Tratamente de Scalp pentru un Păr Lung și Sănătos - Cele Mai Bune Produse Cosmetice la Domiciliu

Tratamente de Scalp pentru un Păr Lung și Sănătos - Cele Mai Bune Produse Cosmetice la Domiciliu

Îngrijirea corectă a scalpului este esențială pentru o îngrijire eficientă a părului. Suntem din ce în ce mai conștienți de faptul că un șampon sau un balsam nu sunt suficiente pentru a avea o podoabă capilară superbă și sănătoasă. Trebuie, de asemenea, să folosim extracte vegetale și din plante care întăresc părul direct de la rădăcină. Descoperiți cele mai bune tratamente pentru scalp, creați-vă acasă o terapie capilară proprie bazată pe plante și bucurați-vă de un păr de invidiat, lung și puternic.

Un tratament pentru scalp sau un balsam pentru scalp este un tip de produs care se poate mândri cu o istorie de ani buni. Încă de pe vremea străbunicilor noastre le foloseau, iar acum acestea revin în actualitate. Ce sunt ele de fapt, de ce sunt cele mai bune alegeri și cum să le folosim corect?

Ce este un tratament pentru scalp?

În termeni simpli, tratamentul pentru scalp este un balsam lichid excepțional pe care îl aplicați inclusiv (sau în cea mai mare parte) pe scalp.

Tratamentele pentru scalp au o consistență apoasă, așa că utilizarea unui pulverizator sau a unor flacoane cu picurător este cea mai bună formă de aplicare. În afară de consistență, contează foarte mult formula - majoritatea tratamentelor pentru scalp sunt amestecuri de ierburi și extracte de plante, uneori îmbogățite cu uleiuri naturale.

Când vine vorba de utilizare, se întinde pe pielea capului și se freacă bine, masând delicat pentru a crește fluxul sanguin, a hrăni, a regla funcționarea glandelor sebacee, a stimula creșterea și a opri căderea părului. Fiecare dintre aceste tipuri de plante are beneficii ușor diferite pentru păr, dar toate au un singur scop: întărirea bulbilor de păr și îngrijirea scalpului.

Tratamentele pentru scalp au rolul de:

  • a hrăni pielea capului: un scalp îngrijit înseamnă un păr mai sănătos și mai puternic
  • a echilibra producția de sebum - excesul de sebum este o problemă frecventă a părului, care ne împiedică să realizăm visul de a avea un păr frumos și sănătos și tinde să prevină creșterea acestuia.
  • a accelera creșterea părului și de a preveni căderea acestuia - ingredientele din tratamentele pentru scalp stimulează bulbii și astfel fac părul să crească mai repede, livrează oxigen la nivelul matricei capilare și al scalpului
  • a intensfica efectul altor produse - un masaj în timpul aplicării unui tratament pentru scalp permite ingredientelor din alte produse să pătrundă mai adânc, ceea ce sporește eficiența fiecărui produs folosit
  • a hidrata scalpul - datorită tratamentului, scăpați de scalpul uscat, cu mâncărimi și scuame
  • a calma inflamațiile minore, prevenind apariția acneei la nivelul scalpului
  • a ridica rădăcinile părului - tratamentele pentru scalp adaugă volum și densitate părului și vă mențin coafura proaspătă pentru o perioadă mai îndelungată de timp

De ce ar trebui să folosiți tratamente pentru scalp?

Răspunsul este foarte simplu: acestea sunt unele dintre puținele produse pe care le puteți aplica pe scalp, nu doar pe păr. În acest fel, produsul ajunge la bulbii care sunt, de fapt, sursa de viață a părului dumneavoastră. Bulbii sunt cea mai importantă parte a părului - rădăcina care menține părul sănătos.

Cum să alegeți tratamentele pentru scalp?

Din păcate, unele tratamente pentru scalp disponibile în comerț nu sunt potrivite pentru utilizare. Un tratament pentru scalp nu ar trebui să conțină nici silicoane, nici alcooli grei. Cele care se găsesc pe rafturile din comerț au adesea ingrediente controversate, așa că verificați întotdeauna INCI-ul înainte de cumpărare.

Tratamentele cu ulei pentru scalp sunt cele mai bune pentru a fi folosite ca balsamuri înainte de spălare sau atunci când scalpul este foarte uscat. Nu uitați că unii alcooli cosmetici nu sunt chiar atât de nocivi și că, de fapt, favorizează transferul de nutrienți către bulbi și, adițional, încălzesc pielea și stimulează circulația sângelui - este foarte probabil ca tratamentul să acționeze mai rapid și mai eficient.

Tratamentul scalpului - cum și când să îl folosiți?

Există 3 moduri de utilizare a tratamentelor pentru scalp. Alegerea depinde de preferințele dumneavoastră sau de tipul de produs și de instrucțiunile din prospect.

  1. Înainte de spălare - aplicați tratamentul pe părul și scalpul nespălate, lăsați să acționeze timp de aproximativ 2 ore, apoi spălați cu șampon. Această metodă este recomandată în timpul aplicării tratamentelor pentru scalp care conțin uleiuri vegetale. Aplicarea acestuia pe părul uscat după spălare riscă să vă lase părul încărcat și gras.
  2. După o spălare pe părul umed - aplicați un tratament pentru scalp pe părul ușor umed, uscat cu un prosop. Balsamurile pentru scalp fără clătire sunt mai blânde și au o consistență ușoară și lichidă. Nu este necesar să îl clătiți.
  3. După o spălare pe părul uscat - aplicat în acest fel, tratamentul protejează părul de deteriorare și hrănește scalpul. De asemenea, amplifică volumul și întărește rădăcinile, așa că aplicați-l în fiecare zi pe pielea uscată a capului. Funcționează ca un styler extraordinar care îmbunătățește aspectul părului dvs.

Cum se utilizează tratamentele pentru scalp?

Aplicarea directă pe scalp cu ajutorul unui spray sau al unui flacon cu pompiță este, de obicei, o metodă recomandată. În același timp, este și cea mai confortabilă metodă. Dacă tratamentul pentru scalp nu este prevăzut cu un pulverizator sau alt dozator special, folosiți un ambalaj uzat, spălat și degresat, al unui produs cosmetic pe care l-ați consumat deja.

Aplicați tratamentul mai întâi pe linia de separare. Masați-l ușor în piele cu vârful degetelor. Nu uitați că este extrem de important să masați scalpul - acest lucru permite ingredientelor să pătrundă în straturile mai profunde ale părului (bulbi) și în scalp. Masajul nu trebuie să dureze mult - câteva minute sunt suficiente pentru a spori fluxul sanguin.

Tratamente pentru scalp - cât timp trebuie folosite și când veți observa efectele?

Cât timp ar trebui să folosiți tratamentul pentru scalp depinde de nevoile dvs. și mai ales de starea părului dvs. Părul deteriorat are nevoie de un tratament mai îndelungat.

Totuși, rețineți că ar trebui să folosiți un tratament pentru scalp timp de 3-4 săptămâni. Să nu ne înșelăm - un tratament pentru scalp care oferă rezultate după prima utilizare nu există, deoarece produsul și ingredientele sale au nevoie de timp pentru a-și începe activitatea.

Evident, unele efecte ar putea fi vizibile mai devreme. Dacă părul dvs. nu este puternic deteriorat, este posibil să observați o încetare a căderii părului după 2-3 săptămâni de aplicare sistematică. Primele fire de păr noi-crescute vor fi vizibile după aproximativ 4 săptămâni.

Atunci când optați pentru un tratament pentru scalp, asigurați-vă că urmați instrucțiunile producătorului. Dacă prospectul spune că terapia ar trebui să dureze cel mult 3 săptămâni, luați o pauză. Deseori, tratamentul poate fi reînnoit după aproximativ 7 zile.

Cel mai bun tratament al scalpului pentru creșterea și hrănirea părului

Nu există reguli bine definite care să ne permită să creăm un tratament unic și eficient pentru scalp. De asemenea, ține de o alegere individuală. Există numeroși factori care vor determina funcționarea sau lipsa efectului unui anumit ingredient asupra părului dvs.

De asemenea, ar trebui să rețineți că îngrijirea părului pe bază de plante nu este potrivită pentru toți. Ierburile pot avea un efect prea aspru de curățare asupra părului fin, fragil sau vopsit. În consecință, părul își va pierde strălucirea în loc să o capete. Firele devin terne, întrucât nuanța părului se decolorează mai repede. În acest caz, ar trebui să recurgeți la o alternativă, și anume tratamentul cu ulei pentru păr. Amestecurile individualizate de uleiuri naturale, îmbogățite cu ingrediente speciale, vor întări bulbii și vor stimula procesele din matricea părului, precum și vor garanta o îngrijire genială a părului și a scalpului: vor hrăni, înfrumuseța și vor readuce strălucirea și vitalitatea. Dacă sunteți în căutarea unui remediu eficient, încercați unul dintre uleiurile de păr Nanoil. Se aplică pe lungimea părului și în special pe scalp, pentru a întări părul din interior și a-l proteja de deteriorare.

DIY - cum pot fi preparate la domiciliu tratamentele scalpului pentru creșterea și întărirea părului?

Tratamentele de casă pentru scalp sunt geniale pentru toți cei dintre voi care aveți un scalp sensibil, ce nu tolerează alcoolii grei sau produsele sintetice din produsele deja fabricate. Dacă optați pentru un tratament de scalp realizat manual, păstrați-l în frigider și folosiți-l în decurs de 3-4 zile.

  • Tratamentul pentru scalp cu semințe de schinduf combate căderea părului și oferă o strălucire intensă și frumoasă. Este, de asemenea, un remediu eficient pentru scalpul gras sau mătreața cronică.
    Turnați o cană de apă clocotită peste o linguriță de semințe de schinduf măcinate. După ce se răcește, scurgeți semințele și turnați lichidul într-o sticlă specială cu pompă sau cu pulverizator. Cel mai bine este să îl folosiți seara și să spălați părul dimineața - în acest fel scăpați de un miros caracteristic, intens, al schindufului.
  • Tratament pentru scalp cu urzică și coada-calului - un adevărat hit în rândul obsedaților de îngrijirea părului. Este un produs bogat în cupru, esențial pentru aspectul sănătos al pielii și pentru creșterea unui păr puternic. Tratamentul scalpului cu coada-calului și urzică ajută părul să crească mai gros, mai puternic și îi intensifică culoarea, dar, în special, calmează mâncărimile iritante ale scalpului și reduce secreția de grăsime, pentru o prospețime și un volum de durată.
    Tratamentul este ușor de realizat: se infuzează câte o lingură de urzică și una de coada-calului într-o cană de apă clocotită. Mirosul acestor plante nu persistă pe păr, așa că nu ezitați să îl folosiți de câteva ori pe zi pe părul deteriorat.
  • Tratamentul pentru scalp cu mesteacăn - unul dintre cele mai populare tratamente pentru scalp. Nu necesită nici o pregătire, întrucât puteți cumpăra o apă de mesteacăn gata de utilizare. Alegeți un produs organic certificat, fără substanțe artificiale.
    După utilizarea apei de mesteacăn, părul este moale și strălucitor. Apa de mesteacăn este potrivită atât pentru părul gras, cât și pentru părul extrem de uscat, supraprocesat, sensibilizat și deteriorat.
  • Tratamentul pentru scalp cu brusture și steag dulce. Le puteți folosi separat, dar se completează de minune și împreună. Folosiți amestecul pentru a reduce secreția de sebum și pentru a obține, în final, mult dorita creștere mai rapidă a părului. Ambele plante sunt cunoscute de secole întregi pentru efectul lor hrănitor și antibacterian. Ele opresc căderea părului și scad producția de sebum, împiedicând în același timp apariția grăsimii.
    Turnați apă peste câte o linguriță de rădăcină de brusture și de floare de steag dulce, fierbeți timp de 3-5 minute, strecurați, răciți, masați în fiecare zi pe scalp și pe păr.
  • Tratamentul pentru scalp cu suc de lămâie - un alt balsam pentru scalp ușor de făcut și extrem de eficient, care se bucură de o mare popularitate printre femeile cu părul lung. Acesta împrospătează excelent și blochează apariția grăsimii la nivelul scalpului.
    Adăugați o jumătate de cană de apă la sucul de lămâie proaspăt stors, limpede, extras dintr-o jumătate de lămâie. Aplicați după o spălare, lăsând să acționeze.
  • Tratamentul pentru scalp cu cafea - o mască excelentă, intens eficientă pentru creșterea părului. Cofeina sporește fluxul sanguin către scalp și astfel întărește bulbii, hrănește scalpul și favorizează creșterea părului.
    Faceți o cafea tare, separați cafeaua de zaț. Frecați cafeaua în scalp la fiecare 2-3 zile. Nu aruncați zațul la gunoi - amestecați-l cu un ulei natural nerafinat și efectuați un exfoliant pentru scalp, aplicându-l o dată pe săptămână.
  • Tratamentul pentru scalp cu chihlimbar are un efect de întărire și netezire, reduce grăsimea și este o protecție solară naturală împotriva expunerii la soare. Chihlimbarul stimulează creșterea părului, îmbunătățește metabolismul, livrează oxigen bulbilor, precum și calmează iritațiile scalpului. Împiedică despicarea vârfurilor părului și protejează de elementele externe dăunătoare.
    Aveți nevoie de chihlimbar brut și asigurați-vă că este natural: chihlimbarul autentic se scufundă în apă dulce și plutește în apă sărată.
    Luați 50 g de pulbere de chihlimbar și turnați-le într-un flacon de sticlă sau într-un jar. Apoi, adăugați jumătate de litru de alcool (95%). Puneți-l deoparte într-un loc cald timp de cel puțin 10 zile, agitând sticla din când în când. Ulterior, tratamentul pentru scalp capătă o nuanță aurie frumoasă. Aplicați-l în fiecare zi, de preferat înainte de somn, diluându-l mai întâi cu apă.
  • Tratamentul pentru scalp cu aloe vera. Aloe este un balsam impecabil pentru părul subțire, ameliorează iritațiile și calmează pielea. Mai presus de toate, însă, hidratează părul și pielea capului.
    Aceasta îmbunătățește în mod surprinzător starea părului uscat.
    Amestecați un suc de Aloe vera de înaltă calitate (ideal, organic) cu apă și masați zilnic pe scalp și păr.
  • Tratamentul pentru scalp cu ridiche neagră - un balsam multifuncțional perfect pentru părul tern și fără volum. Această legumă este cunoscută pentru efectul său reparator, fortifiant și hrănitor. Blochează secreția excesivă de sebum, împrospătează și stopează căderea părului.
    Mixați aprox. jumătate de ridiche neagră într-un storcător. Turnați sucul într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizați pe păr și scalp cu 30 de minute înainte de spălarea acestuia. Nu este indicat să îl lăsați să acționeze din cauza ridichei negre, care are un miros foarte intens și mai puțin plăcut. Totuși, dacă doriți să îl lăsați să acționeze mai mult timp, aplicați-l înainte de somn și spălați părul dimineața.

Tratamentul scalpului - obligatoriu de știut!

Dacă doriți să profitați la maximum de tratamentele pentru scalp și să vă bucurați de cele mai bune rezultate pentru păr și scalp, folosiți-le zilnic, cu credință. Aceeași regulă se aplică și în cazul tratamentului cu ulei pentru păr - timpul este crucial pentru ca produsele să acționeze. Cu cât veți aplica mai des tratamentul pentru scalp, cu atât veți observa mai curând efectele. Utilizarea zilnică este o idee excelentă, chiar și în zilele în care nu vă spălați pe păr.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate