Ungerea părului la salon vs. ungerea părului la domiciliu - diferențe, efecte, recenzii

Ungerea părului la salon vs. ungerea părului la domiciliu - diferențe, efecte, recenzii

Doriți să aplicați uleiuri pe părul dumneavoastră ca un profesionist?

V-ați întrebat dacă este mai bine să o faceți singur sau să aveți încredere într-un coafor profesionist? Care este diferența dintre ungerea părului la domiciliu și tratamentul de ungerea părului efectuat la salon? Înainte de a începe să căutați un coafor care să cunoască toate secretele ungerii părului, gândiți-vă puțin - sunteți la un pas de a fi un expert în acest domeniu! Îndepliniți-vă visul de a avea un păr frumos! Luați problema în propriile mâini - astăzi, vă vom dezvălui secretele ungerii profesionale a părului atât acasă, cât și la salon. Care variantă să o alegeți?

Probabil că v-ați întrebat dacă ungerea părului cu ulei acasă poate fi la fel de eficientă ca și tratamentul de ungere a părului efectuat la salon. Prin ce se deosebesc ele? Ce metodă de ungere a părului este mai bună și pe care să o alegeți? Astăzi îndoielile dumneavoastră vor fi risipite.

Cum este ungerea părului la salonul de înfrumusețare?

Ungerea părului la salon își are originea în tradiția din regiunile din Asia - tratamentul menționat se efectuează acolo în aproape fiecare salon. Sarcina coaforului nu este doar de a acoperi părul cu un amestec adecvat de uleiuri, macerate și ierburi indiene cunoscute de veacuri, examinate și descrise amănunțit în Ayurveda - adică „cartea sfântă” a poporului indian. Este un ritual specific de îngrijire a părului care - datorită masajului scalpului - relaxează, ajută la eliminarea grijilor și anxietăților și are puterea de a vindeca.

Ungerea părului este un pic mai prozaică pe alte continente - coaforul evaluează aspectul și starea părului, selectează uleiul potrivit și intensitatea tratamentului. De asemenea, prin masajul scalpului, acestea întăresc circulația subcutanată, asigurând o absorbție mai rapidă a uleiurilor.

Înainte de tratament, coaforul folosește produse cosmetice speciale care ridică solzii cuticulei și curăță firele de păr, permițând uleiurilor să pătrundă mai adânc în structura firului de păr. Apoi, se acoperă scalpul și părul cu ulei și se pune o bonetă de plastic sau un prosop încălzit și se încălzește turbanul cu un uscător de păr pentru a intensifica tratamentul și pentru a întări efectele ungerii părului (cel mai adesea, petrecem acest timp sub uscătorul special cu cască, al coaforului).

Uleiul trebuie să fie ținut în păr în funcție de starea acestuia (în medie, 30 de minute). După tratament, se clătește și se spală cu un șampon special care sigilează cuticulele și îmbunătățește strălucirea. 

Ungerea părului la salon - efecte 

Efectele ungerii profesionale a părului sunt, de obicei, foarte satisfăcătoare - părul devine neted, strălucitor și frumos aranjat. Firele sunt îmblânzite și ridicate de la rădăcini - pline de vigoare și flexibile. Acest efect este determinat nu numai de ulei, ci și de masajul profesionist și balsamul sau loțiunea specială aplicată după tratament care sporește strălucirea părului.

Cum este ungerea părului la domiciliu?

Ungerea părului făcută acasă este destul de asemănătoare (uleiul se aplică pe păr și pe scalp, se lasă să acționeze o anumită perioadă de timp, apoi se clătește, urmat de o spălare temeinică a părului). Metoda de aplicare a uleiului pe păr este similară cu aplicarea unei măști, cu diferența că masca „ocolește” scalpul, iar pentru ulei - acesta este cel mai important element al întregului tratament.

Astfel de detalii au un impact asupra succesului tratamentului cu ulei, dar știm cu toții foarte bine că „diavolul se află în detalii”. Se întâmplă să nu ne spălăm pe cap înainte de tratament și să aplicăm uleiuri pe părul uscat (această metodă nu va funcționa dacă folosim multe produse cosmetice de coafat). Avem tendința de a uita de curățarea părului cu produse cosmetice speciale sau de ridicarea cuticulelor. De asemenea, uneori spălăm uleiul în mod incorect, astfel încât părul este supraîncărcat și își pierde elasticitatea. Uleiul aplicat pe păr nu este încălzit, deci efectul său este mai slab, iar atunci când alegem uleiul potrivit suntem adesea confuzi - efectul depinde de noroc și nu de nevoile reale ale părului.

Ungerea părului la domiciliu - efecte 

Efectele ungerii părului pot fi variate și totul depinde de respectarea unor principii simple, dar esențiale de ungere a părului și de selectarea uleiurilor adecvate. Ungerea părului realizată în confortul propriei case depășește tratamentul oferit de saloanele de înfrumusețare. Cu uleiul de păr potrivit, părul dumneavoastră va deveni puternic, gros, strălucitor, structura sa va fi îmbunătățită, nu va mai cădea și creșterea va fi îmbunătățită. 

Fiți profesionistă! Cum să vă ungeți părul la domiciliu?

Doriți să deveniți profesionistă în ungerea părului? Nu așteptați, nu ezitați, luați problema în propriile mâini - descoperiți câteva reguli cunoscute și folosite de coafori care vor schimba efectele ungerii părului la domiciliu. Acesta va face ca părul dumneavoastră să beneficieze de tratament mai mult decât de o vizită la un salon de coafură! Care sunt regulile? 

  1. Identificați porozitatea părului dumneavoastră (faceți un test disponibil online pentru a determina corect starea părului dumneavoastră și pentru a alege uleiul potrivit).
  2. Alegeți uleiul potrivit pentru tratamentul de păr - acesta trebuie să corespundă porozității părului și să fie potrivit pentru a fi aplicat pe scalp. Uleiul trebuie să fie în concordanță cu starea părului (ulei pentru părul cu porozitate mare, pentru părul cu porozitate medie sau pentru părul cu porozitate mică - fiecare dintre cele trei tipuri de păr poate fi îngrijit cu unul dintre cele trei uleiuri de păr Nanoil).
  3. Înainte de ungerea părului cu ulei, asigurați-vă că ați curățat bine părul și scalpul (exfoliați scalpul, folosiți un șampon de curățare).
  4. Masați-vă ușor scalpul - acesta va stimula circulația sângelui și va permite particulelor de ulei să pătrundă mai adânc în structura firului de păr, ajungând la „inima” acestuia - bulbul. 
  5. Încălziți părul acoperit cu ulei - căldura activează particulele de ulei și crește absorbția părului. 
  6. Clătiți bine părul și spălați-l cu ajutorul unui șampon delicat. Aplicați un balsam ușor, de exemplu, sub formă de spray sau de spumă, care va întări efectele ungerii și nu va încărca prea mult părul (balsamul poate fi, de asemenea, pe bază de uleiuri naturale - datorită acestei caracteristici, părul va căpăta protecție termică și strălucire).

Ungerea părului la domiciliu - beneficii 

  • efectuați tratamentul în confortul casei dumneavoastră, în condiții adecvate și într-un mediu plăcut și relaxant
  • puteți combina ungerea părului acasă cu alte tratamente de înfrumusețare (faceți o baie caldă și relaxantă, aplicați o mască pe față, aveți grijă de picioare etc.)
  • uleiul bine ales va fi suficient pentru mai multe tratamente de ungere - datorită acestui lucru oferiți părului dumneavoastră o regenerare constantă, extremă și lucrați în mod regulat, oferind cel mai înalt nivel de îngrijire
  • ungerea regulată a părului combinată cu masajul scalpului întărește perfect bulbii și relaxează, întârzie procesul de încărunțire și moartea bulbilor, de asemenea întărește părul de la rădăcină
  • ungerea părului la domiciliu este foarte economică - nu economisiți doar bani, ci și timp: dumneavoastră decideți când și cum să o faceți, nu trebuie să vă adaptați calendarul (programările adesea fiind îndepărtate) și la programul inconfortabil impus de salon
  • puteți păstra uleiul în păr cât de mult doriți (chiar și pe parcursul nopții) - din păcate, niciun salon de coafură nu va oferi vreodată o astfel de soluție
  • puteți schimba și testa la discreție produsele cosmetice folosite după ungerea părului pentru a obține cel mai bun efect (nu sunteți condamnat la produsele folosite de salon)

Ungerea părului la salon - are vreun dezavantaj?

Are vreun dezavantaj ungerea părului la salon? Se pare că sunt multe. Nu toate saloanele de coafură au o gamă variată de produse potrivite pentru tipul (porozitatea) părului dumneavoastră. De cele mai multe ori este vorba de o singură marcă de cosmetice, determinată (dominantă) - de fapt, nu este vorba de o alegere conștientă, ci de lipsa ei - și acest aspect decide ce produs va fi folosit pe cap.

De multe ori, stilistul nu este în măsură să identifice porozitatea părului dumneavoastră după o scurtă consultație - astfel, cel mai bine este să o cunoașteți înainte de a vă programa la salon (puteți defini starea părului dumneavoastră făcând un test online de porozitate a părului).

Mai mult, ungerea părului la salon este ușor de confundat cu un tratament de înfrumusețare și condiționare cu ajutorul uleiurilor, care omite un aspect important al tratamentului - scalpul. Un astfel de tratament nu regenerează, ci doar condiționează și înfrumusețează părul. Nu are niciun impact asupra îmbunătățirii sănătății sale.

În plus, ungerea părului la salonul de coafură este destul de costisitoare - pentru același preț, puteți achiziționa un ulei natural profesional care va fi de ajuns pentru mai multe tratamente! Vizitele la salon trebuie să fie repetate în mod regulat pentru a aduce rezultatele dorite - din punct de vedere economic, acesta este, de asemenea, un dezavantaj semnificativ al ungerii părului la coafor.

Ungerea părului la domiciliu și la salon - recenzii 

Ungerea părului la salonul de coafură adună recenzii bune - este un tratament efectuat de către și sub atenta supraveghere a unui profesionist. Cosmeticele folosite de coafori trebuie să fie de cea mai bună calitate - și nu vorbim doar de uleiuri, ci și de produsele de dinainte și de după ungere. Din nefericire, dacă decidem să facem tratamentul o singură dată sau să îl facem la un moment (îndepărtat) în timp - efectul nu va dura mult timp. Doar ungerea regulată a părului cu ulei va oferi rezultatele dorite.

Uleiul de păr aplicat la domiciliu poate naște diverse opinii - totul depinde de cunoștințele despre păr, uleiuri și porozitate. Cu cât știți mai multe despre ungerea părului și cu cât alegeți un ulei mai bun, cu atât mai frumos și mai sănătos va arăta părul dumneavoastră. Din fericire, regulile de ungere a părului nu sunt complicate și cunoscându-le - puteți deveni profesionistă în acest domeniu. Mult noroc!

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate