Piramida Îngrijirii Părului. Cum să ajungem în vârful frumuseții?

Piramida Îngrijirii Părului. Cum să ajungem în vârful frumuseții?

Cum să creăm regimul perfect de îngrijire a părului? Lăsați-vă inspirat de piramidă: o formă completă și perfectă în care toate elementele de îngrijire sunt plasate într-un loc precis definit. Această "taxonomie a frumuseții" aparte ilustrează la ce merită să acorzi atenție în timpul îngrijirii părului. De ce are nevoie părul pentru a fi sănătos și frumos într-un mod încântător?

Ce este piramida îngrijirii părului?

Piramida îngrijirii părului este o schemă precisă, similară piramidei alimentare: la baza ei, vei găsi activități care ar trebui făcute pentru păr cel mai des (adică în fiecare zi). Fără ele, îngrijirea ulterioară plasată în segmente superioare va fi nereușită.

Piramida ilustrează ideal planul care va aduce succes în îngrijirea părului. Datorită ei, putem determina cu ușurință ce este cel mai important, ce ar trebui să facem mai puțin frecvent sau doar din când în când pentru ca părul să crească mai puternic și mai sănătos - de aici și împărțirea în segmente care descriu ce trebuie făcut în fiecare zi, o dată pe săptămână și chiar mai rar, pentru a oferi coafurii o sănătate completă și un aspect uimitor.

Datorită piramidei, puteți determina cu ușurință dacă îngrijiți corect părul. Dacă îl supuneți des coafării cu căldură (ondulatoare, role termice, placa de îndreptat), se va deteriora rapid și se va usca excesiv. Dacă observați că părul a devenit încărcat și "înfundat", și, de asemenea, devine mai gras mai repede - asigurați-vă că nu folosiți măști pentru păr prea des. Poate că merită să introduceți un scrub pentru scalp în regimul dumneavoastră de îngrijire a părului?

Plan de îngrijire a părului - de ce o piramidă?

Piramida reflectă armonie și este un simbol al corpului ideal. În acest context, exprimă cel mai bine căutarea părului ideal - cu alte cuvinte, sănătos, puternic și strălucitor. De asemenea, simbolizează perfect modul în care ar trebui să-l hrănim: fără o bază adecvată, partea superioară nu are niciun motiv să existe - pur și simplu nu poate fi obținută. Prin urmare, pentru a avea grijă de păr în modul corect - merită să urmați acest model și să ajustați îngrijirea părului la el. Nu puteți obține cea mai bună stare posibilă a părului fără o ordine logică și tratamente sistematice, care să-l îngrijească corespunzător și să-l protejeze de daune. Cum ar trebui să arate piramida corectă a îngrijirii părului?

PIRAMIDA ÎNGRIJIRII PĂRULUI - EXPLORAREA PIRAMIDEI - TEORIA ȘI PRACTICA

Piramida îngrijirii părului - în fiecare zi: zonă de susținere

SUPLEMENTE, PLANTE, LOȚIUNI DE SCALP, PROTECȚIE PENTRU VÂRFURILE PĂRULUI, BALSAM SPRAY, PIEPTĂNARE

▲ Acest "nivel" este fundația îngrijirii corespunzătoare a părului și scalpului. Această categorie include, mai presus de toate, suplimentarea, adică ... nutriție sănătoasă și vitamine, biotină, acizi grași și infuzii de plante, pe care merită să le bei în fiecare zi pentru a furniza în mod constant organismului ingredientele necesare pentru funcționare și regenerare adecvată. Infuziile de urzică și coada-calului funcționează cel mai bine.

▲ Un alt mod valoros, dar extrem de rar, de îngrijire este utilizarea loțiunilor pe bază de plante pentru scalp și hidrolaze de păr. Datorită lor, nu numai că hrănești părul la bază, întărind părțile sale "mai tinere", dar și sprijină scalpul și întărește rădăcinile părului. Datorită unei astfel de loțiuni, scalpul rămâne curat și îngrijit, părul devine mai puternic, ridicat frumos la bază și nu acumulează atât de multă murdărie. Utilizarea regulată a loțiunilor pentru scalp poate inhiba seboreea și ajuta la combaterea căderii părului.

▲ Partea foarte "sensibilă" a părului este vârful. Fără îngrijire adecvată, acestea devin fără apărare și se rup mai repede - de aceea este important să le protejezi de efectele adverse ale factorilor externi și a deteriorărilor mecanice. Poți aplica un ser special cu silicon pe vârfurile părului sau poți opta pentru un ulei pentru păr.

▲ Protejarea părului împotriva toxinelor, efectelor adverse ale factorilor externi și a radiațiilor solare este un pas important fără de care părul nu va fi niciodată sănătos. De aceea, merită să-l protejezi cu un balsam pentru păr delicat în fiecare zi - nu-l va supraîncărca, dar îl va proteja de daune, va domoli șuvițele rebele și va intensifica strălucirea acestuia.

Piramida îngrijirii părului - la fiecare 2-3 zile: zona regenerării puternice

FOLOSIREA ULEIULUI PENTRU PĂR, MASAJ, SPĂLARE A PĂRULUI, USCATUL PĂRULUI, BALSAM PENTRU PĂR

▲ "Etajul al doilea" în îngrijirea părului este la fel de important - aici sunt toate tratamentele cele mai importante care ar trebui folosite pentru a avea un păr sănătos și puternic. Acest nivel este responsabil pentru regenerarea constantă și menține părul în formă perfectă. Trebuie spus deschis: fără acest element, părul nu are nicio șansă de sănătate și un aspect plăcut.

▲ Cel mai important pas în îngrijirea părului este spălarea acestuia - șuvițele cu seboree crescută ar trebui spălate chiar zilnic, dar metoda cea mai obișnuită, "mijlocul de aur", este spălarea părului la fiecare 2-3 zile. Datorită acestei abordări, scalpul are posibilitatea să se odihnească între o spălare și alta; există de asemenea timp pentru a-și restabili echilibrul barierei hidro-lipidice, stratul natural de protecție al pielii.

▲ Balsamurile care necesită clătire ar trebui să fie un element permanent al îngrijirii, combinate cu spălarea părului. Aplicați balsamul preferat pe părul umed și spălat și lăsați-l să acționeze timp de aproximativ 3 minute înainte de a-l clăti din păr. În acest fel, părul devine hrănit, mai puțin încurcat, cu cuticule închise și o structură netedă.

▲ Din cauza faptului că balsamul de păr îmbunătățește doar condiția părului pe întreaga sa lungime și nu are grijă de scalp - unul dintre cele mai importante elemente de îngrijire la acest nivel este uleiul de păr. În cazul părului extrem de deteriorat, uscat și subțire, îl puteți folosi în fiecare zi. În cazul părului gros și dens, este suficient să faceți uleierea părului o dată pe săptămână. Similar cu frecvența uleierii părului, și uleiurile ar trebui să se potrivească condiției și structurii părului - porozitatea acestuia. Datorită faptului că uleiul trebuie aplicat atât pe întreaga lungime a părului, cât și pe scalp - acesta oferă cea mai eficientă și multidimensională îngrijire: regenerează, întărește și îmbunătățește aspectul părului. În plus, uleierea părului este direct legată de masajul scalpului, care stimulează circulația sângelui, întărește bulbul și îmbunătățește absorbția ingredientelor în piele și foliculii de păr.

▲ După ce ne spălăm părul, de obicei folosim uscătorul de păr - rar avem suficient timp să îl lăsăm să se usuce natural. Când alegem uscătorul de păr, asigurați-vă că are o setare de aer rece și întotdeauna uscați-vă părul folosind o temperatură de aproximativ 40 de grade Celsius - temperaturile ridicate nu numai că slăbesc activitatea scalpului, ci și precipită apa din păr, iar acesta începe să se usuce și să se deterioreze.

Piramida îngrijirii părului - o dată pe săptămână: zona de curățare

MASCĂ DE PĂR, ȘAMPON DE CURĂȚARE, ȘAMPON USCAT, SCRUB PENTRU SCALP

▲ Al treilea nivel al îngrijirii părului este un tratament care nu necesită o frecvență atât de mare, dar pentru efectul complet al unui păr sănătos și bine îngrijit - nu ar trebui să renunțați la el. Aceste tratamente includ în primul rând cele combinate cu o curățare precisă a părului și a scalpului, astfel încât în zilele următoare să absoarbă mai multe ingrediente responsabile de regenerare.

▲ Scrubul pentru scalp nu numai că stimulează circulația și schimbul de oxigen în interiorul celulelor, ci și ajută la curățarea scalpului în profunzime și îndepărtează resturile de cosmetice (în special cele pentru coafare) care s-ar putea acumula la baza părului și să îi inhibe creșterea. Faceți acest lucru o dată pe săptămână pentru a menține echilibrul pielii și pentru a curăța părul de toxine, impurități și toate depunerile cosmetice inutile.

▲ Șamponul de curățare este un cosmetic perfect care intensifică orice tratament de înfrumusețare. Nu doar că acesta curăță scalpul și părul de reziduurile oricărui produs cosmetic, exces de sebum, toxine și impurități, dar deschide și scamele părului, ceea ce mărește absorbția lor: ingredientele din măști sau uleiuri pătrund mai adânc în structura părului și îl hrănesc mai eficient.

▲ După ce vă spălați părul cu un șampon de curățare, ar fi bine să folosiți o mască de păr corect selectată - optați pentru cea cu o compoziție reușită. Ce înseamnă o "compoziție reușită"? Este un produs din care lipsesc parabenii, alcoolii monohidroxilici cu lanț scurt, care usucă, și silicoanele grele, care dăunează grav părului. Multe persoane combină tratamentul cu măști împreună cu ungerea părului, deoarece o mască aplicată pe păr chiar înainte de spălare emulsionează perfect uleiurile și contribuie nu doar la îngrijirea și regenerarea firelor, ci și la spălarea rapidă și ușoară a uleiului de pe păr.

O astfel de îngrijire necesită mai mult timp, așa că este necesar să o faceți doar o dată pe săptămână. Spălați-vă părul cu un șampon de curățare, aplicați uleiul pe părul umed, lăsați-l să acționeze minimum 30 de minute, aplicați o mască pe păr imediat înainte de spălare, țineți-o 15 minute, apoi clătiți și spălați-l cu un șampon obișnuit.

▲ De multe ori, nu avem timp să ne spălăm părul cu șampon și apă. Din fericire, șamponul uscat vine în ajutor. Conținutul de talc sau amidon de orez inclus în compoziția sa poate reîmprospăta instantaneu părul, îl poate condiționa și reduce seboreea excesivă. Cu toate acestea, șamponul uscat se depune pe păr și blochează accesul aerului la scalp, așa că nu ar trebui folosit prea des: o dată pe săptămână este maximul. De asemenea, merită reținut că nu ar trebui să adăugați o altă porție de șampon la păr în ziua următoare.

Piramida de îngrijire a părului - o dată pe lună: retușarea și ajustarea

VOPSIREA PĂRULUI CU PLANTE, SAUNA PENTRU PĂR

▲ Femeile adoră să-și vopsească părul. Imediat după vopsire, părul arată bine, dar pe măsură ce trec săptămânile, acesta devine mai slab, culoarea se estompează și devine excesiv de uscat. Din păcate, vopsirea părului nu poate fi evitată dacă dorim să întărim culoarea părului nostru sau să obținem o nuanță complet nouă. Nu uitați să aplicați agenții de colorare cât mai rar pentru a nu vă deteriora părul prea mult. Cea mai bună soluție este să vizitați coaforul: vopselele profesionale pentru păr sunt mai puțin dăunătoare, iar efectul vopsirii durează mai mult. O altă idee bună este să folosiți henna pentru vopsire: este o vopsea pe bază de plante care nu afectează părul. Cu toate acestea, trebuie să știți să o aplicați cu pricepere - un coafor vă poate ajuta și în această privință.

▲ Vopsirea părului ar trebui să fie combinată cu un tratament specific de hrănire și regenerare. Saloanele de înfrumusețare oferă o gamă largă de astfel de tratamente. Cel mai popular este sauna pentru păr și un tratament intensiv cu vitamine pentru păr. Acestea pot fi efectuate la două săptămâni după vopsire și repetate mai mult sau mai puțin o dată pe lună, astfel încât șuvițele să fie în mod constant hrănite și să nu fie deteriorate de procedurile de colorare.

Piramida de îngrijire a părului - ocazional: intensificarea și stilizarea părului

TĂIEREA VÂRFURILOR, LAMINAREA PĂRULUI, TRATAMENTUL CU KERATINĂ, STILIZAREA CU CĂLDURĂ

▲ Ultimul "etaj" al piramidei este o adevărată "mansardă" a hidratării. Aceste tratamente nu sunt întâmplătoare. Fiecare dintre ele poate fi un complement al îngrijirii sau o procedură ocazională, care urmărește să înfrumusețeze părul.

▲ Toate tipurile de stilizare cu căldură (folosirea rolelor încinse, a plăcii de îndreptat sau a ondulatorului) deteriorează părul, îndepărtând imediat apa și chiar rupând legăturile de sulfid din interiorul firului de păr. Cu toate acestea, există situații când trebuie să arătăm impecabil. Merită să țineți minte că folosirea plăcii de îndreptat ocazional nu este un rău ascuns - dacă părul are îngrijire corespunzătoare în fiecare zi, tratamentul cu temperatură înaltă făcut din când în când nu va reprezenta o amenințare. De aceea este atât de important ca fiecare etapă a piramidei să fie respectată.

▲ Tratamentul ideal care nu necesită repetare frecventă este îndreptarea părului cu keratină. Acest tratament este un tratament excelent care reface chiar și șuvițele extrem de deteriorate (keratina este blocul de construcție de bază al părului, astfel că se integrează în structura sa și completează deficiențele de la suprafață). În funcție de starea părului, keratina poate rămâne în interior timp de 2-4 luni. După această perioadă, procedura poate fi repetată.

▲ Pentru a vă menține părul frumos și sănătos de la rădăcină până la vârf - nu uitați să tăiați regulat vârfurile. Astfel, șuvițele dobândesc prospețime și un aspect plăcut, iar îngrijirea devine mai ușoară (pieptănul sau peria nu se opresc în vârfurile uscate și încurcate ale părului: vârfurile tăiate fac pieptănarea mai ușoară și nu mai deteriorăm mecanic părul). Vârfurile trebuie tăiate doar o dată la 2-3 luni.

▲ Laminarea părului este un alt tratament care netezește și oferă un aspect frumos părului. Datorită acesteia, părul devine strălucitor, neted, elastic și flexibil. Laminarea nu hrănește părul, ci doar închide scuamele și îmbunătățește aspectul general, iar părul subțire și ondulat este perfect condiționat. Stratul de laminare protejează, de asemenea, părul de daunele cauzate de soare, ger sau vânt, precum și de toxinele din mediu. Efectele laminării părului durează până la 3 luni.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate