Măștile de păr: tipuri, efecte, păreri, ingrediente. În ce constă cea mai bună mască de păr?

Măștile de păr: tipuri, efecte, păreri, ingrediente. În ce constă cea mai bună mască de păr?

Rutina de îngrijire a părului nu se rezumă doar la spălat, pieptănat și coafat termic. Îngrijirea părului înseamnă o acțiune cu intenție și direcție, al cărei scop este să hrănească, să regenereze și să întărească. Dacă visați la o podoabă capilară fabuloasă, plină de vitalitate și forță - oferiți-i o mască de condiționare de calitate superioară. Cum s-o alegeți? Floare la ureche după ce citiți postarea. Alegeți produse de top pentru îngrijirea părului și oferiți-i ce e mai bun.

Masca de păr - ce este și ce o face diferită de un balsam de păr?

O mască de păr este un produs care repară, hrănește și fortifică la cel mai înalt nivel. Este un tratament care pătrunde puțin mai adânc în structurile părului, nu acționează doar la suprafața lui. O mască de păr bună aduce beneficii și scalpului. Are o consistență densă și abundă în substanțe active corespunzătoare. Pentru a-și face efectul - trebuie să lăsați masca în păr mai mult timp decât un balsam. Adesea funcționează ca un tratament înainte de spălare, oferind rezultate mai bune.

O mască transportă substanțele nutritive în interiorul părului, aceasta fiind sarcina sa principală. Există, de asemenea, măști care sunt bogate în ingrediente care îmbunătățesc aspectul părului, îi definesc culoarea, îi conferă strălucire și îl fac mai moale. În cazul măștilor de păr, vorbim de o îngrijire și o reparare intensivă și serioasă a părului.

Balsamul de păr se află la polul opus față de măști. Acesta ar trebui să acționeze exclusiv asupra părții exterioare a părului. Hidratează excelent, netezește și înfrumusețează, dar este un efect superficial care nu durează mult timp - substanțele nutritive se mai duc din păr odată cu spălarea și dispar complet la următoarea spălare.

Balsamul se concentrează în principal pe condiționarea părului, dar are și o caracteristică esențială: datorită stratului său ocluziv, nutrienții din mască pot rămâne în structurile mai profunde ale părului. Folosindu-ne de o metaforă, balsamul funcționează ca o pătură pe care o puneți pe păr pentru a păstra ingredientele măștii în interior. De aceea, ar trebui să-l aplicați după ce clătiți masca (și în zilele în care nu folosiți o mască).

Balsamurile sunt tratate de cele mai multe ori ca niște agenți de sigilare a cuticulei, de netezire și de îmbunătățire a strălucirii, care ajută la descurcarea și coafarea părului, precum și la protejarea împotriva deteriorării, a toxinelor și a poluării. Cele mai multe balsamuri sunt pe bază de siliconi, iar consistența lor este destul de lichidă. Balsamul se lasă să acționeze doar câteva minute.

În general, există patru lucruri care diferențiază măștile și balsamurile:

  • MODUL DE ACȚIUNE
  • EFICIENȚA
  • UTILIZAREA
  • COMPOZIȚIA CHIMICĂ

Tipuri de măști de păr pentru diferite nevoi ale părului

Nu există o mască ideală pentru toate tipurile de păr. Trebuie să o alegeți întotdeauna pe cea potrivită pentru tipul dumneavoastră de păr și pentru nevoile acestuia. De exemplu: părul închis la culoare și vopsit are nevoie de o mască diferită față de părul vopsit blond. Bucle, cârlionți, păr fin, dens, gras sau tern - fiecare tip are nevoie de o mască diferită, menită să îi satisfacă nevoile. Cum departajăm măștile?

Măști pentru părul vopsit

Concepute pentru părul care a fost supus unei procesări chimice intensive. Pe termen lung, fiecare procedură de colorare a părului dăunează acestuia - pierderea hidratării, căpătarea unui aspect tern, estomparea culorii (pigmentul se spală treptat). Acest tip de păr are nevoie de fortificare, de un plus de hidratare, de protecție sporită și de reparare. Măștile pentru părul vopsit abundă adesea în substanțe active care mențin culoarea și închid cuticula, care lasă un strat ocluziv pentru a împiedica culoarea din a se decolora rapid.

Măști pentru părul brunet, roșcat și blond

O categorie separată care - datorită ingredientelor și efectelor - poate fi dedicată cu succes atât părului vopsit, cât și părului natural care are nevoie de îmbunătățire și definire. Măștile de păr pentru diferite nuanțe (șaten închis, roșcat sau blond) conțin ingrediente de condiționare, precum și extracte de plante care accentuează o anumită culoare. Henna este un ingredient comun în astfel de măști - face culoarea să dureze mai mult și o pune în valoare. Alte substanțe care potențează culoarea părului includ mușețelul, extractul de alune, uleiul de ricin, batoanele de scorțișoară, rădăcina de rubarbă.

Măști pentru părul deteriorat

Părul prelucrat excesiv și distrus are nevoie de terapie intensivă. El are o porozitate ridicată, ceea ce înseamnă cuticulă deschisă și condiție precară. Acest tip de păr este, de obicei, extrem de uscat, are vârfurile despicate și structura deteriorată. Utilizarea unei măști de păr bune este obligatorie în acest caz. Ar trebui să includă o serie de ingrediente active care au capacitatea de a repara părul, de exemplu, cheratină, acizi grași esențiali, multe vitamine, emolienți și umectanți care asigură o hidratare corespunzătoare. Măștile pentru părul deteriorat au rolul de a-l fortifica; acestea sunt deseori bogate în extracte de germeni și proteine hidrolizate.

Măști pentru bucle

O gamă de produse care conțin ingrediente ce definesc buclele, precum și ingrediente care îmblânzesc părul și mențin aspectul frizat sub control, lucru care reprezintă o problemă frecventă pentru părul ondulat și creț (mai ales dacă este tratat prin proceduri chimice periodice, coafare cu căldură sau o rutină greșită de îngrijire). Măștile pentru bucle au o consistență destul de lejeră, al cărei rol este de a pregăti buclele pentru coafare fără a le supraîncărca. Ele reprezintă, de asemenea, o alegere bună dacă aveți părul drept, dar simțiți uneori nevoia să vă faceți bucle sau onduleuri suave. O mască de definire a buclelor înainte de rutina de styling cu siguranță face coafura să dureze mai mult timp.

Măști pentru părul slăbit și subțire

Un tip de măști care condiționează atât părul, cât și scalpul - singura modalitate de a ține în frâu subțierea. Măștile pentru părul care are o stare slăbită (de exemplu, din cauza schimbărilor de anotimp sau a căderii părului) se bazează pe ingrediente naturale sigure. Acestea au ca scop hrănirea și întărirea părului și a bulbilor. Acestea includ, în cea mai mare parte, acizi grași esențiali, vitamine și aminoacizi, fac ca procesele care au loc în bulbii de păr să se desfășoare mai eficient, lăsând părul bine înrădăcinat în foliculi. Utilizarea îndelungată blochează căderea părului (cu condiția să nu fie o problemă hormonală sau o altă problemă care necesită ajutor profesional și consult tricologic).

Măști pentru creșterea părului

Acestea stimulează bulbii de păr adormiți să lucreze, în timp ce ingredientele lor active au ca scop accelerarea diviziunilor celulare din matricea părului. Acest tip de măști funcționează ideal pentru părul care este slăbit din cauza schimbării anotimpurilor, a agresorilor externi sau a medicamentelor (antibioterapie). Printre ingrediente, veți găsi substanțe naturale apreciate pentru puterea lor de stimulare a creșterii, de exemplu drojdie, sevă de mesteacăn, uleiuri naturale care favorizează creșterea, cum ar fi uleiul de ricin, uleiul de nucă de cedru sau uleiul de pin.

Măști pentru părul rar, fragil

Măști ușoare care protejează cu delicatețe părul subțire și fin, creând un strat ocluziv și îmbunătățind structura părului, adăugând în același timp grosime. Efectul nu este de lungă durată - produsul se acumulează pe păr și îl spălați după un timp. Cu toate acestea, cert este că o mască eficientă pentru părul fin îi îmbunătățește aspectul, fără a îngreuna firele.

Măști pentru părul tern și lipsit de viață

Aceste măști hrănesc puternic, dau un luciu uimitor și nu încarcă părul. Ele acționează atât asupra structurilor interioare, cât și asupra stratului exterior. Măștile concepute pentru părul tern abundă în ingrediente care intensifică strălucirea și care netezesc și sigilează cuticula. Cel mai popular grup de substanțe care acționează în acest fel include uleiuri naturale, extract de semințe de in și ingrediente naturale care adaugă strălucire, cum ar fi hameiul, oțetul de mere și de zmeură.

Măști pentru părul gras, care se încarcă repede

O categorie specială de măști de păr care ar trebui să facă ceva mai mult decât să ofere sprijin tulpinii părului - ar trebui să echilibreze secreția de sebum și să purifice eficient scalpul pentru a adăuga volum părului, astfel încât să nu se îngrașe. Măștile pentru părul gros și greu se aplică mai ales pe scalp pentru a purifica cu acuratețe rădăcinile părului. Printre ingrediente predomină argilele naturale, de exemplu argila verde sau albă, extractele de urzică, brusture sau salvie. Acestea absorb excesul de sebum și conțin o serie de minerale care hrănesc pielea și firul de păr pe lungime, ridicând rădăcinile pentru un volum și o prospețime de durată.

Măștile de păr - efecte furnizate de substanțele active

Este cea mai simplă, dar și cea mai importantă clasificare a diferitelor măști, șampoane și balsamuri. Pentru a alege o mască de păr excelentă, verificați întotdeauna din ce grup menționat mai sus faceți parte. De ce? Se pare că părul dumneavoastră se poate încărca ușor în urma folosirii unui produs, chiar dacă îl alegeți pe cel potrivit. Proteinele sunt cele mai problematice, deoarece provoacă uscăciune extremă atunci când sunt folosite în exces - în loc de moliciune și suplețe, obțineți un păr rigid, lipsit de viață și tern.

  • Măștile emoliente au un efect hrănitor, ajută la menținerea hidratării, adaugă o strălucire incredibilă, lasă părul mătăsos și îl protejează împotriva pierderii de apă și a deteriorării. Ingredientele emoliente sunt grase și funcționează pentru toate tipurile de păr. Uleiurile naturale constituie cea mai bogată sursă a acestora.
  • Măștile umectante sunt produse hidratante obișnuite care funcționează pe părul uscat și deshidratat, însă folosite în medii cu umiditate ridicată, acestea pot declanșa apariția aspectului frizat.
  • Măștile proteice regenerează și reconstruiesc structura părului, refac cheratina, vin în ajutorul părului casant și deteriorat. Trebuie să le folosiți cu măsură, deoarece excesul se acumulează pe structura părului, ceea ce face firele rigide.

Pentru a obține rezultate bune în rutina de îngrijire a părului - folosiți măști care combină toate cele trei grupe de ingrediente, astfel încât să conțină uleiuri, substanțe hidratante și regeneratoare. De asemenea, puteți folosi pe rând emolienții, umectanții și proteinele - dedicați niște timp pentru a efectua acasă tratamentul cu ulei pentru păr și pentru a aplica masca aleasă de-a lungul unei săptămâni.

Măști de păr eficiente - ingrediente. Ce ar trebui să conțină?

Probabil că vă întrebați cum acționează anumite ingrediente în măștile de păr și ce trebuie să căutați pentru a obține efecte excelente. Substanțele cheie care sunt indispensabile părului dumneavoastră includ:

Extracte de plante în măștile de păr

Măștile includ adesea extracte de plante, în special cele care sunt destinate atât părului, cât și scalpului. Acestea sunt formulate fără siliconi care ar putea provoca iritații ale scalpului. Extractele de plante sunt prețioase, deoarece fac parte din substanțele active care hrănesc, repară și refac părul, și care îmbunătățesc aspectul și culoarea. Ele alcătuiesc o sursă bogată de vitamine și minerale care conțin caroteni, fitosteroli, aminoacizi, precum și stimulează bulbii capilari și ameliorează scalpul. Care sunt cele mai populare ingrediente din plante? Depinde de regiune, țară, continent. Îngrijirea părului în Asia este diferită de îngrijirea părului în Europa, de exemplu. Cu toate acestea , există un grup de plante care sunt utilizate în mod obișnuit în întreaga lume.

Cele mai bune ingrediente derivate din plante în măștile de păr:

  • ALOE VERA - hidratează, calmează, previne inflamațiile.
  • AVOCADO - furnizează vitamine și minerale, îmbunătățește starea părului
  • EXTRACT DE GERMENI DE GRÂU - stimulează creșterea părului, împiedică căderea
  • EXTRACT DE GERMENI DE SOIA - accelerează creșterea părului, regenerează și hrănește părul
  • EXTRACT DIN FIBRĂ DE BAMBUS - sursă de minerale și vitamine, protejează și întărește tulpina părului
  • PROTEINĂ DIN OVĂZ - ajunge la rădăcina părului, reține eficient apa în interior, întărește și condiționează părul
  • extract de urzică - reglează secreția de sebum, întărește și crește strălucirea
  • EXTRACT DE COADA CALULUI - sursă de siliciu, potasiu și calciu, fortifică părul și îi stimulează creșterea
  • SEMINȚE DE IN (ulei de in) - sursă de vitamine și proteine care îmbunătățesc părul, hidratează, întăresc și repară firul
  • ALGE - fortifică bulbii de păr și hidratează lungimile părului, previn ruperea și fragilizarea părului
  • MUȘEȚEL - calmează iritațiile, conferă moliciune, ameliorează și dezinfectează scalpul
  • HIBISCUS - livrează glicozaminoglicani către foliculii de păr, stimulându-i, și stimulând și matricea părului
  • GINSENG - un antioxidant care întărește matricea capilară și crește fluxul sangvin către scalp

Uleiurile naturale în măștile de păr

Uleiurile alcătuiesc un grup aparte și extrem de crucial cu efect de condiționare. Prezența lor într-o mască crește considerabil eficiența produsului. De ce? Se pare că uleiurile naturale conțin un set complet de cele mai importante ingrediente pentru părul și scalpul dumneavoastră: ele sunt sursa unor valoroase vitamine, minerale, flavonoide și steroli vegetali, iar unele dintre ele abundă și în caroteni și squalane. Un singur ulei este capabil să ofere părului dumneavoastră la fel de multe beneficii ca aproximativ cincisprezece ingrediente vegetale separate.

Tratamentul cu ulei pentru păr - pot uleiurile să înlocuiască măștile de păr?

Uleiurile vegetale naturale joacă un rol cheie în rutina de îngrijire a părului. Dacă din masca de păr vă lipsesc uleiurile, folosiți-le separat și aplicați-le pe păr și scalp sub forma unei măști de ulei care hrănește și regenerează în profunzime. Un astfel de tratament cu ulei (făcut cel puțin o dată pe săptămână) repară rapid și eficient părul, blochează căderea acestuia, accelerează creșterea, îmbunătățește aspectul și face că părul să fie voluminos. Cel mai bine este să folosiți un amestec de uleiuri special compus, care să se potrivească cu porozitatea părului dumneavoastră. Un exemplu de tratament eficient și perfect formulat este uleiul de păr Nanoil, care a fost lansat în trei versiuni adaptate la cele mai comune trei tipuri de păr.

Cum să faceți ca masca de păr să funcționeze mai eficient?

Puteți spori efectul oferit de fiecare mască de păr - indiferent dacă este un produs de drogherie sau de genul DIY. Puteți face acest lucru adăugând câteva picături dintr-un ulei natural pentru păr. Uleiurile sunt emolienți naturali, așa că împiedică părul din a deveni supraproteinizat, îi susțin structurile interioare, țin departe părul frizzy, îl protejează împotriva deteriorării și, în general, fac părul să arate mai frumos, adăugând strălucire și netezime. Uleiurile naturale lasă părul neted ca mătasea și îi conferă luciu. Dacă aplicați masca pe scalp - prezența uleiurilor vă permite să îl purificați, să eliminați depunerile de impurități și produse acumulate, să întăriți bulbii capilari și să îi încurajați să lucreze. În plus, uleiurile împiedică părul să cadă și au un efect antiîmbătrânire.

Cum să folosiți măștile de păr pentru cele mai bune efecte?

Successul stă în aplicarea corectă. Aplicați o mască după ce vă spălați părul folosind apă călduță. Părul umed are capacitatea de a absorbi mai mult, așa că va permite substanțelor nutritive să pătrundă în interior. Uscați șuvițele cu prosopul și distribuiți uniform masca în păr. Lăsați-o să acționeze timp de aproximativ 20 de minute (cu excepția cazului în care fabricantul spune altfel). Măștile care conțin ingrediente naturale sunt sigure, așa că nu ezitați să prelungiți timpul: totul depinde de nevoile individuale ale podoabei dvs. capilare. Dacă aveți un păr extrem de distrus și deteriorat, puteți să o lăsați să acționeze toată noaptea - îmbogățiți-o cu câteva picături de ulei natural. Dimineața, spălați-vă părul și coafați-l ca de obicei. Pentru a obține rezultatele dorite în urma tratamentului cu masca, folosiți-o o dată sau de două ori pe săptămână.

Cele mai bune măști de păr - părerile pasionaților și experților în îngrijirea părului

Cea mai bună mască pentru părul dumneavoastră? Cu toții suntem de acord: indiferent dacă folosiți un produs profesional de salon sau o mască de casă, acesta trebuie să se potrivească cu tipul dumneavoastră de păr, cu starea, aspectul și nevoile acestuia. Multe persoane care își exprimă părerea despre cea mai bună mască consideră că un produs trebuie să fie compus din uleiuri naturale. Împătimitele și adeptele tratamentelor cu ulei pentru păr susțin că cel mai bun mod de a întări părul este să renunțați la măști și să le înlocuiți cu un ulei de înaltă calitate sau cu un amestec de uleiuri.

 

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate