Păr cu Porozitate Ridicată. Lucruri pe care Trebuie să le Cunoașteți

Păr cu Porozitate Ridicată. Lucruri pe care Trebuie să le Cunoașteți

Acesta absoarbe apa și substanțele nutritive ca un burete. Totuși, asta nu înseamnă că este o sarcină ușoară să îl hrăniți. Pentru a observa acest lucru, este suficient să ne uităm la părul cu porozitate ridicată, care reprezintă un grup de fire extrem de deteriorate. Părul cu porozitate ridicată este incredibil de slab, fragil și uscat, chiar rigid. Are tendința de a deveni creț și este ușor afectat de statică. Dacă vă confruntați cu o stare mizerabilă a părului - aflați cum să îl regenerați și învățați care sunt lucrurile pe care ar trebui să le evitați.

Păr cu Porozitate Ridicată: Descriere

Porozitatea ridicată a părului reprezintă ultimul stadiu al deteriorării sale. Acest tip de păr este fragil, aspru, cu vârfuri despicate, mat, deshidratat de la nivelul urechilor în jos, frecvent foarte rigid și fie decolorat din cauza soarelui, fie din cauza spălării rapide a pigmenților. În plus, părul cu porozitate ridicată este adesea foarte sensibilizat. Altfel spus, acesta are o predispoziție sporită la deteriorare. Deseori, este suficientă o singură utilizare a unei plăci sau a unui uscător de păr pentru a rupe punțile de sulf situate în structurile interioare ale părului. În consecință, părul devine incredibil de uscat (fără capacitatea de a reține hidratarea), aspru, fragil și ușor de rupt.

Cum arată părul extrem de poros? Starea sa deteriorată trebuie analizată la microscop pentru a înțelege mai bine acest lucru. Atunci, veți observa că suprafața părului nu este netedă. Cuticulele sunt ridicate și larg deschise și, prin urmare, nu există nimic care ar putea proteja structurile interioare ale părului de toxine, temperatură și de substanțele agresive, livrate odată cu produsele nepotrivite de îngrijire a părului.

Ce Determină Părul să-și Crească Nivelul de Porozitate?

Bineînțeles, oamenii nu se nasc cu un păr natural foarte poros. În cele mai multe cazuri, este nevoie de o anumită perioadă de timp pentru ca părul să își crească porozitatea din cauza expunerii frecvente la proceduri de coafare dăunătoare, de exemplu, decolorarea sau permanentul. De asemenea, părul devine mai poros ca urmare a unei îngrijiri necorespunzătoare. Produsele cosmetice nepotrivite, orele lungi petrecute în încăperi cu aer condiționat, dormitul cu părul ud, purtarea unor coafuri prea strânse și lipsa oricărui tip de protecție (ocluzie) sunt cauzele directe responsabile de deteriorarea părului.

Merită să conștientizăm faptul că unul dintre factorii care contribuie la creșterea porozității părului sunt afecțiunile scalpului și bolile sistemului (de exemplu, lipsa vitaminelor), maladiile și medicamentele puternice care slăbesc bulbii părului. În mod firesc, tendința de deshidratare ar putea fi moștenită. Aceasta afectează în special părul ondulat și creț, deoarece structura sa împiedică distribuirea uniformă a sebumului de-a lungul firului de păr. Ca urmare, părul este privat de stratul protector natural care previne pierderea apei. Prin urmare, îngrijirea necorespunzătoare a părului distruge în primul rând învelișul superficial al părului, format din cuticule de cheratină, iar apoi influențează negativ structurile interioare ale părului, adică cortexul.

Îngrijirea Părului cu Porozitate Ridicată: Cum să Îngrijim Părul Distrus?

Problema majoră legată de părul cu porozitate ridicată nu este starea sa deplorabilă și necesitatea absolută de a reconstrui firele. Ceea ce face cu adevărat problematică îngrijirea părului cu porozitate ridicată este hipersensibilitatea acestuia la factorii externi. Pentru a clarifica, acest lucru înseamnă că sunt suficiente foarte puține lucruri pentru a slăbi starea firelor, de exemplu prin uscarea frecventă cu uscătorul. Așadar, ce măsuri trebuie luate pentru a oferi îngrijirea corectă părului cu porozitate ridicată?

În primul rând, părul cu porozitate ridicată trebuie tratat cu preparate delicate, fără substanțe și agenți distructivi care ar putea afecta negativ structura părului. "Blândețea" este, să zicem așa, cuvântul cheie pentru întreaga îngrijire a părului cu porozitate ridicată.

