Cum să obțineți bucle încântătoare fără căldură? Metode naturale de ondulare a părului

Cum să obțineți bucle încântătoare fără căldură? Metode naturale de ondulare a părului

Ați auzit vreodată că șervețelele pentru bebeluși sau o bentiță pot da rezultate mai bune decât cea mai nouă și modernă perie de ondulare? În funcție de efectul pe care îl căutați, există o mulțime de lucruri pe care le puteți folosi. Verificați cele mai bune modalități de a obține bucle fără căldură și daune!

Coaforii ne avertizează că utilizarea excesivă a coafării cu căldură face mult rău. Plăci de îndreptare, perii de ondulare, role fierbinți dau efecte rapide, de lungă durată și superbe, dar obțineți deteriorarea părului în schimb... Nivelul de umiditate scade, părul devine sensibilizat, aspru, uscat și fragil.

Înseamnă că trebuie să renunțăm la bucle fabuloase? Deloc!

Buclele fără căldură sunt soluția. Aceasta înseamnă obținerea părului creț sau ondulat fără utilizarea căldurii (ondulatoare sau plăci de îndreptat) deci fără deteriorarea părului. Există o mulțime de moduri naturale de a obține buclele și aici sunt cele mai populare.

BIGUDIURI FLEXIBILE

Bunicilor noastre le plăceau bigudiurile flexibile. Cel mai simplu și cel mai popular mod de a ondula părul fără o perie ondulatoare. Mulți dintre noi ar putea avea bigudiuri flexibile situate undeva în sertarul de jos. Este timpul să ne întoarcem la metoda de modă veche, deoarece efectele se pot dovedi a face surprize pozitive. Ce ar trebui să știți despre bigudiurile flexibile?

Un bigudiu flexibil este un tub lung cu sârmă subțire în interior. Există două tipuri majore:

  • bigudiuri flexibile din spumă, moi și ușoare, disponibile în diferite dimensiuni
  • bigudiuri flexibile din neopren, rezistente la produse de coafură, utilizate de exemplu pentru bucle permanente

Principalul beneficiu al bigudiurilor flexibile este utilizarea lor ușoară și faptul că sunt delicate pentru păr. Înfășurarea unei secțiuni de păr în jurul bigudiului nu este deloc dificilă; apoi, pur și simplu legați capetele bigudiului. Plusul imens este că bigudiurile sunt moi și confortabile pentru a dormi.

Cum se utilizează bigudiurile flexibile?

  1. Seara, spălați părul sau umeziți-l folosind o apă de flori sau apă termală.
  2. Împărțiți părul în secțiuni și înfășurați-le în jurul bigudiurilor.
  3. Legați capetele bigudiurilor pentru a le menține în poziție.
  4. Dimineața, scoateți ușor bigudiurile.
  5. Treceți degetele prin păr sau folosiți un pieptene cu dinți largi.

Amintiți-vă! Dimensiunea bigudiurilor (diametrul lor) determină lățimea buclelor și volumul părului. Bigudiurile subțiri și secțiunile mici de păr înseamnă bucle strânse.

TIPURI DE BIGUDIURI

O altă modalitate populară de a obține bucle fără căldură este utilizarea bigudiurilor obișnuite. Nu sunt la fel de confortabile ca bigudiurile flexibile, dar obțineți o gamă mai largă de posibilități. Folosiți-le pentru a scoate în mod magic buclele clasice obișnuite pe părul lung sau pentru a ridica rădăcinile părului scurt.

Puteți alege între aceste tipuri de bigudiuri de păr:

  • Bigudiuri cu prindere automată - mari sau mici (7,5-15cm lățime), realizate din material artificial și cu sistem de închidere cu cârlig și buclă, astfel încât nu aveți nevoie de alte accesorii sau ace pentru a fixa bigudiul. Accesorii ușoare, care oferă o ridicare plăcută a rădăcinilor, dar puteți smulge câteva fire de păr în timp ce le scoateți.
  • Bigudiuri în formă de con seamănă cu un con; înfășurați părul începând de la capătul mai subțire al conului și terminând la cel mai lat capăt cu cârlig și buclă. Acestea sunt prevăzute cu ace care fixează suplimentar părul și îl țin la locul lui.
  • Bigudiurile de păr din plastic de diferite dimensiuni, utilizate ca bigudiuri cu prindere automată, dar în loc de cârlig și buclă, primiți un capac de fixare care face ca rola să rămână pe loc.
  • Bigudiurile fixe sunt în general realizate din lemn sau plastic. Special concepute pentru bucle permanente sau afro. Folosite pe părul ud sau umed, înfășurate strâns în apropierea scalpului.
  • Bigudiuri spiralate - cel mai puțin populare, probabil din cauza utilizării destul de provocatoare. Fiecare bigudiuri spirală are un cârlig pentru a face bigudiul să se agațe de scalp și un vârf de plastic. Bigudiurile spiralate vă permit să creați bucle strânse cu aspect natural.

ALTE ACCESORII PENTRU ONDULAREA PĂRULUI

În timp ce discutăm despre bigudiurile cu prindere automată și alte instrumente, să aruncăm o privire asupra unor noi sosiri, cum ar fi ondulatorii fără căldură. Sunt cunoscuți ca spirale și bigudiuri magice.

Spiralele sunt realizate din material elastic moale. Secțiunile de păr sunt trase într-o rolă pentru a le da buclele dorite. Este greu să le clasifici ca bigudiuri, deoarece le folosiți diferit. Spiralele sunt disponibile cu cârlige pentru a trage părul, ceea ce le face ușor de utilizat.

Evident, spiralele au o varietate de lungimi, astfel încât să le puteți alege pe cele potrivite pentru lungimea părului dvs. Acestea sunt extrem de ușor de utilizat, vă permit să dormiți confortabil, nu trag și nu încurcă părul.

ONDULEURI ÎMPLETITE (EFECT DE PĂR ONDULAT)

Când vine vorba de modalități casnice de a ondula părul, părul împletit peste noapte se bucură de o popularitate uriașă. Cred că este foarte iubit de fetițele ale căror mame își împletesc părul lung în împletituri confortabile seara.

Cum să obțineți părul ondulat cu împletituri?

Nimic mai ușor! Spălați-vă părul seara și lăsați-l să se usuce - trebuie să fie umed, nu ud. De asemenea, îl puteți umezi folosind apă termală sau un spray care îmbunătățește buclele. Apoi, trebuie să faceți o împletitură engleză (două împletituri vor fi și mai bune) și să mergeți la culcare. După despletire, vor apărea buclele cu aspect ondulat, naturale și frumoase!

BUCLE NATURALE CU COC

Știați că un coc frumos de păr se poate dovedi a fi o modalitate excelentă fără căldură de a obține onduleuri sau bucle naturale? Evident, efectul este diferit de buclele împletite, dar cu siguranță merită încercat.

Care tip de coc este cel mai bun pentru ondulare? Un coc englezesc sau francez îngrijit nu va fi de ajuns. Pe de altă parte, un coc dezordonat sau cocuri duble vor funcționa cu siguranță. Răsucirea mini cocurilor este cel mai simplu mod de a obține onduleuri uimitoare.

Ondularea părului cu un coc dă diverse efecte:

  • o mulțime de mini cocuri dau bucle strânse
  • cocuri strânse înseamnă bucle mai bine definite

BUCLE FĂRĂ CĂLDURĂ CU AJUTORUL CLAMELOR

Ce fac femeile care caută bucle atunci când nu au un ondulator la ele? Ele apelează la clame, care este o altă metodă genială de ondulare fără căldură. Spre deosebire de alte tehnici, aceasta nu funcționează pe timp de noapte. Clamele dvs. pot irita pielea, ceea ce nu este nici confortabil, nici sigur. De aceea, clamele pentru bucle sunt o alegere bună cu 2 ore înainte de o petrecere în timp ce vă pregătiți.

Cum să ondulați părul folosind clame?

  1. Spălați-vă părul, umeziți-l cu apă sau aplicați o spumă, pieptănați-vă bine.
  2. Împărțiți părul în 3 secțiuni pentru a alege cu ușurință șuvițe mai subțiri.
  3. Începând de la rădăcinile părului, luați o șuviță subțire și înfășurați-o în jurul degetului și creați un fel de buclă.
  4. Asigurați bucla cu o clamă.
  5. Repetați cu celelalte șuvițe.
  6. Odată ce toate șuvițele de păr sunt fixate cu clame, lăsați părul să se usuce în mod natural sau folosiți o uscare rece.
  7. După ce ați desfăcut părul, treceți degetele prin păr, uitați de perie.

BUCLE CU BENTIȚĂ

Bucle cu bentiță pentru cap? Sunt romantice și arată superb. Cel mai bun lucru despre metodă este să puteți obține un breton uimitor pieptănat lateral.

Pentru ondularea părului, evident că aveți nevoie de o bentiță moale - cu cât banda este mai lată, cu atât buclele sunt mai mari. De asemenea, vă puteți obține Aurora Band Night Roller.

Cum se creează bucle cu bentița pas cu pas?

  1. Spălați-vă sau umeziți-vă părul; apoi, pieptănați-vă cu precizie.
  2. Întindeți bentița în jurul capului.
  3. Luați o secțiune de păr și înfășurați-o în jurul bentiței și repetați până când întreaga secțiune este înfășurată.
  4. Repetați cu secțiunile următoare.
  5. Mergeți la culcare sau așteptați până când părul se usucă.
  6. După desfacere, pieptănați părul și folosiți un produs cu fixare puternică pentru a evita încrețirea.

BUCLE CU BATIC

Pentru a face bucle fără căldură, puteți folosi și un batic sau o eșarfă obișnuită. Puteți crea bucle sau onduleuri de la jumătatea lungimii. Efectul este minunat și tot ce aveți nevoie sunt de trei eșarfe.

Bucle cu eșarfă pas cu pas:

  1. Ca întotdeauna, spălați sau umeziți părul, pieptănați-l.
  2. Împărțiți părul în trei secțiuni egale (stânga, dreapta, spate).
  3. Înnodați eșarfa în jurul fiecărei secțiuni - exact acolo unde doriți să înceapă buclele (nivelul urechii sau mai jos).
  4. Luați o secțiune și împărțiți-o în jumătăți; împletiți șuvițele în jurul eșarfei.
  5. Asigurați capetele cu un elastic.
  6. Faceți același lucru cu celelalte secțiuni de păr rămase.
  7. Mergeți la culcare sau așteptați până când părul se usucă.
  8. După ce scoateți eșarfele, treceți degetele prin păr.

BUCLE ROMANTICE CU ȘERVEȚELE PENTRU BEBELUȘI

Folosirea șervețelelor umede este o altă idee care schimbă jocul pentru bucle fără căldură. Chiar dacă sună ciudat, metoda merită cu adevărat testată. Efectul depinde de dimensiunea secțiunilor de păr. Secțiunile mai mici înseamnă mai mult volum și bucle strânse.

Metoda este extrem de ușoară! Tot ce trebuie să faceți este să împărțiți părul în câteva secțiuni și apoi să le înfășurați pe șervețele rulate pentru bebeluși. Pentru a le fixa, legați capetele șervețelelor între ele sau folosiți clame. O astfel de modalitate de a obține bucle fără căldură e cu siguranță din cele mai ușoare.

Care sunt beneficiile buclelor cu șervețele pentru copii?

  1. Este o tehnică naturală de ondulare fără daune.
  2. Substanțele incluse în șervețele au un efect de condiționare a părului.
  3. Este bine să le folosiți peste noapte (confortabil).
  4. Oferă posibilități de adaptare a efectului, dimensiunii și volumului buclelor la așteptările dvs.

CE ALTCEVA PUTEȚI FOLOSI PENTRU A OBȚINE BUCLE FĂRĂ CĂLDURĂ?

De fapt, o mulțime de lucruri pe care le folosiți zilnic pot funcționa ca bigudiuri de păr. Obțineți buclele fără daune înfășurând părul pe:

  • bucăți dintr-un tricou vechi din bumbac
  • benzi de prosop de hârtie
  • pixuri, creioane, stilouri (nu sunt confortabile de purtat, dar dau efectul)
  • șosete sau ciorapi
  • benzi lungi decupate din ziare

Creativitatea dvs. este de fapt singura limitare!

BUCLE AFRO CU PAIE

Cele mai multe moduri de acasă dau efectul de onduleuri subțiri sau groase și bucle romantice. Ce se întâmplă dacă aveți chef de bucle afro foarte strânse? Nu aveți nevoie de produse dure pentru onduleuri permanente sau de coafare termică.

Puteți obține bucle afro cu... paie obișnuite de băut. Folosiți paiele de milk shake care zac undeva pe fundul sertarului și obțineți bucle strânse superbe.

Cum să vă ondulați părul folosind paie?

Floare la ureche! În primul rând, ca de obicei - umeziți-vă părul. Asigurați-vă că părul este ușor umed, deoarece părul înfășurat pe paie va avea nevoie de ore pentru a se usca. Al doilea pas implică alegerea unor secțiuni foarte subțiri și înfășurarea lor strânsă în jurul paielor pe toată lungimea paielor; îndoiți capetele paielor și legați-le împreună. Cel mai bine este să vă culcați purtându-le, dar, ca să fiu sinceră, o oră sau două ar trebui să fie suficiente pentru a obține bucle frumoase.

Procedura consumatoare de timp oferă bucle afro superbe. Evident, efectul depinde ușor de mărimea șuvițelor de păr pe care le înfășurați pe paie și dacă aveți păr creț (sau ușor de ondulat). Dacă vă străduiți mai mult, veți obține un cap plin de bucle fermecătoare.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate