Hidrosolii, cunoscuți deseori sub denumirea de hidrolați, cuceresc lumea cosmetică. Aceștia sunt utilizați frecvent pentru îngrijirea pielii, însă puțini sunt cei care știu despre beneficiile lor minunate pentru păr și scalp. Ce sunt, cum se fabrică și de ce ar trebui să-i adăugați la îngrijirea zilnică a părului? Articolul conține cele mai importante informații despre hidrosoli, îi prezintă pe cei mai populari și vă ajută să cumpărați cel mai bun hidrosol pentru părul dumneavoastră.
Sunt sigură că toată lumea cunoaște uleiurile esențiale care sunt folosite în mod obișnuit în aromaterapie. Acestea sunt produse prin distilarea la abur a unor ierburi și flori alese. În afară de uleiuri, apare așa-numita apă distilată - este un hidrolat al unei anumite plante. Așadar, hidrosolii sunt produsele secundare ale producției de uleiuri esențiale. Sunt mai delicați, mai apoși, incolori și nu conțin parfum, dar - este crucial - conțin toate proprietățile valoroase ale plantei și nu pierd mineralele și vitaminele. Hidrosolii sunt mijloace revoluționare de întreținere a frumuseții. De ce? Uleiurile esențiale nu pot fi aplicate pe păr sau pe scalp, pe când hidrosolul este o formă uimitoare pentru îngrijire.
Hidrosolii sunt produse de îngrijire a părului blânde, dar extrem de eficiente. Moleculele de hidrolat se pulverizează pe păr și nu rămân doar la suprafața acestuia, ci pătrund în interior, transportând substanțele nutritive. Partea bună este că sunt complet naturali și nu irită. Sunt o completare excelentă a uleiurilor, șampoanelor și balsamurilor de păr. Dacă alegeți hidrolatul potrivit, acesta poate stopa părul gras, poate hidrata, crește strălucirea, asigura o secreție corectă de sebum la nivelul scalpului, protejează părul și scalpul, stimulează fluxul sangvin, întărind astfel bulbii. Mai mult, hidrosolii au proprietăți antiseptice, furnizând în același timp o mulțime de vitamine și minerale. Mulți hidrosoli includ fitoncide - ingrediente antibiotice care luptă împotriva bacteriilor, ajută la vindecarea infecțiilor și inflamațiilor și mențin scalpul curat.
Hidrosolul este atât de lejer și delicat încât îl puteți aplica chiar și de mai multe ori pe zi. Va hidrata părul, îl va proteja împotriva factorilor externi nocivi și va aduce alinare, spre exemplu, în zilele călduroase. Folosirea hidrosolilor e o simplă joacă de copii; se absorb rapid și nu vă vor îngreuna niciodată părul, deoarece apa este componenta lor principală. În plus, nu trebuie să vă limitați la un singur hidrolat; puteți folosi diferiți hidrolați alternativ. Aplicarea este foarte comodă: pulverizați hidrolatul ales pe păr și (mai ales) pe scalp. Nu este însă singura tehnică de aplicare. Puteți intensifica efectele.
În această formă, trebuie să amestecați hidrolatul cu oțet de mere sau de zmeură (trei părți de hidrolat la o parte de oțet). O astfel de clătire adaugă o strălucire uimitoare, face părul ușor de coafat, reduce efectul frizat și lasă cosițele foarte moi și mătăsoase.
Masarea diferitelor amestecuri asupra scalpului este cunoscută dintotdeauna. Dacă fricționați hidrosolul ales în scalp, îi faceți scalpului dumneavoastră un masaj. Prin urmare, stimulați circulația sângelui și facilitați pătrunderea substanțelor hidrosolului în bulbii părului.
Ungerea părului umed cu ulei poate fi intensificată cu ajutorul hidrosolilor. În loc să udați părul cu apă, pulverizați firele cu un hidrolat. După un astfel de tratament cu ulei, părul va fi mai bine hidratat și deosebit de hrănit. Mai mult, absorbția atât la nivelul scalpului, cât și al bulbilor va fi intensificată.
Cei, care folosesc argile naturale, cosmetice pentru păr, vor aprecia puterea hidrolaților. Ei sunt făcuți pentru a amesteca pulberea de argilă. Hidrosolii potențează beneficiile argilei și îmbogățesc masca cu o serie de substanțe nutritive. Puteți adăuga câteva picături dintr-un ulei de păr preferat pentru a vă crea propriul elixir pentru păr.
Fiecare hidrosol are proprietăți diferite. Trebuie să îl alegeți pe cel care este cel mai potrivit pentru a satisface nevoile părului dumneavoastră. Iată care sunt cei mai populari și cei mai eficienți hidrosoli pentru păr:
Ideal pentru părul care și-a pierdut din elasticitate, vitalitate și hidratare. Hidrolatul de trandafir are proprietăți antiîmbătrânire, elimină impuritățile, împrospătează scalpul și părul, redă suplețea și netezimea, fortifică vasele de sânge și sporește strălucirea firelor terne. Curios, hidrolatul de trandafir este des folosit la gătit - apa de trandafir este adăugată în deserturi și băuturi. Hidrolatul de trandafir este cea mai populară apă distilată folosită în îngrijirea părului și a pielii feței.
Hidrosolul de hamamelis este un antioxidant excelent, previne inflamațiile și bacteriile. Poate fi folosit vara, deoarece calmează tot felul de iritații și arsuri solare, aducând o senzație instantanee de calmare a scalpului. Hidrolatul de hamamelis are proprietăți hidratante. Este bogat în antioxidanți, flavonoide și tanin, așa că ajută părul să se mențină tânăr mai mult timp și protejează scalpul de radicalii liberi. Acest hidrolat oferă protecție pentru întreaga fibră capilară - nu lasă toxinele să pătrundă sub cuticula părului.
Hidrosolul de lavandă funcționează ca o compresă calmantă pentru păr și scalp. Calmează scalpul iritat, alină arsurile solare, controlează secreția de sebum și repară epiderma. Persoanele care au părul gras vor aprecia beneficiile hidrosolului de lavandă. Este una dintre cele mai blânde ape distilate pentru păr. O aromă delicată face ca hidrolatul de lavandă să fie alegerea perfectă pentru noapte, deoarece vă permite să vă relaxați și să combinați îngrijirea părului cu aromoterapia.
Hidrolatul de rozmarin este una dintre cele mai populare ape distilate destinate îngrijirii părului și scalpului. Aceasta întărește considerabil bulbii, stimulează creșterea părului și împiedică subțierea acestuia. Este cel mai eficient atunci când este amestecat cu uleiuri naturale, potențând beneficiile. Hidrosolul de rozmarin stimulează creșterea mai rapidă a părului și ajută la combaterea mătreții. Este perfect pentru scalpul problematic, reducând producția de sebum și menținând nivelul corect al secreției acestuia. Hidrolatul de rozmarin întărește bulbii, precum și fibra capilară pe toată lungimea sa, redând strălucirea și protejând de toxine. Are proprietăți antiinflamatorii, purificatoare și antiseptice, astfel încât oferă o detoxifiere delicată a scalpului.
Hidrosolul de ienupăr intensifică în mod uimitor efectele uleiurilor, în special cele pentru părul cu porozitate scăzută, deoarece ridică ușor rădăcinile părului. Acest hidrosol controlează secreția de sebum și împiedică glandele din a produce prea mult sebum. Hidrosolul de ienupăr este o sursă de fitoncide care previn bacteriile, curățând scalpul. Acest hidrolat conține vitaminele A, C, E care încetinesc îmbătrânirea bulbilor și oferă o culoare frumoasă și intensă a părului. Curăță bine, de exemplu, după ce ați administrat părului prea multă cheratină.
Hidrosolul de cistus este perfect pentru toate tipurile de păr. Curăță și tonifică scalpul și, mai ales, îmbunătățește microcirculația, întărind bulbii și stimulând creșterea părului. Hidrolatul de cistus accentuează culoarea părului vopsit, îngrijește pielea prea uscată și încetinește îmbătrânirea. Este potrivit pentru "părul la toate vârstele", dă putere și redă vitalitate părului lipsit de viață.
Hidrosolul de verbină este uimitor pentru părul predispus la mătreață, îngrășare și încărcare. Acesta reduce secreția de sebum și împiedică chiar și cea mai intensă producție de sebum. Funcționează ca un antiseptic, desfundă porii pielii, neutralizează acțiunea radicalilor liberi. Hidrosolul de verbină are un parfum frumos care persistă mult timp pe păr. Calmează pielea iritată, conferă părului moliciune și suplețe.
Un hidrolat incredibil de delicat, care este potrivit chiar și pentru scalpul sensibil, atopic sau iritat. Hidrosolul de mușețel calmează iritațiile și ameliorează pielea după o expunere îndelungată la soare. Previne uscăciunea părului, protejează de fluxul de aer fierbinte al uscătorului. Hidrosolul de mușețel este excelent și pentru îngrijirea părului blond, redând strălucirea și catifelarea.
Hidrolatul de neroli funcționează excelent pentru toate tipurile de păr. Hidratează, împrospătează și tonifică scalpul; are o aromă proaspătă și ușor dulceagă. Hidrolatul de neroli previne deteriorarea coenzimei și a elastinei. Întârzie îmbătrânirea și are grijă de bariera hidrolipidică a pielii, normalizând nivelul de sebum și reglând funcția glandelor sebacee.
Hidrolatul de Imortele - în ciuda proprietăților hidratante și de netezire - nu este un produs foarte popular din cauza parfumului puternic. Majoritatea femeilor îl folosesc doar pe timpul nopții, deoarece aroma se diminuează până dimineața. Hidrosolul de Helichrysum are calități antiinflamatorii și este un remediu perfect pentru afecțiuni ale pielii precum eczeme, psoriazis, acnee, mătreață. De asemenea, calmează leziunile alergice.
Cu siguranță, aceștia constituie un produs suplimentar excelent pentru păr și scalp. Purifică, împrospătează, tonifică, previn îmbătrânirea părului și bolile de piele. Unii dintre ei stimulează creșterea părului și ajută la evitarea subțierii părului. Hidrolații acționează într-un mod blând, de aceea trebuie să așteptați efectele mai mult timp. Din fericire, le puteți potența acțiunea cu uleiuri naturale pentru păr.
Este grozav faptul că hidrosolii sunt versatili: pot înlocui un mist de păr, precum și tonerele de față și loțiunile de corp.
Comentarii: #0