Cel mai important este să alegeți produse de îngrijire a părului care sunt blânde, lipsite de silicoane grele și iritante, precum și de alte substanțe comedogene. Monohidroxi-alcooli, care sunt cei mai grei și ușor de găsit în numeroase produse de îngrijire a părului, deshidratează cel mai rapid firele fragile și cu porozitate ridicată. Din acest motiv, înainte de a vă procura un produs de îngrijire a părului, scanați lista de ingrediente pentru a elimina următoarele substanțe: alcool denat, alcool benzilic, alcool de cereale sau IPA izopropilic.

Evitați să expuneți șuvițele la tratamente chimice care perturbă starea părului: decolorarea și vopsirea influențează negativ starea părului. Prin urmare, este cu siguranță mai bine să renunțați la vopseaua sintetică sau la decolorant și să optați pentru coloranți naturali pe bază de plante, cum ar fi henna.

În locul procedurilor de coafare menționate mai sus, este definitiv mai recomandat să efectuați un tratament cu ulei pentru păr. La urma urmei, multe dintre uleiurile naturale nu numai că sunt capabile să fixeze structurile interioare ale părului și să întărească bulbii de păr, dar și să intensifice culoarea firului și să-i sporească strălucirea. De asemenea, încercați să folosiți zilnic spray-uri și vaporizatoare protectoare dedicate părului cu porozitate ridicată - ușoare, dar în același timp, pline de substanțe active, care lasă părul mai puternic și îl protejează împotriva factorilor externi agresivi. Un spray pentru parul gras ar trebui să-și facă și el bine treaba.

Îngrijirea părului cu porozitate ridicată este o luptă nesfârșită nu doar cu uscăciunea și aspectul deloc perfect, ci și cu asigurarea faptului că părul nu pierde nici hidratarea, nici nutriția. Prin urmare, de fiecare dată când efectuați o procedură de înfrumusețare, faceți tot posibilul pentru a crea așa-numita ocluzie - un strat protector ( preferabil să fie realizat din emolienți) care blochează scurgerea substanțelor nutritive din structurile interioare ale părului.

Părul cu porozitate ridicată se împacă cu toate tipurile de tratamente cu cheratină, indiferent dacă sunt cele profesionale efectuate la coafor sau tratamentele de acasă, precum și cu produsele cosmetice cu conținut ridicat de cheratină. Această proteină este un constituent natural al părului și umple în mod eficient toate golurile care au apărut accidental în structurile firului de păr. Având în vedere faptul că vârfurile părului cu porozitate ridicată sunt grav deteriorate, țineți cont să protejați aceste părți ale părului fie cu lanolină grasă și protectoare, fie cu un serum potrivit pentru vârfurile de păr.

Dacă este posibil, renunțați la folosirea uscătorului de păr și lăsați părul să se usuce în aer liber. Cu toate acestea, dacă este necesară uscarea cu uscătorul, aplicați întotdeauna balsamuri sau loțiuni de protecție termică. În plus, asigurați-vă că jetul de aer generat de acest instrument de coafare este redus, cel mai bine este să folosiți un jet de aer rece, întrucât acesta reușește să închidă cuticula părului, să-l netezească și să-l lase strălucitor.

Mai mult, este o idee excelentă să împletiți părul ud sau să-l aranjați într-o coadă de cal lejeră. Datorită acestui lucru veți preveni deteriorarea și încrețirea ulterioară. Răsfățați-vă cu măști de păr bogate în substanțe hrănitoare și o dată pe săptămână puteți opta pentru clătirea părului și a scalpului cu oțet - va restabili pH-ul scalpului și vă va ajuta cuticula să se închidă în mod natural. O altă metodă extrem de recomandabilă de aplicat este modul corect de spălare a părului: CSC sau SCSC. Pe scurt, ambele metode depind de utilizarea unei cantități duble de balsam în timpul spălării părului sau de un șamponaj dublu combinat cu un tratament nutritiv intensiv, realizat prin utilizarea unor balsamuri îmbogățite ce prezintă proprietăți de regenerare în profunzime.

De asemenea, se dovedește a fi benefică susținerea părului "din interior", ceea ce se referă la prevenirea deficiențelor nutriționale și la recurgerea unor suplimente alimentare de înaltă calitate. Părul cu porozitate ridicată are nevoie de o porție uriașă de proteine, vitamine (în principal A, E și B5), minerale (zinc, cupru, siliciu) și aminoacizi.

Pentru a combate deteriorarea excesivă a părului, mergeți la tuns cu regularitate (cel puțin de 4-6 ori pe an).

Șampon pentru Păr cu Porozitate Ridicată

Știați că în ceea ce privește îngrijirea părului cu porozitate ridicată, frecvența spălării părului este crucială? Prin urmare, spălați-l doar atunci când firele au nevoie, dar nu faceți acest lucru prea des, deoarece aceasta ar putea încuraja o deshidratare suplimentară. Din când în când, puteți apela la un șampon delicat pentru copii. Acesta nu hrănește și nici nu curăță părul atât de bine cum o fac șampoanele obișnuite, însă oferă o îngrijire delicată după care părul cu porozitate ridicată tânjește.

De asemenea, se sugerează să acordați atenție modului în care spălați părul. Această procedură ar trebui să se bazeze pe masarea delicată a scalpului, evitând tragerea sau frecarea energică a părului. De asemenea, nu ar trebui să răspândiți șamponul pe tot părul. Dimpotrivă, aplicați-l doar pe scalp, în timp ce asigurați vârfurile părului cu un balsam. Când vine vorba de spălarea spumei, folosiți doar apă călduță, pentru a închide cuticulele părului cu porozitate mare. În cele din urmă, acest tip de păr va fi recunoscător dacă îl veți spăla cu șampoane lăptoase, dense și bogate în emolienți, pline de substanțe reconstructive.

Balsam pentru Păr cu Porozitate Ridicată

Balsamurile pentru părul cu porozitate ridicată ar trebui să se concentreze pe reconstrucția și îmbunătățirea părului. Acest tip de păr este grav deteriorat, prin urmare, chiar și preparatele delicate cu silicon își au rostul lor - în special pentru îngrijirea vârfurilor despicate. Balsamurile proteice și umectanții trebuie folosite cu moderație, deoarece cantitatea lor excesivă ar putea slăbi structura părului. Este preferabil să fie combinate cu emoliente uleioase care sunt capabile să asigure un strat protector al părului. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că o cantitate prea mare de clătiri pe bază de plante sau spălarea prea frecventă a părului ar putea dăuna structurii firului, mai ales dacă produsul conține prea puțini emolienți sau silicoane delicate.

O dată sau de două ori pe săptămână ( în cazul în care părul dvs. este extrem de deteriorat), găsiți timp pentru tratamentul intensiv-reparator. Măștile de păr Nanoil sunt concepute în acest sens - amelioratori profesioniști pentru utilizarea facilă la domiciliu. Părul foarte poros va îndrăgi cu siguranță masca de Argan Nanoil și best-seller-ul pentru firele deteriorate: masca pe bază de Keratină.

Ulei pentru Părul cu Porozitate Ridicată

Părul cu porozitate ridicată necesită efectuarea tratamentelor cu uleiuri mult mai des decât alte tipuri de păr. Prin urmare, efectuați un tratament cu ulei pentru păr chiar și la fiecare 2-3 zile până când observați o îmbunătățire a aspectului și stării acestuia. Amestecul cel mai reușit de uleiuri bine echilibrate destinate părului deteriorat este Nanoil pentru păr cu porozitate mare.

Vârfurile părului ar putea fi tratate și cu uleiuri de înfrumusețare simple. Însă, cel mai important lucru este să folosiți doar uleiuri nerafinate și presate la rece.

Uleiurile vegetale cu un conținut ridicat de acizi grași nesaturați (omega-3 sau omega-6) ar trebui utilizate pentru tratarea părului foarte poros. Acest tip de uleiuri sunt compuse din molecule a căror dimensiune este suficient de mare pentru a se adapta la cuticulele de păr larg deschise ale părului cu porozitate ridicată.

De asemenea, merită reținut faptul că acizii grași saturați cu molecule mici, cum ar fi uleiul de cocos sau untul de shea, nu servesc bine părului cu porozitate ridicată. Explicația ține de faptul că astfel de uleiuri nu sunt capabile să mențină părul hidratat, lăsând în schimb firele de păr crețe.

Uleiuri și Unturi Cosmetice Recomandate pentru Părul cu Porozitate Ridicată

  • Ulei din semințe de bumbac - protejează vârfurile părului, prezintă proprietăți emoliente și hidratante, perfect pentru a trata părul uscat cu vârfuri extrem de deteriorate.
  • Ulei din semințe de in - uleiul din semințe de in conține vitaminele prețioase B și E. Stimulează procesele de autoregenerare a părului și a bulbilor și protejează părul împotriva subțierii, fragilizării și a vârfurilor despicate, accelerând creșterea părului.
  • Ulei din semințe de struguri - perfect pentru vară, protejează părul și scalpul împotriva radiațiilor solare, a daunelor chimice și mecanice și a efectelor adverse ale procedurilor frecvente de coafare (vopsire, uscare, îndreptare).
  • Ulei din germeni de grâu - prezintă proprietăți regeneratoare, fixează structurile interioare ale părului, reconstruiește stratul protector natural al părului, îi netezește suprafața și închide cuticulele.
  • Ulei de Maracuja - un antioxidant puternic care prezintă proprietăți de întinerire. Hrănește părul și îi sporește elasticitatea. Uleiul lasă firele strălucitoare și le protejează împotriva poluării urbane. De asemenea, îmblânzește șuvițele indisciplinate și facilitează descurcarea. Uleiul de Maracuja neutralizează crețurile, lăsând părul moale.
  • Ulei de Luminiţă de Seară - îmbunătățește starea scalpului, afectează pozitiv pielea și celulele bulbilor de păr. În plus, previne pierderea apei, elimină toxinele, ameliorează iritațiile și ajută la vindecarea diferitelor afecțiuni ale pielii.

Care Alte Lucruri îi Plac Părului cu Porozitate Ridicată?

În majoritatea cazurilor, un astfel de păr necesită expunerea la o serie de proteine și substanțe regeneratoare, care nu doar protejează, ci și reconstruiesc părul, precum și mențin hidratarea. Substanțele benefice cu care trebuie tratat părul cu porozitate ridicată sunt:

  • Keratina - un constituent natural al părului, responsabil pentru umplerea golurilor din structurile deteriorate ale părului. Bogată în sulf, keratina îmbunătățește elasticitatea și rezistența părului la factorii externi agresivi. De asemenea, keratina lasă firele netede și strălucitoare.
  • Alte proteine și aminoacizi - netezesc și protejează părul împotriva agravării stării sale. De asemenea, ele completează lacunele din toate structurile părului. Cele mai populare proteine cu care se tratează părul sunt laptele, mătasea, grâul, soia și colagenul.
  • Oțetul de mere - poate fi folosit ca clătire finală o dată pe săptămână. O astfel de clătire a părului închide cuticulele ridicate ale părului cu porozitate mare, netezește structura firului și echilibrează pH-ul scalpului. Nu uitați să faceți din oțetul de mere o clătire de păr ușoară, diluată cu apă, pentru a fi mai puțin acidă.
  • Umectanții (de exemplu, glicerina, mierea, ureea, lactatul de sodiu, fructoza, aloe, acidul hialuronic) - sunt, de asemenea, necesari pentru părul cu porozitate ridicată, însă trebuie folosiți cu moderație. Totuși, important este că, odată aplicați, trebuie împiedicată evaporarea umectanților, urmând cu emolienți (uleiuri și ceară, cum ar fi lanolina).
  • Silicoane ușoare - și acestea fac parte din grupul emolienților. Sunt cunoscuți ca polimeri formatori de peliculă, care ar trebui incluși în îngrijirea părului deteriorat. Pe scurt, acestea condiționează firele deteriorate, precum și cosmetizează părul deshidratat.

Păr cu Porozitate Ridicată - Lucruri de Evitat

Fără îndoială, în timpul tratamentului părului cu porozitate ridicată, trebuie să acordați o atenție sporită de a nu expune părul la factorii care ar putea deteriora structura deja slăbită a acestuia. Prin urmare, trebuie să evitați:

  • vopsirea părului, decolorarea, permanentul
  • temperaturi ridicate
  • apa sărată și clorinată
  • expunerea directă și îndelungată la soare, vânt și frig
  • prosoapele aspre, elasticele de păr subțiri și agrafele metalice (deteriorare mecanică)
  • pieptănarea intensivă ( smulgerea și tragerea părului, slăbirea stării scalpului)
  • nu se recomandă, de asemenea, stratificarea, în schimb este preferabil ca părul să fie tuns regulat
  • pH-ul acid ridicat (de exemplu, clătirea părului cu oțet cu concentrație mare de oțet)
  • pH bazic ridicat (de exemplu, decolorarea)
  • prea multe plante, alcooli și umectanți
  • exces de parafină - aceasta este un emolient destul de înșelător, care ar putea lăsa părul strălucitor, dar în același timp foarte deshidratat și creț

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate