Tricologia partea a 6-a - PLANTE ȘI EXTRACTE VEGETALE pentru păr

Tricologia partea a 6-a - PLANTE ȘI EXTRACTE VEGETALE pentru păr

Plantele se bucură de o popularitate enormă în cosmetice. Nu este nimic surprinzător în acest lucru, deoarece puterea lor de îngrijire, regenerare și chiar vindecare este cunoscută de secole. Produsele de păr pe bază de plante depășesc adesea substanțele chimice și cele dezvoltate în laborator. De ce? Mai presus de toate, acestea sunt extrem de eficiente și garantează acțiune benefică. În plus, sunt complet sigure: nu irită și nu înfundă porii pielii. Extractele de plante în produsele de înfrumusețare sunt variate. Trebuie să le alegeți în funcție de tipul părului și de problema cu care se confruntă coafura voastră. Plantele pentru păr sunt un complement excelent pentru îngrijirea părului. Utilizate în mod regulat, extractele de plante susțin coafura și aduc rapid profit sub formă de aspect îmbunătățit.

Cele mai populare plante și extracte vegetale pentru păr:

  • Extract de mușețel (Chamomilla Recutita Extract). Mușețelul este cea mai populară substanță de îngrijire a părului, disponibilă pe scară largă și cunoscută de secole pentru hrănirea părului și îngrijirea scalpului. Extractul de mușețel calmează iritațiile, adaugă părului catifelare și dezinfectează delicat scalpul.
  • Extract de cafea, cofeină (Caffeine). Cafeaua stimulează microcirculația în celulele pielii, ceea ce duce la stimularea creșterii părului. Cofeina funcționează bine pentru părul subțire, deoarece împiedică căderea acestuia.
  • Extract de coada-șoricelului (Equisetum Arvense Extract). Există două beneficii principale ale coada-șoricelului pentru păr: întărirea datorită siliciului, potasiului și calciului; stimularea creșterii părului. Extractul de coada-șoricelului este foarte popular și comun în cosmeticele pentru păr.
  • Extract de gălbenele (Calendula Officinalis Extract). Gălbenelele sunt recomandate în special pentru părul deteriorat, tratat excesiv și extrem de uscat. Extractul de gălbenele hidratează scalpul, adaugă strălucire părului și stimulează repararea epidermei. În plus, gălbenelele au calități antiinflamatorii și antifungice, de aceea persoanele deranjate de mătreață sau psoriazis ar trebui să o aleagă.
  • Extract de rădăcină de țelină sălbatică (Radix Bardanae Extract). Țelina sălbatică dezinfectează părul și exfoliază ușor scalpul, astfel că este un remediu pentru excesul de sebum. Ea echilibrează nivelul secreției de sebum, astfel că scalpul nu mai este gras. Extractul de rădăcină de țelină sălbatică previne, de asemenea, subțierea părului.
  • Extract de urzică (Urtica Dioica Extract). Urzica întărește în mod uimitor părul și îi mărește strălucirea. Extractul de urzică lasă părul mătăsos și plin de volum și controlează producția de sebum (astfel că previne îngrășarea). Urzica luptă împotriva mătreții.
  • Extract de mesteacăn (Betula Alba Extract). Mesteacănul are puteri benefice atât pentru păr, cât și pentru întregul corp. Este sursa de vitamina C, vitaminele grupului B, fosfor, magneziu, fier, calciu și cupru. Conține, de asemenea, multe săruri minerale. Extractul de mesteacăn întărește perfect părul și îl protejează de deteriorare. Extractul de mesteacăn funcționează cel mai bine pentru părul deteriorat care necesită o îngrijire și protecție intensificate.
  • Extract de rozmarin (Rosmarinus Officinalis Extract). Rozmarinul este un antioxidant natural care încetinește îmbătrânirea părului. Previne încărunțirea și oprește căderea părului. Extractul de rozmarin este ideal pentru părul greu, încărcat și gras.
  • Extract de aloe (Aloe Vera Extract). Aloe este un ingredient favorit printre fetele pasionate de păr. Oferă hidratare incredibilă, strălucire și volum. Aloe face o potrivire perfectă cu uleiurile naturale și ar trebui să o includeți în rutina de îngrijire a părului (de exemplu, adăugați-o într-un amestec de uleiuri). Aloe este un uimitor balsam de păr deoarece conține multe vitamine și proteine. Nu uitați că utilizarea prea frecventă a aloe poate face părul tern și electrizat.
  • Extract de ginseng (Panax Ginseng Root Extract). Ginseng aduce beneficii uimitoare părului, deoarece îmbunătățește sinteza de proteine, face părul mai rezistent la daune și îl frumusețește, mărind volumul. Extractul de ginseng are proprietăți antioxidante și îmbunătățește circulația sângelui în scalp (astfel că întărește matricea părului).
  • Extract de săpună comună (Saponaria Officinalis Extract). Săpuna comună este foarte frecventă în produsele naturale pentru păr, în special în șampoane, datorită saponinelor (detergenți naturali și blânzi) care îndepărtat delicat murdăria. Săpuna comună este o alegere perfectă pentru părul gras și mătreață.
  • Extract de trestie dulce (Acorus Calamus Extract). Extractul de trestie dulce oferă părului strălucire și volum, îmbunătățește starea acestuia și ridică rădăcinile. Menține părul proaspăt și previne îngrășarea.
  • Extract de salvie (Salvia Officinalis Extract). Extractul de salvie este popular în rândul fetelor cu păr închis la culoare. Clătirea părului cu salvie este recomandată pentru tratarea producției excesive de sebum și a părului gras. Adaugă volum și ridică delicat rădăcinile părului.
  • Extract de lăstari de bambus (Bambus Vulgaris Extract). Extractul de bambus conține o concentrație ridicată de minerale și vitamine. Protejează tulpina părului și întărește firele, oprind căderea părului și îmbătrânirea. Bambusul este o sursă bogată de flavonoide care au putere mare în distrugerea radicalilor liberi.
  • Extract de lăstari de soia (Glycine Soya Germ Extract). Soia este sursa de substanțe nutritive care pătrund în foliculii de păr, hrănindu-i, reparându-i și determinându-i să funcționeze. Lăstarii tineri de soia cresc nivelul de energie în mitocondrii. Ca rezultat, creșterea părului este mai rapidă și faza anagenă - prelungită.
  • Extract de lăstari de grâu (Wheat Triticum Vulgare Germ Extract). Extractul funcționează atât pe suprafața părului (protejează și crește strălucirea), cât și din interior (repară și întărește de la bulbi până la vârfuri). Extractul de lăstari de grâu oferă o concentrație ridicată de vitamine A, C, B1, B2, B3, D, E, K, PP - o armă puternică și eficientă în lupta pentru un păr sănătos și frumos. În plus, funcționează ca un antioxidant, netezește suprafața părului, accelerează creșterea și ridică delicat rădăcinile, fără a îngreuna.

Ierburi ayurvedice pentru păr

Ierburile indiene devin din ce în ce mai populare în întreaga lume. Ele sunt folosite de secole și valorificate în Ayurveda - medicina și filozofia indiană. Pentru eficiența maximă, amestecurile de ierburi orientale trebuie macerate în ulei natural. Apoi, le puteți aplica pe păr ca o mască. Ierburile ayurvedice funcționează și pentru prepararea ceaiurilor. Ceaiul Brahmi este extrem de popular în India; nu numai că asigură beneficii de înfrumusețare și sănătate, ci și îmbunătățește activitatea creierului.

  • Amla (Emblica Officinalis Fruit Extract). Cunoscută sub numele de zmeură indiană, este extrasă din fructele verzi - similare cu zmeura - ale amlei. De obicei, este macerată în ulei de nucă de cocos. Amla acționează pentru păr, îl înmoaie și îl întărește pe toată lungimea sa, precum și regenerează bulbii de păr.
  • Brahmi (Bacopa Monnieri). Oamenii din India o numesc planta grației. Brahmi hrănește atât părul, cât și scalpul, stimulând bulbii și prevenind căderea excesivă a părului.
  • Bhringraj (Eclipta Alba). Este cunoscută ca regina părului în rândul hindusilor. Bhringraj este un nutrient puternic. Dacă îl utilizați într-o macerare, îmbunătățește rapid și eficient starea și aspectul părului.
  • Henna (Lawsonia Inermis Extract). Una dintre cele mai populare ierburi ayurvedice. Henna este un ingredient comun în multe produse orientale pentru păr. Mai presus de toate, este inclusă în vopselele de păr. Datorită efectelor blânde, henna asigură o vopsire sigură.

Dacă doriți să vă bucurați de eficiența maximă a ierburilor și extractelor vegetale, ar trebui să căutați produse care includ amestecul de extracte naturale. Amestecurile adecvat compuse și echilibrate ale unor substanțe de cea mai bună calitate sunt cele mai bune daruri pentru părul vostru. Obțineți cea mai bună îngrijire a părului dacă ierburile și extractele vegetale sunt incluse în uleiuri naturale pentru păr (fiind macerate, își transferă beneficiile la uleiuri). Un astfel de amestec precis este cheia unică pentru un păr sănătos, voluminos și frumos.

Cele mai bune amestecuri de plante pentru părul dumneavoastră:

  • Baicapil - o combinație puternică a trei substanțe naturale puternice (extract de germeni de soia, extract de germeni de grâu, extract de Baikalin Skullcap). Combinarea fracțiunilor de plante extrase din tulpini tinere (cele mai bogate în nutrienți) face ca acest balsam de reparare a părului să fie unul dintre cele mai intensive, consolidând bulbii de păr și stimulând creșterea părului.
  • Kerastim - extract din rădăcină de urzică amestecat cu multe ingrediente corect compuse și selectate cu grijă care alcătuiesc părul (de exemplu, aminoacizi, proteine) și vitamine echilibrate în mod corespunzător.
  • Kshir Pak Vidhi - cunoscut de secole. Conform Ayurveda, este printre cele mai eficiente și bogate amestecuri de îngrijire a părului. Include proteine din lapte și extracte din câteva plante indiene. Kshir Pak Vidhi reprezintă arta combinării plantelor cu alte substanțe (în principal proteine) de care are nevoie părul dumneavoastră. Desigur, acest amestec Ayurvedic conține extracte de amla și bhringraj.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate