Tipuri de împletituri. Cele mai bune coafuri cu împletituri

Tipuri de împletituri. Cele mai bune coafuri cu împletituri

Ordonată și rafinată sau lejeră și răvășită? Franțuzească, coadă de pește sau clasică? Împletiturile sunt atemporale, feminine și cu adevărat versatile - indiferent de felul lor. Aflați lucruri pe care încă nu le știți despre ele!

Împletitura are o definiție simplă - e o formă de coafură care este de obicei formată din trei șuvițe de păr, însoțite de accesorii care să le țină fixate în poziție, de exemplu, un elastic, o panglică sau o fundiță. În prezent, există o mulțime de variante de împletituri.

Împletiturile în diferite culturi

De unde provine acest stil? Împletiturile au apărut în multe culturi diferite. Cunoscute și purtate, practic, dintotdeauna.

Femeile egiptene își împleteau părul lung pentru că era cea mai comodă coafură. La urma urmei, coafurile antice, înainte de toate, trebuiau să fie practice. În Evul Mediu, împletitura era ideală atunci când femeile trebuiau să își ascundă părul sub pălării și eșarfe. Pe de altă parte, în cultura indiană, împletiturile dușmanilor erau tăiate și considerate trofee de război.

Un lucru interesant este faptul că împletiturile reprezentau simbolul virginității în cultura slavă. Fetele purtau o coadă împletită sau două până când se căsătoreau. Își luau adio de la cosițe împletite în timpul ceremoniei de despletire cu o zi înainte de nuntă sau când tăiau împletitura la nuntă pentru a-și lua rămas bun de la feciorie.

Împletitura: trendy, universală, atemporală

Revin împletiturile în forță? Astăzi, valoarea lor simbolică s-a diminuat destul de mult. Cu toate acestea, împletitura a dobândit reputația de coafură clasică ce poate fi purtată oricând, deoarece e foarte puțin probabil să se demodeze (la fel ca în cazul cocurilor în diferite variante).

Pe podiumurile de modă s-au afișat continuu, de ani de zile, diverse împletituri. Ele sunt îndrăgite de Alexander Wang, Valentino Garavani și Fatima Lopes - designeri de renume mondial.

Și nouă ne place să ne împletim părul, deoarece acest tip de coafuri e comod, feminin și potrivit pentru orice ocazie. O coafură împodobită cu împletituri merge de minune la cumpărăturile de zi cu zi, la serviciu, la sală, la o întâlnire, la o cină în familie sau la ocazii speciale, de exemplu, la o nuntă. Se potrivește cu orice stil - boho, empire, glamour sau chiar rock.

Rezultatul depinde de tipul de împletitură pe care îl alegeți.

Tipuri de împletituri - variante clasice

Iată care sunt cele mai simple și mai clasice împletituri pe care le puteți folosi pentru a crea un look superb.

  1. Împletitura englezească - o împletitură clasică pe care o faceți luând trei fâșii de păr egale și încrucișându-le (șuvița din dreapta peste cea din mijloc, șuvița din stânga peste cea din mijloc, apoi din nou șuvița din dreapta peste cea din mijloc...etc.).
  2. Împletitura franțuzească - se face la fel ca o împletitură obișnuită încrucișând șuvițele din stânga și din dreapta peste cea din mijloc, adăugând șuvițe suplimentare pe măsură ce împletiți.
  3. Împletitura olandeză - este o împletitură franceză inversată - se încrucișează șuvițele pe sub șuvița din mijloc, nu peste ea.
  4. Împletitura coadă de pește - are un model foarte caracteristic pe care îl executați prin împărțirea părului în două secțiuni și întrepătrunderea pe rând a șuvițelor subțiri din dreapta și din stânga.
  5. Împletitura franțuzească coadă de pește - în această variantă a împletiturii în formă de coadă de pește, începeți din vârful capului împărțind părul în două secțiuni și apoi încrucișați șuvițele adăugând pe rând șuvițe subțiri din stânga și din dreapta.

Tipuri de împletituri - versiuni moderne

Ceea ce numim astăzi o împletitură e ceva mai mult decât împletitura clasică. Avem o mulțime de variante din care putem alege. Aruncați o privire la cele mai seducătoare.

  1. Împletitura sfoară este formată din două șuvițe, fără a adăuga altele. Arată ca o frânghie groasă și efectul îl obțineți prin răsucirea a două șuvițe de păr pe care le înfășurați împreună.
  2. Împletitura "pipe" seamănă cu un tub și este destul de dificilă: apucați șuvița din mijloc din vârful capului - este baza coafurii dumneavoastră. Apoi, încrucișați șuvița din stânga pe sub partea centrală și reveniți cu aceeași șuviță în partea stângă, apoi duceți-o din nou în partea dreaptă. Repetați pașii cu șuvița din dreapta.
  3. Împletitura cascadă este superbă și delicată și combină o coadă împletită cu un păr desprins. Are la bază trei șuvițe. Începeți să împletiți aproape de tâmple. Treceți șuvița de jos peste cea din mijloc și adăugați o șuviță la cea de sus și treceți-o și ea peste cea din mijloc. Apoi, eliberați șuvița de jos și adăugați o nouă șuviță din părul desprins, încrucișând-o peste șuvița de la mijloc.
  4. Împletitura ''bubble'' este un pic cam amăgitoare și nu aveți nevoie de abilități deosebite pentru a o realiza. Nu se împletește părul - se pune într-o coadă de cal, se prinde coada cu elastice la distanțe egale, trăgând ușor părul pentru a lărgi legăturile.
  5. Împletitura ''infinity'' are la bază două șuvițe cu o fâșie foarte subțire încrucișată între ele, realizând astfel semnul infinitului - trecându-l alternativ pe deasupra și pe dedesubtul restului de păr. Puteți folosi mai multe șuvițe pentru a crea împletitura infinity - în acest caz, împletiți șuvițe suplimentare pe deasupra și pe sub celelalte.
  6. Împletitura ADN este o coafură cu adevărat extraordinară - o împletitură originală care seamănă cu firele de ADN răsucite. Se bazează pe împletitura infinity - se face dintr-o coadă de cal și se răsucește de jur împrejur. Fixați coafura cu un fixativ de păr.
  7. Împletitura coadă de pește lejeră seamănă cu povestea cozii de pește tradiționale - se folosesc secțiuni cât mai subțiri; după ce ați terminat de împletit, trageți ușor de păr în laterale ca să slăbiți coafura, pentru aspectul de coafură lejeră cu volum sporit.
  8. Împletitura fermoar este una dintre cele mai complicate împletituri și nu aveți cum s-o faceți fără un tutorial. Presupune să lucrați pe mai multe șuvițe în același timp - apucați șuvițele din creștetul capului, le încrucișați, le puneți deoparte...Apoi, le încrucișați cu alte șuvițe, ceea ce chiar necesită o anume îndemânare.
  9. Împletitura chinezească este o împletitură hipnotizantă care se începe prin prinderea părului într-o coadă de cal. Apoi, se ia cea mai exterioară șuviță subțire din coadă și se înnoadă în jurul cozii de cal. Apoi, se ia o altă șuviță subțire și se procedează la fel. Se repetă până la realizarea împletiturii.
  10. Împletitura în formă de lanț este o combinație de două împletituri asemănătoare unor sfori. Pentru a o realiza, strângeți părul la spate într-o coadă de cal, împărțiți-l în patru șuvițe - răsuciți fiecare dintre ele spre stânga, luați două dintre ele și răsuciți-le împreună în direcția opusă. La final, înfășurați ambele împletituri laolaltă - din nou spre stânga.
  11. Împletitura ''pull through'' este o altă împletitură amăgitoare care nu presupune împletirea reală a părului. Luați o secțiune din partea de sus a părului și împărțiți-o în două cozi de cal. Împărțiți coada superioară în două și legați-o sub coada de cal inferioară. Repetați procedura cu părul rămas liber - împărțiți-l în două și legați-l sub coada de cal inferioară (între timp, adăugați noi șuvițe din ambele părți).
  12. Împletitura cu patru șuvițe este o versiune extinsă a unei împletituri clasice - se face din patru secțiuni egale de păr, începeți din partea stângă, trecând prima șuviță peste a doua, a doua peste a treia, a treia peste a patra. Apoi, faceți același lucru pornind din dreapta.
  13. Împletitura cu cinci șuvițe este varianta extinsă la maximum pe care o puteți realiza folosind până la cinci secțiuni de păr - luați prima fâșie de păr din stânga și treceți-o peste cea de-a doua și pe sub următoarea. Repetați pe partea dreaptă. Continuați până când tot părul este împletit complet.
  14. Împletitura cu noduri este relativ asemănătoare cu împletitura ''pipe'', dar procedura diferă. Faceți o coadă de cal înaltă și luați două șuvițe subțiri din stânga și din dreapta și înnodați-le strâns deasupra. Apoi, luați următoarele două șuvițe și înnodați-le și pe acestea. Repetați același pas.

Evident, există și mai multe tipuri de împletituri. Ar fi cu adevărat dificil să descriem toate felurile de împletituri și numeroasele lor variații.

Cum să faceți împletituri mai pline și mai voluminoase?

Pentru a încheia - câteva sfaturi pentru o împletitură cu volum.

Dacă doriți să dați un aspect mai voluminos împletiturilor, trebuie, înainte de toate, să vă păstrați părul sănătos. Dacă părul dumneavoastră este subțire, lipsit de vlagă și fragil, nu veți reuși niciodată să obțineți ca prin magie o împletitură groasă și splendidă. Tratamentul cu ulei de păr se dovedește a veni din nou în ajutor - poate restabili vitalitatea părului, poate netezi împletitura și poate asigura o pieptănare ușoară. Uleiurile care reprezintă cea mai bună alegere includ:

  • uleiul de ricin care previne căderea părului, îi accelerează creșterea și, în consecință, îi conferă volum
  • uleiul din semințe de bumbac, care protejează vârfurile de păr împotriva despicării și care netezește cozile împletite

Aplicarea unui șampon uscat la rădăcini sau taparea blândă a părului înainte de a-împleti ar putea fi de ajutor atunci când încercați să adăugați puțină greutate părului. Mulțumită acestor trucuri simple, obțineți un volum care rezistă.

Un alt lucru pe care îl puteți face este să trageți ușor în afară părțile laterale ale împletiturii - o coadă mai lejeră și firele de păr ușor dezordonate dau un rezultat mult mai bun.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate