Untul de shea (karité) - hidratare în profunzime și protecție naturală pentru păr

Untul de shea (karité) - hidratare în profunzime și protecție naturală pentru păr

Cunoaștem untul de shea (Butyrospermum Parkii Butter) foarte bine. Deși este mult mai des întâlnit în loțiuni și creme, untul de shea este extrem de eficient în îngrijirea părului. Acest ulei solid african este remediul pentru toate problemele pielii. Conține SPF3 natural, conferă suplețe și strălucire. Untul de shea abundă în vitamine, fitosteroli și alantoină. Drept urmare, poate înlocui cu succes un balsam de păr.

Producția de unt de shea a început în zonele extinse din savana africană. Partea vestică a continentului s-a dovedit a avea cel mai favorabil climat pentru vitellaria - arborele karité din care se extrage untul de shea. Planta poate fi găsită în 19 țări africane.

Arborele de karité atinge chiar și 25 de metri și începe să dea roade după 30-40 de ani. De aceea, există foarte puține plantații de arbori de shea, iar untul de shea este extras din copacii care cresc în sălbăticie, ceea ce îl face relativ scump. Semințele fructelor sunt incredibil de bogate în grăsimi, astfel încât pot fi transformate cu ușurință în valorosul unt de shea pentru păr prin presarea la rece.

Unt de shea INCI:

Butyrospermum Parkii Butter

Untul de shea natural este un ulei cremos și bej cu o formulă solidă. Este tare la temperatura camerei și devine fluid la temperaturi de peste 37°C. Cu toate acestea, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la spălarea untului de shea de pe păr. Dacă nu aplicați prea mult, acesta nu este gras și nu încarcă părul. Are o aromă caracteristică de nucă cu o notă lemnoasă delicată, datorată prăjirii semințelor. Dar trebuie să fim conștienți că mirosul și culoarea untului de shea pot fi diferite, depinde dacă este proaspăt, nerafinat și presat la rece sau nu. De regulă, după rafinare, acesta este mai deschis la culoare și își pierde din aromă.

Unt de shea - rafinat sau nerafinat?

Pe măsură ce explorăm subiectul untului vegetal, nu trebuie să uităm de rafinare. Care este mai bun: untul de shea nerafinat sau untul de shea rafinat? Procesul de rafinare presupune purificarea uleiului care a fost extras. Se realizează, de exemplu, pentru a obține un ulei comestibil.

Numai untul de shea nerafinat ar trebui să fie folosit în îngrijirea părului. Motivul este foarte simplu. Uleiurile vegetale pierd o mulțime de nutrienți prețioși în timpul procesului de purificare. Untul de shea rafinat este mult mai sărac și poate funcționa mai rău. Este indicat să apelați la untul de shea nerafinat atunci când vine vorba de îngrijirea părului. Atunci, putem fi siguri că ne vom folosi de toate proprietățile pe care le prezintă untul de shea. Și sunt foarte multe.

Unt de Shea - proprietăți. Cum acționează?

După o introducere destul de lungă, este timpul să trecem la un alt lucru crucial: proprietățile untului de shea. Care sunt beneficiile pentru păr și piele? Cum se utilizează untul de shea? Ce are de oferit? Mai presus de toate - de ce este atât de popular în produsele cosmetice? Răspunsurile la toate aceste întrebări se află în compoziția sa. Untul de shea este alcătuit dintr-o cantitate mare de fitosteroli, antioxidanți, alantoină, vitaminele A, E, F. De asemenea, conține acizi grași prețioși.

Unt de shea - beneficii pentru piele

Este o materie primă cosmetică renumită pentru proprietățile sale excelente de hidratare. Datorită celor aproximativ zece compuși antioxidanți, încetinește procesele de îmbătrânire a pielii și asigură reînnoirea celulară a acesteia. În plus, untul de shea are capacitatea de a trata afecțiunile pielii. Acesta accelerează vindecarea cicatricilor și a eczemelor, reduce erupțiile cutanate, calmează iritațiile. Untul de shea este, de asemenea, un filtru UV natural și face minuni în îngrijirea pielii (și a scalpului). Datorită unui conținut mare de alantoină naturală, untul de shea elimină decolorarea și repară epiderma.

Unt de shea - beneficii pentru păr

Untul de shea este de obicei inclus în produsele de îngrijire a pielii (de exemplu, creme, balsamuri). Acesta are proprietăți la fel de interesante când vine vorba de îngrijirea părului. De aceea, companiile cosmetice preferă să folosească untul și în produsele destinate îngrijirii părului.

Mai presus de toate, protejează părul de radiațiile periculoase, ceea ce este deosebit de important pentru părul expus la efectele razelor solare. De asemenea, aduce un plus de întărire după tratamentele de hairstyling, cum ar fi vopsirea sau îndreptarea părului. Untul de shea netezește părul și oferă rezistență pentru o pieptănare ușoară și un luciu natural încântător. Poate fi folosit ca produs separat. Totuși, este mai indicat să alegeți produse care includ unt de shea, de exemplu Nanoil pentru părul cu porozitate redusă. Acesta protejează splendid vârfurile firelor de păr, întărește bulbii și reglează umiditatea scalpului.

Unt de shea. Pentru ce tip de păr este bun?

Pentru a răspunde la această întrebare trebuie să ne uităm mai atent la conținutul de acizi grași. Este unul dintre uleiurile vegetale care se poate lăuda cu echilibrul acizilor. Untul de shea este alcătuit în principal din acid oleic (mononesaturat) și acid stearic (saturat). Cantitățile lor sunt similare, prin urmare, untul de shea funcționează pentru două tipuri de păr.

Untul de shea este absolut nepotrivit pentru părul cu porozitate ridicată. Informațiile conform cărora untul de shea este ideal pentru părul deteriorat, despicat și slab trebuie tratate cu precauție. Nu este adevărat. Untul nu va face decât să înrăutățească starea părului cu porozitate ridicată și să îl facă frizat. Untul de shea natural este perfect pentru părul cu porozitate redusă și de aceea se găsește în Nanoil pentru părul cu porozitate redusă. Putem încerca să aplicăm unt de shea pe părul cu porozitate medie, dar nu există nicio garanție că va aduce efecte benefice. Depinde de condiția părului fiecăreia dintre noi.

De ce merită să alegeți untul de shea?

Fără îndoială, este unul dintre cele mai populare unturi vegetale. Acesta domnește între ingredientele cosmetice naturale. Untul de shea primește opinii uimitoare, dar încă ne întrebăm de ce este recomandat pentru părul cu porozitate ridicată. S-ar putea să se datoreze faptului că untul hidratează excelent. Dar nu are proprietăți reparatoare puternice. Pe de altă parte, atunci când îl folosim pentru părul cu porozitate redusă, acesta oferă o protecție necesară și permanentă.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de argan
Ulei de jojoba
Ser facial cu vitamina C
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate