O evadare la limită pentru a scăpa de daune... 5 niveluri de păr sensibilizat - cel mai bun ghid de îngrijire a părului

O evadare la limită pentru a scăpa de daune... 5 niveluri de păr sensibilizat - cel mai bun ghid de îngrijire a părului

Simțiți că părul dvs. este la doar un pas de deteriorare?

Aceasta se datorează... sensibilizării sale. Atâta timp cât sensibilitatea este binevenită în lumea artei și a emoțiilor, părul sensibil nu este dorit... Părul sensibilizat înseamnă o deteriorare mai rapidă și mai puternică a părului.

Există 5 niveluri de păr sensibilizat, în funcție de cât de profund sunt deteriorate structurile părului. Verificați daunele și nivelul de sensibilizare al propriului păr și învățați să îl îngrijiți, astfel încât coafura dvs. să nu mai declanșeze niciodată probleme.

Ce este părul sensibilizat?

Am menționat deja că părul sensibilizat este, cu alte cuvinte, părul care are o rezistență scăzută. Ce înseamnă de fapt? Se pare că părul sensibilizat este pe o autostradă spre deteriorare. Nu este neapărat distrus, dar riscul de deteriorare este foarte mare.

Devastarea părului este mai rapidă și mai ușoară.

Pur și simplu, părul sensibilizat este mai ușor de deteriorat decât toate celelalte tipuri de păr. O altă problemă este că un astfel de păr este atât ușor deteriorat, cât și greu de reparat. Părul extrem de sensibilizat nu înseamnă păr deteriorat, însă starea lui se înrăutățește din cauza diverșilor factori care sunt blânzi și siguri pentru un păr sănătos. Acesta este motivul pentru care părul sensibilizat poate ajunge să fie distrus după o singură procedură de colorare, o singură utilizare a plăcii de îndreptat, periei cu căldură sau decolorare. Lumina puternică a soarelui, temperaturile ridicate sau produsele greșite fac, de asemenea, mult rău.

De ce părul devine sensibilizat?

Nu există un răspuns clar. Genele și îngrijirea greșită a părului sunt menționate ca fiind cauzele majore. Tratarea dură a părului în fiecare zi îi dă și ea bătăi de cap (tragere în timpul descurcării, uscare dură cu prosopul, purtarea unei cozi de cal sau a unui coc strâns, etc.).

Trebuie să vă amintiți că sensibilizarea este mai probabil să afecteze femeile care au în mod regulat părul colorat, folosesc coafarea termică, ceea ce duce la uscăciune, ruperea părului, cădere și despicare.

De unde știți că părul dvs. este sensibilizat?

  • este tern și aspru
  • este foarte uscat , în cazuri extreme - rigid
  • este extrem de predispus la tot felul de daune fizice, inclusiv prelucrarea chimică și coafarea termică

5 niveluri de păr sensibilizat

NIVELUL 1 PĂR SENSIBILIZAT - sănătos, destul de neted, fără semnale îngrijorătoare, foarte rezistent la deteriorare

Păr mătăsos, neted și strălucitor, care are un nivel suficient de hidratare. Scalpul este curat și sănătos, nu este amenințat de producția excesivă de ulei/ părul nu este gras, încărcat sau plat. Are [porozitate medie] care tinde spre [porozitate scăzută].

NIVELUL 2 PĂR SENSIBILIZAT - lungimi sănătoase ale părului, scalp problematic, părul este practic rezistent la deteriorare

Păr puternic, neted, destul de gros și strălucitor, dar scalpul produce prea mult ulei; rădăcini grase, ceea ce duce la un păr ușor încărcat [cu porozitate scăzută].

NIVELUL 3 PĂR SENSIBILIZAT - destul de sănătos, predispus la vârfuri sau lungimi despicate și deteriorate

În general, rădăcinile părului sunt sănătoase, dar ușor aspre, adesea statice. Capetele părului după iarnă sau vară tind să arate nesănătoase/extrem de uscate, uneori puțin încrețite sau terne. Acest tip de păr are porozitate medie.

NIVELUL 4 PĂR SENSIBILIZAT - tinde să aibă lungimi deteriorate și vârfuri de păr (extrem de) deteriorate

Părul are un aspect tern, nu are volum, devine încrețit, are o nuanță decolorată, există multe daune în structura vârfurilor părului. Pierde cu ușurință umezeala. Acest tip de păr are porozitate medie care tinde să crească.

NIVELUL 5 PĂR SENSIBILIZAT - extrem de predispus la deteriorare (părul este posibil să fie deteriorat pe toată lungimea sa)

Nuanță ternă non-stop, rupere și fragilitate a părului, vârfuri despicate, rigiditate, rezistență la ondulare. Total lipsit de apă în interior, părul nu reușește să absoarbă substanțele nutritive. Este [păr cu porozitate ridicată].

CUM SĂ RECONSTRUIȚI ȘI SĂ ÎNGRIJIȚI PĂRUL SENSIBILIZAT?

NIVELUL 1 PĂR SENSIBILIZAT

  • ÎN FIECARE ZI - protejați vârfurile părului (procurați-vă un ulei sau un ser special conceput), folosiți balsamuri spray care protejează împotriva radiațiilor UV în timpul verii.
  • ADESEA - adaptați rutina de spălare a părului la starea părului, spălați-l de câte ori este necesar, utilizați șampoane ușoare pe bază de plante care nu sunt comedogene pentru scalp și dau un efect de curățare decent. În plus, optați pentru balsamuri hrănitoare pentru păr, care îmbunătățesc starea părului și previn deteriorarea acestuia.
  • O DATĂ PE SĂPTĂMÂNĂ - îngrijirea suplimentară pentru părul sensibilizat de nivelul 1 implică, de exemplu, o mască de păr ușoară bogată în vitamine sau (mai ales iarna) un tratament bun cu ulei de păr. Nu trebuie să lăsați uleiul să acționeze toată noaptea - aplicați-l și clătiți după 30 de minute și spălați bine părul. Încercați Nanoil pentru păr cu porozitate medie în regimul dvs. de îngrijire a părului.

NIVELUL 2 PĂR SENSIBILIZAT

  • ÎN FIECARE ZI - spălați-vă părul chiar și în fiecare zi, dacă este necesar. Luați un șampon pentru rădăcinile părului gras care asigură curățarea precisă a scalpului și condiționarea fibrelor de păr, fără a lăsa părul uscat. Pentru o porție zilnică de nutrienți, apelați la apele de plante ușoare și la balsamurile pentru scalp - frecate pe scalp, acestea vă permit să controlați supraproducția de ulei. Căutați pe cele care conțin extracte de urzică, coada-calului, brusture, pin sau salvie. Ienupărul aduce beneficii similare scalpului.
  • ADESEA - dacă părul dvs. este foarte gros, nu aveți nevoie de utilizarea zilnică a balsamurilor. La două spălări (sau mai rar), îmbunătățiți rutina folosind un balsam ușor care furnizează vitamine și minerale. Alegeți balsamuri care nu lasă părul supraîncărcat, dar au o consistență ușoară, filtru UV și pantenol care întărește părul.
  • O DATĂ PE SĂPTĂMÂNĂ - părul dvs. are nevoie și de tratamente cu ulei. Secretul constă în alegerea corectă a uleiurilor naturale - cele care nu îngreunează, dar ridică rădăcinile, cresc volumul și dau strălucire și, în plus, mențin scalpul curat. Nanoil pentru păr cu porozitate scăzută este făcut pentru asta. O dată la două săptămâni, apelați la un exfoliant pentru scalp pentru a vă asigura că pielea este lipsită de toxine și exces de sebum.

NIVELUL 3 PĂR SENSIBILIZAT

  • ÎN FIECARE ZI - alegeți un ser sau un ulei de condiționare care protejează capetele părului de deteriorare. Dacă părul dvs. tinde să se usuce de la mijlocul lungimilor - aplicați uleiul chiar pe această parte care este posibil să fie deteriorată. Dacă părul dvs. este mai subțire, folosiți un balsam spray pe bază de ulei, care este mai ușor și nu îngreunează.
  • ADESEA - aplicați un produs de condiționare mai intensiv: după fiecare rutină de spălare a părului cu un șampon întăritor (abundent în substanțe de condiționare, vitamine, minerale, uleiuri, lanolină), utilizați un balsam adecvat care nu doar protejează împotriva deteriorării, ci și îmbunătățește starea acestuia: prevenind uscăciunea extremă, încrețirea și conferind un finisaj fin și mătăsos. Dacă utilizați un uscător, nu uitați să frecați un ser special conceput pentru protejarea de căldură, care protejează împotriva deteriorării și pierderii apei.
  • O DATĂ PE SĂPTĂMÂNĂ - alegeți o mască revitalizantă și hidratantă. Verificați dacă abundă în ceramide și extracte de plante care îmbunătățesc (de exemplu, proteine hidrolizate de grâu și ovăz). De asemenea, puteți aplica masca de păr după tratamentul cu ulei de păr (alegeți uleiuri pentru păr cu porozitate medie) - va emulsiona uleiul și va funcționa ca un suport suplimentar pentru prevenirea deteriorării părului.

NIVELUL 4 PĂR SENSIBILIZAT

  • ÎN FIECARE ZI - protejați parul de daune - toate tipurile de daune fizice, căldură și radiații UV. Aplicați un ser, ulei sau balsam special conceput. Asigurați-vă că produsul conține ceramide și are un efect de protecție împotriva căldurii pentru a vă salva coafura de căldură, precum și pentru a domoli firele de păr crețe și a ține departe părul creț de umiditate.
  • ADESEA - spălați părul folosind un produs de întărire și hidratare care, în același timp, ameliorează scalpul. După o spălare a părului, aplicați produse pentru părul slab, de exemplu cele care conțin ceramide, cheratină și uleiuri naturale. Puteți adăuga uleiuri naturale la un balsam sau mască preferată.
  • O DATĂ, DE DOUĂ ORI PE SĂPTĂMÂNĂ - folosiți produse bogate în ingrediente hrănitoare și regenerante. Puteți aplica o mască de păr și după clătirea tratamentului cu ulei (alegeți uleiuri pentru părul cu porozitate medie sau - dacă părul este mai deteriorat - Nanoil pentru părul cu porozitate ridicată). Masca va emulsiona uleiul, astfel încât să fie mai ușor de îndepărtat și puteți oferi în plus părului o îmbunătățire și o protecție mai puternică împotriva deteriorării.
    De asemenea, încercați să vă abțineți de la uscarea prin suflare cel puțin o dată pe săptămână. Lăsați părul să se usuce la aer și frecați un ser protector blând sau un ulei pe vârfurile părului.

NIVELUL 5 PĂR SENSIBILIZAT

  • ÎN FIECARE ZI - folosiți un ulei de păr. Frecați-l în atât pe vârfurile părului, cât și pe toată lungimea. În acest fel, protejați firele de daune, blocați apa, adăugați moliciune și strălucire. Acest tip de păr necesită îmbunătățiri semnificative și uleiuri care au capacitatea de a revitaliza și întări. În timpul zilei, frecați un balsam de protecție împotriva căldurii sau un spray pe bază de ulei de câte ori aveți nevoie.
  • ADESEA - în afară de șampoanele reparatoare, utilizați balsamuri care conțin o mulțime de substanțe care întăresc reconstrucția fibrelor de păr (ceramide, lipide, vitaminele E și A, amestecuri de ulei). Puteți adăuga câteva picături de uleiuri naturale alese în balsam (alegeți uleiuri pentru păr foarte poros). Încercați să evitați un uscător sau utilizați un flux de aer rece. Evitați placa de îndreptare și aplicați în mod regulat tratamente cu ulei de păr - dacă părul este cu adevărat deteriorat, nu ezitați să-l ungeți chiar și în fiecare zi. Amintiți-vă întotdeauna să clătiți bine uleiul și să spălați părul. Un remediu ideal pentru părul puternic sensibilizat de nivelul 5 este Nanoil pentru părul cu porozitate ridicată.
    Luați măsuri preventive: protejați părul după fiecare spălare - când părul este încă umed, aplicați un ser special sau un balsam care conține substanțe nutritive precum uleiuri sau analogi vegetali de siliconi, lăsând părul fin și moale.
  • O DATĂ PE SĂPTĂMÂNĂ - lăsați-vă tentată să încercați un tratament cu ulei de păr peste noapte - lăsați un ulei ales în păr toată noaptea clătindu-l dimineața. Înainte de clătire, puteți aplica o mască pentru repararea mai profundă a părului. De asemenea, apelați la fiolele pentru păr și scalp - nu iritați pielea folosind produse de coafare dure.
  • EVITAȚI - pe lângă îngrijirea adecvată, părul sensibilizat de nivelul 5 are nevoie de protecția potrivită, așa că evitați toate lucrurile care sunt potențial distructive: nu-l trageți și nu-l frecați, reduceți procesarea chimică, evitați coafarea termică, abțineți-vă de la îndreptarea cu o placă, încercați să petreceți puțin timp expusă la lumina soarelui și protejați părul de radiațiile UV. Uleiurile conțin filtru UV natural care îmbunătățește părul sensibilizat de nivelul 5.

PĂR SENSIBILIZAT VS TRATAMENT CU ULEI

În cazul părului sensibilizat de nivelul 4 și 5, aplicarea tratamentelor cu ulei este o necesitate. Acest tip de terapie oferă cele mai bune rezultate ca ritual de reparare a părului deteriorat. Alegeți uleiuri naturale dacă părul dvs. este foarte poros sau alegeți un set adecvat de substanțe care pot repara puternic părul și pot preveni deteriorarea. Alegerea aplicării corecte a tratamentului cu ulei contează, de asemenea, foarte mult.

  • Tratament cu ulei pe părul uscat - aplicați un ulei pe tot părul masându-l ușor. Asigurați-vă că uleiul vă acoperă părul în loc să picure. Lăsați-l timp de aproximativ 30 de minute, clătiți și spălați părul. Este o terapie ușor mai blândă.
  • Tratament cu ulei pe părul umed - procedura este aproape aceeași, dar trebuie să vă umeziți părul sau să îl spălați mai întâi pentru a scăpa de murdărie, sebum și acumularea de produse. Părul umed absoarbe uleiurile mai ușor și mai profund, așa că încercați să faceți acest tip de tratament cu ulei cel puțin o dată pe săptămână.

Datorită tratamentului cu ulei pe părul umed, părul dvs. primește un impuls de umiditate și trece prin reparații.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate