate acestea, este o idee bună să introduceți, cel puțin din când în când, ceva nou în ritualurile dvs. de îngrijire a părului. Cu alte cuvinte, încercați să aplicați alternativ produse profesionale de îngrijire a părului și măști de casă împreună cu clătiri de păr. Părul dvs. va fi recunoscător pentru o astfel de diversitate!

Aflați ce produse pe care le depozitați în mod normal în bucătărie pot fi mutate în baia dvs. pentru a vă crea produsele de îngrijire a părului de casă.

Cele mai bune uleiuri naturale pentru păr

Indiscutabil, când vine vorba de îngrijirea părului la domiciliu, favoritele absolute sunt uleiurile. Sunt surse naturale de substanțe esențiale precum acizii grași, fosfolipidele și vitaminele.

Să ne inspirăm din natură și să folosim posibilitățile oferite de peste o sută de uleiuri vegetale diferite, care de fapt sunt aplicate pe scară largă în cosmetică. Cele mai multe dintre ele pot fi găsite cu ușurință în cămările noastre pentru a fi folosite ca bază de mască de păr de casă, de exemplu.

Faceți cunoștință cu uleiurile de gătit care pot fi folosite pentru tratamentul cu ulei a părului!

  1. Ulei de măsline - 72% din acest ulei este fabricat din acid oleic prețios. De asemenea, conține următoarele vitamine: A, E, D și K. Datorită lor, uleiul de măsline este atât de bun pentru a umple părul cu apă și pentru a preveni pierderea acesteia. Mai mult, acest ulei natural hrănește părul, are grijă de el și lasă firele strălucitoare. Dacă decideți să aplicați ulei de măsline pe scalp, îl puteți folosi pentru a calma iritarea și a reduce inflamația potențială.
  2. Ulei de migdale dulci - miroase minunat și, în plus, conține substanțe valoroase precum acizi grași, minerale, precum și vitaminele A, D, E și grupa B. Poate fi folosit pentru a unge întreaga lungime a părului cu el sau pentru a proteja doar vârfurile părului. Uleiul de migdale dulci susține regenerarea părului, hrănește și menține hidratarea. De fapt, datorită uleiului de migdale dulci, puteți reduce fragilitatea părului, deoarece această substanță naturală face părul mai elastic și îl lasă lucios.
  3. Ulei de cocos - este o sursă excelentă de minerale și vitamine, cu toate acestea, trebuie aplicat cu atenție. Pentru a clarifica, acesta este un ulei destul de gros și greu, și multe tipuri de păr nu îl tolerează bine. Cu toate acestea, dacă este aplicat în mod corect, uleiul de nucă de cocos este capabil să furnizeze hidratare părului, să prevină pierderea proteinelor, să definească buclele, să faciliteze combaterea mătreței și să dea părului strălucire.
  4. Ulei de in - unul dintre puținele uleiuri recunoscute pentru oferirea unui echilibru uniform al acizilor grași omega-3 și omega-6. În afară de aceștia, conține o concentrație destul de mare de vitamina E, proteine, potasiu și zinc - care este un element chimic foarte important pentru păr. Tratarea părului cu ulei de in este o modalitate ușoară de a obține fire mai puternice, mai elastice și vizibil mai fine.
  5. Ulei de Argan - Aur marocan care este cu siguranță mai frecvent utilizat în îngrijirea corpului și a părului decât în gătit, în ciuda faptului că este comestibil. Acest ulei este bogat în vitamina E, acizi grași esențiali și steroli vegetali. Într-adevăr, mirosul de ulei de argan este caracteristica pe care mulți oameni o consideră atrăgătoare, dar acțiunea benefică a acestui ulei este chiar mai extraordinară decât aroma sa. Pe scurt, uleiul de argan regenerează părul, îl netezește, protejează împotriva temperaturilor ridicate și a vârfurilor despicate, facilitează coafarea, minimizează acțiunea adversă a radiațiilor UV și tratează eficient mâncărimea scalpului.
  6. Ulei de floarea soarelui - conține patru vitamine cruciale, în ceea ce privește îngrijirea părului: retinol (A), tocoferol (E), calcitriol (D) și vitamina F. Chiar vitaminele care sunt dorite de părul deshidratat și super uscat și care caută întărire imediată. Uleiul de floarea soarelui ajută la reaprovizionarea părului cu apă, susține regenerarea și crește elasticitatea părului.
  7. Ulei de semințe de prune - este o sursă de beta-caroten, antioxidanți și acizi grași omega. Este recunoscut ca fiind un ulei minunat cu care se tratează părul, deoarece se absoarbe excepțional de repede și nu lasă părul prea încărcat. În schimb, protejează firele împotriva factorilor externi agresivi, furnizează părului vitamine și îl hidratează.
  8. Ulei de macadamia - putem găsi aici un acid gras omega-7 care apare rar, care, de fapt, este un constituent principal al sebumului uman produs de scalp. Datorită acestui fapt, uleiul de macadamia este capabil să întinerească părul, să-i îmbunătățească starea, să prevină pierderea apei și să hrănească. Mai mult, uleiul de macadamia este considerat util în coafarea părului, deoarece accelerează timpul de uscare a părului și intensifică efectele colorării părului.
  9. Ulei de muștar - acest ulei hindus utilizat frecvent în gătit cu mai multe caracteristici poate fi folosit cu succes în îngrijirea părului. Conține cinci minerale (inclusiv seleniu și zinc), acizi omega și un complex de vitamine. Este recunoscut pentru proprietățile sale de accelerare a creșterii părului. Când este frecat pe scalp, uleiul de muștar hrănește bulbii de păr, îi întărește și încetinește căderea părului.
  10. Ulei din semințe de struguri - este un ulei universal de păr care prezintă proprietăți calmante. Facilitează regenerarea, ajută la combaterea mătreței și se ocupă de scalpul gras. Uleiul din semințe de struguri protejează și părul de soare.

Ou - beneficiile maionezei în îngrijirea părului

Un element esențial al tuturor tipurilor în bucătărie (cu excepția bucătăriei vegane, desigur) este oul. Acesta este un ingredient discret care a ajutat pe bunicile și străbunicele noastre să mențină o stare bună a părului, pe care în prezent încercăm să o realizăm cu ajutorul unei game de produse scumpe de îngrijire a părului. Care sunt proprietățile oului și de ce maioneza este o alternativă interesantă la o mască de păr?

Într-adevăr, oul ascunde un număr destul de mare de ingrediente vitale și importante - proteine din care este făcut părul, sulf necesar pentru a crea așa-numitele punți disulfidice și pentru a elimina mătreața, precum și biotina revitalizantă (vitamina H). Acest lucru face ca oul să fie aplicat pe păr:

  • combate mătreața
  • previne părul fragil
  • întărește părul pe toată lungimea sa
  • previne căderea părului
  • lasă părul neted, moale și strălucitor

Convingerea că maioneza este o alternativă care merită încercată la masca de păr nu ar trebui luată la propriu. Maioneza care poate fi găsită într-un magazin nu va face mare lucru în ceea ce privește îmbunătățirea părului. În schimb, ar trebui să amestecați un ou cu un ulei ales pentru a crea o mască de ou pentru păr făcută acasă, care de fapt este similară în compoziție cu maioneza obișnuită.

Creșterea hidratării părului cu miere

Fără îndoială, îngrijirea părului uscat este o provocare uriașă. Din fericire, unele substanțe găsite în dulapurile de bucătărie pot face această sarcină mult mai ușoară - în special mierea care este o substanță naturală, dulce și bogată în nutrienți. Conține următoarele microelemente: potasiu, clor, fosfor, magneziu, calciu, fier, molibden, mangan și cobalt, vitamine: A, B1, B2, B6, B12, C, acid folic, acid pantotenic și biotină.

Ce proprietăți fac din miere un agent puternic capabil să îmbunătățească semnificativ starea părului? Ce face ca mierea să merite aplicată pe păr, indiferent dacă este subțiată cu apă sau sub forma unui constituent din masca de păr?

Cele mai importante sunt proprietățile sale hidratante datorită cărora mierea ajută cel mai bine părul uscat. Nu furnizează doar apă structurilor interioare ale părului, dar, de asemenea, datorită naturii sale higroscopice, blochează apa acolo! În plus, mierea este un antioxidant puternic și este antiseptic, hrănește părul și îl întărește prin reducerea fragilității și limitarea subțierii și a mătreței.

Fapt amuzant despre miere

Știați că unul dintre constituenții mierii este hidroperoxidul, care este o substanță mai cunoscută sub numele de peroxid de hidrogen (dacă este utilizat în concentrație de 3%, desigur)? De aceea, puteți observa că părul dvs. se luminează dacă este tratat cu miere!

Drojdie pentru creșterea părului

La modă în ultimele luni în îngrijirea părului este utilizarea drojdiei pentru a ajuta firele să crească mai repede. Unii oameni au băut-o, alții au folosit-o ca ingredient principal al măștilor sau balsamurilor de scalp. Indiferent de metoda de aplicare, rezultatele sunt destul de similare - creșterea accelerată a părului, încetinirea subțierii părului și aspectul superb al părului. În plus, drojdia îmbunătățește starea părului, ceea ce se traduce prin fire mai sănătoase, mai puternice și strălucitoare.

Atât proprietățile menționate mai sus, cât și alte proprietăți ale drojdiei se datorează unui conținut imens de biotină, aminoacizi (arginină, tirozină, cistină) care constituie vitamine și minerale din grupa B ale părului, (zinc, seleniu, cupru, potasiu, calciu, crom și fosfor). Pe scurt, părul tratat cu drojdie devine mai sănătos, mai puternic și plin de strălucire naturală.

Făină în loc de șampon uscat

O substanță destul de interesantă care poate fi găsită într-un dulap de bucătărie este... făina. De exemplu, amidonul din cartofi. Mulți oameni nu știu că poate fi folosit ca o alternativă la șamponul uscat, care este responsabil pentru a face părul proaspăt într-o clipă.

Amidonul din cartofi este bun la absorbția umezelii și a excesului de sebum, motiv pentru care este capabil să lase părul fără grăsimi și voluminos. Dacă firele dvs. sunt întunecate, trebuie să fiți atentă când vine vorba de cantitatea de făină aplicată. Pentru a clarifica, nu ar trebui să aplicați prea multă făină pentru a preveni crearea acelui aspect alb prăfuit pe păr. Cel mai bun mod de a pune făină pe păr este folosind o perie pufoasă de pudră pentru a tampona scalpul. La sfârșit, ar trebui să folosiți degetele pentru a clăti părul la rădăcini și să continuați cu pieptănarea.

Spălarea părului cu praf de copt

În era îngrijirii ecologice, putem observa că spălarea părului fără șampon câștigă în prezent popularitate. Cum se face pentru a curăța bine părul și a elibera scalpul de impurități, sebum și reziduuri cosmetice?

O alternativă interesantă este folosirea prafului de copt pentru spălarea părului. Aceasta este încă o substanță găsită în bucătărie, care merită implementată în îngrijirea zilnică a părului. Praful de copt prezintă caracteristici puternice de curățare și nu are probleme cu îndepărtarea reziduurilor de măști, balsamuri, uleiuri și alte produse de coafat. Lasă părul împrospătat și detoxificat.

Cu toate acestea, trebuie să se realizeze că reacția prafului de copt este alcalină, astfel încât scade pH-ul părului și scalpului. Din acest motiv, un șampon cu praf de copt ar trebui să fie însoțit de o clătire acidă de casă pentru păr.

Îngrijirea părului cu legume și fructe

Nucleul piramidei alimentare actuale, care sunt legumele și fructele, poate fi folosit și ca produse de îngrijire a părului la domiciliu. O banană pe care nimeni nu vrea să o mănânce, pătrunjel pălit sau ceapă decojită - nu le aruncați! Ele pot servi pentru părul dvs. ca o mască sau ca o clătire a părului.

Ce legume, fructe și ierburi ar trebui folosite ca produse de casă pentru îngrijirea părului? Aflați-le pe cele mai populare și descoperiți proprietățile lor pe cont propriu. La urma urmei, a afla ce se poate realiza datorită unui ingredient discret care ne este la dispoziție este pură distracție!

  1. Banane -cea mai simplă mască de păr este o banană coaptă amestecată cu iaurt, ulei preferat sau suc de aloe. Părului îi place acest fruct exotic, deoarece conține un număr destul de mare de proteine care sunt esențiale pentru o creștere adecvată a părului.
  2. Lămâie - un ingredient obligatoriu adăugat la multe măști și clătiri de păr este sucul de lămâie care face de cele mai multe ori părul evidențiat. De asemenea, prezintă alte proprietăți: se ocupă de deficitul de vitamine (C, grupul B și acidul foliculid), precum și de deficitul de minerale (zinc, potasiu, mangan, calciu). Sucul de lămâie dăruiește firelor strălucire și încetinește procesul de albire a părului.
  3. Avocado - este un fruct bogat în vitamine (avocado se numește ulei cu șapte vitamine), minerale și acizi grași. Datorită lor, avocado hrănește, previne pierderea apei și disciplinează părul. În plus, conține clorofilă, care este un pigment verde care prezintă acțiune antioxidantă.
  4. Pătrunjel - acesta este un ingredient care oferă numeroase aplicații în ceea ce privește îngrijirea părului. Sucul de pătrunjel accelerează creșterea părului și lasă firele întărite semnificativ. În plus, pătrunjelul conține o mulțime de vitamine, de aceea este o idee bună să folosiți aceste frunze verzi pentru a pregăti un cocktail hrănitor, o clătire a părului sau un balsam pentru scalp. Este extrem de bogat în vitamina C. Pentru a clarifica, 100 g de pătrunjel ar putea conține chiar și 160 mg din această vitamină.
  5. Ridiche neagră - tratamentele de înfrumusețare a părului la domiciliu cu ridiche neagră sunt recomandate celor al căror păr are nevoie de un impuls energetic uriaș. Această legumă întărește bulbii de păr și stimulează creșterea părului. Balsamul pentru scalp cu ridiche neagră este, de asemenea, recomandat ca preparat cu proprietăți antiseptice, anti-seboreice și anti-mătreață. Pentru a spune altfel, ridichea neagră este recunoscută ca fiind un remediu eficient pentru toate afecțiunile de care ar putea suferi scalpul.
  6. Ceapă - chiar și o ceapă aparent obișnuită ar putea calma inflamațiile, întări părul și accelera creșterea acestuia. O clătire de păr cu foi de ceapă făcută în casă este o tehnică remarcabilă de colorare a părului fără a utiliza coloranți. Fiartă și lăsată peste noapte, pielea de ceapă va elibera tot ceea ce ar putea oferi împreună cu pigmentul care întunecă firele.
  7. Usturoi - deși aroma usturoiului ar putea să îi descurajeze efectiv pe mulți să îl folosească pentru a-și condiționa părul, acțiunea sa benefică livrată părului merită recunoscută. Pe scurt, usturoiul este capabil să stimuleze creșterea accelerată a părului și să prevină chelia. Din acest motiv, unii oameni ar putea considera frecarea usturoiului în scalp ca o modalitate eficientă de îmbunătățire a aspectului părului.

Puterea de înfrumusețare a semințelor

Gândiți-vă puțin: din moment ce o sămânță minusculă este capabilă să producă o plantă sănătoasă, înseamnă că aceasta trebuie să conțină o multitudine de substanțe valoroase. De ce nu le-ați folosi pentru a vă spori sănătatea și aspectul părului?

  1. Semințe de in - acest gel de semințe de in popular pe web poate fi făcut acasă, acoperind semințele cu apă și lăsând până când semințele devin mai mari. Această metodă simplă vă permite să obțineți o mască de păr bogată în vitamine, proteine, fibre și substanțe minerale (fier, magneziu, calciu și zinc). Acest gel își datorează popularitatea faptului că face ca părul să fie hidratat, lăsând firele de păr strălucitoare, netezite și întărite. De asemenea, gelul din semințe de in accelerează creșterea părului și previne chelia.
  2. Nigella sativa - deoarece uleiul de flori de fenicul este cunoscut și sub numele de aurul faraonilor, trebuie să ofere o îngrijire a părului aproape regală. Și așa funcționează infuzia de chimen negru, care de fapt este făcută din acizi grași nesaturați (aprox. 85%). Datorită acestui fapt, semințele de chimen negru îmbunătățesc starea părului și îl hrănesc. În plus, semințele sunt cunoscute pentru a fi un antioxidant puternic care oferă, de asemenea, acțiune antiinflamatoare și anti-bacteriană.
  3. Schinduf - deși miroase a supă de pui, schinduful funcționează ca o baghetă magică care face părul lung, puternic și frumos. Semințele acestei plante legendare conțin saponine, lecitină, vitaminele A, B și C, precum și săruri minerale. Stimulează sinteza proteinelor și încurajează procesele naturale de auto-regenerare a părului.
  4. Cafea - desigur, poate fi băută dimineața pentru a ne face mai viguroși, dar și această băutură neagră ar putea fi folosită pentru a furniza energie firelor noastre. Clătirea părului cu cafea este cea mai bună băutură energizantă pentru scalp, care stimulează fluxul sanguin, ceea ce încurajează, în consecință, o creștere mai rapidă a părului. Boabele de cafea măcinate ar putea fi folosite pentru a vă pregăti peelingul pentru scalp făcut în casă, care ajută la îndepărtarea reziduurilor cosmetice.

Clătiri de păr cu oțet

Și, în sfârșit, ultimul ingredient de menționat care poate fi găsit într - un dulap - oțet. Este de neînlocuit atât în bucătărie, cât și în îngrijirea părului. De ce?

Clătirile de păr care conțin oțet sunt cel mai simplu mod de a restabili nivelul corect al pH-ului, de a închide cuticulele și de a netezi părul după spălare. Cel mai bun în acest caz este oțetul de mere sau, alternativ, alt oțet de fructe combinat cu apă. Cu toate acestea, este mai bine să evitați utilizarea oțetului spirtos (ar putea deshidrata părul și scalpul), precum și a oțetului de struguri/vin (ar putea deschide la culoare părul).

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate