Împătimitele îngrijirii părului se dau în vânt după el! SPA pentru păr acasă, cu tratamente pe bază de ulei și produse DIY

Împătimitele îngrijirii părului se dau în vânt după el! SPA pentru păr acasă, cu tratamente pe bază de ulei și produse DIY

De ce oamenii obsedați de îngrijirea părului sunt atât de înnebuniți după tratamentele de păr făcute acasă? Pentru că sunt economice și super eficiente. Întreaga terapie pentru păr se desfășoară într-un loc convenabil - intimitatea propriei case. Vă simțiți liberă, puteți asculta muzică, puteți citi... în plus, rutina de îngrijire a părului vizează direct nevoile părului DUMNEAVOASTRĂ - dumneavoastră sunteți cea care alege produsele și îi oferă părului exact ceea ce are nevoie. Îngrijirea frumuseții este cea mai confortabilă în propria casă, nicăieri altundeva. Datorită unui șir de tratamente intensive, podoaba dvs. capilară are ocazia să primească un boost instantaneu de frumusețe.

SPA pentru păr, ritual de înfrumusețare lent, tratamente naturale pentru păr, SPA DIY pentru păr - există o mulțime de denumiri și un singur scop - hrănire maximă și îmbunătățire vizibilă a aspectului și stării părului. Ca rezultat, părul arată ca și cum ar fi fost supus unei terapii sofisticate într-un salon. Diferența este că vă simțiți mai liberă, iar tratamentul este accesibil și relaxant. Puteți dedica o zi întreagă, de exemplu duminica, exclusiv îngrijirii părului: pe îndelete, un pic leneș, cu concentrare deplină asupra părului. Pasionatele în materie de păr adoră să combine tratamentele pentru păr cu alte ritualuri de frumusețe, de exemplu, măști și exfolianți pentru față, diverse tratamente SPA pentru unghii, băi nutritive pentru picioare, etc. Cum rămâne cu părul? Acesta trece printr-o transformare totală în doar o zi.

O zi pentru părul dumneavoastră - ce vă trebuie pentru o schimbare de look reușită?

  1. O zi liberă - când nu vă așteptați la treburi sau nu ieșiți în oraș, este o zi înceată, plăcută și o puteți dedica în întregime sufletului dumneavoastră sau celor dragi (un ulei sau o mască pe păr nu interferează cu vizionarea unui film bun cu familia).
  2. O prietenă - vă puteți răsfăța părul ca la SPA împreună cu prietena dvs. - tot ce aveți nevoie sunt câteva idei de petrecere a timpului: emisiunea TV preferată, pregătirea unei mese etc. Prietena dumneavoastră va face cu siguranță ca această zi să fie mult mai distractivă. De asemenea, ar putea fi plăcut să testați împreună diverse tratamente și produse. Cu toate acestea, dacă simțiți că aveți nevoie de singurătate și izolare - faceți din această zi una exclusiv a dumneavoastră.
  3. Haine confortabile - înainte de a aplica uleiurile pe păr, de a masa produsele alese în păr și pe scalp și înainte de a clăti părul - schimbați-vă într-o ținută confortabilă; una de care să nu vă pară rău dacă se unge sau deteriorează.
  4. Produse adecvate - o zi de SPA pentru păr are un avantaj imens, deoarece puteți folosi diferite produse și substanțe care îi lipsesc în prezent părului dumneavoastră. Produsele potrivite sunt cheia pentru o îngrijire corectă și eficientă a părului.
  5. Un plan de acțiune - pentru a profita la maximum de toate produsele, trebuie să le aplicați urmând ordinea corectă. Doar așa puteți face ca tratamentul părului să fie util și neperturbat. Sunteți pe cale să descoperiți pas cu pas cea mai bună terapie pentru păr din confortul propriei case.
  6. Lumânări și uleiuri esențiale - dacă vreți să transformați SPA-ul de acasă într-un ritual profesional - folosiți puterea aromoterapiei pentru a calma simțurile și a vă relaxa pe deplin. Aprindeți o lampă de aromaterapie și folosiți uleiul parfumat preferat.

Ziua de SPA pentru păr, beneficii - ce aveți de câștigat în urma tratamentelor făcute acasă?

  1. Relaxare și odihnă pentru întregul corp - chiar dacă repară părul - face ca întregul corp să se odihnească. De aceea, puteți trata această zi de SPA de acasă ca pe un restart total după o săptămână întreagă de muncă. E trendul slow life (viață lentă) în forma sa cea mai pură.
  2. O schimbare uriașă în bine când vine vorba de felul în care vă arată părul - strălucire sporită, textură și elasticitate vizibile cu ochiul liber. 'Părul instantaneu mai frumos' este unul dintre motivele pentru care merită să dedicați o zi întreagă tratamentelor de îngrijire a părului.
  3. Un scalp curat - de ce contează atât de mult? Apelând la o comparație, scalpul este la fel de important pentru părul dumneavoastră ca solul pentru plante. Dacă este contaminat, acesta devine inutil. Dacă vă preocupă cu adevărat creșterea corectă a părului - păstrați scalpul curat, masați-l, stimulați-i fluxul sangvin și mențineți-i nivelul optim de umiditate.
  4. Bulbi întăriți - un bulb este așa-numita fabrică de păr. În matricea firului de păr au loc diviziuni celulare; buna desfășurare a acestora afectează creșterea, aspectul, sănătatea și "calitatea" părului în creștere. Mai multă rezistență și substanțe nutritive în păr înseamnă un păr mai frumos. Prin hrănirea structurilor interioare, declanșați creșterea, accelerând-o în același timp.
  5. Repararea și reconstrucția părului - cu alte cuvinte, îmbunătățirea porozității prin umplerea golurilor de la suprafața părului și repararea legăturilor disulfidice din interior. Datorită substanțelor active, care sunt capabile să se constituie în structura firului de păr, acesta devine mai gros, căpătând volum și suplețe. Veți observa cu ușurință diferența în starea părului dumneavoastră - părul va avea nevoie de mai mult timp pentru a se usca (părul subțire și deshidratat se usucă instantaneu). Un păr sănătos păstrează mai mulți nutrienți și reține apa în interior.

O zi ca la SPA pentru părul dumneavoastră. Cum se face un tratament pentru păr acasă?

Aruncați o privire programul nostru detaliat, care vă va transforma podoaba capilară în doar o după-amiază, redându-i aspectul fabulos, și totodată condiționând-o de la bulbi până la vârfuri. Descoperiți cei 10 pași care vă poartă spre o transformare totală a părului!

1. EXFOLIEREA SCALPULUI

Purificarea scalpului este factorul declanșator al reușitei și consolidării oricărui tratament pentru păr. În continuare subestimată, dar recomandată chiar și de medicii tricologi - exfolierea scalpului permite să eliminați toate toxinele, acumularea de produse, impuritățile, excesul de sebum, celulele moarte și, mai ales, pregătește excelent părul și scalpul pentru primirea de ingrediente active. Excesul de celule moarte și acumulările de produse (în special, cele folosite ca bază de styling sau șampoanele uscate) vă acoperă scalpul și rădăcinile părului cu un strat care împiedică substanțele active să pătrundă în bulbi și în scalp.

Puteți achiziționa un exfoliant pentru scalp gata preparat sau îl puteți face singură. Totuși, un scrub enzimatic pentru scalp oferă cele mai multe beneficii - are o precizie maximă și nu necesită frecare, ceea ce îl face cel mai sensibil pentru rădăcinile părului - este cu adevărat crucial în cazul părului subțire și fragil.

Aplicați exfoliantul pe părul și scalpul umede, masați-l o vreme sau - dacă este un scrub cu enzime - lăsați-l să acționeze atât cât indică eticheta produsului și clătiți cu apă călduță. Acum, sunteți liberă să vă spălați părul.

2. ȘAMPON CLARIFIANT (prima spălare a părului)

Nu numai că spală reziduurile de la scrub, dar purifică și scalpul și părul - acest tip de șampon are o calitate importantă: ridică ușor cuticula părului pentru a crește absorbția și pentru a facilita asimilarea substanțele nutritive. Cu alte cuvinte, un șampon clarifiant îmbunătățește capacitatea părului de a absorbi cu ușurință ingredientele active.

3. ULEI PENTRU PĂR (TRATAMENT)

Uleiurile destinate îngrijirii părului și vechea artă ayurvedică a aplicării uleiului pe păr constituie temelia unei splendide rutine de îngrijire. De ce? Fiind singurele substanțe, acestea sunt compuse în întregime din ingrediente excelente și condiționează părul într-o varietate de moduri: nu numai că îmbunătățesc partea exterioară și interioară a tulpinii părului, ci și stimulează bulbii și restabilesc condiția optimă a scalpului dumneavoastră. Este cea mai complexă metodă de îngrijire a părului cu care vă puteți desfăta.

Uleiurile conțin acizi grași esențiali buni, fitosteroli, flavonoide, caroteni, squalane și un set de vitamine și micronutrienți ce garantează o îngrijire excelentă a părului. Ele pot fi adaptate cu precizie la cele trei tipuri de porozitate a părului, care reprezintă tipul (și nevoile) părului.

Într-o zi dedicată exclusiv părului dumneavoastră, faceți un tratament complet tratament cu ulei cald pentru păr: aplicați un ulei ușor călduț pe părul și scalpul umede, masați delicat scalpul și acoperiți părul cu un prosop cald pentru a intensifica acțiunea uleiului.

DE REȚINUT!

Tratamentul cu ulei pentru păr este elementul central al programului; alte tratamente secundare se dezvoltă în jurul rutinei cu ulei. Atât masca, cât și balsamul pentru scalp sau un scrub intensifică eficacitatea uleiurilor, completându-le cu substanțe nutritive și făcând ca ingredientele active ale unui ulei să acționeze mai puternic. Cu cât amestecul de uleiuri este mai bun, cu atât mai eficientă este întreaga zi de SPA pentru părul dumneavoastră. Pentru a vă bucura cosițele cu ce-i mai bun, optați pentru unul dintre cele trei uleiuri de păr Nanoil - este cel mai echilibrat amestec de uleiuri naturale și ingrediente de stimulare (filtru UV, cheratină, lanolină, mătase, pantenol). Toate pentru a oferi părului cele mai de preț substanțe necesare pentru reparare și (re)creștere.

4. MASCĂ HRĂNITOARE-REGENERATOARE PENTRU EMULSIONAREA ULEIULUI

Îmbogățită cu vitamine, proteine, extracte de plante (pentru a oferi un aport suplimentar de substanțe nutritive și pentru a emulsiona uleiul). Nimic nu va îndepărta uleiul atât de ușor ca o mască aplicată după tratamentul cu ulei. Aceasta îndeplinește două funcții:

  • în primul rând - îndepărtează fără efort uleiul gras de pe păr, astfel încât sunteți sigură că particulele de grăsime au dispărut și nu mai există nici urmă de ele
  • în al doilea rând - este o doză suplimentară de substanțe nutritive pentru părul dumneavoastră. Ce mască de păr să alegeți? De preferință, una bogată în umectanți (aloe, acid hialuronic, uree, sorbitol, fructoză) și proteine (proteine din lapte, mătase, grâu, ovăz sau orez, colagen, elastină, cheratină). Măștile care conțin cheratină și aminoacizi (cisteină, cistină, taurină, tirozină, arginină) funcționează și ele bine.

DE REȚINUT!

Dacă vreți ca ziua dumneavoastră de SPA pentru păr să aibă rost și să dea rezultate, îndrăzniți să diversificați - folosiți o mască proteică (pentru reparare sporită) într-o zi, recurgeți la umectanți în altă zi (dau un plus de hidratare părului uscat).

5. ȘAMPON NUTRITIV (a doua spălare a părului)

O altă spălare a părului pentru a îndepărta un ulei și o mască. A doua spălare vă permite să evitați să vă îngreunați părul cu măști și balsamuri bogate în nutrienți. De data aceasta, șamponul trebuie să fie diferit - bogat în vitamine, hidratant, infuzat cu proteine, de exemplu, de ovăz sau mătase, natural, care îngrijește deopotrivă scalpul și menține echilibrul hidrolipidic al acestuia.

6. SOLUȚIE DE CLĂTIRE A PĂRULUI CU OȚET SAU CU IERBURI

Un amestec pentru clătirea părului vine în completarea zilei de SPA. Este ca cireașa de pe tort - sporește strălucirea, adaugă netezime, sigilează cuticula părului, menține echilibrat pH-ul scalpului, înmoaie firele și le face plăcute la atingere, catifelând părul și prevenind în același timp apariția firelor electrizate.

Oțetul de mere sau de zmeură este cea mai populară bază pentru soluțiile de clătire a părului. Se poate cumpăra o astfel de soluție cu oțet gata preparată sau o puteți face singură - vedeți cele mai bune soluții de clătire a părului acasă și încercați-le.

7. BALSAM PENTRU SCALP

Ultimul (dar nu cel din urmă) pas pentru a vă menține scalpul în formă. Loțiunile de scalp au diverse funcții - alegeți-o pe cea potrivită pentru a corespunde nevoilor părului și scalpului dumneavoastră. Dacă aveți un păr gras, apelați la un balsam pe bază de plante care normalizează funcția glandelor sebacee. Pe de altă parte, dacă vă deranjează părul lipsit de volum, încărcat, alegeți loțiunea care adaugă volum și ridică rădăcinile părului. Există, de asemenea, balsamuri pentru scalp care hidratează, calmează iritațiile sau combat mătreața. Totul depinde de starea scalpului și de nevoile părului dumneavoastră.

O loțiune pentru scalp se folosește exclusiv pe scalp și la rădăcina părului, așa că trebuie să fie blândă, naturală și să nu îngreuneze prea tare. Nu trebuie clătită. Masarea scalpului în timpul aplicării stimulează adițional bulbii și scalpul.

8. BALSAM SPRAY FĂRĂ CLĂTIRE, GEL DE SEMINȚE DE IN SAU HIDROLAT DE PĂR

Dacă părul dumneavoastră este deteriorat sau dacă anotimpul în care vă aflați impune o rutină mai intensă de îngrijire a părului (ger sau caniculă) - folosiți un balsam spray lejer, un hidrolat de plante sau un alt produs fără clătire, tip leave-in. Acesta vă va proteja podoaba capilară de elementele exterioare nefavorabile.

Toate pasionatele de domeniul îngrijirii părului se dau în vânt după diverse misturi sau ape florale care se pot pulveriza pe părul umed înainte de rutina de uscare; acestea pot fi, de asemenea, bogate în uleiuri naturale care protejează excelent firele de toxinele din aer.

Gelul din semințe de in este un balsam natural fără clătire utilizat în mod frecvent. Acesta funcționează ca un tratament incredibil care protejează, netezește și hidratează părul. Semințele de in au un efect de condiționare superb, au mare grijă de vârfurile părului și oferă un aspect finisat plăcut. O rețetă simplă pentru gelul din semințe de in presupune turnarea de apă călduță peste câteva semințe de in (acestea trebuie acoperite) și punerea lor deoparte peste noapte. A doua zi, gelul este gata de utilizare (după ce ați strecurat semințele).

9. SER PENTRU VÂRFURILE PĂRULUI

Vârfurile se usucă și se deteriorează mai repede decât oricare altă parte a părului. Pentru a le salva de la despicare, masați-le în fiecare zi cu un ser protector sau cu un ulei natural. În acest fel, vârfurile se vor păstra sănătoase și pline de viață și nu se vor mai friza, deshidrata sau despica. În ziua dedicată SPA-ului pentru păr, trebuie neapărat să-l folosiți. Dacă nu sunteți adepta produselor de păr pe bază de silicon și preferați ingredientele naturale - puteți înveli părul într-o doză suplimentară de gel de semințe de in amestecată cu uleiul ales.

DE REȚINUT!

Gelul din semințe de in nu numai că protejează vârfurile părului de deteriorare, dar și netezește, hidratează și crește strălucirea. Acesta se va comporta ca o bază naturală pentru styling și ca un balsam leave-in care stimulează luciul părului. Pentru a evita să încărcați părul, adăugați niște apă - asta îl va transforma mai degrabă în balsam și mai puțin în ser.

10. PROTECȚIE ÎMPOTRIVA CĂLDURII

Într-o zi de SPA dedicată părului ar trebui să vă concentrați pe repararea acestuia, așa că ar fi bine să uitați de rutina de uscare cu uscătorul de păr sau de orice alt tip de styling termic.

Cu toate acestea, dacă chiar trebuie să ieșiți în oraș și aveți nevoie de o coafură impecabilă, folosiți un spray termoprotector înainte de a utiliza uscătorul. Ar fi ideal ca produsul să conțină ingrediente naturale, dar și să aibă un efect de intensificare a luciului și să vă aranjeze delicat părul. Uleiul de argan amestecat cu apă este un spray natural de protecție termică - amestecați câteva picături de ulei de argan cu o infuzie de plante la alegere și pulverizați pe păr înainte de folosirea uscătorului.

Ziua de SPA pentru păr - întrebări cheie

O zi dedicată exclusiv părului dumneavoastră - cât de des să vă răsfățați părul astfel?

Efectele unei terapii a părului care durează o zi întreagă sunt vizibile după fiecare prim tratament. Totuși, pe parcursul săptămânii, substanțele nutritive se duc ușor-ușor, așa că trebuie neapărat să vă acordați periodic părului dumneavoastră o zi ca la SPA acasă. Cel mai mult veți avea de câștigat dacă oferiți părului dvs. acest tip de stimulare nutritivă cel puțin o dată pe săptămână. În acest fel, atât tulpina cât și bulbii de păr sunt constant fortificați și vă răsplătesc cu o vitalitate incredibilă și un aspect splendid.

Ziua de SPA pentru păr - cât durează ritualul de înfrumusețare?

Cu greu putem defini clar timpul petrecut pentru îngrijirea cosmetică. Asta poate fi un bonus - dumneavoastră hotărâți cât timp puteți și doriți să păstrați un ulei în păr. Poate fi un boost rapid de 30 de minute sau un tratament de câteva ore. O mulțime de femei își încep ziua de SPA cu o seară înainte, prin exfolierea scalpului, spălarea părului și aplicarea unui tratament cu ulei chiar înainte de somn. Apoi, dimineața, ele continuă cu alți pași, cum ar fi aplicarea unei măști de păr, folosirea unor soluții de clătire și a unor balsamuri pentru scalp. În acest fel, uleiul are timp să repare părul în timpul somnului. Cu siguranță, 3 ore este minimul pe care ar trebui să îl dedicați întregului SPA al părului (nu uitați că, cu cât acordați mai mult timp părului, cu atât veți obține rezultate mai bune).

Ziua de SPA pentru păr - care dintre tratamente este cel mai important?

Tratamentul cu ulei pentru păr este cu siguranță prioritar în cadrul SPA-ului făcut acasă. Toate celelalte tratamente au rolul de a intensifica efectul și de a completa ritualul ayurvedic elaborat și străvechi al părului. De aceea contează atât de mult alegerea uleiurilor - selectați uleiurile potrivite pentru porozitatea dumneavoastră - condiția părului dumneavoastră.

O zi pentru părul dumneavoastră - se poate sări vreo etapă?

Nu se întâmplă nimic dacă săriți una sau două etape, terminând ziua de SPA după cea de-a doua spălare a părului. Adesea, femeilor le place să folosească pe rând soluțiile de clătire a părului și loțiunile pentru scalp, sau pur și simplu renunță la ele (de exemplu, atunci când scalpul nu le provoacă prea multe probleme).

Iată deci. E timpul să vă răsfățați cu un SPA pentru părul dumneavoastră. Lăsați-l să cunoască o schimbare totală de look și să strălucească, uimindu-i pe ceilalți cu vitalitatea sa.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate