Stilizarea termică acasă. Ce aparate să folosiți pentru o coafură fabuloasă?

Stilizarea termică acasă. Ce aparate să folosiți pentru o coafură fabuloasă?

Visați la coafura perfectă? Nu este nevoie să mergeți la salonul de coafură pentru a vă îndeplini visul. Realizarea unei coafuri fabuloase e posibilă acasă - totul e mai ușor grație ondulatoarelor, uscătoarelor de păr, plăcilor de îndreptat etc. Descoperiți cele mai bune instrumente de coafare termică și aflați cum să le folosiți corect.

Femeile privesc părul ca pe un atribut al feminității. Ne place să îl punem în valoare astfel încât să se potrivească cu o ținută sau cu machiajul. Alegem coafuri diferite pentru look-ul de zi cu zi și pentru ocazii speciale (o întâlnire, un interviu de angajare, o nuntă). Stilizarea simplă cu căldură este cea care ne permite să schimbăm fără efort aspectul părului.

Coafarea termică acasă

În urmă cu câteva zeci de ani, instrumentele de hairstyling termic nu erau atât de populare și de ușor accesibile. Ar trebui să apreciem faptul că, în zilele noastre, coafarea părului acasă este atât de simplă și că oferă rezultate la fel de fabuloase precum tratamentele din saloane. Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să renunțați complet la servicile de la coafor. Pur și simplu avem șansa de a face alegeri și de a ne aranja părul așa cum ne dorim. În doar câteva minute puteți obține bucle superbe și de lungă durată.

Cu ajutorul produselor potrivite, tratamentelor cu ulei de păr și a aparatelor de styling termic vă puteți descurca singure. Urmând instrucțiunile profesioniștilor, cărora le place să împărtășească tot mai des trucurile lor de styling, puteți să vă faceți o coafură de vis. Nu uitați totuși, căldura și lipsa de protecție duc rapid la deteriorarea părului.

Instrumente de styling cu căldură

Cum realizați bucle fabuloase și adăugați volum? Aveți nevoie de un ondulator bun sau... de o placă de îndreptat! Folosiți o placa de creponare pentru a ridica rădăcinile și dați părului dvs. o textură incredibilă cu ajutorul unui ondulator. De asemenea, puteți alege bigudiuri electrice, perii de îndreptat părul, ondulatoare automate și instrumente de styling multifuncționale, care sunt la fel de eficiente ca și gadgeturile din saloanele de coafură. Ce-ar fi să încercați să găsiți dispozitivul potrivit pentru părul dumneavoastră?

Departajarea se face în felul următor:

  • instrumente de styling termic cu o singură funcție care au un singur scop: ondularea, îndreptarea sau încrețirea, aveți nevoie de un dispozitiv separat pentru a obține fiecare dintre aceste efecte;
  • instrumente de styling termic multifuncționale, de exemplu, un uscător de păr cu ondulator, un ondulator cu accesorii, o placă de întins părul cu atașamente pentru creponare, care vă permit să obțineți o varietate de stiluri cu un singur dispozitiv.

Tipuri de instrumente de styling prin căldură - ondulatoare, plăci de îndreptat etc.

Ce tipuri de dispozitive ne permit să ne coafăm în zilele noastre?

1. Uscătorul de păr

Un uscător de păr profesional și un set de perii rotunde alcătuiesc unul dintre instrumentele de bază pentru o coafeză. Este nevoie de foarte puțin pentru a ridica rădăcinile părului, pentru a face părul mătăsos și neted sau pentru a obține bucle voluminoase. Mișcările corecte ale periei și temperatura potrivită vă permit să vă uscați părul cu uscătorul foarte simplu, rapid și cu un rezultat uimitor. Fără bigudiuri, fără ondulatoare, fără tapare. Puteți citi mai multe despre acest aparat în articolul cum funcționează un uscător de păr.

2. Baghetă ondulatoare

Bunicile noastre trebuiau să scoată la bătaie bigudiuri sau agrafe dacă voiau să obțină o buclă superbă. Astăzi, avem soluții mai simple. Tot ce vă trebuie este un ondulator bun, astfel încât să vă creați un look fabulos în câteva minute. Nu contează dacă preferați buclele lejere sau cârlionții. Cu o baghetă ondulatoare, se pot obține o varietate de efecte. Secretul stă în alegerea instrumentului potrivit.

Cele mai populare tipuri de baghete ondulatoare:

  • un ondulator tradițional, cu un corp de încălzire simplu, care are formă cilindrică (15-25 mm diametru) și o clapetă specială în lateral pentru a ține părul în poziție cu ușurință;
  • un ondulator gros are aceeași formă, dar diametrul său este mai mare (chiar și 32-38 mm), astfel încât puteți obține onduleuri moi și bucle voluminoase;
  • un ondulator conic nu are, de obicei, clapetă, așa că trebuie să țineți șuvițele cu degetele; unitatea de încălzire are vârful îngustat, astfel încât se pot obține, după plac, bucle naturale de diferite grosimi;
  • ondulatorul spiralat este o variantă a unei baghete ondulatoare clasice, iar corpul său de încălzire este în formă de spirală pentru bucle strânse și incredibl de romantice;
  • ondulator triunghiular - unitatea sa de încălzire nu este ovală, ci are trei laturi drepte care permit obținerea unor bucle dezordonate "neuniforme" caracteristice;
  • un ondulator plat este făcut pentru a crea bucle moi și feminine în stil retro, deoarece are un vârf plat, bine definit;
  • un ondulator auto-rotativ este cel mai modern dintre toate ondulatoarele, unitățile sale de încălzire sunt ascunse, iar dispozitivul trage șuvița înăuntru, o menține la interior și semnalizează când bucla e gata pentru a putea scoate șuvița.

3. Un uscător cu ondulator

Este adesea clasificat ca fiind un ondulator. Trebuie să rețineți că doar un uscător-ondulator este potrivit pentru a fi folosit pe părul umed, în timp ce alte tipuri de ondulatoare folosite pe firele umede echivalează cu deteriorarea părului. Nu este doar un instrument de styling pentru părul umed - acest gadget vă permite și să economisiți niște timp.

Uscătoarele de păr cu ondulator au și diverse accesorii. Mai groase sau mai subțiri pentru o varietate de stiluri. Din păcate, acestea nu reușesc să ofere un efect de bucle pronunțate, așa că ar trebui să știți cum să vă definiți părul creț după ce folosiți acest tip de instrument.

4. O placă de îndreptat

Pentru fanele părului drept, mătăsos, neted și strălucitor - o placă de îndreptat reprezintă o alegere mult mai bună. Acest instrument este format din două plăci de încălzire care vă permit să vă îndreptați părul. Modul în care funcționează o placă de păr este simplu; trebuie doar să alegeți un dispozitiv de înaltă calitate pentru a evita să vă stricați părul cu o temperatură prea ridicată sau cu marginile ascuțite ale corpurilor de încălzire.

Știați că puteți crea ca prin magie onduleuri incredibile folosind placa de îndreptat părul? Tot ce trebuie să faceți este să înfășurați ușor o șuviță pe placă - părțile sale laterale sunt ușor încălzite, astfel încât să puteți obține o buclă frumoasă.

5. O perie de îndreptat

Periile electrice sunt menite și să netezească părul. Sunt o invenție destul de nouă care asigură părului netezimea dorită în timpul rutinei de periaj. Suntem pe deplin conștienți de beneficiile periajului părului și putem adăuga stilizarea mai ușoară la listă. Periile de îndreptare îndeplinesc, de asemenea, o varietate de roluri - pot avea funcție ionică, reconstruiesc structura părului datorită radiațiilor cu infraroșu, în plus, vă masează scalpul. Mai mult, astfel de perii nu au nevoie să utilizeze căldură pentru a vă face părul mătăsos și neted.

6. O placă de creponat

O altă unealtă de coafare care și-a mai pierdut din glorie acum ceva vreme (a fost la modă în anii 1980/90). Structura sa seamănă cu o placă de îndreptat, însă nu are plăcile netede. După ce presați șuvițele cu aparatul, rezultă bucle fine, uniforme, cu formă pătrățoasă, iar podoaba dvs. capilară își amplifică volumul.

În prezent, părul creponat nu mai este atât de popular, dar se poate observa că designerilor le place să îi reînvie faima pe podiumuri. În practică, femeilor le place să folosească placa de creponat pentru a ridica rădăcinile și a mări volumul.

7. Un ondulator de tip clește

Ondulatorul de tip clește este cu siguranță cel mai puțin obișnuit instrument de styling în rândul coafezelor. Acest dispozitiv arată ca o combinație între un ondulator și o placă de îndreptat sau creponat. Se pune șuvița de păr între plăcile curbate pentru a-i da o formă frumoasă de ondulație. Posibil ca acest tip de ondulator să nu fi reușit să câștige o popularitate imensă deoarece un efect similar se poate obține folosind o baghetă ondulatoare în mod corect.

Ce instrument de coafat să alegeți?

Dacă aveți părul fragil subțire, s-ar putea să vă fie teamă de deteriorarea cauzată de aparatele termice. Există dispozitive pe care să le puteți folosi fără griji? Cum rămâne cu persoanele care au părul gros? Probabil că aveți probleme în a-l domoli și căutați un efect de fixare puternică. Ce să alegeți?

În zilele noastre, cu toții putem găsi ceva potrivit printre grămezile de instrumente pentru păr. Trebuie doar să știți cum să-l căutați. Lucrurile cheie la care trebuie să vă uitați atunci când alegeți cel mai bun ondulator, placă de îndreptat și uscător de păr:

  1. Temperatură reglabilă - fiecare dispozitiv ar trebui să aibă o opțiune pentru a crește și a scădea temperatura, astfel încât să o puteți adapta la nevoile și tipul dvs. de păr;
  2. Plăci din ceramică - instrumentele de styling care au corpuri de încălzire calitative (de exemplu, ceramică, titan sau combinate) sunt mult mai bune; plăcile acoperite cu teflon reprezintă cea mai neinspirată alegere;
  3. Plăci cu tehnologie ionică sau plăci cu înveliș de minerale - acestea oferă proprietăți suplimentare care vă permit să preveniți apariția firelor electrizate sau să vă hrăniți în plus părul.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate