Secretele aplicării uleiului în păr. Cum se selectează uleiurile?

Secretele aplicării uleiului în păr. Cum se selectează uleiurile?

Aplicarea uleiului în păr nu este doar la modă, ci este și o metodă foarte eficientă și delicată de îngrijire a părului. Deoarece uleiurile naturale au devenit atât de populare, una dintre cele mai importante întrebări este: ce ulei să alegem pentru a-l aplica în tipul meu de păr? Nu este atât de ușor să selectăm uleiul ideal din aproape 100 de uleiuri disponibile pe piață. Mai jos, veți putea găsi o prezentare generală care vă va ajuta să înțelegeți cum să potriviți uleiurile la anumite tipuri de păr.

Se spune că peste 100 de uleiuri naturale diferite sunt folosite în cosmetică. Un aspect interesant este că un număr mare dintre acestea este folosit zilnic și în bucătărie. De exemplu: uleiul de floarea soarelui, uleiul de porumb sau uleiul de orez. Totuși, cele folosite în îngrijirea părului trebuie să fie pure, organice, presate la rece, nerafinate și fără nicio substanță sintetică. În plus, unturile vegetale sunt, de asemenea, folosite frecvent. Ce sunt acestea? Acestea includ uleiurile care au o consistență solidă la temperatura camerei și necesită încălzire pentru a deveni lichide. 

Ce ulei este potrivit pentru novice?

Dintre sutele de uleiuri, trebuie să-l alegeți pe cel mai potrivit pentru părul vostru. Nu este de mirare că această întrebare provoacă atât de multe îndoilei și ne costă multe nopți nedormite. Care este cel mai potrivit ulei la începutul călătoriei voastre de aplicare a uleiului în păr? Trebuie să se potrivească porozității părului, trebuie să provină dintr-o sursă de încredere, să fie nerafinat și presat la rece. 

APLICAREA ULEIULUI ÎN PĂR VS. POROZITATEA PĂRULUI

Puteți distinge trei tipuri de păr și același număr de categorii de ulei de păr. Cunoscând proprietățile ambelor, nu veți întâmpina probleme în a potrivi uleiurile adecvate pentru un anumit tip de păr. Șuvițele pot avea diferite porozități care indică nivelul acestora de deteriorare. Cum se determină porozitatea? Una dintre metode este de a le observa la microscop. Din fericire, există metode care vă pot ajuta să vă identificați porozitatea părului din confortul propriei case.

Uleiurile sunt alcătuite din esteri, acizi grași, vitamine, fosfolipide și minerale - pot fi categorisite în funcție de proprietăți. Pot fi împărțite pe baza capacității de absorbție care depinde de dimensiunea particulelor și conțiuntul de acizi grași din ulei.

  • uleiuri penetrante conțin majoritatea acizilor grași saturați
  • uleiuri semi-penetrante - conținut mare de acizi grași mononesaturați (omega 3 și omega 6)
  • uleiuri non-penetrante - conțin în mare parte acizi polinesaturați (omega 3 și omega 6)

Uleiurile penetrante se absorb ușor în păr deoarece au particule mici. Acestea sunt în principal unturi cu uleiuri saturate precum: untul de shea, uleiul de babassu și untul de cupuacu care sunt incluse în Nanoil - ulei pentru păr cu porozitate redusă.

Particulele un pic mai mari sunt caracteristicile specifice uleiurilor semi-penetrante cu acizii grași nesaturați omega 7 și omega 9. Acest grup include uleiul de macadamia, uleiul de argan, uleiul de marula, uleiul de maracuja și jojoba. Acestea sunt componentele produsului Nanoil - ulei pentru păr cu porozitate medie.

Particulele mari se pot ajusta defectelor din structura părului. Sunt tipice pentru uleiurile non-penetrante cu acizi grași nesaturați omega 3 și omega 6, precum: uleiul de primulă de seară, uleiul de semințe de bumbac și uleiul de avocado care combină uleiul Nanoil pentru porozitate ridicată a părului.

Ce ulei de păr să alegeți?

Cunoscând porozitatea părului, este foarte ușor să alegeți uleiul potrivit pentru acesta. Prin urmare, aplicarea uleiului în păr oferă rezultate mult mai bune și riscul de electrizare în loc de cel de îmbunătățire este redus. Continuați să citiți și veți afla ce ulei să alegeți.

Ulei pentru păr blond și deschis la culoare?

Se știe că părul blond conține foarte puțină melanină și este mai subțire și mai fragil în mod natural. Mai ales dacă este oxigenat chimic. Prin urmare, aplicarea în părul blond ar trebui efectuată cu uleiuri ușoare, care se absorb bine și care nu supraîncarcă șuvițele atât de fragile. O idee bună este folosim ulei de macadamia (penetrant), ulei de marula sau jojoba. Fetele cu părul blond care sunt satisfăcute de culoarea părului lor ar trebui să evite folosirea uleiurilor indiene (amla și brahmi), precum și uleiul de ricin - acestea au proprietăți de închidere a culorii.

Ulei pentru păr creț?

Părul creț diferă deseori în ceea ce privește structura - în zonele buclelor, șuvițele sunt mult mai subțiri și mai predispuse la deteriorare. Au, în mod natural, o porozitate ridicată și, astfel, uleiul pentru porozitate ridicată va fi ideal; de exemplu: uleiul de strugure, uleiul de floarea-soarelui, uleiul de migdale dulci, uleiul de semințe de in, uleiul de neem, uleiul de avocado sau uleiul de alune.

Ulei pentru păr electrizat?

Toate cele cu păr cu porozitate medie și redusă se confruntă cu problema electrizării. În acest caz, cel mai bun ulei nu doar va elimina electrizarea, ci și va netezi și menține un nivel corespunzător de hidratare. Următoarele uleiuri conțin aceste proprietăți: uleiul de semințe de in, uleiul de măsline și uleiul de jojoba. Aplicând uleiul în păr la cald și folosind un spray cu ulei în timpul zilei, veți disciplina șuvițele rebele și veți adăuga finețe. 

Ulei pentru păr vopsit?

Vopsirea are o influență foarte negativă asupra structurii de cheratină a părului. Vopselurile deteriorează sever șuvițele, prin urmare, uleiul pentru un acest tip de păr trebuie să acționeze în profunzime, să regenereze, consolideze și protejeze împotriva deteriorărilor viitoare. Pentru părul vopsit, cele mai recomandate uleiuri sunt: uleiul de avocado, uleiul de semințe de strugure, uleiul de migdale dulci și uleiul de argan.

Ulei pentru păr oxigenat?

Oxigenarea, precum și vopsirea lipsește părul de substanțe nutritive valoroase, îl deteriorează și slăbește. Șuvițele oxigenate necesită regenerare și consolidare în profunzile. În acest caz, este indicat să optați pentru ulei de argan, ulei de semințe de bumbac sau ulei de floarea soarelui.

Ulei pentru căderea părului?

Căderea păriului este ceva natural dacă nu este excesivă. Aplicarea uleiului în păr poate inhiba căderea părului deoarece consolidează bulbii și reglează funcțiile scalpului. Uleiurile recomandate pentru problema căderii părului sunt: uleiul de ricin, uleiul de semințe negre, uleiul de cedru (obținut din pin seberian, ulei non esențial)

Ulei pentru păr rar?

Acest tip de păr necesită consolidare și un ulei care să-i îmbunătățească volumul, să-l hidrateze, dar fără a-l supraîncărca. Părul delicat, de exemplu, cel deschis la culoare în mod natural, merită tratat cu uleiuri care se absorb bine. Puteți alege dintre următoarele uleiuri: ulei de măsline, ulei de șofrănel, ulei de semințe de in sau ulei de macadamia - ulei semi-penetrant. 

Ulei pentru vârfuri despicate?

Vârfurile sunt părțile cele expuse ale părului la efectele nocive ale factorilor externi, temperaturilor ridicate, etc. Au nevoie de protecție eficientă. Uleiul de argan sau uleiul de semințe de bumbac vor proteja perfect vârfurile părului și vor acționa ca protecție termică.

Ulei pentru păr ondulat?

Precum părul creț, părul ondulat este, de asemenea, expus la electrizare și rupere. Acesta are nevoie de un ulei care să definească buclele, să se absoarbă ușor, să prevină electrizarea și să nu îngreuneze podoaba capilară. Uleiul de jojoba, uleiul de migdale sau de semințe de in sunt cele mai bune pentru această sarcină. 

Ulei pentru păr deshidratat?

Aproape orice ulei va acționa bine la nivelul șuvițelor deshidratate datorită faptului că uleiurile sunt emolienți naturali. Prin urmare, acestea protejează șuvițele împotriva pierderii apei și mențin nivelul corespunzător de hidratare. Cele mai bune uleiuri sunt: uleiul de macadamia, uleiul de floarea soarelui, uleiul de migdale, uleiul de avocado și uleiul de germeni de grâu.

Ulei pentru păr cu tendință de îngrășare?

Se pare că uleiurile grase nu sunt recomandate pentru părul gras. De fapt, acestea reglează funcționarea glanelor sebacee, curăță și previn secreția excesivă de sebum care provoacă îngrășarea scalpului. În acest caz, cea mai bună soluție este de a masa ulei de ricin sau cedar la nivelul scalpului.

Ulei pentru păr cu mătreață?

În majoritatea cazurilor, lupta împotriva mătreții este neuniformă mai ales deoarece există diferite cauze. Totuși, totul începe la nivelul scalpului care începe să funcționeze anormal. Un înlocuitor minunat pentru șampoanele anti-mătreață sunt uleiurile pentru păr afectat de mătreață. Cele favorite în această competiție sunt: uleiul de cedar, uleiul de ricin, uleiul de brusture sau uleiul de rozmarin.

Ulei pentru păr fragil?

Părul cu aspect fragil este asociat în primul rând cu o porozitate ridicată. În cazul părului uscat și fragil, merită să optați petru uleiuri recomandate pentru părul cu porozitate medie sau ridicată. Acestea vor adăuga flexibilitate și netezime șuvițelor. De exemplu, uleiul de primulă de seară, uleiul de porumb, uleiul de germeni de grâu, uleiul de argan.

Ulei pentru îndreptarea părului?

Îndreptarea părului poate fi nocivă doar dacă nu îi oferiți protecție adecvată. Cel mai bun ulei pentru stilizarea părului este uleiul natural de argan (oferă protecție termică, regenerează și hidratează), precum și uleiul de maracuja sau uleiul de marula. 

Ulei pentru păr deteriorat?

Părul deteriorat are porozitate ridicată și uleiurile potrivite pentru acesta sunt cele care oferă regenerare completă, consolidare, hidratare, netezime și care refac structura deteriorată de cheratină. Uleiurile pentru părul cu porozitate ridicată recomandate pentru șuvițele extrem de deteriorate sunt: uleiul de șofran, uleul de semințe de ulei, uleiul de primulă de seară, uleiul de semințe de bumbac sau uleiul de porumb. 

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate