Spală-ți-vă părul cum trebuie! Cât de des să vă spălați și ce metodă să alegeți?

Spală-ți-vă părul cum trebuie! Cât de des să vă spălați și ce metodă să alegeți?

Spălarea părului este ușoară. Pe de altă parte, felul în care o facem este la fel de important ca și cosmeticele pe care le folosim. Dacă nu mai respectăm anumite reguli sau nici nu le cunoaștem, părul nostru va fi uscat, tern si casant. Deci, întrebarea este cum să spălați părul corect.

Putem avea grijă de sănătatea și frumusețea părului nostru chiar în etapa de spălare a părului. Puține femei știu că curățarea este forma de bază de îngrijire a părului. În mod surprinzător, avem tendința de a face o mulțime de greșeli în timpul unui tratament atât de ușor. Este timpul să verificăm diferite opinii și să prezentăm un ghid pas cu pas pentru rutina corectă de spălare a părului.

FRECVENȚA SPĂLĂRII PĂRULUI

Pe lângă alegerea produselor potrivite, trebuie să definim și frecvența de spălare a părului. Depinde atât de starea părului, cât și a scalpului.

Cât de des ar trebui să vă spălați părul?

Există două abordări. Prima spune că ar trebui să vă spălați părul de câte ori este nevoie pentru a vă simți proaspăt. Celălaltă recomandă reducerea spălării. Care este consensul?

Dacă părul vostru este foarte gras, ar trebui să îl spălați zilnic, dar nu uitați să folosiți întotdeauna un șampon blând – de ex. pentru copii – fără detergenți puternici. Femeile își spală părul la fiecare 2-3 zile, ceea ce pare optim. Regula pentru spălarea părului este simplă: spălați-vă părul când simțiți că nu este proaspăt. Cu toate acestea, se recomandă să nu spălați părul mai mult de o dată pe zi. De asemenea, ar trebui să vă amintiți de câte ori trebuie să repetați spălarea în timpul unui duș sau al unei băi. Frizerii o fac de două ori timp de cel puțin 5 minute pentru o curățare mai bună și o prospețime de lungă durată.

Spălarea deasă a părului și părul gras – care este adevărul?

Se spune că cu cât ne spălăm mai des, cu atât părul este mai gras. O cantitate mare de SLS, SLES și alți detergenți poate îndepărta stratul lipidic protector și poate usca scalpul, care acumulează secreția de sebum. De aceea un sampon pentru păr gras trebuie să fie delicat și trebuie folosit un balsam potrivit după șamponare. În acest caz, o rutină zilnică de spălare a părului nu este rea. Pe de altă parte, se poate dovedi a fi o alegere grozavă: a lăsa părul gras și cu sebum fixat poate duce la slăbirea bulbilor și la inflamație. În consecință, puteți avea de a face și cu rărirea părului.

Care este mai bună - spălarea părului dimineața sau seara?

Alegerea depinde de preferințele individuale. Puteți să vă spălați părul dimineața sau seara. Cu toate acestea, există câteva reguli cruciale pe care trebuie să le urmați.

Dacă vă spălați părul seara, trebuie să îl uscați înainte de culcare. De ce? Părul umed și liber este mult mai delicat și expus la deteriorări mecanice, de ex. frecarea de pernă. În funcție de temperaturile actuale și de cât de repede părul nostru devine gras, coafura nu trebuie să arate proaspătă a doua zi (chiar dacă a fost spălată înainte de culcare). Cu toate acestea, o rutină de spălat de seară este inofensivă. Dacă funcționează pentru voi, folosiți-o!

Spălarea părului dimineața este o alegere mai bună. Motivul principal este un ulei de păr pe care îl puteți masa în păr și scalp înainte de a merge la culcare. Un astfel de tratament cu ulei de păr peste noapte este extrem de eficient – ​​nutrienții uleiului au la dispoziție câteva ore pentru a pătrunde în bulbii de păr. Apoi, vă șamponați părul doar dimineața și îl coafați ca de obicei. Nu numai că vă veți bucura de o coafură mult mai proaspătă, ci și de un păr mai sănătos și mai frumos datorită efectelor tratamentului cu ulei.

REGULI DE SPĂLARE A PĂRULUI

Cum arată o rutină de spălare a părului pas cu pas? Ce ar trebui să vă amintiți înainte, în timpul și după spălare? Câteva reguli de bază merită cunoscute. Ele oferă efecte mai bune și fac rutina mai ușoară.

  • Apa. Puteți folosi apă rece pentru spălarea părului? Veți găsi informații că acest lucru stimulează creșterea părului. Alte surse spun că este dăunător. Adevărul este undeva la mijloc: apa călduță este cea mai bună pentru spălarea părului. Nu trebuie folosită nici apă rece, nici apă caldă. Apa fierbinte face scalpul uscat și gras.
  • Pieptănarea. Ar trebui să vă periați părul înainte sau după spălare? Fără îndoială în privința asta. Șuvițele periate bine nu se încurcă în timpul spălării. De aceea, folosiți o perie de păr înainte de spălare. În acest fel, evitați să periați șuvițele umede, ceea ce nu este bun pentru părul vostru.
  • Șamponarea. În afară de alegerea unui șampon bun, este important să îl aplicați corect. Ar trebui să potriviți șamponul cu tipul vostru de păr. Ar trebui să aibă ingrediente naturale și să nu conțină substanțe purificatoare puternice. Nu aplicați șamponul direct pe scalp; frecați-l mai întâi între palmele umede. Important este să șamponați doar scalpul; spuma care se prelinge este suficientă pentru a curăța părul. Dacă frecați șuvițele cu șampon, vă puteți distruge părul.
  • Poziția. Ce poziție ar trebui să alegeți? Fiecare femeie poate găsi o poziție diferită confortabilă. Puteți să vă spălați părul deasupra chiuvetei, în cadă sau duș. Există o singură regulă: spălați părul cu capul în jos.
  • Metoda. În timpul spălării, faceți mișcări blânde și masați scalpul cu vârful degetelor. Vă puteți strânge părul ușor. Tragerea, ruperea, frecarea nu sunt acceptate. Regula este aceeași atunci când îndepărtăm excesul de apă – mișcări blânde fără a freca cu prosopul. Utilizați un prosop de hârtie și lăsați părul să se usuce la aer pentru a evita deteriorarea.

METODE DE SPĂLARE A PĂRULUI

Din păcate, puțini oameni știu că există o mulțime de metode de spălare a părului. O facem așa cum o făceam când eram copii: frecăm cu șampon și clătim. În mod surprinzător, există alternative la această metodă. Ele pot ajuta să lupte pentru un păr sănătos și frumos, deoarece multe dintre ele reduc încrețirea, statica, tocirea și rugozitatea. Care sunt metodele de spălare a părului? Există chiar opt. 3-4 dintre ele sunt cele mai comune.

[Ș] Spălarea cu șampon

Spălarea părului cu șampon este o metodă tradițională. Aceasta implică masarea șamponului în păr și clătirea acestuia după un timp. Este cea mai frecventă în rândul persoanelor care nu sunt interesate de o îngrijire conștientă a părului și nu știu cât de important este un balsam. Dacă trebuie să folosim această metodă – de ex. din lipsă de timp – ar trebui să alegem un șampon blând care să nu lipsească părul și scalpul nostru de un strat lipidic protector.

[B] Spălarea părului cu un balsam - „Metoda în lipsa mizeriei”

În loc de șampon, puteți folosi un balsam. Spălarea părului cu un balsam funcționează pentru părul uscat, ondulat și deteriorat, care ar fi rănit din cauza unui șampon de curățare. Nu va fi potrivit pentru părul gras deoarece balsamul nu este bun la îndepărtarea excesului de sebum și la curățare. Balsamul este mai blând, nu încurcă și nu deshidratează. Cel mai bun produs pentru această metodă este un balsam care conține ingrediente simple, fără silicon și parafină; ar trebui să aibă o formulă ușoară. Trebuie să folosiți mai mult balsam decât șampon; nu face spumă atât de multă, așa că spălarea este mai puțin eficientă.

[ȘB] Șampon + Balsam

Șamponarea și utilizarea balsamului este cea mai comună metodă în rândul femeilor. Este simplu: spălarea părului, clătirea șamponului, aplicarea unui balsam care va proteja coafura și o va face netedă. Poate fi un produs pe care îl lăsați în păr sau unul pe care îl clătiți înainte de uscare.

[ȘBB] Șampon + Balsam + Balsam

Vă puteți îmbogăți rutina de șamponare și condiționare cu două produse hrănitoare. În primul rând, spălăm părul cu un șampon și îl clătim. Apoi, aplicăm un balsam cu clătire. În cele din urmă, folosim celălalt balsam – un cosmetic pe care îl lăsăm n păr care protejează părul și ușurează coafarea.

[BȘ] Balsam + șampon

Puteți utiliza produse din fiecare metodă, dar într-o ordine diferită. În primul rând, apelați la un balsam – aplicați-l pe părul uscat sau umed. Apoi, spălați balsamul cu un șampon pentru a curăța bine firele și pentru a îndepărta cu ușurință balsamul. De exemplu, utilizați metoda dacă doriți să spălați un ulei cu un balsam înainte de șamponare.

[BȘB] Balsam + Șampon + Balsam

Metoda recomandată cel mai frecvent de profesioniști. Combină șamponarea cu utilizarea de două ori a unui balsam. În primul rând, aplicăm o mască sau un balsam de păr intensiv. Apoi, îl spălăm cu un șampon. Odată ce părul este curat, aplicăm un alt balsam – un cosmetic ușor de protecție și de coafare.

[ȘBȘB] Șampon + Balsam + Șampon + Balsam

Puteți folosi un șampon și un balsam pe rând. Această metodă este alcătuită din patru pași. Curățați bine părul cu un șampon. Aplicați un balsam bogat și spălați-l cu șampon. În cele din urmă, protejați părul cu un balsam ușor care se lasă în păr.

[CȘ] Şamponare cu cană

Este una dintre cele mai populare metode. Într-un fel, este o tehnică de aplicare a unui șampon – o puteți folosi în orice metodă de spălare a părului care presupune șamponarea. Luați un recipient mic (cană, ceașcă, borcan), turnați puțin șampon și adăugați apă, creând spumă. Aplicați amestecul pe păr – dă un efect de curățare mai delicat. În același timp, economisim produsul.

* Ulei de păr în loc de balsam? În fiecare din metodele de mai sus, puteți înlocui un balsam cu un ulei de păr sau puteți utiliza pe rând ambele produse. Este important să potriviți un ulei de păr cu porozitatea părului vostru (de exemplu, să faceți un test de porozitate online) și să potriviți tipul, consistența și proprietățile uleiului la nevoile voastre.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate