Cele Mai Populare Mituri despre Păr. Cum NU Trebuie Îngrijit Părul?

Cele Mai Populare Mituri despre Păr. Cum NU Trebuie Îngrijit Părul?

Există oare vreo femeie care ar spune nu unui păr frumos, sănătos și puternic? În goana după frumusețe, testăm diverse remedii, dar încă mai credem în atâtea mituri despre păr. Aflați care sunt cele mai răspândite sfaturi de îngrijire a părului bazate pe minciuni. Există un sâmbure de adevăr în vreunul dintre ele?

Suntem capabili să facem multe pentru ca podoaba noastră capilară să ne surprindă prin strălucire, lungime și elasticitate. Păcat că, adesea, îi facem rău urmând sfaturile provenite din surse nesigure.

Dacă dormitul cu părul ud funcționează pentru prietena dvs. nu înseamnă că părul dvs. nu se va rupe în consecință. Ar fi bine să găsiți o modalitate mai eficientă de a renunța la uscarea părului cu foehn-ul. Până la urmă, părul ud este mult mai predispus la deteriorare.

În concluzie, ce sfaturi populare de îngrijire a părului ar trebui să uitați pentru totdeauna?

15 MITURI DESPRE ÎNGRIJIREA PĂRULUI

MITUL NR. 1

Spălarea frecventă provoacă căderea rapidă a părului.

Atunci când părul începe să cadă excesiv, mulți dintre cei care suferă dau vina pe cele mai simple activități, cum ar fi spălarea. O spălare frecventă a părului, care presupune că determină căderea părului, provoacă uscăciune și agravează starea generală, este un mit larg răspândit și persistent.

Nu este deloc adevărat! De fapt, o rutină corectă de spălare a părului combinată cu un masaj delicat al scalpului și cu un produs de spălare adecvat este o soluție eficientă pentru a îmbunătăți aspectul părului. Spălându-vă zilnic, stimulați fluxul sanguin, purificați părul și scalpul, întăriți bulbii și, în consecință (și contrar mitului), accelerați creșterea părului.

Cu toate acestea, există un sâmbure de adevăr în acest mit. Dacă folosiți adesea produse nepotrivite, cu agenți de curățare puternici, s-ar putea ca, într-adevăr, să provocați căderea prea multor fire.

MITUL NR. 2

Părul se obișnuiește cu produsele cosmetice.

Convingerea că părul se obișnuiește cu produsele cosmetice este unul dintre cele mai frecvente mituri întâlnite în spoturile publicitare. Pentru a ne încuraja să cumpărăm mai multe produse cosmetice, mărcile ne fac să credem că avem cu adevărat nevoie de un șampon nou, deoarece cel pe care îl folosim nu mai funcționează, nu-i așa?

Trebuie să știți că nici părul și nici scalpul nu se obișnuiesc cu produsele cosmetice. Substanțele acționează în același mod tot timpul, hrănind, hidratând, reparând. Impresia că un produs cosmetic nu mai funcționează nu este consecința faptului că ne-am obișnuit cu el - este rezultatul îmbunătățirii stării părului. Cu alte cuvinte, un anumit balsam sau șampon nu-și mai îndeplinește rolul, pentru că și-a îndeplinit deja rolul, reparându-vă părul. În concluzie, a venit timpul să schimbați modul de îngrijire a părului dumneavoastră!

MITUL NR. 3

Cu cât se aplică mai mult balsam, cu atât mai bine.

Acest mit popular despre îngrijirea părului se referă la aproape toate tipurile de produse cosmetice: balsamuri, măști, șampoane, uleiuri. Credem în mod greșit că, cantitatea unui produs semnifică și efecte mai bune - considerăm că astfel livrăm mai mulți nutrienți. Din păcate, nu este adevărat.

În timpul aplicării oricărui produs, trebuie să respectați instrucțiunile de utilizare! Dacă producătorul măsoară că o picătură este suficientă pentru părul de lungime medie, nu vă vărsați pe cap o ceașcă de balsam. Dacă aplicați mai mult produs decât este indicat în prospect, nu veți spori efectul și nici nu veți face ca acesta să acționeze mai intens. Este valabil și pentru o altă greșeală pe care tindem să o facem, și anume, aplicăm balsamul pe scalp atunci când este clar precizat că un produs este destinat pentru păr.

Nu accelerați efectele și nici nu economisiți bani - în schimb, risipiți o mulțime de produse și - mai presus de toate - îngreunați părul, blocați căile de ieșire ale foliculilor de păr și gresați scalpul.

MITUL NR. 4

Tunderea vârfurilor părului favorizează creșterea mai rapidă al acestuia.

Creșterea părului este cauzată de diviziunile corespunzătoare ale celulelor din bulbii de păr - substanțele nutritive ajung în foliculul pilos și sunt sintetizate în cheratină. Nu contează dacă vă tundeți sau nu vârfurile părului - nu are niciun impact asupra creșterii acestuia. Toate procesele esențiale au loc în scalp.

Dincolo de toate, există totuși un grăunte de adevăr în acest mit - dacă vârfurile părului sunt tăiate în mod regulat, părul dvs. poate părea mai lung și nu este din cauza creșterii accelerate. Se datorează faptului că părul nu se rupe la vârfuri și este, pur și simplu, mai sănătos.

MITUL NR. 5

Smulgerea unui fir de păr cărunt este o modalitate genială de a scăpa de el.

Există câteva mituri despre părul cărunt. Unii spun că, un fir de păr cărunt smuls este înlocuit de unul nou de culoare obișnuită. Alții, pe de altă parte, spun că vor crește două fire de păr în locul celui pe care l-ați smuls. Ce să credem atunci?

Adevărul este că smulgerea unui fir de păr cărunt nu are niciun efect: firul încărunțit nu dispare și nici nu crește la loc în număr mai mare. Un bulb produce un singur fir de păr, așadar, va crește un singur fir de păr la loc și va fi și el cărunt - încărunțirea este consecința pierderii capacității de a crea pigment în celulele care determină creșterea părului. Un bulb din care a ieșit un păr cărunt nu va reveni niciodată la culoarea anterioară.

MITUL NR. 6

Periajul frecvent sporește strălucirea părului.

Face cumva o perie de păr să crească părul mai repede și să sporească strălucirea acestuia sau dimpotrivă? Depinde dacă știți cum să vă periați corect părul. Adevărul este că o periere prea energică sau frecventă cu accesorii greșite poate provoca daune. Dacă doriți să evitați ruperea părului, deschiderea cuticulelor și despicarea vârfurilor, alegeți un pieptene sau o perie potrivită pentru tipul și starea părului dumneavoastră.

În unele cazuri, o perie poate într-adevăr să stimuleze fluxul de sânge în scalp, având beneficii asupra stării și aspectului părului, dar nu trebuie să uitați să acționați cu blândețe în timpul periajului.

MITUL NR. 7

Vârfurile despicate pot fi remediate cu serum.

Unele spoturi publicitare promit fixarea vârfurilor despicate la loc. Este cu siguranță un mit - tăierea vârfurilor deteriorate este singura modalitate de a scăpa de ele.

Adevărul este că nu există așa produse cosmetice capabile să lipească la loc vârfurile despicate. Nici o mască, balsam, ser sau ulei nu va face asta. Unele produse lasă doar un strat lipicios, de exemplu de siliconi, făcând ca vârfurile părului să pară mai netede și mai sănătoase. Dar sunt doar aparențe.

Este oare posibil să se repare vârfurile despicate? În general, nu este. Chiar dacă există proceduri precum Olaplex, care reconstruiesc legăturile disulfidice din păr și livrează keratina esențială, efectul depinde de cât de răvășite sunt vârfurile părului vostru.

MITUL NR. 8

Vopsirea părului în timpul sarcinii este periculoasă.

Cu siguranță, multe femei însărcinate au auzit că nu trebuie să își vopsească părul pentru că va dăuna copilului. Este un mit foarte popular. S-au efectuat o mulțime de teste pentru a examina absorbția pigmentului și efectul unei vopsele de păr asupra bebelușului în curs de dezvoltare. S-a dovedit a fi inofensiv. Femeile însărcinate își pot vopsi liber părul, mai ales atunci când se decid pentru vopsele naturale fără amoniac, care conțin pigment vegetal.

MITUL NR. 9

Uleiurile naturale presate la rece fac părul gras, în timp ce uleiul mineral are un efect de condiționare.

Mai puteți înghiți o altă porție de mituri în timp ce consultați sfaturile privind utilizarea uleiurilor pentru îngrijirea părului. Cum funcționează de fapt ingredientele și care este rezultatul acestei confruntări uleiuri naturale vs uleiuri minerale?

În primul rând, uleiurile naturale nu fac părul gras dacă sunt folosite în cantitățile și metoda de aplicare potrivite. Un ulei care se potrivește cu starea și tipul părului dvs. nu îngrașă și nici nu îngreunează părul, ci îl netezește, îl protejează, îl hidratează, îl înmoaie, îi conferă strălucire și elasticitate.

Pe de altă parte, uleiul mineral nu are nicio putere de condiționare. În schimb, este posibil să vă provoace iritații ale scalpului și să vă lase părul deshidratat sau încărcat. Uleiul mineral are un mare dezavantaj - nu este un produs cosmetic natural, ci un produs secundar al distilării petrolului. Oferă un efect superficial, o strălucire temporară și un păr cu aspect neted. Aceste efecte durează doar până la următoarea spălare.

MITUL NR. 10

Trebuie să vă pieptănați părul când este încă ud.

O altă concepție greșită despre îngrijirea părului. Ar trebui evidențiat faptul că nu trebuie pieptănat părul umed, deoarece este mult mai predispus la deteriorare. Buclele fac o excepție. Dacă optați pentru pieptănarea părului umed, aveți nevoie de un pieptene calitativ cu dinți largi. Făcând-o cu delicatețe, s-ar putea evita deteriorarea. Cu toate acestea, ori de câte ori este posibil, periați-vă părul după ce s-a uscat.

MITUL NR. 11

Este imposibil de accelerat creșterea părului.

Faptul că tăierea vârfurilor nu oferă niciun efect de stimulare a creșterii, nu înseamnă că este imposibil să faceți părul să crească mai repede! Afirmația că nu există nimic de făcut în ceea ce privește ritmul de creștere a părului este un alt mit.

De fapt, există o mulțime de modalități de a stimula creșterea mai rapidă a părului. Tratamentul cu ulei de păr făcut în mod regulat, exfoliantele și masajul scalpului sunt de ajutor, la fel ca și consumul de alimente bogate în acizi grași, vitamine (în special biotina), cupru și zinc.

Totuși, nu trebuie să uitați că viteza de creștere are limitele sale determinate de genele noastre. Nu puteți crește în mod magic 10 cm într-o săptămână.

MITUL NR. 12

Produsele utilizate în saloanele de coafură prevalează asupra produselor cosmetice din farmacii.

Unii oameni cred că produsele folosite în saloanele de coafură sunt cele mai bune, ceea ce reprezintă un alt mit care persistă.

În realitate, produsele profesionale din saloanele de coafură nu sunt mai bune decât cele disponibile în magazine. Nu locul este important, ci ingredientele. O mulțime de produse din magazine au o compoziție cu adevărat valoroasă de substanțe nutritive care oferă un efect natural, profund și de lungă durată. În același timp, multe produse pro egalează amestecul de silicoane care oferă un efect instantaneu, și nu de durată. Țineți cont de asta!

MITUL NR. 13

Părul cade excesiv pentru că este prea lung și greu.

Una dintre cele mai ciudate teorii susține că, cu cât părul este mai lung și mai greu, cu atât cade mai mult. Nu este adevărat!

Evident, există diverse cauze ale căderii părului (de la îngrijirea greșită a părului la dezechilibrul hormonal sau genetică), însă greutatea și lungimea nu afectează cantitatea de păr pe care o pierdeți. Starea firelor este mult mai importantă - părul lung ar putea să cadă mai puțin decât părul scurt și deteriorat. Trebuie doar să nu uitați să întăriți corespunzător bulbii părului lung pentru a-i pregăti să suporte această greutate.

MITUL NR. 14

Dacă un șampon nu face spumă, înseamnă că nu funcționează.

Cum puteți recunoaște un șampon de calitate? Mulți oameni cred că un șampon care face spumă spală eficient și îndepărtează impuritățile. Este un alt mit larg răspândit ce trebuie desființat.

De fapt, șamponul purificator care funcționează cel mai bine nu trebuie să facă spumă. Este important ca acesta să conțină ingredientele de spălare potrivite (nu prea dure, pentru a evita deshidratarea părului) și substanțe care reglează funcționarea glandelor sebacee, condiționează scalpul și îi reechilibrează pH-ul. Interesant este că șampoanele fără sulfați se dovedesc, adesea, să ofere cel mai bun efect, curățând cu cea mai mare precizie.

MITUL NR. 15

Un șampon trebuie să se potrivească tipului dvs. de păr.

La final, un alt mit al șamponului. Companiile de cosmetice ne-au îndemnat întotdeauna să cumpărăm șampoane potrivite tipului de păr: pentru părul deteriorat, subțire, creț, vopsit, etc. De ce oare? La urma urmei, un șampon este menit să curețe scalpul.

Denumirea de "șampon pentru păr" este puțin înșelătoare. Nu trebuie să alegeți un șampon în funcție de tipul părului - problemele legate de scalp contează mult mai mult. Dacă părul este gras, acesta este, probabil, cauzat de funcționarea perturbată a glandelor sebacee de la nivelul scalpului. Dacă sunteți afectați de mătreață, probabil că pe scalp au apărut micoze. Este important să verificați tipul de curățare de care are nevoie pielea dvs., deoarece starea și aspectul părului depind, de fapt, de scalp.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate