Păr cu Porozitate Medie. Lucruri pe care Trebuie să le Cunoașteți

Păr cu Porozitate Medie. Lucruri pe care Trebuie să le Cunoașteți

Să o definim ca fiind o porozitate "normală" ar fi cam prea optimist. Părul cu porozitate medie are și el problemele sale care sunt departe de a fi normale, mai ales atunci când este expus la o îngrijire necorespunzătoare și nepotrivită. Și atunci, apar o mulțime de probleme dintr-odată, care înrăutățesc imediat starea părului, transformându-i aspectul într-unul foarte neplăcut. Este vorba de părul care balansează constant între aspectul perfect și farmecul dubios. Aflați trăsăturile caracteristice ale părului cu porozitate medie și învățați cum să îl tratați corect.

Păr cu Porozitate Medie: Descriere

Părul cu porozitate medie poate fi descris ca fiind situat între părul greu/gros de porozitate scăzută și părul foarte deteriorat/dezhidratat. Cum arată un astfel de păr? Prima caracteristică de menționat ține de stratul de cuticule ușor ridicate. În al doilea rând, un astfel de păr nu este problematic atunci când vine vorba de îngrijirea lui, este ușor de coafat, dar în același timp foarte capricios. Din păcate, nu sunt necesare foarte multe lucruri pentru a ruina starea părului cu porozitate medie.

Este tipic pentru părul cu porozitate medie să fie "în stare proastă", deoarece și bulbii săi slăbesc rapid. În consecință, părul ar putea să cadă și chiar să nu mai crească deloc. Altfel spus, părul cu porozitate medie este la un pas distanță de a fi într-o stare dezastruoasă. Un astfel de păr este subțire, ceea ce se reflectă prin structura sa interioară de cheratină cu adevărat slabă - îngrijirea nepotrivită combinată cu lipsa de protecție este suficient pentru a ruina complet părul cu porozitate medie.

Atunci când este plasat sub microscop, se poate observa că cuticulele părului cu porozitate medie sunt ridicate. Acest lucru permite tuturor factorilor externi să pătrundă în structurile firului de păr și să îi înrăutățească treptat starea. Prin urmare, rezultă că un astfel de păr necesită o fortificare imediată. În plus, echilibrul acido-bazic perturbat la nivelul scalpului are ca rezultat un păr gras și subțire, lipsit de volum și corp. Starea aceasta poate fi însoțită de mătreață umedă.

Într-adevăr, părul cu porozitate medie este destul de problematic. Este foarte ușor să-i deteriorezi starea, motiv pentru care părul devine mat, aspru, creț, lipsit de strălucire, greu de coafat și destul de dureros la descurcare. De asemenea, merită să realizăm că produsele de coafare contribuie suplimentar la înrăutățirea stării părului cu porozitate medie. În mod categoric, acestui tip de păr trebuie să i se acorde o atenție deosebită. Astfel, trebuie să vă asumați faptul că starea părului cu porozitate medie pe viitor depinde doar de dumneavoastră și de tipul de îngrijire pe care i-l oferiți astăzi.

Îngrijirea Părului cu Porozitate Medie

Părul cu porozitate medie necesită întărire și hrănire profundă, în combinație cu reconstrucția posibilelor deteriorări. Iar acest lucru se aplică îndeosebi la vârfurile părului și de la jumătatea lungimii în jos. Este indicat să recurgeți la un șampon, un ulei sau un balsam pentru scalp care reglează activitatea glandelor sebacee, asigură regenerarea părului și întărește stratul protector natural al părului.

În plus, părul cu porozitate medie trebuie tratat cu produse cosmetice ușoare, care nu suprasolicită firele. În acest sens, o soluție bună este oferită de spray-urile delicate, distilatele din plante și balsamurile pulverizatoare.

Mai mult, acest tip de păr trebuie tratat în mod regulat cu balsamuri care conțin proteine, emoliente și silicoane ușoare și volatile (ciclohexasiloxan, ciclometiconă, ciclotetrasiloxan, dimeticon copoliol, lauril meticon copoliol). În plus, puteți utiliza în mod corespunzător și diferite tipuri de măști hidratante care conțin, de exemplu, aloe, acid hialuronic, uree și alți umectanți.

Unul dintre cele mai bune tratamente de înfrumusețare pentru părul cu porozitate medie este aplicarea uleiului de păr. Din acest motiv, se sugerează aplicarea de uleiuri naturale pe păr o dată pe săptămână, ideal dacă se realizează cu uleiurile care conțin acizi grași omega-7 și omega-9.

Având în vedere că părul cu porozitate medie este frecvent sensibilizat, este tocmai tipul de păr care devine mai slab în timpul... somnului. Asta pentru că firele se freacă de fața de pernă și sunt smulse în timp ce ne întindem pe ele. Din acest motiv, ar fi de preferat să aranjăm părul într-un coc sau împletitură lejeră la culcare.

Părul cu porozitate medie trebuie descurcat datorită fie unei perii delicate din peri naturali, fie a unui pieptene cu dinți largi. Când vine vorba de uscare, cel mai bine este să folosiți jetul de aer călduț al unui uscător de păr. Acesta netezește cuticulele părului și lasă șuvițele strălucitoare. Nu uitați, de asemenea, să vă tundeți vârfurile părului în mod regulat, deoarece este partea cea mai fragilă a părului cu porozitate medie.

Șampon pentru Păr cu Porozitate Medie

În timp ce alegeți un șampon pentru părul cu porozitate medie ar trebui să vă concentrați pe tipul de fire și să îl potriviți, de exemplu, cu tipul buclelor sau cu gradul de gresare a părului. În plus, un astfel de șampon nu ar trebui să fie suprasolicitant. Prin urmare, ar fi mai bine să alegeți un șampon incolor în schimbul unuia lăptos și gros, care este destinat părului cu porozitate mare.

Balsam pentru Păr cu Porozitate Medie

În primul rând, un balsam pentru părul cu porozitate medie trebuie să fie ușor, ceea ce presupune că nu va supraîncărca părul sau nu va lăsa o peliculă uleioasă pe șuvițe. Acestui tip de păr îi place să fie reaprovizionat cu apă și protejat împotriva deteriorării mecanice. Prin urmare, cel mai bine ar fi să alegeți un balsam care să conțină umectanți hidratanți și destul de mulți emolienți. Un alt element esențial al îngrijirii părului cu porozitate medie este protecția vârfurilor de păr. Din acest motiv, nu omiteți aplicarea unor serumuri speciale sau a unui ulei de păr de înaltă calitate.

În plus, dacă părul dvs. este subțire, alegeți un balsam în spray sau un spray de păr ușor fără clătire. Astfel de produse cosmetice protejează și netezește părul fără a-l suprasolicita.

Intensificați-vă îngrijirea părului o dată pe săptămână, folosind o mască care curăță, hrănește și întărește firul de păr, lăsându-l mai aspectuos. Datorită Nanoil, puteți alege una dintre măștile de păr de cea mai înaltă calitate, care conțin ingrediente esențiale pentru părul cu porozitate medie. Transformați-vă șuvițele cu o mască de mătase lichidă sau încercați masca performantă pentru păr cu ulei de argan.

Uleiuri pentru Părul cu Porozitate Medie

Așa cum am menționat mai sus, firul de păr cu porozitate medie este acoperit de cuticule care sunt ușor ridicate. Având în vedere acest lucru, uleiurile folosite pentru a condiționa un astfel de păr ar trebui să fie compuse din molecule de dimensiuni medii. Căutați-le pe cele a căror compoziție este dominată de acizi grași omega-7 și omega-9. Cel mai fin amestec de astfel de uleiuri este Nanoil pentru păr cu porozitate medie.

Uleiuri și Unturi Cosmetice Recomandate pentru Părul cu Porozitate Medie

  • Uleiul din semințe de Baobab - creează o peliculă microscopică pe păr care combate pierderea apei. Acest ulei luptă împotriva agresorilor externi, netezește părul și îl lasă strălucitor.
  • Uleiul de Argan - este puterea antioxidanților care încetinesc îmbătrânirea celulară. Oferă protecție împotriva temperaturilor ridicate generate în timpul coafării la cald. Regenerează în profunzime structura de cheratină a părului slăbit.
  • Uleiul de Jojoba - în principiu, este o ceară lichidă presată din nuci de arbuști cenușii. Îl veți găsi excepțional datorită conținutului incredibil de ridicat de squalene. Acesta previne gresarea părului prin încetinirea producției de sebum. Curăță pielea și vindecă mătreața. În același timp, uleiul este foarte hrănitor, ceea ce îl face o salvare pentru părul și scalpul deshidratat.
  • Uleiul de Macadamia - pătrunde în scurt timp în scalp și în foliculii de păr. Uleiul de macadamia se dovedește a fi de neînlocuit atunci când vine vorba de îngrijirea părului cu porozitate medie, deoarece nu încarcă părul, ci reglează secreția de sebum, calmează iritațiile, condiționează, hidratează, catifelează și sporește elasticitatea părului.
  • Uleiul de Avocado - reaprovizionează părul cu apă și îi intensifică strălucirea. Desemnat ca fiind Uleiul cu 7 Vitamine, este cel mai bun balsam și multivitamină pentru păr. Netezește fibra capilară, lasă firele strălucitoare, previne apariția crețurilor și a fragilității. Majorează manevrabilitatea părului.
  • Uleiul de Migdale Dulci - protejează părul împotriva deteriorării, este delicat și bine absorbit. Este cunoscut pentru faptul că adaugă strălucire părului mat și ameliorează scalpul iritat. Uleiul de migdale dulci este compus din 55% acizi grași omega-9. Vitamina B pe care o conține acest ulei este responsabilă pentru gestionarea procesului de creștere corectă a părului.
  • Uleiul de Orez - conține calciu, magneziu, potasiu, fosfor, mangan, fier, fibre, precum și vitaminele E și K. Este foarte apreciat datorită concentrației ridicate de fitosteroli, tocoferoli și γ-Oryzanol, care sunt substanțe capabile să încetinească îmbătrânirea celulelor și a scalpului și să prevină căderea părului.
  • Uleiul din semințe de Struguri - prezintă proprietăți calmante și regeneratoare. Acest ulei se confruntă cu mătreața, psoriazisul, producția excesivă de sebum și scalpul gras. Protejează părul și scalpul împotriva radiațiilor solare, a daunelor chimice și mecanice, precum și a tratamentelor frecvente de coafură (de exemplu, vopsirea, uscarea și îndreptarea părului).
  • Uleiul de Cătină de Mare - prezintă o concentrație ridicată de antioxidanți, acid palmitoleic (omega-7) și taninuri, flavonoide, bor, mangan și vitaminele A, C și K. Acest ulei stimulează sinteza colagenului și întărește legăturile din păr care, în consecință, capătă elasticitate și devine ușor de coafat. Uleiul de cătină de mare accelerează creșterea părului, reaprovizionează firele cu apă, condiționează și hrănește.

Care Alte Lucruri îi Place Părului cu Porozitate Medie?

  • Keratina - ce reprezintă un constituent natural al părului. Este o idee bună să tratați părul cu o mască de keratină o dată sau de două ori pe lună. Aceasta va umple toate golurile din structura părului și va repara microdeteriorările.
  • Acidul hialuronic - nu numai că hidratează, netezește părul și îl protejează împotriva deteriorării. Acidul hialuronic redă părului, de asemenea, eleganță și strălucire. În plus, ajută la fixarea tuturor golurilor din structura părului, are grijă de scalp, protejându-l de deshidratare și iritații.
  • Fructoza - este un zahăr simplu frecvent utilizat în industria alimentară. Fructoza este perfectă pentru a trata părul cu porozitate medie, deoarece hidratează și, în același timp, întărește firele și le protejează împotriva deteriorării. Merită să reținem că această substanță "dulce" este conectată cu unul dintre componentele părului - cheratina - fiind astfel eficientă la regenerare și întărire. Datorită fructozei, părul cu porozitate medie devine puternic, iar stratul său superficial este vizibil reconstruit.
  • Proteinele de mătase - hrănesc părul, hidratează și condiționează vârfurile părului. Proteinele de mătase sunt responsabile pentru strălucirea și bunăstarea părului. În plus, proteinele acoperă părul cu o peliculă microscopică, care protejează în special de deshidratare și regenerează firele. De asemenea, previne apariția crețurilor și a staticii.
  • Oțetul de zmeură sau de mere (sub formă de clătire pentru păr) - ajută la închiderea cuticulelor ridicate ale părului, netezește părul și permite firelor să-și recapete strălucirea pierdută. În ceea ce privește scalpul, acesta se purifică și nivelul pH-ului său se echilibrează.
  • Protecția solară - Protecția împotriva UVA și UVB este elementul central al îngrijirii părului cu porozitate medie. Radiațiile solare încurajează ridicarea cuticulelor părului, ceea ce duce la deteriorarea cortexului (structura interioară a părului). Ca o consecință, părul cu porozitate medie își poate schimba porozitatea în mare, poate deveni uscat și fragil, începe să își piardă elasticitatea, moliciunea și strălucirea. În plus, devine mai predispus la rupere și vârfurile se despică ușor. De asemenea, bulbii de păr devin mai slabi, ceea ce se reflectă prin intensificarea problemei căderii părului. Părul ar putea să nu mai crească deloc. Prin urmare, în special în timpul verii, apelați la uleiuri naturale cu filtre UV naturale. De-a lungul zilei, tratați-vă firele cu un spray ușor pentru păr cu filtru de protecție solară ridicat.
  • Vitamina A (retinol) - reglează activitatea glandelor sebacee, combate mătreața, întărește părul și protejează stratul hidro-lipidic al scalpului.
  • Vitamina E - numită în mod obișnuit "vitamina tinereții", este un antioxidant puternic care încetinește procesele de îmbătrânire. Aceasta accelerează diviziunea celulară în cortexul capilar, ceea ce face ca părul să crească corespunzător, să-și păstreze starea bună, să se regenereze și să devină rezistent la deteriorări.
  • Provitamina B₅ - îmbunătățește aspectul și starea părului, protejează și stimulează creșterea părului, previne deteriorarea și are grijă de vârfurile acestuia.

Păr cu Porozitate Medie - Lucruri de Evitat

Părul sensibilizat, care se îngreunează rapid, nu tolerează măștile grele și dense, nici șampoanele cremoase care se depun la rădăcini și sunt greu de clătit de pe părul cu porozitate medie. Compoziția produselor cosmetice este la fel de importantă. Trebuie conștientizat faptul, că părul cu porozitate medie s-ar putea deshidrata și deveni definitiv tern mult mai repede din cauza contactului cu substanțele sintetice din șampoane și balsamuri.

Componenții șamponului cu care părul cu porozitate medie nu se împacă sunt: alcoolul monohidroxilat (deshidratează), silicoanele (rezidă pe păr), detergenții puternici și conservanții (irită).

De asemenea, încercați să evitați silicoanele grele, comedogene și dificile la îndepărtare, cum ar fi simethicone, trimethicone, trimethylsiloxysilicates. În plus, verificați întotdeauna dacă un anumit ulei, mască sau balsam pe care doriți să îl aplicați este potrivit pentru tipul dumneavoastră de păr. În cazul părului cu porozitate medie, mai puțin înseamnă mai mult. Prin urmare, folosiți doar câteva produse cosmetice a căror calitate este superioară și care funcționează armonios cu structura părului dumneavoastră.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate