Cele Mai Bune Produse de Clătire pentru Păr ce trebuie folosite După Aplicarea Uleiului de Păr - Rețete, Efecte

Cele Mai Bune Produse de Clătire pentru Păr ce trebuie folosite După Aplicarea Uleiului de Păr - Rețete, Efecte

Beneficiezi de un tratament cu ulei de păr? Dacă da, îmbogățește acest ritual de frumusețe cu produse pentru clătirea părului. În curând, aceasta ar putea să devină " nota finală" preferată a întregii proceduri de condiționare a părului - exact ca ultimul capitol al unei cărți remarcabile. Deși clătirile de păr nu par sofisticate, acțiunea lor este cu adevărat incredibilă. Rezultatele obținute sunt vizibile aproape peste noapte: șuvițele capătă strălucire sănătoasă, elasticitate și sunt din nou netede. Merită să ne dăm seama că părul nu este unicul care profită de pe urma clătirii părului. Se pare că, atunci când acesta este condiționat în mod regulat, până și scalpul devine mai catifelat și sănătos. Partea cea mai bună la clătirile de păr este că acestea pot fi preparate imediat, folosind doar produse ușor accesibile, care, în cele mai multe cazuri, se află deja în debaraua noastră.

Ce sunt clătirile de păr?

Clătirile de păr sunt infuzii și amestecuri pe bază de apă folosite pentru a clăti părul după spălare (aplicate ca ultimă etapă după îndepărtarea spumei de șampon). Mai exact, soluția de clătire a părului trebuie aplicată pe părul curat și menținută până la următoarea spălare a părului. Fiind o soluție ușoară, asemănătoare apei, aceasta nu lasă părul prea încărcat și funcționează în mod similar cu cel al unui balsam de păr. Nu în ultimul rând, clătirile de păr pot fi compuse dintr-unul sau câteva ingrediente.

De ce se merită utilizarea clătirii părului?

Atunci când sunt aplicate în mod regulat, clătirile de păr oferă strălucire, elasticitate și lejeritate firelor de păr. În plus, șuvițele devin mai netede, ușor de aranjat, iar culoarea lor se intensifică semnificativ. De asemenea, clătirile de păr accelerează creșterea părului, combat mătreața și calmează iritațiile scalpului. În plus, ele sunt recunoscute ca o completare excelentă a ritualurilor cu uleiuri pentru păr. De ce? În cele mai multe cazuri, substanțele utilizate pentru producerea soluțiilor de clătire a părului diferă de substanțele care se găsesc în mod firesc în uleiurile naturale. În consecință, compoziția acestor soluții este complet diferită de cea a amestecurilor de uleiuri, deoarece componentele sunt foarte diversificate. Altfel spus, datorită utilizării clătirelor de păr, furnizăm firelor de păr toate substanțele benefice de care uleiurile sunt, de regulă, lipsite.

Când trebuie folosite clătirile de păr?

Clătirile de păr pot fi folosite după o bună spălare a părului, însă cel mai bun moment pentru a le folosi este imediat după tratamentul cu ulei pentru păr, deoarece completează proprietățile uleiurilor naturale și sporesc eficiența acestui ritual de frumusețe. Practic, utilizarea produselor de clătire a părului este echivalentul unei finisări a ritualului de îngrijire a părului. Ele ajută părul să își recapete luminozitatea pierdută. Ca urmare, părul este ridicat de la rădăcină și acest lucru previne suprasolicitarea acestuia ca urmare a practicilor obișnuite de îngrijire a părului. Un alt avantaj de menționat, clătirile de păr sunt recunoscute ca fiind un remediu eficient pentru părul static și creț. Prin urmare, acestea ar trebui incluse și considerate drept parte integrală a îngrijirii zilnice a părului, mai ales în sezonul de iarnă.

Cum se aplică clătirea părului?

Clătirile de păr pot fi aplicate în două moduri:

  1. Imediat după șamponare, clătirea de păr trebuie turnată pe părul umed și pe scalp, urmând un masaj delicat al capului. Fără îndoială, această metodă este rapidă, însă una mai puțin corectă. Pur și simplu, cea mai mare parte din apa de clătire a părului se va scurge pe păr, astfel încât tratamentul va fi lipsit de eficiență.
  2. Turnați soluția de clătire a părului fie într-o chiuvetă, fie într-un bol și țineți părul scufundat timp de 2-3 minute, simultan, masând capul astfel încât să ajutați lichidul medicinal să ajungă și la nivelul scalpului.

Înainte de a expune firele la tratamentul cu clătire, acestea trebuie să fie umede, dar nu ude. Prin urmare, nu uitați să tamponați delicat părul înainte de procedură. Atenție, rata de absorbție a părului uscat este cu siguranță mai mică. Cu alte cuvinte, părul va " absoarbe" mai puțin substanțele nutritive aflate în componența apei de clătire a părului dacă nu va fi ușor umed.

Cele Mai Bune Produse de Clătire a Părului ce trebuie folosite După Tratamentul cu Ulei de Păr - Rețete în Condiții Casnice

CLĂTIREA PĂRULUI CU CAFEA PENTRU PĂRUL BRUNET ȘI NEGRU

Este o clătire de păr care face minuni atât pentru păr, cât și pentru scalp, deoarece stimulează fluxul sanguin microcirculator. Datorită acestei proprietăți a apei de clătire pentru păr, creșterea acestuia este accelerată. În plus, clătirea de păr cu cafea este capabilă să ofere luciu părului, îl hrănește și face șuvițele vizibil mai catifelate. De altfel, aroma de cafea este una intensă și persistă pe păr foarte mult timp. Și, nu în ultimul rând, această clătire capilară făcută acasă este destinată părului șaten și negru, deoarece întunecă și mai mult șuvițele, intensificând culoarea naturală.

  1. Lăsați la infuzat 3 linguri de cafea măcinată timp de câteva minute. Puneți un capac.
  2. Strecurați cafeaua măcinată și turnați infuzia fie într-un bol, fie într-o chiuvetă. Amestecați cu aproximativ 500 ml de apă fiartă în prealabil.
  3. Afundați părul în aceasta apă cu cafea. Nu clătiți.

CLĂTIRE DE PĂR CU OȚET DE MERE PENTRU TOATE TIPURILE DE PĂR

Această clătire de păr făcută acasă este o metodă perfectă pentru a netezi părul în locul folosirii unei plăci de păr sau a unui serum cu un conținut ridicat de silicon. Oțetul acidifiază, ceea ce înseamnă că închide cuticulele părului. În rezultat, se obține un păr strălucitor și netezit, care este foarte plăcut la atingere.

Merită să înțelegem că clătirile de păr cu oțet sunt perfecte pentru persoanele care își vopsesc frecvent părul. Datorită închiderii cuticulelor părului în mod regulat, ceea ce înseamnă netezirea structurii părului, culoarea rămâne intensă pentru mult mai mult timp, iar nivelul de porozitate este redus.

  1. Amestecați o lingură de oțet de mere sau de oțet de struguri cu 2 pahare de apă călduță.
  2. Turnați soluția de clătire pentru păr într-un bol sau într-o chiuvetă, sau pur și simplu continuați să o turnați peste întregul păr ca ultim pas al rutinei obișnuite de spălare al acestuia.

Nu uitați faptul că, în mod obișnuit, clătirea cu oțet lasă părul ușor mat, de aceea trebuie să țineți cont și de faptul că această clătire nu trebuie acidificată prea mult. Cu alte cuvinte, nu folosiți mai mult oțet decât este necesar.

CLĂTIRE DE PĂR CU BERE PENTRU PĂRUL FIN ȘI LIPSIT DE VOLUM

Hameiul este de mult timp știut și recunoscut ca fiind un balsam natural. Acesta face părul moale, îl menține în stare bună, îl ajută să rămână elastic și plin de volum. În plus, berea conține alcool care stimulează circulația sângelui în scalp, astfel încât provoacă bulbii capilari să funcționeze mai eficient. În același timp, berea este capabilă să elibereze scalpul de excesul de toxine și de seboree. Atunci când este diluată cu apă, devine un agent delicat, și totuși eficient de îngrijire a părului.

  1. Deschideți o sticlă de bere și așteptați până când cea mai mare parte a gazelor se evaporă. Practic, puteți încălzi berea pentru ca CO2 să dispară mai repede.
  2. Combinați un pahar de bere cu un pahar de apă. Turnați soluția de clătire peste părul umed sau scufundați-l într-un bol plin cu această clătire de păr cu bere.

Clătirea părului cu bere influențează pozitiv părul istovit, lipsit de volum și cu tendință la îngrășare. Până la urmă, berea conține o cantitate uriașă de vitamine din grupul B.

CLĂTIRE DE PĂR CU SEMINȚE DE IN ȘI LĂMÂIE PENTRU PĂRUL REBEL ȘI LIPSIT DE STRĂLUCIRE

Semințele de in sunt un hit al frumuseții, ce servesc de minune în tratamentele de îngrijire a părului, feței, unghiilor și corpului. Meritele sale în materie de regenerare, hrănire și hidratare sunt incomparabile. Astfel, se dovedește că gelul din semințe de in poate fi folosit cu succes pentru a prepara o clătire de păr al cărei scop este de a hrăni și de a face părul mat să devină strălucitor. De asemenea, acesta îngrijește părul creț și rebel.

  1. Puneți 2-3 linguri de semințe de in într-un vas plin cu apă clocotită. Continuați să amestecați aproximativ un minut până când obțineți o consistență ușor densă.
  2. Răciți gelul, separați-l de semințe. Adăugați o lingură de suc de lămâie și un pahar de apă fiartă în prealabil.
  3. Turnați amestecul într-o chiuvetă și clătiți-vă în continuare părul cu el timp de aproximativ 2-3 minute.

CLĂTIRE DE PĂR CU MUȘEȚEL PENTRU PĂRUL DESCHIS (BLOND)

Aceasta este o clătire blândă pentru păr care ameliorează iritațiile pielii și, simultan, intensifică strălucirea părului și reflecțiile deschise ale părului blond. Mai mult, mușețelul prezintă proprietăți de albire, iar această calitate îl face un agent puternic care previne apariția aspectului gălbui al părului blond.

  1. Turnați apă clocotită peste 3 linguri de mușețel uscat și lăsați să se infuzeze sub capac până când aceasta se răcește singură.
  2. Se strecoară infuzia și se toarnă pe tot părul spălat.

CLĂTIRE DE PĂR CU MENTĂ PENTRU PĂRUL GRAS ȘI ASPRU

Menta este cunoscută pentru proprietățile sale de curățare a scalpului. Pe scurt, îndepărtează toxinele și excesul de sebum. În plus, menta este capabilă să ridice firele de păr de la rădăcină și să le ofere șuvițelor volum. Prin urmare, dacă scalpul tău este predispus la iritații, ar trebui să apelezi la un agent puternic care le ameliorează și calmează senzația de mâncărime, cum este menta.

  1. Se infuzează aproximativ 3 linguri de frunze uscate de mentă sau 3 pliculețe de ceai de mentă.
  2. Se răcește și se combină cu un litru de apă. Turnați apa de clătire cu mentă homemade pe tot părul. Bineînțeles, la fel puteți scufunda părul într-un bol plin cu această apă de păr cu mentă.

CLĂTIRE DE PĂR CU CEAI DE ROOIBOS PENTRU PĂRUL ROȘCAT

Este foarte greu de menținut gradul de saturație al părului de culoare roșie. Pur și simplu, se decolorează rapid. În consecință, în loc să fie de o culoare profundă a cuprului, aceasta se transformă într-o nuanță de portocaliu spălat. Cum se poate intensifica culoarea părului roșcat?

  1. Preparați 3-4 pliculețe de ceai Rooibos într-un litru de apă.
  2. Răciți infuzia și turnați-o pe tot părul după fiecare spălare.

CLĂTIRE DE PĂR CU CEAI NEGRU PENTRU PĂRUL BRUNET

Această clătire de păr, asemănătoare cu cea de cafea, intensifică culoarea părului întunecat. Atunci când este aplicată în mod regulat, nu numai că scoate în evidență nuanța, dar îngrijește și de părul vopsit. Ca o precizare, previne decolorarea rapidă a nuanței.

  1. Preparați 3-4 pliculețe de ceai negru într-un litru de apă. De asemenea, puteți folosi 3 linguri de frunze de ceai vrac și le puteți infuza într-un litru de apă.
  2. Așteptați un timp până când infuzia se răcește, strecurați ceaiul și turnați-l peste păr și scalp.

CLĂTIRE DE PĂR CU SEVĂ DE MESTEACĂN PENTRU PĂRUL PROBLEMATIC

Aceasta este o clătire de păr cu două ingrediente care se prepară excepțional de ușor, nu este nevoie de a infuza nicio plantă. În schimb, trebuie să amestecați seva de mesteacăn (o puteți cumpăra dintr-un magazin) cu apă distilată. Seva de mesteacăn conține o serie de vitamine, aminoacizi și săruri minerale care întăresc bulbii părului, lasă scalpul proaspăt, combat mătreața, dar și regenerează și intensifică luciul părului. Clătirea de păr cu sevă de mesteacăn servește bine ca tratament împotriva căderii părului. După ce vă spălați părul, folosiți clătirea de păr cu sevă de mesteacăn și lăsați apoi firele să se usuce complet la aer.

Clătirile de Păr - Ce Tip de Apă trebuie folosit?

Pentru a spori efectul oferit de clătirile de păr preparate acasă, folosiți întotdeauna apă fiartă în prealabil. Aceasta nu este la fel de dură ca apa de la robinet, prin urmare, părul expus apei distilate devine mult mai moale și mai elastic. De asemenea, va fi mai ușor de coafat un astfel de păr, deoarece devine mai domol și plăcut la atingere.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate