Lăsați-vă părul să vorbească, partea 7. Îngrijirea părului creț

Lăsați-vă părul să vorbească, partea 7. Îngrijirea părului creț

Persoanele care au părul plin de bucle trebuie să rețină că un astfel de tip de păr necesită o rutină de îngrijire specială. Părul creț are o structură neuniformă, o tendință de a-și pierde hidratarea și de a deveni tern și este predispus la deteriorare. Cum să aveți grijă de părul creț pentru a-l face sănătos și rezistent? Aparent, indiciul se ascunde nicăieri altundeva decât în părul dumneavoastră.

Multe femei nu pot decât să viseze la a avea un păr creț și des. Cele dintre noi care avem părul drept considerăm buclele și cârlionții ca fiind un câștig la loterie. Cu toate acestea, în realitate, părul creț este mult mai solicitant! Necesită o îngrijire specializată și vine cu mai multe probleme decât s-ar putea crede. Pentru a răspunde la întrebarea legată de cum să avem grijă de părul creț, cel mai bine este să îi acordăm mai multă atenție! Pur și simplu învățați mai multe lucruri despre el și asigurați-vă că îl observați cu atenție.

PĂRUL CREȚ - CARACTERISTICI

La prima vedere, observăm un păr plin de cârlionți și cu mult volum. Pentru unele persoane, ar putea părea că acesta este singurul lucru care deosebește un astfel de păr de altele. Cu toate acestea, diferențele cele mai semnificative stau ascunse ceva mai adânc. Pentru a le vedea mai îndeaproape, este indicat să folosiți un microscop. Apoi, veți afla că aspectul secțiunii transversale este complet diferit de cel al părului drept. Faptul că părul începe să se încrețească este determinat de structura sa - părul ondulat este ușor aplatizat (elipsă), părul creț este plat, iar părul afro se aseamănă cu un rinichi.

În plus, părul creț este mult mai delicat și mai sensibil la efectele factorilor externi. De unde provine? Buclele naturale sunt mai subțiri în locurile în care se curbează și, prin urmare, devin mai fragile și mai casante. În plus, părul creț nu are un strat cuticular bine strâns, cu solzi suprapuși care stau la orizontală, ca în cazul părului drept. În dreptul onduleurilor, micii solzi de cheratină se ridică involuntar. Acesta este motivul pentru care părul creț este foarte poros prin natura sa, dar desigur, există și excepții de la această regulă.

O altă problemă cu care posesorii de păr creț sunt nevoiți să se confrunte este tendința de a pierde din umiditatea firelor. Un astfel de tip de păr este adesea deshidratat, ceea ce are legătură și cu structura sa. Nu numai că umiditatea scapă prin solzii excesiv de ridicați, dar părul creț este, de asemenea, acoperit cu un strat mai subțire de sebum protector. De ce? Buclele nu sunt așezate plat pe cap și, astfel, nu au posibilitatea de a colecta sebumul necesar secretat de glandele dispuse pe scalp. Pe de altă parte, o astfel de situație are avantajele sale, deoarece un astfel de păr se îngrașă mult mai lent. Deshidratarea este una dintre problemele principale, dar nu singura, cu care se confruntă persoanele cu părul creț.

Cele mai frecvente probleme ale părului creț:

● este deseori uscat, aspru și fragil,
● este mult mai sensibil la deteriorare,
● este mai probabil să se încurce, iar pieptănarea lui constituie o provocare,
● îi lipsește strălucirea și flexibilitatea,
● fără un sprijin adecvat, are tendința de a deveni frizat și static.
● nu poate fi îndreptat cu ușurință,
● este tern, deoarece refractă mai puțină lumină.

De ce nu crește părul creț?

Pentru posesorii de bucle naturale, creșterea părului poate fi foarte greoaie. Cu cât buclele sunt mai strânse, cu atât este mai greu de observat orice creștere în lungime. Aceasta este una dintre cele mai frecvente întrebări: De ce nu-mi crește părul? Bineînțeles că crește! Doar că este mai greu să observați îmbunătățirea.

RUTINA DE ÎNGRIJIRE A PĂRULUI CREȚ

Cum să îngrijiți corect părul creț? În primul rând, trebuie să fiți conștienți de faptul că va fi nevoie de dublul timpului în fiecare zi decât pentru persoanele care au părul drept, deoarece buclele sunt foarte solicitante și "capricioase". Îngrijirea și coafarea părului creț este chiar o provocare uriașă pentru hairstyliștii experimentați! Iată care sunt cele mai importante reguli care vă vor ajuta să faceți îngrijirea zilnică a părului creț un pic mai ușoară.

Trei etape ale unei îngrijiri profesionale pentru părul creț

  1. Hidratare în profunzime - prima etapă include un aport de ingrediente care vor lega moleculele de apă din interiorul părului (acid hialuronic, uree, pantenol, aloe sau miere).
  2. Regenerare și întărire - a doua etapă constă în utilizarea unor produse care abundă în substanțe esențiale, precum mătasea, cheratina, colagenul, precum și proteinele din grâu, soia și lapte.
  3. Protecție temeinică împotriva pierderii umidității și a factorilor nocivi (de exemplu, temperatura scăzută sau ridicată, radiațiile solare etc.) datorită emolienților precum uleiurile de păr sau siliconii, reprezintă ultima dar nu cea din urmă etapă a rutinei corecte de îngrijire a părului creț.

Cum spălați corect părul creț?

Cel mai important principiu: părul creț trebuie spălat mai rar. Dacă nu doriți să aveți bucle electrizate, trebuie să nu vă grăbiți. Nu înseamnă să vă convingeți să umblați cu părul gras timp de săptămâni întregi, acest lucru, la rândul său, ar putea contribui la formarea mătreții. Părului creț nu-i plac exagerările în nicio direcție. Spălatul frecvent slăbește cârlionții și accentuează deshidratarea, deoarece detergenții înlătură micile cantități de sebum esențiale pentru menținerea unui nivel de umiditate adecvat. Cât de des ar trebui să vă spălați părul creț? De preferat, nu mai mult de o dată la două zile. Soluția optimă este de două spălări pe săptămână.

În plus, mai sunt câteva lucruri care merită menționate. Cel mai bine e să spălați părul creț cu capul aplecat în jos - datorită acestei metode creștem volumul și ne putem pieptăna cu ușurință. Mai mult, este indicat să folosim apă rece sau călduță pentru a spăla și clăti produsele cosmetice, deoarece căldura face ca solzii să se ridice mai mult. Țineți minte întotdeauna că trebuie să vă tratați părul cu blândețe - nu vă mai ciufuliți și nici nu mai trageți de șuvițe. De asemenea, șamponul trebuie să aibă o compoziție blândă.

Cum se piaptănă părul creț? - când este uscat? când este umed?

Se consideră că părul creț și ondulat trebuie pieptănat doar umed. Și pe bună dreptate, pentru că, în acest caz, pieptănarea firelor uscate este o modalitate simplă de a-l smulge și de a-l rupe. În loc să vă chinuiți să periați buclele uscate, este mai bine să le pieptănați imediat după spălare. Ulterior, acest lucru va face uscarea mai ușoară și va preveni frizarea. Este recomandat să vă pieptănați părul creț imediat după ce ați aplicat un balsam sau un ulei, sau atunci când tocmai ați clătit cosmeticele. În acest fel, părul este neted și alunecos, prin urmare, riscul de deteriorare scade.

Trebuie să știți cum să vă pieptănați părul creț în mod corect. Totuși, ce folosiți în acest scop este la fel de important. Cele mai bune accesorii pentru părul creț sunt cele mai simple. Un pieptăn din lemn cu dinți rari sau popularul Tangle Teezer vor fi perfecte. De asemenea, părul creț va beneficia de folosirea unei perii cu peri groși și rari, de preferință din materiale naturale sau cu funcție de ionizare.

Cum uscați părul creț?

În cazul acesta, este o idee bună să renunți complet la folosirea uscătorului de păr, care ar putea accentua problema pierderii umidității, a frizării sau a efectului static. Metoda cea mai benefică este să lăsați un astfel de tip de păr să se usuce la aer. Cu toate acestea, dacă nu aveți posibilitatea de a face acest lucru, haideți să aflăm cum să îl uscați fără a provoca daune suplimentare. Cel mai bine e să o faceți cu capul aplecat în jos, frământând ușor părul cu degetele, ceea ce permite adăugarea de volum și accentuarea buclelor. Mai mult, un uscător de păr cu difuzor va fi util, dar nu uitați să folosiți doar setările reci. Ce puteți face pentru a preveni ca părul creț să devină frizat? Înainte de uscare, se recomandă să masați puțin ulei hidratant și termoprotector în păr.

Cele mai recomandate produse cosmetice pentru părul creț:

  • Șamponul pentru părul creț trebuie să fie blând. Cel mai bine ar fi ca produsul să fie pe bază de extracte de plante și să nu includă detergenți puternici (SLS, SLES). Un șampon pentru bebeluși poate fi produsul de bază pentru o utilizare zilnică. O dată la două săptămâni, puteți folosi un produs cosmetic mai puternic pentru a curăța scalpul de orice acumulări de produse și sebum.
  • Balsamul pentru părul creț ar trebui să ușureze periajul, să netezească și să hidrateze în profunzime. Cele mai bune produse includ emolienți care oferă protecție împotriva deshidratării și, în același timp, nu supraîncarcă firele. Un astfel de produs cosmetic ar trebui, de asemenea, să sporească strălucirea și să îmbunătățească catifelarea datorită compoziției hidratante și hrănitoare.
  • O cremă stilizantă pentru părul creț sau o spumă vă va ajuta să îmblânziți șuvițele indisciplinate, să accentuați strălucirea și să fixați coafura. Dacă vă întrebați cum să intensificați buclele, nu ezitați să alegeți ceva din gama largă de produse de styling pentru părul creț. Totuși, ar fi bine să țineți minte că utilizarea lor excesivă poate contribui la fragilizarea părului și la apariția mătreții.

Acest lucru este important! Toate produsele cosmetice pentru părul creț pot fi înlocuite eficient cu uleiuri naturale care hrănesc în profunzime, hidratează intens, protejează și facilitează coafarea. Acestea sunt mai degrabă înlocuitorii benefici ai măștilor, cremelor și balsamurilor de păr. Cu toate acestea, trebuie să descoperiți ce ulei de păr este cel mai bun pentru părul creț. Alegerea corectă este o garanție a succesului.

Ungerea părului creț cu ulei

Puteți citi o mulțime de informații despre modul în care ungerea părului îi afectează starea în numeroase alte articole de pe acest blog. Uleiurile naturale pentru păr sunt o sursă nesfârșită de vitamine, minerale și acizi grași prețioși. În special aceștia din urmă sunt extrem de importanți pentru părul creț, deoarece întăresc structurile externe și stratul hidrolipidic natural. Datorită acestei caracteristici, ungerea părului creț asigură un nivel corespunzător de hidratare, moliciune, strălucire, elasticitate și protecție împotriva factorilor nocivi. Cheia succesului este alegerea uleiului potrivit.

Ce tip de ulei va fi cel mai benefic pentru părul creț? Cele mai recomandate sunt cele bogate în acizi grași polinesaturați din grupa omega-3 și omega-6. Părul creț are o porozitate ridicată și trebuie tratat cu uleiuri care au particule mari. Astfel, atunci când vă decideți asupra uleiurilor pentru părul creț, merită să le luați în considerare pe următoarele:

  • uleiul de avocado,
  • uleiul de migdale dulci,
  • uleiul din semințe de bumbac,
  • uleiul de argan,
  • uleiul de luminiță de seară.

Cu toate acestea, ar trebui să țineți cont de faptul că buclelor cu siguranță nu le va plăcea uleiul de nucă de cocos, care poate accentua frizarea. De asemenea, este mai bine să evitați uleiul de ricin, care este prea dens pentru o astfel de structură a părului. Dacă aveți o problemă cu alegerea unui ulei natural și încă nu știți ce ulei va funcționa în cazul dumneavoastră, puteți opta pentru o soluție gata preparată, cum ar fi: Nanoil pentru păr cu porozitate ridicată. Este un produs cu o acțiune completă, care conține atât uleiuri ideale pentru părul creț, cât și componente adiționale valoroase, inclusiv vitamine și proteine.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate