Care este tipul de șampon perfect pentru părul dumneavoastră? Secretele unei îngrijiri bine asortate a părului

Care este tipul de șampon perfect pentru părul dumneavoastră? Secretele unei îngrijiri bine asortate a părului

Cum selectăm șamponul potrivit? Într-o combinație cu balsamul, șamponul primește mai puțină atenție - rolul său este de a curăța, și atât. Avem tendința să uităm că un șampon nepotrivit poate face mai mult rău decât bine. Aflați ce tip de șampon să alegeți pentru a profita la maximum și pentru a evita să aveți părul zburlit, tern și încurcat.

Cei dintre dumneavoastră care știți exact de ce tip de șampon are nevoie părul dumneavoastră, vă rog să ridicați mâna. În timp ce alegem balsamurile de păr, analizând cu atenție compoziția lor, nu acordăm atât de mult timp șampoanelor. Mulți dintre noi pur și simplu cumpără unul aleatoriu sau aleg un set dual care include atât balsamul, cât și șamponul din aceeași gamă și marcă. Fie testăm toate produsele disponibile în farmacie, fie rămânem fideli unui anumit cosmetic care face minuni pentru părul nostru. Deoarece majoritatea dintre noi nu sunt siguri cu exactitate ce tip de șampon va fi cel potrivit, ajungem să expunem părul la deteriorare.

Șamponul ales inadecvat

Știți care sunt efectele la care trebuie să vă așteptați când folosiți un șampon inadecvat? Un astfel de produs poate conține ingrediente care nu corespund porozității părului nostru și pot chiar irita pielea. În consecință. un șampon ales greșit pentru păr:

  • provoacă o senzație neplăcută de mâncărime,
  • contribuie la formarea mătreții,
  • irită scalpul și slăbește bulbii,
  • usucă și matifiază părul,
  • face părul greu de pieptănat și stilizat.

Cum să asortați șamponul cu tipul dumneavoastră de păr?

Teoretic, ne putem ghida doar după etichetă, dar merită să vă implicați mai mult în alegerea unui șampon de păr. Cea mai importantă este compoziția sa.

Prin urmare, evitați șampoanele care conțin alcooli, ftalați, petrol, parabeni și alte substanțe dăunătoare, de exemplu detergenți puternic iritanți (Lauril Sulfat de Sodiu, Coco-Sulfat de Sodiu, Sulfat Lauril de Amoniu, Miret Sulfat de Sodiu, Sulfat Lauril de Amoniu, Lauroil Sarcosinat de Sodiu, Sulfat Pareth de Sodiu). Este un produs cosmetic menit să curețe eficient scalpul și părul, dar nu în detrimentul iritației. Șampoanele naturale delicate pentru păr, cu substanțe hidratante suplimentare, uleiuri și extracte de plante, vor fi o soluție mult mai bună.

Este la fel de important să identificați și să determinați ce tipuri de șampoane pentru păr sunt disponibile. Cele mai populare sunt cele sub formă lichidă, deși puteți găsi și șampoane sub formă de batoane, creme, uleiuri, etc. Șampoanele uscate sunt, de asemenea, foarte populare, ele îndepărtează excesul de sebum și reîmprospătează instant părul fără a utiliza apă. De asemenea, sunt foarte convenabile de utilizat în mișcare. Când alegeți șamponul potrivit, cu siguranță merită să luați în considerare această problemă.

Șampon vs. tipul de păr

Tot ce trebuie să faceți este să priviți mai atent părul pentru a determina ce cosmetice are nevoie și ce șampon să alegeți. Părul ne oferă indicii, de exemplu, se încurcă ușor sau devine zburlit într-o zi umedă. Cu toate acestea, nu toată lumea poate înțelege exact ce încearcă să ne transmită părul, prin urmare, în postarea de astăzi, veți găsi sfaturi utile despre cum să asortați șamponul la un anumit tip de păr. Fără alte comentarii, să începem!

Șampon pentru păr uscat și fragil

Părul tern, fragil și lipsit de hidratare este coșmarul multor femei. Cea mai bună soluție pentru o astfel de problemă este să folosiți un balsam adecvat sau o mască pentru păr. Ce trebuie să vă amintiți, de asemenea, este că un șampon poate fie să hidrateze părul, fie, dimpotrivă, să sporească efectul de zburlire și să-l usuce și mai mult - totul depinde dacă alegem produsul potrivit. Cel mai bun șampon pentru părul uscat ar trebui să conțină ingrediente din două grupuri: umectanți hidratanți și emolienți de protecție. Este indicat să optați pentru cosmetice cu o formulă cremoasă care conțin uleiuri naturale precum uleiul de cocos, uleiul de avocado sau uleiul de argan, și, de asemenea, keratină care întărește, precum și glicerină responsabilă pentru hidratare corespunzătoare. Ce trebuie să evitați într-un șampon pentru păr uscat? Sulfatele care privează părul și scalpul de apă.

Șampon pentru păr gras

Părul gras este rezultatul muncii inadecvate a glandelor sebacee din scalp. În acest caz, un șampon decent nu trebuie doar să curețe, ci și să inhibe seboreea și să echilibreze secreția de sebum. Compoziția unui astfel de produs trebuie să includă substanțe de curățare, dar să excludă substanțele uleioase, cum ar fi uleiurile sau siliconii. Mai mult, părul gras va fi încântat de rozmarin, salvie, urzică și mușețel, care au un efect astringent (atentie - mușețelul poate lumina, de asemenea, culoarea părului). Prin urmare, în acest caz, merită să utilizați șampoane pe bază de plante. Cu toate acestea, nu trebuie să uitați de alte principii ale îngrijirii părului gras, de exemplu, să evitați spălarea părului cu apă fierbinte.

Șampon pentru păr vopsit și decolorat

Atât vopsirea, cât și decolorarea sunt procese care afectează starea părului. Acesta este motivul pentru care un șampon bun pentru părul vopsit ar trebui să curețe ușor pentru a nu înrăutăți starea șuvițelor deja slăbite. Cu toate că există și alte produse responsabile de regenerarea părului, este cel mai bine dacă șamponul conține substanțe hrănitoare, netezitoare, hidratante și fortifiante - de obicei, miere, uleiuri vegetale, keratină și alte proteine. În ceea ce privește părul decolorat, este obligatoriu să folosiți șampoane care reduc nuanțele galbene și bronzate (șampoanele violet), cu toate acestea, pentru părul vopsit închis, este recomandabil să alegeți șampoane care previn în mod specific decolorarea culorii. Mai mult decât atât, șamponul cel mai dorit va îmbunătăți strălucirea părului și va avea un pH scăzut (maxim 7) pentru a închide scuamele părului.

Șampon pentru păr fin

Poate fi folosit un șampon pentru a spori volumul părului? Bineînțeles, cum să nu! Cu toate acestea, selectarea unui șampon potrivit în cazul părului subțire, fin și plat poate deveni cu adevărat problematică. Există două opțiuni din care să alegeți - un șampon uscat sau un șampon lichid potrivit pentru păr. Primul are ca scop reîmprospătarea instantanee a părului, unde particulele absorb excesul de sebum, lăsând părul voluminos și ridicat la bază. Cu toate acestea, nu puteți baza îngrijirea părului doar pe șamponul uscat, deoarece părul neșamponat timp de câteva zile consecutive poate duce la un scalp iritat, pori înfundați și acumularea de produse. Un șampon decent dedicat părului fin trebuie să curețe temeinic scalpul și să elimine reziduurile cosmetice de pe păr. În plus, dacă conține polimeri și proteine, poate întări și îngroșa părul, sporind vizibil volumul acestuia.

Șampon pentru păr afectat de mătreață

Cei care au avut de luptat cu mătreața măcar o dată în viață știu cât de dificil este să scapi de ea. Alegerea corectă a șamponului este doar vârful aisbergului al regulilor care trebuie puse în aplicare pentru îngrijirea părului cu mătreață. Cu toate acestea, este un pas foarte important. Cele mai comune șampoane antimătreață găsite în farmacii conțin substanțe care combat diverse infecții fungice. Aceste ingrediente includ ketoconazol, acid salicilic, tritonat de zinc, sulfid de seleniu. Cu toate acestea, trebuie să fiți extrem de atenți atunci când utilizați astfel de produse, deoarece pielea poate deveni ușor dependentă de ele, ceea ce duce la recurența mătreții după ce acestea sunt întrerupte. Un șampon antimătreață bun trebuie să aibă o formulă ușoară și o compoziție naturală, deoarece parabenii, detergenții puternici și alte substanțe sintetice pot irita pielea, pot stimula glandele sebacee și pot agrava problema. Merită să căutați șampoane cu ulei de ricin, ulei de păpădie, ulei de rozmarin sau ulei de arbore de ceai, care sunt responsabile pentru inhibarea mătreții.

Șampon pentru păr creț și zburlit

Nu mulți oameni sunt conștienți de faptul că părul creț poate deveni excesiv de zburlit și să piardă hidratarea dacă folosim șampoane nepotrivite. Deținătorii de păr creț trebuie să fie întotdeauna atenți la ce cosmetice folosesc. Cea mai bună soluție pentru părul zburlit este să folosiți un șampon cu agenți de netezire. Prin urmare, căutați untul de shea, uleiul de cocos, ceai verde. Nu este necesar să vă temeți de substanțele sintetice pentru că siliconii notorii pot conferi părului un luciu frumos, o catifelare și o elasticitate. Cu toate acestea, netezirea părului nu poate merge mână în mână cu pierderea volumului, motiv pentru care un șampon pentru părul creț trebuie să aibă o consistență ușoară și să curețe bine impuritățile și reziduurile cosmetice rămase pe păr. Ce mai merită să căutați într-un astfel de produs? Proteine, substanțe hidratante și de protecție, datorită cărora părul creț își va păstra vitalitatea.

Cât de des ar trebui să schimbați șamponul?

Una dintre cele mai comune întrebări se referă la faptul dacă șamponul de păr trebuie înlocuit cu un altul. În realitate, nu există reguli în această privință.

Susținătorii acestei idei susțin că în timp, nevoile părului și ale scalpului nostru se schimbă. De aceea, trebuie să schimbați șampoanele de păr la fel de des cum simțiți nevoia. Odată ce părul este suficient de bine hidratat, putem renunța la șamponul pentru păr uscat în favoarea celui care adaugă volum, etc. Pe de altă parte, adversarii schimbărilor regulate de șampon susțin că folosesc același produs de mulți ani cu aceleași rezultate spectaculoase, și nu este nevoie să introduci alternanțe.

Un compromis bun este să aveți la îndemână două șampoane preferate. Mai întâi de toate, definiți cele mai importante două nevoi ale părului dumneavoastră (de exemplu, scalpul gras și vârfurile despicate), apoi folosiți șampoane care servesc scopul său (unul pentru a preveni părul gras și celălalt, pe bază de proteine, cu efecte de întărire) alternativ. În loc să schimbați frecvent șamponul de păr, asigurați-vă că răspundeți nevoilor părului și scalpului. Starea părului și problemele sale sunt cei mai buni indicatori pentru alegerea șamponului potrivit.

Important! Deși este numit un șampon pentru păr, acesta este destinat să purifice scalpul în primul rând. Deoarece îl folosim în principal pentru spălarea scalpului, merită să alegeți unul care să îmbunătățească starea acestuia. Dacă avem seboree la nivelul scalpului și păr uscat la vârfuri, alegeți un șampon pentru păr gras - acesta va rezolva problema la baza părului, în timp ce regenerarea este sarcina unui balsam, a unei măști intense pentru păr sau a unui ser concentrat.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate