Do It Yourself: cele mai bune măști de păr de făcut acasă

Do It Yourself: cele mai bune măști de păr de făcut acasă

Aveți nevoie de o mască de păr, dar nu aveți timp de cumpărături? Soluția se află chiar la dumneavoastră în bucătărie. E un adevărat laborator de cosmetică, știați asta? Cu ajutorul mierii, gălbenușului de ou sau al aloei, puteți realiza în mod magic un tratament extrem de eficient, bogat în substanțe nutritive care repară părul. Ce sunt mai exact măștile de păr făcute în casă? Sunt oare mai bune decât produsele din farmacie? Cum preparați o mască de păr DIY bună, folosindu-vă de ingrediente alimentare?

Ce sunt măștile de păr naturale și sunt ele cele mai eficiente?

Măștile de păr naturale nu conțin substanțe sintetice, în schimb sunt pline de substanțe active naturale care revitalizează părul. Măștile făcute în casă sunt complet naturale, în timp ce produsele gata preparate conțin alcooli, stabilizatori și emulgatori care prelungesc întrucâtva durabilitatea produselor cosmetice. De obicei, puteți păstra măștile gata preparate timp de aproximativ trei luni de la deschidere. Păcat că, de obicei, sunt nepotrivite pentru a fi folosite pe scalp.

Măștile DIY au un termen de valabilitate mult mai scurt - ar trebui să le utilizați imediat. Data viitoare, nu trebuie decât să luați ingrediente proaspete din bucătăria dvs. și să vă faceți propria mască. Măștile de păr făcute în casă aduc beneficii atât pentru păr, cât și pentru scalp. Deoarece pot fi aplicate pe scalp, efectul lor este intensificat.

Măști de păr - făcute în casă sau profesionale (drogherie)?

O mască DIY este cu mult diferită. Mai presus de toate, dumneavoastră sunteți cea care controlează procesul de producție, astfel încât știți exact ce ingrediente și ce calitate prezintă.

În al doilea rând, o mască de păr de casă poate fi adaptată în mod ideal la tipul și starea părului. Nu riscați să vă aflați în situația de a cumpăra un borcan uriaș de mască care se dovedește a fi un eșec pentru tipul dvs. de păr și care doar adună praf pe etajera din baie. Cel mai minunat lucru este că puteți face de fiecare dată o mască diferită, alegând diverse ingrediente și verificând care dintre ele funcționează cel mai bine pe părul dumneavoastră. O mască cu ou sau una cu drojdie de panificație? Nu există limite.

O altă diferență vizează siguranța - măștile făcute în casă sunt sigure și complet naturale. Măștile din magazine conțin adesea parabeni, siliconi și - lucru obișnuit în produsele cosmetice - alcooli cu lanț scurt care deshidratează părul și provoacă iritații ale scalpului. Dacă nu vă pricepeți la citirea și analizarea INCI (denumirile oficiale ale ingredientelor) - o mască DIY reprezintă o alegere mai bună, deoarece cunoașteți substanțele care intră în compoziția tratamentului pentru păr, precum și siguranța și caracterul natural al ingredientelor.

CELE MAI BUNE INGREDIENTE PENTRU MĂȘTILE DE PĂR FĂCUTE ACASĂ - CE SĂ ALEGEȚI?

  • DROJDIE - sursă de biotină, vitamine B, zinc, seleniu, cupru, potasiu, calciu și fosfor. Întărește părul, face ca bulbii să fie ferm ancorați în foliculi, previne căderea părului și îi accelerează creșterea.
  • OU - gălbenușul de ou îmbunătățește cu brio starea părului, deoarece conține lecitină, de asemenea, întărește și hidratează părul. De cealaltă parte, avem albușul de ou care previne ruperea părului și îi mărește volumul. În plus, gălbenușul este un emulgator natural care leagă ingredientele dintr-o mască, dar și abundă în sulf care se găsește în cheratină - componenta naturală a părului.
  • ULEIURI - alcătuiesc sursa de acizi grași, fitosteroli și flavonoide care îmbunătățește eficient starea părului, hrănește bulbii, previne căderea părului și stimulează creșterea acestuia. Printre cele mai valoroase uleiuri folosite la măști se numără uleiul de cocos, uleiul de ricin, uleiul de argan și uleiul de măsline, dar nu există reguli fixe: puteți amesteca în voie diverse uleiuri pentru a determina care sunt cele mai bune ingrediente pentru măștile de păr. Tratamentul cu ulei de păr echivalează cu o mască în cazul multor persoane. Acestea preferă să folosească un amestec bine compus de uleiuri care - la fel ca o mască - se clătește după un timp mai îndelungat.
  • AVOCADO - conține peste 20 de vitamine și minerale, inclusiv vitaminele A, K, C, B1, B2, B3, B5, B6, E și potasiu, acid folic, magneziu, cupru, fier, zinc și fosfor. Avocado este un incredibil remediu hrănitor pentru păr, care fortifică, limitează căderea părului, tratează ruperea firelor și adaugă densitate. Mai mult, un ulei de avocado presat la rece păstrează toate proprietățile fructului.
  • ALOE VERA - un umectant care hidratează, atrage apa și o reține în păr. Aloe netezește părul și închide solzii cuticulei, înlesnește pieptănarea, întărește părul deteriorat și adaugă un luciu uimitor, precum și previne efectul static. În plus, potențează tratamentele anti-mătreață. Este o sursă de polizaharide, vitaminele A, B, C, caroteni și minerale (crom, magneziu, mangan, calciu, sodiu, fier, cupru, fosfor, zinc).
  • SEMINȚE DE IN - conțin multe vitamine (A, B1, B2, B3, B6, C, D, E, K), proteine, fibre, minerale precum fier, magneziu, calciu și zinc. Datorită faptului că sunt pline de substanțe nutritive, semințele de in asigură o ameliorare majoră a părului, hidratare, volum și strălucire. Părul crește mai repede și capătă un luciu natural, iar culoarea nu se estompează.
  • MIERE - un antioxidant puternic care întărește și regenerează părul deteriorat. Stimulează creșterea părului, reduce ruperea, previne infecțiile scalpului, are un efect antiseptic, repară părul vopsit, prelucrat excesiv și foarte uscat.
  • ACID HIALURONIC - un ingredient cheie în îngrijirea pielii și părului. Acesta hidratează și leagă moleculele de apă, astfel încât protejează împotriva deteriorării și deshidratării. Acidul hialuronic este un ingredient natural în toate țesuturile corpului uman. Ideal pentru părul uscat, îl apără de daune. Adăugat în produsele din magazine, acidul reduce efectul deshidratant al detergenților.
  • BANANĂ - sursă de vitaminele A, B, C și multă vitamina E, care repară părul, stimulează foliculii și menține scalpul sănătos. Bananele conțin destul de multe minerale - zinc, fier, calciu și potasiu - care combat uscăciunea și căderea părului. Aceștia sunt antioxidanți puternici și regenerează eficient firele deteriorate.
  • PARAFINĂ LICHIDĂ - îmbunătățește instantaneu aspectul părului, adăugând netezime și strălucire și făcând părul ușor de aranjat. Lasă un strat microscopic care se acumulează pe păr și îngroașă ușor structura firului de păr, sporește volumul și reduce încâlcirea. Parafina lichidă previne, de asemenea, apariția firelor zbârlite. Din păcate, poate îngreuna părul și poate irita scalpul.
  • GELATINĂ - substanță impresionantă cu efect de laminare naturală, care crește strălucirea, netezește părul și îl face să arate imediat mai bine. Gelatina este o sursă de proteină de colagen - esențială pentru bulbi de păr puternici, reducând ruperea și căderea părului.

DIY - CELE MAI BUNE MĂȘTI DE PĂR FĂCUTE ÎN CASĂ

Mască de păr făcută în casă pe bază de drojdie de panificație

  • jumătate de pachet de drojdie de panificație
  • 1 lingură de iaurt simplu sau lapte cald
  • 1 linguriță de miere naturală

Amestecați cu precizie toate ingredientele până când obțineți o compoziție omogenă, ca de unt. Distribuiți masca pe tot părul, inclusiv pe scalp. Aplicați-o fie pe părul uscat, fie pe părul umed, după cum doriți. Masați ușor scalpul pentru a stimula fluxul sangvin - este relaxant și face ca substanțele nutritive să pătrundă mai rapid. La final, puneți un prosop sau o cască de duș și lăsați produsul să acționeze timp de aproximativ o oră. Pentru a finaliza procedura, spălați-vă părul.

Mască de păr pe bază de ulei făcută în casă 

Este pur și simplu un tratament cu ulei pentru păr cunoscut în toată lumea. Atunci când aplicați uleiuri pe păr și scalp, amintiți-vă că acestea trebuie să corespundă tipului sau porozității dumneavoastră de păr Puteți să vă faceți singură propriul amestec de uleiuri naturale sau puteți opta pentru un amestec profesional de uleiuri gata preparat, de exemplu, una dintre cele trei versiuni ale Nanoil Hair Oil.

Mască de păr pe bază de ou făcută în casă

Amestecați albușul și gălbenușul de ou (1 sau 2 ouă, părul mai lung are nevoie de mai mult produs) pentru a obține o pastă omogenă. Aplicați-o pe păr și pe scalp, lăsând-o să acționeze aproximativ 20-30 de minute. Apoi, clătiți-o bine cu apă rece și spălați-vă părul cu șampon. La final, nu ezitați să aplicați un balsam de păr preferat sau să folosiți o soluție de casă pentru clătirea părului.

Puteți amesteca o mască din ouă cu alte ingrediente naturale pentru un efect intensificat, de exemplu cu un ulei natural, gel din semințe de in, iaurt simplu sau aloe vera. Combinați-le folosind proporțiile potrivite pentru a nu o face prea lichidă.

Mască de păr pe bază de miere făcută în casă

  • 1 lingură de miere
  • 50 ml de suc de lămâie

Amestecați ingredientele și aplicați-le pe păr (dacă nu acoperă tot părul, amestecați din nou miere cu suc de lămâie în aceleași cantități). Aplicați tratamentul pe părul și scalpul umede - această mască DIY neutralizează eficient scalpul și menține echilibrul pH-ului, astfel încât părul nu mai este gras, în timp ce pielea se menține curată și proaspătă. Spălați masca după aproximativ 15-20 de minute.

Îmbogățiți masca pe bază de miere adăugând alte ingrediente, de exemplu, banană zdrobită sau ulei de măsline (încălziți uleiul până la aproximativ 40 de grade Celsius) și acid hialuronic, care crește nivelul de hidratare.

Mască de păr pe bază de avocado făcută în casă

Tratamentul cu avocado este un remediu extraordinar pentru hrănirea părului care intensifică strălucirea și face părul mătăsos. Se prepară:

  • un avocado de mărime medie
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • o lingură de suc de lămâie
  • (opțional) 1-2 linguri de ulei de ricin

Amestecați ingredientele: zdrobiți avocadoul cu furculița sau amestecați-l într-un blender pentru a obține o pulpă omogenă. Aplicați masca pe păr și scalp și clătiți-o după 20-30 de minute folosind un șampon blând.

Mască de păr pe bază de aloe vera făcută în casă

  • 2 linguri de suc sau gel de aloe
  • 2 linguri de ulei de cocos
  • 2 linguri de miere (opțional)

Amestecați toate ingredientele (uleiul de cocos e destul de solid, așa că încălziți-l puțin ca să devină mai fluid). Lăsați masca în păr timp de aproximativ 30 de minute, apoi clătiți-o și spălați-vă bine părul.

Mască de păr pe bază de semințe de in (gel de in) făcută în casă

Masca DIY cu gel din semințe de in este cel mai ușor de realizat. Turnați puțină apă caldă peste 4 linguri de semințe de in. Cu cât părul este mai lung, cu atât mai mult gel și semințe aveți nevoie pentru a acoperi uniform părul și scalpul. Puneți amestecul deoparte pe timpul nopții. Când vă treziți, gelul dvs. din semințe de in va fi gata de utilizare. Strecurați semințele (nu ezitați să le folosiți pentru exfolierea pielii) și aplicați gelul pe lungimea părului și pe scalp. Masca din semințe de in funcționează un pic ca un tratament de laminare a părului. Puteți îmbunătăți efectul amestecând gelul cu miere, un ulei presat la rece, acid hialuronic sau suc de lămâie.

Măști de păr făcute în casă - ce mai puteți adăuga pentru a le îmbunătăți și mai mult?

Există o mulțime de rețete pentru măști și tratamente de păr DIY. Totul depinde de inventivitatea și imaginația persoanei care le prepară. Multe persoane își îmbogățesc măștile de păr cu uleiuri esențiale, hidrolat de plante, infuzii de plante, argile naturale sau vitamine lichide. Cu toate acestea, dacă sunteți începătoare în materie de măști de păr, începeți prin a folosi doar câteva ingrediente pentru a vedea dacă părului dumneavoastră îi place un anumit tratament și pentru a putea exclude cu ușurință substanțele neprietenoase.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate