Lăsați-vă părul să vorbească, partea 9. Îngrijirea părului subțiat

Lăsați-vă părul să vorbească, partea 9. Îngrijirea părului subțiat

Căderea părului este un proces complet natural. Ne afectează pe fiecare dintre noi. Pierderea a mai mult de o sută de fire de păr pe zi semnifică o problemă. Totuși, lăsați deoparte număratul. Doar observați-vă părul. Din moment ce există atât de multe cauze ale problemei, cum avem grijă de părul care se subțiază sau rărește?

O privire mai atentă la părul dumneavoastră își are rostul dacă doriți să aflați când căderea părului ar trebui să fie îngrijorătoare. Descoperirea cauzelor acestei probleme este cel mai simplu mod de a determina ce produse să folosiți pentru tratarea căderii părului. Fiecare situație este diferită, așa că e important să adunați informații detaliate despre acest subiect.

SUBȚIEREA PĂRULUI - CARACTERISTICI

La fel ca mătreața, subțierea părului este o afecțiune care poate fi stânjenitoare. Fără o îngrijire adecvată, problema se intensifică. Pierdem din ce în ce mai mult păr. Adevărul e că această cădere a părului e naturală. Norma este de 100 de fire de păr pe zi, dar nu trebuie să le numărați pentru a ști când situația devine periculoasă. De cele mai multe ori, problema este de natură estetică, întrucât puteți observa mai multe fire de păr pe perie sau la duș.

Trebuie să rețineți că subțierea părului poate semnala diferite probleme de sănătate și nu puteți minimaliza acest lucru. Chiar dacă un pic mai puțin păr nu este deranjant, cunoașterea cauzelor este un lucru benefic care vă poate informa cu privire la ceva rău care se întâmplă în corpul dumneavoastră.

Cele mai frecvente cauze ale căderii părului

Definirea momentului în care trebuie să ne alarmăm din cauza căderii părului este la fel de importantă precum identificarea cauzei [căderii părului]. Fiecare caz e diferit. Răspunsul la întrebarea de ce cade părul vă poate oferi sfaturi utile pentru a rezolva problema. Îngrijirea conștientă a părului este cel mai bun lucru pe care îl puteți face atunci când firele încep să vă cadă în exces.

1. Factori chimici - părul cade în exces pentru că structura sa slăbește din cauza produselor de decolorare și vopsire. Căderea părului afectează adesea femeile care au părul vopsit în culori închise, dar poate însemna și că organismul nu tolerează anumite medicamente sau... produse de înfrumusețare.

2. Factori mecanici - modul în care tratați părul și lucrurile pe care le faceți și care slăbesc bulbii și foliculii de păr, de exemplu, coafuri și împletituri strânse, extensii de păr, agrafe, elastice de păr, rutină greșită de periere.

3. Factori fizici - temperatura foarte ridicată sau scăzută este o altă cauză a subțierii părului. Alte lucruri care favorizează căderea părului sunt gerul, valurile de căldură, coafarea cu căldură, radiațiile medicale și chiar febra atunci când suntem bolnavi.

4. Bacterii și ciuperci - prezența unui număr prea mare de fire pe perie poate rezulta din tulburarea echilibrului acido-bazic al scalpului, ceea ce duce la dezvoltarea de bacterii, ciuperci și microorganisme dăunătoare. În general, toate afecțiunile scalpului (mătreață, foliculită) determină căderea părului.

5. Predispoziție genetică - trebuie să vă împăcați cu faptul că pierderea părului este ereditară și că puteți moșteni această afecțiune de la părinți sau bunici.

6. Dezechilibru hormonal - hormonii afectează, de asemenea, enorm de mult podoaba capilară, de exemplu, nivelul de estrogen care crește la femeile însărcinate. Căderea părului după și în timpul sarcinii este legată de schimbări în ciclul de viață al părului datorită acțiunii hormonilor.

7. Alte cauze - stresul este un alt element printre numeroasele cauze ale căderii părului. Faptul de a fi expus în mod constant la situații stresante poate împiedica creșterea părului, poate deteriora bulbii de păr sau poate declanșa inflamații. Alte cauze includ consumul excesiv de alcool, țigări, boli (inclusiv boli ale scalpului) sau o alimentație deficitară.

E cazul să intrați în panică atunci când părul cade excesiv? Nu are rost să vă îngrijorați atunci când părul pare să fie peste tot - astfel de observații nu sunt de încredere. Dacă părul dumneavoastră este lung, aveți impresia că pierdeți mai multe fire. Este similar în cazul buclelor - nu le periați atât de mult sau nu le spălați în fiecare zi, așa că la fiecare spălare sau rutină de periaj vi se pare că sunt mai multe fire care cad. Nu uitați că un fir de păr căzut nu ajunge pe podea în momentul în care iese din bulb. Înainte de asta, el rămâne încurcat în părul care încă mai crește. Problema este gravă atunci când cad zilnic mult de o sută de fire de păr sau când vine la pachet cu mătreața, unghiile casante sau pielea uscată.

E posibil ca părul să crească la loc?

O mulțime de oameni au îndoieli și nu sunt convinși că regenerarea părului este posibilă. Oare îngrijirea corectă a părului va aduce înapoi starea sa anterioară? Din păcate, nu puteți salva părul care a căzut deja sau care are bulbi foarte slăbiți. Pe de altă parte, un aport de nutrienți adecvați poate preveni căderea suplimentară a părului și poate stimula creșterea unui păr mai puternic, mai gros și rezistent la deteriorare. Vă puteți bucura din nou de o podoabă capilară sănătoasă și voluminoasă.

CĂDEREA PĂRULUI - MĂSURI PREVENTIVE

E timpul să răspundem la întrebarea cu privire la ce să folosim pentru căderea părului. Fără a cunoaște modalitățile de a ameliora părul subțiat, nu veți alege produsele de îngrijire a părului adecvate și nu veți stabili cea mai bună rutină. Există diferite metode pentru a împiedica căderea părului și ar trebui să le încercați.

Eliminarea cauzei căderii părului (dacă este posibilă) ar trebui să fie prioritatea dumneavoastră. Evident, nu puteți renunța la antibiotice atunci când sunteți bolnav. Totuși, se pot evita lucrurile care dăunează. Apoi, puteți începe să vă gândiți la modalități de îngrijire a părului rarefiat.

Ce ajută contra căderii părului? Pentru început:

  • îmbogățiți-vă alimentația cu produse bogate în AGN.
  • evitați coafurile strânse
  • folosiți produse concepute pentru părul care se subțiază
  • lăsați părul să ia o pauză de la vopsit și extensii de păr

Spălarea părului subțiat

În orice rutină de îngrijire a părului, alegeți șampoane fără sulfați (SLS), deoarece acestea nu irită și nici nu usucă scalpul. Un șampon blând - fără detergenți puternici, conservanți și alcooli - este cel mai bun lucru pe care îl poate primi părul dumneavoastră slăbit. Un șampon bun pentru părul care se subțiază ar trebui să conțină următoarele ingrediente: coada calului, urzică, extracte din arnică, hamei sau rădăcină de obligeană împotriva căderii părului.

Ca să nu cadă, părul are nevoie de un nivel adecvat de umiditate, nivel ce poate fi redus din cauza temperaturilor ridicate. Ar trebui să spălați părul cu apă călduță și să îl lăsați să se usuce la aer. Numărul firelor de păr care cad poate crește din cauza modului în care îți uscați părul imediat după spălare - nu sunt recomandate uscarea cu prosopul și purtarea turbanelor strânse. Aceste câteva schimbări vă pot ajuta să reduceți căderea părului.

Cum să îmbunătățiți părul subțiat?

Folosirea unor produse profesionale împotriva căderii părului este cea mai simplă cale. Nu trebuie să luați anumite medicamente, totuși suplimentele pot îmbunătăți situația. Balsamurile, măștile, unguentele și tratamentele pentru scalp reprezintă cea mai bună soluție - alegerea vă aparține. Produsul ales trebuie să includă substanțe nutritive și naturale care să hidrateze și să întărească părul de la bulbi până la vârfuri. Care ar fi un tratament bun împotriva căderii părului?

Un produs ideal pentru părul subțiat include următoarele substanțe:

  • ridiche neagră - funcționează ca un stimulent energetic de vitamine și minerale pentru păr,
  • coada calului - îmbunătățește starea părului datorită unui conținut mare de siliciu,
  • urzică - este plină de substanțe hrănitoare și fortifiante,
  • arnică - calmează inflamația scalpului și este bogată în antioxidanți puternici,
  • hamei - face părul mai puternic pe toată lungimea sa, prevenind căderea,
  • rădăcina de obligeană - întărește părul subțire și vindecă scalpul,
  • alge marine - au puterea micronutrienților esențiali, inclusiv calciu sau magneziu.

Când ne întrebăm cum să îmbunătățim părul subțiat ne ducem cu gândul la tratamente profesionale și la fiole scumpe pentru scalp. Credeți sau nu, puteți rezolva problema cu metode de casă, folosind:

  • măști împotriva căderii părului
  • tratamente pentru scalp contra căderii părului
  • uleiuri pentru creșterea părului

Loțiunile contra căderii părului pentru scalp sunt elementul cheie. Astfel de tratamente au un mare beneficiu, deoarece ajung la sursa problemei (întăresc bulbii). Aplicarea unei loțiuni pentru scalp este ca și cum ați face un masaj ușor. În acest fel, nu doar hrăniți bulbii de păr, ci și măriți fluxul sangvin la nivelul scalpului. Per total, folosirea balsamurilor pentru scalp este benefică pentru părul dumneavoastră și reduce vizibil căderea părului.

Tratament cu ulei pentru creșterea părului

Dacă vă gândiți la cum să aveți grijă de părul care se subțiază, se recomandă și un [tratament cu ulei pentru păr]. Un ulei natural este un produs cosmetic universal care are un mare plus - e multifuncțional și potrivit pentru păr și scalp. Masarea uleiului pe scalp înainte de fiecare spălare a părului este o modalitate excelentă de a stimula microcirculația, de a echilibra pH-ul scalpului, de a reduce secreția de sebum, de a hrăni și întări bulbii. Toate acestea în folosul părului dumneavoastră, care devine mai sănătos, dar și mai frumos.

Cele mai bune uleiuri pentru creșterea părului includ:

  • Uleiurile indiene, de exemplu Brahmi, Amla
  • Ulei de ricin (de preferință cu alte uleiuri)
  • Ulei de brusture
  • Ulei de arnică

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate