Puterea Uimitoare a Elementelor - Apa și Îngrijirea Părului

Puterea Uimitoare a Elementelor - Apa și Îngrijirea Părului

În mod normal, nu ne gândim la beneficiile apei pentru frumusețe. Dar dumneavoastră? Cunoașteți modul în care apa afectează părul? Aflați ce îi datorați micilor molecule de hidrogen și oxigen. Hidratarea înțeleaptă a părului este o modalitate ușoară de a-i spori frumusețea.

O reducere drastică a nivelului apei presupune sfârșitul unui aspect frumos. Apa care ne înconjoară are un impact uriaș asupra aspectului nostru plăcut. Cum așa? Cunoașterea modului în care apa influențează părul este esențială pentru a evita una dintre cele mai frecvente probleme de frumusețe - părul extrem de uscat, deteriorat, fragil. Cunoașteți importanța apei în îngrijirea părului? Descoperiți aspectele diferite ale apei și învățați cum să o folosiți cu înțelepciune!

CUM AFECTEAZĂ APA PĂRUL?

Aproximativ 10% din păr este alcătuit din apă - menținerea acestui nivel este rentabilă. Procentul pare mic, dar este suficient pentru a menține părul în stare bună. Ea este responsabilă de proprietățile legăturilor intercelulare care sunt asemenea cimentului pentru întreaga construcție a părului. În mare parte ceramidele, care seamănă cu cristalele lichide, formează aceste legături. Ele sunt capabile să absoarbă cantități mari de apă. Ca urmare, părul este elastic și rezistent, în timp ce stratul cuticular își îndeplinește corect funcția.

Cinci Adevăruri Fundamentale despre Păr și Apă:

  1. Clătirea părului cu apă rece vă permite să închideți solzii cuticulei și să neteziți firele.
  2. Apa este un primer natural care facilitează rutina de coafare a părului.
  3. Este o substanță naturală care îmbunătățește absorbția substanțelor nutritive.
  4. Apa pură este lipsită de ingrediente dăunătoare pentru păr.
  5. Apa stimulează terminațiile nervoase și crește durata de viață a foliculilor de păr.

Cum afectează apa sărată părul?

Din păcate, apa de mare nu ne este aliată, așa că băile de vară în mare tind să aibă un impact negativ asupra stării părului. Sarea de mare, inclusă în apă, lasă șuvițele foarte uscate și accelerează drastic pierderea de apă. Evitarea contactului cu apa de mare este cea mai bună soluție, dar puteți reduce nocivitatea prin clătirea părului cu apă curată după baie, prin aplicarea unor produse cosmetice de protecție sau prin efectuarea unor tratamente cu ulei pentru păr.

Cum afectează apa dură părul?

Duritatea apei este o proprietate a acesteia care rezultă din prezența ionilor de calciu și magneziu. Aceștia creează calcarul care se depune, de exemplu, într-un fierbător de apă. Din păcate, apa dură are un impact negativ și asupra coafurii - având o tensiune mai mare la suprafață, îndepărtarea impurităților nu devine ușoară, întrucât elementele care apar în timpul spălării necesită utilizarea unor detergenți mai puternici. Aceasta atrage după sine deshidratare și iritații, în consecință - mătreață sau căderea părului. Dacă folosiți un șampon blând și apă dură, s-ar putea să vă confruntați cu un păr gras, deoarece acesta va fi îngreunat și încărcat cu produse.

DESHIDRATAREA PĂRULUI

Deficitul de apă în păr poate avea consecințe ireversibile și continue - rupere, asprime, despicare, elasticitate scăzută, nuanță ternă. Și scalpul are de suferit - este iritat și expus la mătreață uscată. Trebuie să ne asigurăm că există întotdeauna un rezervor de apă la un nivel corespunzător. Verificați cum ar trebui să arate rutina de îngrijire a părului uscat.

Evaporarea excesivă a apei rezultă, de cele mai multe ori, din funcția perturbată a glandelor sebacee - secretând prea puțin sebum, care reprezintă protecția naturală împotriva pierderii de umiditate. Cu toate acestea, există o mulțime de cauze ale deshidratării părului:

  • condiții meteorologice dure (soare, vânt),
  • spălarea prea frecventă a părului,
  • utilizarea de șampoane prea puternice,
  • decolorarea sau vopsirea părului,
  • o tehnică greșită de uscare a părului.

CUM SE HIDRATEAZĂ PĂRUL?

Știați că nu vă puteți hidrata părul doar cu apă?

Livrarea apei peste păr, de exemplu, în timpul spălării, fără produse pentru păr, nu dă nimic. Apa se va evapora la fel de repede cum a fost absorbită. Care este efectul? Un păr și mai uscat! Aveți nevoie de umectanți și emolienți - ingrediente care fixează apa și care realizează un strat neporos, ocluziv, la suprafața părului. Merită să rețineți acest lucru în rutina zilnică de îngrijire a părului. De aceea, folosiți, de exemplu, un amestec de apă cu ingrediente suplimentare:

  • apa cu lămâie face părul mai deschis și reduce căderea părului,
  • apa cu miere sporește hidratarea, hrănește și repară,
  • apa cu oțet pentru părul vopsit, închide cuticulele și face culoarea să reziste mai mult timp,
  • apa cu bicarbonat de sodiu curăță în profunzime și reduce grăsimea.

În loc de apă obișnuită, puteți încerca alte tipuri sau hidrolizii. Acestea sunt mult mai bune la purificare și hidratare, deoarece includ un set de ingrediente de condiționare suplimentare. Iată-le pe cele de top:

  • Apa de mesteacăn pentru păr - împrospătează scalpul și întărește bulbii de păr, astfel încât este potrivită pentru părul gras sau care cade. O aplicare regulată a apei de mesteacăn pe păr minimizează mătreața și activează creșterea părului. Acest lucru se datorează unor cantități mari de vitamine, minerale, tanin, fitosteroli, aminoacizi, flavonoide, etc. Apa de mesteacăn oferă cele mai bune beneficii atunci când este colectată primăvara - mesteacănul transmite substanțele nutritive de la rădăcini la muguri. Sucul, care este folosit pentru producerea apei de mesteacăn, este cel mai bogat în nutrienți în acest anotimp al anului. Folosiți apa de mesteacăn ca loțiune pentru scalp pentru o creștere eficientă a părului și un efect de condiționare. Pur și simplu masați-o timp de câteva minute după spălare.
  • Apa de orez pentru păr - perfecționează îngrijirea părului, întărește bulbii de păr, netezește, sporește strălucirea și îmbunătățește elasticitatea. Inositolul, inclus în această apă, repară părul deteriorat, protejându-l de alte daune și rămânând în păr chiar și după clătire. În afară de Inositol, apa de orez este bogată în vitamina E, vitamine din grupul B și aminoacizi. Aceasta accelerează fluxul de sânge în scalp și întârzie procesele de îmbătrânire, prin urmare, face părul mai puternic, mai gros și mai sănătos. Apa de orez acționează mai intens în îngrijirea părului atunci când o lăsați să se fermenteze - o apă ușor acidă este mai bogată în substanțe anti-îmbătrânire. Cum să o folosiți? Turnați orezul cu apă clocotită și puneți-l deoparte pentru o vreme, astfel încât să cedeze nutrienții săi în apă. Când apa se răcește, funcționează cel mai bine ca lichid de clătire. Aveți grijă! Nu clătiți niciodată părul cu apă după ce ați gătit orez, deoarece aceasta conține de obicei sare dăunătoare.
  • Apa de trandafir pentru păr - menține părul hidratat, previne statica, adaugă strălucire, netezește suprafața și sporește elasticitatea. De asemenea, parfumează părul cu o aromă superbă. Apa de trandafir are proprietăți de tonifiere și iluminare și menține pH-ul natural al pielii. Cum să folosiți apa de trandafir în îngrijirea părului? Există trei moduri. Apa de trandafir este o loțiune grozavă pentru păr (un balsam fără clătire sau un parfum pentru păr) - pulverizați-o pe firele uscate sau umede imediat după spălare sau în timpul zilei. Un alt mod implică clătirea părului cu apă de trandafir pentru a domoli firele de păr - o puteți amesteca cu oțet de mere.
  • Apa termală pentru păr - calmează iritațiile scalpului, previne mătreața, conferă strălucire și suplețe firelor de păr. Conține mult siliciu și zinc - minerale esențiale pentru întărirea și reconstrucția părului. Ce este interesant, apa termală scade gradul de nocivitate al apei dure, reducând astfel iritațiile și uscăciunea scalpului. Cele două forme cele mai comune ale produsului includ un spray cu apă termală și un șampon infuzat cu apă termală (restabilește umiditatea în scalp și păr).
  • Apa de cocos pentru păr - hrănește și restabilește umiditatea în cel mai uscat păr, având și o aromă extraordinară. Din ce este compusă apa de cocos? Cel mai mult, glucoză și fructoză (zaharuri delicate de netezire), un antioxidant vitamina C și vitamine de întărire din grupul B. Se găsesc, de asemenea, minerale și aminoacizi care ajută la menținerea hidratării scalpului. Apa de cocos îmbunătățește vizibil starea părului și este un tratament popular împotriva căderii acestuia. Apa proaspătă este cea mai bună - direct din nuca de cocos. Este imposibil să o folosiți în exces: pentru efecte mai intense, pur și simplu o folosiți mai des. Extrasă din fructul copt, apa de nucă de cocos conține mai multe proteine, așa că aveți grijă să nu vă supradotați părul.

FACEȚI PĂRUL MAI DESCHIS CU PEROXID DE HIDROGEN

O clătire a părului cu peroxid de hidrogen este o metodă DIY pentru a obține un păr blond. Cum să decolorezi părul cu peroxid de hidrogen? Există o mulțime de ghiduri online, dar înainte de a lua o decizie, să comparăm avantajele și dezavantajele.

Peroxidul de hidrogen este o substanță cu adevărat eficientă pentru albirea părului - trebuie doar să o amestecați cu apă curată (în proporție de 1:1) și să pulverizați în mod regulat pe părul proaspăt spălat. Totuși, chiar și cea mai frumoasă nuanță de blond nu merită efectele secundare. Provoacă peroxidul de hidrogen deteriorarea părului? Da, provoacă. Acesta face ca părul să fie foarte uscat, duce la despicarea, ruperea părului și la o nuanță ternă. Aplicat în mod regulat, poate determina ca părul să necesite un tratament de regenerare de câteva luni.

APA DE PLOAIE PENTRU PĂR

O clătire a părului cu apă de ploaie este o altă tendință de îngrijire a părului care nu poate fi omisă atunci când vorbim despre semnificația apei pentru firele de păr. Această metodă este cunoscută de mult timp și revine în forță. De obicei, evităm să ne expunem părul la ploaie pentru că rămânem cu părul creț și încâlcit periculos după o astfel de aventură.

Se spune că apa de ploaie are un impact pozitiv asupra părului, de aceea, unele femei colectează intenționat apa de ploaie pentru a o folosi în rutina de îngrijire a părului. De exemplu, pentru spălarea părului, clătirea șuvițelor sau pentru a o pulveriza. Ca urmare, cosițele sunt moi, netede și mai ușor de coafat. Din nefericire, apa de ploaie are și o influență negativă asupra părului - rutină de periaj neplăcută, încurcături, un miros caracteristic care persistă pe păr. În zilele noastre, este greu să faci rost de apă de ploaie de bună calitate. De obicei, aceasta adună tot felul de toxine și poluare care sunt transferate direct în bulbii noștri de păr.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de argan
Ulei de jojoba
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate