Proteinele reprezintă un grup extrem de important de ingrediente. Ele sunt elementul de bază al părului - o secvență de aminoacizi. Proteinele întăresc rezistența părului și îl protejează de deteriorarea rapidă. Permiteți-mi să folosesc o metaforă; proteinele sunt ca o echipă de renovare, iar sarcina lor principală este de a repara toate defectele și distrugerile din interiorul părului.
Echipa de proteine îndeplinește două funcții. În funcție de mărimea particulelor, proteinele pot:
Acestea funcționează excelent pentru părul cu porozitate mare, cu spații mari în stratul cuticular. Părul gros cu porozitate scăzută poate fi încărcat cu acest tip de proteină (părul supra-proteinat). Proteinele macro-moleculare se așează pe păr, creând un strat protector ocluziv la suprafața sa pentru netezime și strălucire sporită. Grupul de proteine macro-moleculare include:
Proteinele de dimensiuni mari pot fi divizate prin hidroliză. În consecință, iau naștere particule mai mici - acestea pot pătrunde în structura firului de păr și pot repara orice deteriorare (fixează structura firului de păr). Proteinele hidrolizate conferă părului elasticitate, vitalitate, suplețe și rezistență la deteriorare. Particulele mici ale acestor proteine sunt potrivite pentru toate tipurile de păr - de la porozitate scăzută la porozitate ridicată. Proteine hidrolizate:
Deficitul de "element de bază al părului" este vizibil în mod clar. Părul este subțire, neascultător, lipsit de viață și extrem de dificil de gestionat. Îi lipsește energie și volum. Proteina este esențială pentru părul deteriorat, tratat chimic sau supus unui proces excesiv de prelucrare. De asemenea, este necesară dacă folosiți în mod frecvent aparate de coafat cu căldură. Cu cât părul este expus la mai mulți factori daunători, cu atât are nevoie de mai multe proteine pentru a-și menține structura intactă.
Îngrijirea corectă a părului necesită un echilibru în privința ingredientelor utilizate. Deficitul și excesul unei anumite substanțe pot fi la fel de dăunătoare pentru coafura ta. Părul este supra-proteinat atunci când primește prea multă proteină în raport cu celelalte ingrediente furnizate. Echilibrul dintre emolienți, umectanți și proteine este perturbat. Proteinele își folosesc capacitatea de a absorbi apa și încep să o absoarbă din interiorul părului. Ca rezultat, părul devine rigid, uscat, aspru și zburlit. În loc să câștige elasticitate, părul devine casant și fragil.
Vestea bună este că se poate elimina rapid excesul de proteină din păr. Folosiți un șampon mai puternic, de preferat unul de curățare, pentru a îndepărta excesul de proteină. Apoi, urmați un tratament cu ulei pentru păr - particulele de ulei slăbesc acțiunea proteinelor. Pentru a evita supra-proteinarea, uleiul regulat pentru păr este o soluție excelentă.
În timp ce discutăm despre proteine, trebuie să menționăm rolul aminoacizilor mici în îngrijirea părului. Aceștia sunt ca niște cărămizi mici care construiesc proteinele. Structurile de aminoacizi stimulează creșterea rapidă a părului și împiedică subțierea acestuia. Există ȘASE aminoacizi esențiali care trebuie furnizați pentru a avea un păr puternic, gros și frumos:
Comentarii: #0