Tratamente profesionale pentru păr. Ce proceduri de condiționare a părului merită testate?

Tratamente profesionale pentru păr. Ce proceduri de condiționare a părului merită testate?

De ce programarea la coafor e un rău necesar pentru unii dintre noi? Este timpul să spulberăm mitul conform căruia frizerii nu au cunoștințe despre îngrijirea părului. Descoperiți cele mai bune tratamente de reparare, hidratare și înfrumusețare a părului. Care dintre ele merită testate?

Din momentul în care am descoperit puterea uleiurilor naturale, am încercat să ne îngrijim părul acasă. Este din ce în ce mai ușor să oferim părului nutrienții esențiali fără a face o vizită la salon. Pe de altă parte, e posibil ca tratamentele de acasă să nu mai fie eficiente. Fie părul nostru are preferințe diferite, fie are nevoie de un sprijin mai puternic. Din fericire, există proceduri la salon care ne ajută să ne reparăm și să ne înfrumusețăm cosițele.

Tunsul sau vopsitul părului nu sunt singurele lucruri la care puteți apela la un salon. Descoperiți cele mai bune tratamente pentru păr! Pe care le veți încerca?

1. Botox pentru păr

Botoxul ne face să ne gândim la medicina estetică. Acesta a început să domine și în saloanele de coafură. Este un tratament de hrănire a părului, care redă părului slăbit vitalitatea și frumusețea. Umple golurile din structura firului de păr, redă moliciunea și strălucirea, hidratează în profunzime și asigură protecție.

De unde provine numele tratamentului? Pentru a efectua un tratament cu botox pentru păr, aveți nevoie de o... seringă! Totuși, nu trebuie să vă faceți griji - este un tratament noninvaziv și nedureros pentru păr. Seringa se folosește doar pentru aplicarea mai comodă a unui ser. Produsul de condiționare se bazează pe ingrediente complet naturale, fără săruri, parabeni, sulfați, coloranți etc. Botoxul pentru păr asigură părului o mulțime de vitamine prețioase, minerale și substanțe care ajută la reconstrucția părului, de exemplu colagenul. Nu e de mirare că e cunoscut sub numele de bomba de vitamine pentru păr.

2. Darsonvalizarea

Acest tratament nu se numără printre cele mai populare. Este folosit și în îngrijirea pielii. Numele procedurii provine de la utilizarea curenților d'Arsonval de înaltă frecvență, joasă tensiune și amperaj ridicat. Se folosește un dispozitiv special conceput echipat cu electrozi. Atunci când acesta atinge scalpul, se produce o descărcare electrică (cu o scânteie caracteristică) și este generat ozonul puternic dezinfectant, antibacterian și antiinflamator.

Darsonvalizarea pentru păr:

  • purifică și dezinfectează scalpul,
  • elimină bacteriile și ciupercile, și totodată împiedică dezvoltarea acestora,
  • stimulează reînnoirea celulară și creșterea părului,
  • se ocupă de eventualele inflamații ale pielii.

Darsonvalizarea e o procedură nedureroasă și minim invazivă pentru păr, recomandată în special persoanelor care se luptă cu subțierea părului, cu tendința de îngrășare, alopecia seboreică etc.

3. Aburirea părului

Dacă vrem să ne răsfățăm părul cu un tratament de spa, aburirea părului e o idee nemaipomenită. Este un tratament profesional pentru păr, care acționează asupra părului cu o temperatură ușor mai ridicată, astfel încât deschide cuticula părului. De asemenea, procedura asigură o umiditate optimă care permite substanțelor nutritive dintr-un produs de condiționare aplicat să fie absorbite cu ușurință.

Un tratament cu aburi pentru păr permite un nivel desăvârșit de hrănire a părului, de hidratare, întărire și regenerare. Acest tratament simplu presupune să petreceți în jur de treizeci de minute sub un aparat care arată ca un uscător de păr uriaș și să folosiți apă distilată pentru intensificarea efectelor produselor cosmetice.

Există două tipuri de aparate cu aburi pentru păr:

  • un aparat cu aburi obișnuit - funcționează într-un mod foarte simplu, generând aburi,
  • un aparat de aburi cu atomizor de ceață - ultrasunetele produc o ușoară ceață din apă.

Puteți muta cu ușurință acest tip de tratament în casa dvs. și îl puteți face singure. Tot ce aveți nevoie este un produs cosmetic adecvat, de exemplu, unul dintre cele trei uleiuri Nanoil și puțin timp liber. Mai multe despre acest subiect aici at-home hair steam treatment.

4. Infuzie de oxigen pentru scalp

Un tratament profesional pentru păr și scalp. Mezoterapia cu oxigen e o altă denumire a procedurii. Acțiunea sa se bazează pe proprietățile oxigenului concentrat (în locul ozonului, se folosesc particule de oxigen hiperbar).

Ce presupune infuzia de oxigen?

Un dispozitiv special transferă către piele oxigenul, precum și un amestec de ingrediente foarte nutritive. Grație unei astfel de combinații, acționăm asupra părului cu o putere dublă, deoarece oxigenul în sine oferă beneficii minunate pentru păr:

  • reduce căderea părului și stimulează creșterea,
  • hrănește, hidratează și revitalizează scalpul,
  • îndepărtează celulele moarte ale pielii, sebumul și acumulările de produse cosmetice,
  • ridică rădăcinile părului, îngroașă și crește elasticitatea.

Mezoterapia cu oxigen se face de cele mai multe ori în serie - varianta optimă presupune efectuarea a 4-6 tratamente la fiecare 10-14 zile. În general, un tratament cu oxigen pentru scalp durează până la 40 de minute. Are sens ca aceasta terapie să se în considerare atunci când dorim să stimulăm creșterea părului, avem probleme cu părul fragil, subțiat, cu fire cu exces de proteină, cu mătreața sau cu secreția perturbată de sebum.

5. Iontoforeză

Curentul galvanic poate fi folosit și în scopul îngrijirii părului. Acesta provoacă o hiperemie controlată și stimulează reînnoirea celulară. Iontoforeza nu este un tratament renumit în domeniul părului, deoarece este mai frecvent în procedurile de îngrijire a pielii. Transferat în domeniul hairstylingului, el este recomandat ca un tratament eficient împotriva căderii părului. Iontoforeza introduce ioni corespunzători de substanțe nutritive în scalp, astfel că întărește firul de păr, blochează subțierea, reduce producția excesivă de sebum și aspectul gras.

6. Carboxiterapie pentru păr

Dacă ne luăm după nume, putem ghici cu ușurință că carboxiterapia folosește dioxidul de carbon. Acesta este introdus sub piele provocând o lărgire controlată a vaselor de sânge în anumite locuri. Este una dintre cele mai invazive terapii, dar nu este foarte dureroasă - injectarea dioxidului sub piele poate da o senzație de disconfort. Sunt posibile o ușoară roșeață și umflături, dar acestea dispar repede. Cel mai important este că carboxiterapia funcționează.

Acest tratament profesional pentru păr stimulează microcirculația scalpului, ceea ce se traduce printr-o condiționare profundă a foliculilor piloși, un păr mai puternic, o creștere mai rapidă a firelor de păr și un risc mai mic de chelie prematură. Carboxiterapia ajută mai ales la vindecarea alopeciei areata și a alopeciei androgenice.

7. Tratament de netezire a părului cu keratină

Tratamentele cu keratină sunt probabil cel mai frecvent efectuate în saloane. De ce? Pentru că repară părul și îi îmbunătățesc aspectul. Chiar dacă multe persoane cred că [tratamentul cu keratină pentru păr] are ca scop doar eliminarea onduleurilor nedorite și (după cum sugerează și numele) netezirea firelor, în realitate, este un tratament profesional pentru părul deteriorat care:

  • repară structurile deteriorate ale părului,
  • regenerează în profunzime părul și întărește bulbii,
  • oferă strălucire, moliciune, netezime catifelată și elasticitate,
  • face părul rezistent la umiditate și la elementele dăunătoare.

Tratamentul cu keratină la salon necesită utilizarea unor produse potrivite - concentrații profesionale de substanțe de condiționare, antioxidanți care conțin ingredientul esențial. Este vorba de keratină - proteina care construiește părul. Frizerul "fixează" produsul în păr cu o placă de îndreptat sau cu un aparat de îndreptat cu ultrasunete.

8. Mezoterapia scalpului

Cel mai des recomandată și aleasă de femei. Hairstyliștii garantează asupra beneficiilor sale incredibile. Mezoterapia scalpului este adesea folosită pentru prevenirea căderii părului. Frecvența și intensitatea procedurii trebuie să fie adaptate individual, în funcție de gravitatea problemei.

Mezoterapia scalpului este recomandată persoanelor care au fost diagnosticate cu o cădere excesivă a părului. Aceasta constă în aplicarea unui cocktail de nutrienți care întărește bulbii și previne căderea părului. Printre opțiunile disponibile se numără:

  • mezoterapia scalpului fără ace - produsul este introdus în piele prin intermediul unor micro-canale temporare realizate de câmpul electric,
  • mezoterapia scalpului cu microace - un tratament pentru păr care constă în introducerea unui preparat cu ajutorul unei role care face mii de micro-înțepături în epidermă,
  • mezoterapia scalpului cu ace - administrarea de nutrienți în păr prin micro-injectări.

Care sunt beneficiile mezoterapiei pentru păr? Blochează căderea părului, stimulează creșterea și regenerarea, accelerează repararea și întărește bulbii, restabilește echilibrul biologic al pielii.

9. Plasmă bogată în trombocite pentru păr

Terapia cu plasmă bogată în trombocite este din ce în ce mai populară în tratarea căderii părului. Din păcate, e o procedură costisitoare, așa că mezoterapia standard încă este mai frecventă. În acest caz, creșterea părului e accelerată prin injectarea de plasmă bogată în trombocite în scalp. Acest tip de terapie e potrivit atât pentru persoanele cu calviție, cât și pentru cele care doresc pur și simplu o îmbunătățire a părului.

Mezoterapia cu plasmă bogată în trombocite, pas cu pas:

  1. Se recoltează sângele și apoi se extrage plasma bogată în trombocite.
  2. Scalpul este desensibilizat pentru a reduce durerea în timpul tratamentului.
  3. Preparatul este injectat în piele.

Este un tratament profesional care reduce căderea părului și îmbunătățește creșterea acestuia. 10-15 minute sunt suficiente pentru a împiedica căderea părului - atât durează procedura. Din păcate, procesul de recreștere este mai lung - până la trei luni. Cu toate acestea, utilizarea plasmei bogate în trombocite pentru păr merită, deoarece rezultatele sunt senzaționale. O serie de trei tratamente:

  • face părul mai puternic și mai gros, firele nu mai cad în exces,
  • bulbii sunt stimulați, astfel încât vizibil există mai mult păr.

10. Peeling tricologic pentru scalp

Curățarea scalpului și a părului este extrem de importantă, deoarece vă scutește de probleme precum mătreața. Din când în când, o exfoliere tricologică are sens pentru că nici cel mai bun șampon nu va lăsa părul și scalpul la fel de curate. Oricât de mult s-ar recomanda alte tratamente pentru anumite probleme, [exfolierea scalpului] este un tratament de păr obligatoriu care trebuie făcut cu regularitate și ca o formă de prevenție.

Frizerii fac două variante ale acestui tratament:

  • peelingul scalpului cu un produs exfoliant,
  • exfolierea prin cavitație cu ultrasunete.

Indiferent de varianta pe care o alegem, un peeling al scalpului oferă întotdeauna aceleași rezultate. Efectuat corect, exfolierea scalpului eliberează pielea capului de impurități, reziduuri cosmetice, acumulări de sebum, celule moarte. Desfundă orificiile foliculilor de păr, astfel încât următoarele tratamente să aibă efecte mai bune, deoarece bulbii primesc mai multe substanțe nutritive. În plus, un peeling tricologic al scalpului stimulează fluxul sangvin, astfel că părul devine mai puternic.

11. Placă de păr cu ultrasunete și infraroșu

Cum funcționează o placă de păr cu ultrasunete și infraroșu? Este o placă de îndreptat părul care emite ultrasunete și lumină cu raze infraroșii. Datorită acestui dispozitiv, este posibilă repararea părului cu ultrasunete și lumină infraroșie simultan. Tratamentele cu placa de păr cu ultrasunete și infraroșu funcționează pentru părul fragil, de exemplu, din cauza prelucrării chimice. Cu acest dispozitiv modern și inovator, un produs nutritiv special este presat în păr. O placă de îndreptat cu ultrasunete și infraroșu este adesea folosită pentru tratamentele cu keratină. De asemenea, îmbunătățește rezultatele tratamentelor cu ulei de păr - ultrasunetele și lumina cu raze infraroșii permit uleiurilor să pătrundă cu ușurință în firul de păr și să fie transmise în profunzimea firului. O placă de păr cu ultrasunete presează un produs cosmetic în păr fără a folosi căldura, deci este mai sigură. Are ca scop exclusiv repararea și întărirea părului, nu îndreptarea părului, spre exemplu.

12. Terapie cu lumină LED pentru păr

Din ce în ce mai multe saloane de coafură colaborează cu medicii tricologi, astfel încât aceștia introduc unele tratamente inovatoare care condiționează și vindecă în același timp. Terapia cu lumină LED este una dintre ele. Se utilizează pentru repararea scalpului, stimularea creșterii părului și prevenirea căderii.

Dacă vă întrebați ce tratament de stimulare a creșterii părului să alegeți, terapia cu lumină merită testată. E un remediu de ultimă generație pentru părul fragil care se subțiază. Se pare că lumina LED de 640 nm are capacitatea de a stimula circulația în foliculii de păr, ceea ce face ca bulbii să fie alimentați cu oxigen și condiționați în profunzime. Lumina LED acționează asupra părului ca un stimulator, întrucât declanșează metabolismul celular și sinteza proteinelor care reprezintă un element constitutiv al părului.

Tratamentul părului cu lumină LED este noninvaziv, nedureros și foarte relaxant. Îl puteți face în orice anotimp și îl puteți combina cu alte tratamente, de exemplu, mezoterapia. O singură utilizare a lămpii cu lumină LED nu va aduce efecte vizibile, de aceea, se recomandă o serie de 10 tratamente, a câte 20 de minute fiecare.

13. Tratamente pentru reconstrucția părului

Tratamentele profesionale pentru păr au rolul de a reconstrui structura deteriorată și supraprocesată a părului. Ele vin în ajutor atunci când nu dorim să ne tundem părul afectat. Ne permit să evităm o tunsoare brutală datorită produselor puternic concentrate, alcătuite din ingrediente inovatoare. Celebritățile sunt înnebunite după tratamentele de reconstrucție a părului, deoarece acestea permit schimbări drastice de culoare fără să-și facă griji cu privire la deteriorarea părului.

Două dintre cele mai populare tratamente de reparare a părului:

  1. Olaplex - un tratament ce constă în trei etape. Acesta detectează daunele chimice, termice și mecanice din interiorul părului și apoi le repară. Olaplex este renumit pentru că reface legăturile din punțile disulfidice, astfel încât părul își recapătă sănătatea și frumusețea.
  2. Joico - un set de patru produse care acționează în sinergie, asigurând repararea, întărirea, hidratarea și intensificarea strălucirii părului. Joico K-Pak se bazează pe două tehnologii brevetate: Bio-Advanced Peptide TM (regenerează lanțurile de peptide din păr) și QuadramineR Complex (un set de 19 aminoacizi care înlocuiesc keratina naturală).

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate