Europa - unul dintre continentele cu cea mai mare rată de dezvoltare. Hairstylingul își are rădăcinile acolo. Femeile din Europa definesc tendințele în materie de îngrijire a părului de secole. Ele se străduiesc să fie cele mai bune, prețuind atât metodele inovatoare, cât și cele tradiționale. Vechile rețete de punere în valoare a frumuseții se combină cu o abordare modernă. Îngrijirea părului se dovedește a fi punctul cheie în materie de frumusețe. Cum își îngrijesc europencele părul?
Peninsula Balcanică 'Balcani' înseamnă climă semitropicală, mediteraneană, caldă și destul de uscată, cu vânturi răcoroase. Regiunea este mohorâtă și diversă. Căldura se amestecă cu umiditatea. Rutina de îngrijire a părului este indispensabilă în acest climat pentru a menține firele frumoase și sănătoase. Din fericire, femeile balcanice au remediile și trucurile lor pentru un păr frumos.
● Grecoaicele folosesc de secole un remediu pentru căldura toridă și clima semitropică. Părul lor este frumos, voluminos și nu încărunțește repede, chiar și atunci când ajung la o vârstă înaintată. Firele de păr le cresc sănătoase și strălucitoare datorită uleiului de măsline.
Grecii se laudă cu măslinii și măslinele lor - plantațiile aparțin celor mai vechi din lume, datând din anul 5000 î.Hr. Uleiul de măsline este folosit atât în bucătărie, cât și în cosmetică. E bogat în fitosteroli valoroși și acizi grași benefici care asigură beneficii excelente pentru păr și piele. Uleiul de măsline se aplică pe lungimi și pe scalp, astfel încât nu doar condiționează firele, ci și hrănește bulbii și foliculii piloși. Tratamentul pentru păr cu ulei de măsline protejează eficient împotriva intemperiilor.
De asemenea, femeilor din Grecia le place să folosească măști de păr pe bază de ulei de măsline și un iaurt simplu și gros. Rozmarinul e marea lor iubire naturistă. Acesta se amestecă cu apă și se folosește pentru clătirea de final. Rozmarinul constituie un remediu pentru părul care se subțiază. Un săpun negru grecesc este ultima (dar nu cea din urmă) dragoste a femeilor care trăiesc în ținutul lui Homer. E un amestec de substanțe active naturale care funcționează pentru spălarea pielii și a părului. E infuzat cu ulei de migdale dulci, ulei de in, ulei de jojoba, ulei de rozmarin și (evident) ulei de măsline. Săpunul negru grecesc spumează bine și îndepărtează eficient uleiul după un tratament al părului pe bază de ulei.
● Bulgăroaicele au găsit un alt produs pentru îmbunătățirea părului. Ele se laudă cu apa de trandafir și uleiul de trandafir, care sunt deja folosite de femeile din întreaga lume. Apa de trandafiri este un ingredient excelent pentru clătirea părului. Adaugă strălucire, moliciune și elasticitate părului, lăsându-vă cu șuvițe hidratate, netede și voluminoase. Apa de trandafiri e folosită pentru realizarea măștilor de păr cu argile cosmetice, potențând efectele. Există, de asemenea, spray-uri și parfumuri cu apă de trandafiri pentru păr, care persistă mult timp pe șuvițe. Uleiul de trandafiri este dens și gras: bulgăroaicele îl folosesc ca tratament pentru vârfurile deteriorate ale părului și ca protecție împotriva intemperiilor.
Marea Mediterană e sinonimă cu o mulțime de țări și de metode de îngrijire a părului. Spanioloaicele și italiencele consideră că un păr lung, strălucitor și sănătos este mândria oricărei femei. Pe de altă parte, franțuzoaicele își îngrijesc coafura cu un strop de nonșalanță.
● În țara taurilor și a toreadorilor, feminitatea e asociată cu părul închis la culoare și strălucitor - femeilor din Spania le place să-și poarte părul liber și să sărbătorească frumusețea acestuia. O soluție de clătire a părului cu merișor este secretul lor. Părul dumneavoastră va fi strălucitor și flexibil dacă amestecați suc de merișoare proaspăt stors cu apă, îl aplicați pe păr și îl lăsați să acționeze. Merișoarele sunt sursă de vitamina E, A, o mulțime de vitamine din grupa B, flavonoide, elemente care repară și îmbunătățesc părul, cum ar fi fierul, magneziul, calciul, potasiul și fosforul. Datorită merișoarelor, părul crește lung și puternic. În plus, extractul de merișoare este antibacterian și crește considerabil rezistența părului la deteriorare.
● Italiencele, la fel ca grecoaicele, sunt înnebunite după tratamentul cu ulei pentru păr și preferă să folosească uleiul de măsline. Îl adoră ca produs alimentar și de înfrumusețare. Italiencele se folosesc de puterea sa multifuncțională: masați uleiul pe corp din cap până în picioare, pe buze, pe mâini și mai ales - pe păr pentru a proteja firele de lumina soarelui și pentru a favoriza o creștere sănătoasă. Un alt ulei natural apreciat în Italia este uleiul din sâmburi de struguri, fiind mai blând și având un efect de întinerire atât pentru păr, cât și pentru piele.
Femeile din Italia aplică uleiuri pe păr încă din copilărie. Pe lângă uleiul de măsline, le place să folosească măști de păr împreună cu ape termale și minerale. Spa-ul pentru păr și piele este un element esențial al frumuseții în Italia. Spa-ul detoxifică scalpul și corpul, eliminând toxinele și furnizând o mulțime de minerale. Nu e de mirare că cele mai renumite stațiuni de spa se află în Italia.
● Franțuzoaicele nu au la fel de multă încredere în rețetele tradiționale, totuși există o excepție: au o slăbiciune pentru uleiul de lavandă. Îl adaugă cu pasiune în măștile și balsamurile lor de păr, îl masează pe vârfurile părului și îl amestecă cu soluțiile de clătire a părului (cea cu zmeură fiind cea mai populară). Franțuzoaicele sunt mari adepte ale îngrijirii naturale a părului și ale produselor fără chimicale comedogene. În Franța există o conștientizare impresionantă a importanței utilizării produselor naturale pentru păr. Cel mai bine vândute produse cosmetice destinate părului sunt alcătuite din ingrediente sigure, pe bază de plante. Acesta ar putea fi motivul pentru care îngrijirea frumuseții DIY nu este extrem de populară acolo. Tratamentele din plante pentru vopsirea părului sunt populare în Franța, fiind susținute de produse de îngrijire a părului profesionale, cu infuzie de plante. Această tendință e cunoscută sub numele de cosmeticele Organic Dynamics.
Clima e extrem de variată în această regiune a lumii. Iernile geroase sunt urmate de primăveri mohorâte, ploioase și veri fierbinți. Îngrijirea părului contează, având în vedere condițiile meteo schimbătoare.
Femeile care trăiesc în regiunile din Europa Centrală și de Est combină cu pricepere produse de înfrumusețare moderne și tradiționale - acest tip de sinergie e vizibil mai ales în domeniul îngrijirii părului.
● Ucrainencele și bielorusoaicele adoră să-și îngrijească podoaba capilară. Produsele de îngrijire a părului reprezintă categoria cea mai populară dintre toate produsele cosmetice. În plus, remediile de casă pentru păr, transmise din generație în generație, sunt foarte apreciate și aici. Uleiul de ricin este de neegalat când vorbim despre îmbunătățirea creșterii părului și prevenirea căderii acestuia. Uleiul de pin este un alt ulei foarte apreciat și extrem de popular în Rusia. Nu e de mirare că doamnele care trăiesc în regiunile din Europa de Est sunt pasionate de aplicarea uleiului pe păr - ele cunosc și apreciază beneficiile uleiurilor naturale. În îngrijirea naturală tradițională a părului, o mască de păr cu drojdie și lapte este și ea populară. Plantele joacă un rol la fel de important: extractele de urzică și coada calului sunt folosite pentru clătirea părului, pentru balsamuri de scalp sau în băuturi (care întăresc pielea, părul și unghiile din interior).
● Chihlimbarul se numără printre produsele excepționale pentru piele și păr. În Polonia, e folosit la tratarea anumitor afecțiuni (siropuri și unguente de chihlimbar). Femeile poloneze iubesc beneficiile de înfrumusețare ale chihlimbarului. Chihlimbarul este adăugat în loțiuni pentru scalp, fiole, șampoane, măști de păr și balsamuri. Proprietățile sale uimitoare sunt cunoscute de ani de zile, în timp ce chihlimbarul în sine este un popular produs de export polonez. Acesta întărește părul din bulbi, prevenind căderea părului, regenerând și hrănind (chihlimbarul e bogat în vitaminele A, E, F și Inutec - un prebiotic ce asigură strălucirea și sănătatea părului).
Partea centrală a bătrânului continent cuprinde, de asemenea, cei mai înalți munți europeni - Alpii. Flora din această regiune se utilizează în scopuri de sănătate, precum și pentru îngrijirea părului și a pielii. Femeile germane, austriece, slovace și elvețiene se pot lăuda cu flori și ierburi alpine - antioxidanți puternici care cresc la poalele munților:
Natura sălbatică și climatul complicat fac ca femeile scandinave să abordeze cu seriozitate rutina de îngrijire a părului. Aceasta trebuie să ofere beneficii maxime cu efort minim. Ore pierdute în saloanele de coafură și tratamente interminabile - nu e cazul. Ele optează în schimb pentru forme mai active de relaxare. În această climă aspră, părul nu are o viață ușoară: ascuns sub fes; dacă nu e ger, atunci e smuls de vânt sau torturat de vara fierbinte sau de aerul uscat al caloriferelor. Femeile scandinave sunt renumite pentru pielea și părul lor deschise la culoare. Le place să-și definească nuanța șuvițelor cu amestecuri de clătire a părului. De aceea, îngrijirea părului lor trebuie să fie la înălțime.
Plantele nordice cresc într-un climat pur, aspru - nu e de mirare că alcătuiesc o sursă bogată de vitamine, minerale și elemente care mențin tinerețea pielii și a părului. Scandinavilor le place să se folosească de beneficiile acestora. Ierburile și fructele din regiunile neatinse se numără printre cele mai de preț ingrediente din produsele cosmetice. Femeile norvegiene, daneze, suedeze și finlandeze apreciază rețetele tradiționale pe bază de extracte de plante provenite din flora locală. Cele mai importante dintre acestea:
Comentarii: #0