Părul în diferite zone ale lumii. Partea 3: Îngrijirea părului în stil african

Părul în diferite zone ale lumii. Partea 3: Îngrijirea părului în stil african

Ce putem învăța de la femeile care trăiesc în Maroc, Egipt sau Kenya?

Africa este un continent neobișnuit. Clima caracteristică presupune necesitatea unei rutine de înfrumusețare intensificate. Părul nu are o viață ușoară, având în vedere clima aspră din Africa. O secetă tropicală zilnică se transformă în frig aspru. O vară fierbinte, fără ploi, e urmată de o iarnă ploioasă. În cealaltă parte a continentului, precipitațiile pe tot parcursul anului fac ca părul să devină rebel în climatul tropical umed. Cum îngrijiți părul în astfel de condiții nefavorabile? Grija pentru aspectul frumos este o necesitate. Întreținerea estetică capătă trăsăturile unui ritual. Africa se dovedește a fi un tezaur de plante naturale, unice, renumite în lume, care se dovedesc a fi o armă puternică împotriva climei neprietenoase cu părul. Cum își îngrijesc femeile africane părul?

PĂRUL ÎN DIFERITE COLȚURI ALE LUMII PARTEA 3 - AFRICA

Îngrijirea părului - Egipt

Femeile egiptene au fost întotdeauna cunoscute pentru faptul că au mare grijă de aspectul lor frumos. Egiptul este chiar locul de unde provin o mulțime de rețete și substanțe de încredere pentru îngrijirea pielii (lapte, miere), precum și primele produse de machiaj și de corp (Kohl, pământ egiptean).

Extractul de arbore egiptean se numără printre cele mai populare produse de îngrijire a părului. Proprietățile sale de condiționare și "hotărârea" de a supraviețui în climatul aspru și cald sunt impresionante. Arborele egiptean e capabil să stocheze apă și alte substanțe nutritive în vastul sistem radicular, care îi permit să supraviețuiască fără precipitații timp de până la doi ani!

Egiptencele s-au îndrăgostit de extractul din semințele arborelui egiptean, deoarece are calități regeneratoare uimitoare și hidratează puternic părul puternic deteriorat.

Extractul de arbore egiptean este bogat în toate substanțele care sunt esențiale pentru repararea și refacerea părului. Acesta întărește firele slabe, previne ruperea și regenerează de la rădăcini până la vârfuri. Datorită extractului, egiptencele se pot lăuda cu un păr sănătos și bine îngrijit, strălucitor. Toate produsele pentru păr pot fi infuzate cu acest extract - șampoane, uleiuri, măști, balsamuri și creme. Acest complex vegetal regenerator pătrunde în firul de păr, reface cheratina și sigilează stratul cuticular, făcând părul mai sănătos și mai frumos.

Hibiscus e un alt ingredient foarte apreciat în Egipt pentru îmbunătățirea părului. Acesta aparține familiei de plante malvacee care au proprietăți de înfrumusețare, sănătate și regenerare. Hibiscusul abundă în polifenoli, antociani, flavonoide și vitamina C într-o concentrație ridicată. Egiptencele prețuiesc extractul din întreaga plantă. Atât florile, cât și frunzele sunt bogate în caroteni, în timp ce semințele sunt pline de acizi grași nesaturați. Hibiscusul a fost răspândit cu sute de ani în urmă datorită faraonilor care îi apreciau puterea antibacteriană și benefică pentru sănătate, consumând o infuzie cunoscută sub numele de Karkade.

Ceaiurile și extractele de hibiscus sunt apreciate în îngrijirea părului, menținând firele sănătoase, întărind bulbii și îmbunătățind aspectul părului, furnizând un set complet de ingrediente regeneratoare în structurile interioare ale părului. Un ulei extras din semințele de Hibiscus este, de asemenea, foarte valoros. Reprezintă o sursă bogată de antioxidanți, polifenoli, acizi AHA naturali și flavonoide.

Îngrijirea părului - Ghana

Femeile din Ghana se pot lăuda cu un săpun negru, făcut manual, care este la fel de faimos precum săpunul Dudu Osun. Săpunul negru ghanez funcționează ca un exfoliant și curăță în mod ideal corpul și scalpul. E alcătuit din uleiuri nerafinate (în principal, ulei de palmier și ulei de cocos) și păstăi de cacao.

Se folosește pentru îngrijirea pielii grase. Săpunul combate problemele legate de mătreață și psoriazis, normalizează activitatea glandelor sebacee (potrivit pentru părul gras, care se încarcă repede). Săpunul negru african funcționează ca un excelent exfoliant pentru pielea întregului corp și pentru scalp. Se recomandă un șampon blând după folosirea săpunului, deoarece acesta are calități puternic degresante și vă poate lăsa cu un păr tern și aspru.

Îngrijirea părului - Kenya

Kenya este renumită în întreaga lume pentru poțiunea sa de întinerire intensivă a părului și a pielii. Fructele arborelui de shea sunt culese manual și folosite pentru producerea untului de shea, care se numără printre cele mai bune produse de îngrijire a părului. Mai exact, este un ulei solid care devine fluid la aproximativ 40 de grade.

Femeile din Kenya aplică untul de shea pe pielea și părul lor, dar îl folosesc și pentru pielea delicată a bebelușilor. Untul este cunoscut îndeosebi ca fiind unul dintre cei mai puternici antioxidanți. Aplicat în mod regulat, netezește ridurile fine, previne subțierea și albirea părului. Arborele de karite crește în mai multe regiuni din Africa, însă Kenya se află în fruntea acestora cu untul de shea de cea mai bună calitate.

Datorită untului de karite, părul capătă strălucire, vitalitate și tinerețe. Hrănește, protejează părul și îl regenerează datorită diversității de fitosteroli, antioxidanți (shea însumează până la 9 compuși antioxidanți), alantoină și vitaminele A, E, F (acizi grași esențiali). Untul de shea reglează în mod optim nivelul de hidratare a părului și pielii, adaugă elasticitate părului, netezește firele, întărind bulbii și prevenind în același timp căderea părului.

Îngrijirea părului - Madagascar

Madagascar este o insulă tropicală - renumită pentru cel mai mare număr de baobabi. Femeile care locuiesc pe această insulă exotică îi asociază în special cu un ulei pentru piele și păr de-a dreptul miraculos, extras din semințele celui mai mare arbore din lume.

Uleiul din semințe de baobab e o substanță versatilă extrasă din arborele (conform credințelor africanilor) longeviv. Acesta conține acizi grași nesaturați omega-6 și omega-9, împreună cu vitaminele A, E și D. Uleiul repară, protejează și îmbunătățește structura părului. Uleiul din semințe de baobab e perfect pentru îngrijirea părului uscat, fragil și deteriorat: redă elasticitatea și strălucirea, protejează de lumina puternică a soarelui și de vânt.

Îngrijirea părului - Maroc

● Aurul lichid din Maroc - uleiul de argan

Femeile marocane cunosc uleiul de argan de mii de ani. Însă nimeni nu se aștepta ca acesta să devină atât de popular. Astăzi, arborii de Argania sunt cultivați la scară mondială. Uleiul de argan, cunoscut și sub numele de aurul lichid al Marocului, se numără printre cele mai bine vândute produse de îngrijire a pielii și părului.

Uleiul de argan se utilizează în metoda ungerii părului și pentru a intensifica strălucirea acestuia. Le permite femeilor să scape de problema părului fragil, uscat și aspru, îl protejează de soarele african nemilos, și previne deteriorarea firului de păr. Reprezintă o plenitudine de vitamine E, acizi grași esențiali omega-6 și omega-9, flavonoide și carotenoide. Uleiul de argan fortifică intensiv bulbii de păr și împiedică firele să cadă, regenerând foliculii piloși.

Argilă Rhassoul (sau ghassoul) - argilă marocană

Marocul nu este renumit doar pentru producția în masă a uleiului de argan. În Munții Atlas, se extrage una dintre cele mai valoroase argile cosmetice - iubită de femeile marocane.

Argila marocană poartă numele de ghassoul sau rassoul (celălalt nume derivă din verbul "rassala" - "a spăla"). Argila nu funcționează doar ca o mască de păr perfectă, ci este potrivită și pentru spălarea părului și a corpului, datorită calităților de spumare blândă. E bună pentru degresarea și reîmprospătarea părului și a scalpului. Datorită rassoulului, părul este strălucitor, moale și voluminos. Conceput pentru toate tipurile de păr, însă funcționează cel mai bine pentru părul încărcat și gras (des întâlnit în climatul tropical african), absorbind sebumul.

Masca cu argilă marocană îndepărtează excesul de cheratină care tinde să se acumuleze pe păr dacă o folosiți prea mult. Aceasta înseamnă că o utilizare regulată a argilei ghassoul previne ruperea părului și menține firele curate, ceea ce se traduce printr-o creștere sănătoasă.

Îngrijirea părului - femeile din tribul Himba, Namibia

Femeile din tribul Himba se pot mândri cu o îngrijire a corpului și a părului neobișnuită și unică. Acest grup etnic trăiește în regiunile din Namibia. Femeile Himba sunt renumite pentru frumusețea lor halucinantă. Femeile cu aspect uluitor, cu picioare lungi și subțiri sunt cunoscute pentru metodele neconvenționale de îngrijire a pielii și a părului. Ele se mențin proaspete și își protejează corpul de clima tropicală fără a folosi apă. Femeile Himba dedică mult timp tratamentelor de înfrumusețare. Ele aplică pe piele și pe păr un amestec de unt, cenușă, plante și ocru (un pigment care conferă amestecului o nuanță roșu-cărămizie). Amestecul este cunoscut sub numele de otjize - care nu doar conferă pielii un aspect catifelat și frumos, ci o protejează de insecte, bacterii și de nocivitatea razelor solare. În plus, otjize are o aromă puternică, de plante și tămâie, care persistă mult timp pe piele. Cum se spală femeile Himba pe păr? Apa este prea prețioasă, așa că nu o folosesc. Amestecul roșu deja menționat are proprietăți de curățare și dezinfectare. Mai mult, ele folosesc o baie de fum: cărbunii sunt îmbogățiți cu ierburi și camfor, dezinfectând atât pielea, cât și părul.

Îngrijirea părului - Nigeria

Femeile nigeriene au, la rândul lor, câteva ingrediente și substanțe secrete care au căpătat deja o reputație globală. Untul de mango - frumos mirositor și extras din semințe de mango - este unul dintre cele mai populare. Untul de mango este apreciat pentru ingredientele puternic hrănitoare. Acesta poate fi folosit atât pentru piele, cât și pentru păr. În lumina puternică a soarelui african, devine o substanță perfectă care protejează părul și pielea de deshidratare și de radiațiile UV.

Untul înmoaie firele de păr în mod uimitor, le dă strălucire și oferă un scut protector împotriva expunerii excesive la soare. Este blând și nu încarcă părul. Lasă un strat microscopic la suprafață care protejează împotriva deteriorării părului. Aplicat pe scalp, untul funcționează ca un antiseptic, face ca rănile și iritațiile să se vindece mai repede și echilibrează secreția de sebum de pe scalp.

Săpunul negru, cunoscut sub numele de dudu osun sau camwood, este, de asemenea, mândria femeilor nigeriene. Lemnul de santal roșu este principalul său ingredient - se folosește la îngrijirea pielii și a părului. Săpunul nigerian de culoare maro închis curăță pielea în profunzime, previne senzația uleioasă a scalpului și a părului, fără a perturba, în același timp, echilibrul hidrolipidic. Dudu osun se infuzează cu o mulțime de extracte naturale pentru a combina puterea acestora într-un singur baton: aloe, miere, unt de shea, semințe de palmier și cenușă din păstăi de cacao, care asigură detoxifierea și purificarea pielii. Săpunul dudu spală eficient uleiurile de pe păr după metoda ungerii părului. Popularitatea acestui săpun negru e în creștere în întreaga lume, deoarece îndepărtează machiajul rezistent la apă, condiționând în același timp pielea.

Îngrijirea părului - RSA

În partea de jos a continentului fierbinte, în Republica Sud-Africană, există copaci care dau fructe galbene, asemănătoare cu prunele. Mirosul lor dulce atrage elefanții așa cum iarba-mâței atrage pisicile. Uleiul de marula extras din semințele fructului e considerat un puternic elixir al tinereții.

Uleiul de marula prezintă o concentrație ridicată de vitaminele C și E - antioxidanți valoroși care facilitează reînnoirea celulelor. Repară intens părul și previne deteriorarea și îmbătrânirea prematură, alungând radicalii liberi.

Marula este un ulei puternic regenerator, care protejează părul de razele dure ale soarelui, ceea ce cu siguranță contează în climatul tropical. Aplicat pe scalp, [uleiul de marula] întărește bulbii de păr și le permite să se "ancoreze" ferm în foliculi: părul își recapătă puterea, condiția, crescând sănătos și fără să cadă. Uleiul este apreciat, de asemenea, pentru proprietățile de intensificare a strălucirii și de condiționare.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate