Clasicul, mereu la modă - top cinci cele mai bune coafuri pentru femei

Clasicul, mereu la modă - top cinci cele mai bune coafuri pentru femei

Clasicul are acel ceva - nu se va demoda niciodată.

Stiliștilor le place să apeleze la designuri clasice, care au un mare avantaj - nu se învechesc niciodată.

Stilul clasic este baza pentru toate celelalte tendințe. Dacă vă doriți o coafură uimitoare, o tunsoare simplă este întotdeauna alegerea potrivită. O tunsoare tradițională mai are un plus. Într-o singură clipă o puteți transforma într-o coafură modernă și excentrică.

Doriți să vă creați un look la modă care să vă transforme într-o emblemă a stilului? Descoperiți coafurile care nu îmbătrânesc niciodată!

1. Cocul - coafură clasică în cea mai bună variantă

E cunoscut de mult timp. Se transforma în funcție de perioada istorică. Grecoaicele își puneau niște bentițe din piele și flori; în secolul al XVI-lea, cocul era decorat cu șuvițe; la începutul epocii moderne, doamnelor le plăcea să îl decoreze cu o panglică. Totuși, un coc mătăsos, neted și înalt este cel mai popular, fapt care i se datorează parțial lui Audrey Hepburn. Coafura ei din Breakfast at Tiffany's - un coc clasic, neted, cu o tiară - este deja reprezentativă.

Ce face cocul să fie atât de popular?

Cu siguranță, există ceva fermecător la coafurile care expun gâtul și umerii, atrăgând atenția asupra ochilor și feței unei femei. Deopotrivă impecabil și intrigant - un coc este echivalentul unei feminități (aparent) îmblânzite. Femeilor le place pentru că se potrivește cu o mulțime de ținute și stiluri - dezordonate sau rafinate. Îl puteți decora cu o agrafă, o floare, perle sau bijuterii.

Puteți realiza cu ușurință un coc, aplicând mai întâi puțin ulei natural. În viața de zi cu zi sau pentru un look mai îndrăzneț, încercați o variantă messy, puțin tapată. Pe vremuri exista un cuib de păr special pentru cocuri, dar astăzi acestea sunt înlocuite de eșarfe de păr care acoperă întregul coc.

2. Bobul clasic - mereu la modă și ușor experimental

Tunsoarea bob este scurtă și extrem de feminină și presupune tăierea părului la nivelul bărbiei. Deseori vine însoțită de un breton. În varianta clasică, are aceeași lungime. În anii '60, tunsoarea bob a căpătat o nouă formă și a rămas în canonul coafurilor atemporale. Părul este tuns la nivelul maxilarului și este ras la spate ( în formă de A) - șuvițele de la spate sunt mai scurte (coafura seamănă cu litera A, deoarece părțile laterale sunt mai lungi decât partea din mijloc).

Ce face ca tunsoarea bob să fie atât de populară?

Bobul este o coafură revoluționară. Este un simbol al schimbării, al puterii și independenței femeilor. Tunsoarea a devenit populară în primul deceniu al secolului al XX-lea - femeile din SUA și Anglia obțineau dreptul de vot. Un bob clasic era dovada independenței femeilor, a libertății de alegere și a egalității de gen. În plus, femeile arată minunat purtând tunsoarea bob. Poate fi adaptată în funcție de forma feței. Potrivit istoricilor, chiar și Cleopatra avea o pieptănătură care semăna cu bobul clasic.

Versiunea năstrușnică a bobului este un pic sălbatică și în stil rock - dezordonată, tapată, cu șuvițe neglijente, adesea ondulate. Un astfel de look este ușor de realizat - trebuie doar să aplicați puțină spumă sau loțiune de stilizare, strângând, tapând ușor și ridicând rădăcinile. Bobul se găsește, de asemenea, în culori îndrăznețe: ombre, sombre, balayage și alte nuanțe neobișnuite care arată uimitor pe părul neted.

3. Buclele romantice - o coafură clasică, fără efort

Onduleurile în părul femeilor au o istorie la fel de bogată precum clasicul coc. O pieptănătură ondulată era deja populară în rândul femeilor din cele mai vechi timpuri. În Evul Mediu, adorația pentru buclele lungi (uneori până la gleznă), lejere (și adesea ascunse în spatele unui voal) era și mai intensă. Romantismul și decadentismul au îndrăgit, la rândul lor, buclele. Ele au constituit subiectul unor tablouri, fascinându-i pe pictori timp de secole. Lejere, ușor dezordonate și cu siguranță fermecătoare și feminine - buclele sunt simbolul unei femei libere și rebele. O feminitate pură.

Ce face ca părul ondulat să fie atât de popular?

Buclele romantice sunt încă la modă, punând în valoare frumusețea femeilor și potrivindu-se cu canonul de frumusețe. Părul ondulat nu necesită niște tratamente de styling complicate. Este o modalitate de a obține un look feminin și nonșalant cu doar câteva gesturi. O soluție salvatoare atunci când sunteți presate de timp și vă doriți o coafură uimitoare. Este incredibil că onduleurile se potrivesc cu orice lungime de păr și cu aproape orice look - o apariție dezordonată sau una romantică, delicată.

Buclele lungi și romantice sunt extrem de ușor de realizat. Cele mai multe femei obțin acest efect lăsându-și părul să se usuce la aer. Ulterior, ele doar aplică puțină spumă și strâng ușor părul în palmă pentru a defini onduleurile. O altă opțiune presupune împletirea părului de ambele părți ale capului. De asemenea, puteți să vă umeziți ușor părul, să pulverizați un primer de styling și să îl uscați cu ajutorul unui difuzor.

4. Coada de cal - o coafură clasică într-o clipă

O coadă de cal presupune strângerea părului la spate și fixarea acestuia cu un elastic sau o clamă. Nu este o creație a timpurilor noastre - femeile poartă coada de cal de secole. Grecia Antică, Roma și Egiptul erau îndrăgostite de această coafură. Bărbații mayași își țineau părul într-o coadă de cal și există o mulțime de culturi în care aceasta este o coafură tradițională. Sunt o mulțime de picturi care prezintă femei care poartă câteva cozi de cal înalte ( deseori cu diverse decorațiuni). Multe femei care aparțin triburilor africane au tendința de a purta cozi de cal decorate cu o bucată groasă de piele sau piele netăbăcită.

Ce face coada de cal să fie atât de populară?

Arată cu adevărat ca o coadă de cal și este atât de simpatică încât popularitatea acesteia nu surprinde pe nimeni. Este pur și simplu irezistibilă. O coadă de cal înaltă se potrivește cu orice femeie și cu toate formele feței. Funcționează pentru vedete, rochii de seară, pantofi sport, o uniformă sau un costum.

Puteți adapta coada la fiecare situație sau eveniment în parte. Cel mai bun lucru este că o coafură în aparență previzibilă uimește prin sutele de combinații. De exemplu, luați o șuviță de păr și înfășurați-o în jurul cozii, astfel încât să funcționeze ca un elastic. Vă puteți chiar lega părul la nivelul gâtului sau al urechilor. Pentru a îmblânzi firele rebele, încercați diferite agrafe și clipsuri. O eșarfă în loc de elastic, o panglică de catifea sau de mătase (simplă sau cu dungi) - în formă de fundiță sau căzută lejer pe umeri împreună cu coada de cal. Un elastic cu o floare adaugă, de asemenea, mult farmec.

Pentru femeile cărora le place să iasă în evidență printre ceilalți, o coadă de cal în straturi reprezintă o alegere bună. Este o coafură extraordinară care durează câteva minute. Multor femei le place să poarte coada de cal pe o parte a capului. Arată atipică și puțin rebelă - și această coafură unică durează câteva clipe pentru a fi realizată.

5. Împletitura - de la navele primordiale ale vikingilor la sălile de festivități

Potrivit frizerilor, împletiturile fac parte din grupul celor mai fermecătoare coafuri. O împletitură în sine funcționează ca o decorațiune pentru păr, permițându-vă să creați un aspect diferit în fiecare zi. De exemplu, puteți adăuga diverse accesorii.

Femeile își împleteau părul încă din cele mai vechi timpuri. Împletiturile domneau în Grecia și Roma. Egiptenilor le plăcea să-și facă o mulțime de cozi împletite subțiri care să le cadă pe umeri. Era extrem de confortabil și practic, deoarece părul nu îi încurca în timp ce lucrau și... luptau. Acesta este motivul pentru care luptătorilor periculoși din nord - vikingilor - le plăceau atât de mult. Femeile au atins apogeul creativității lor purtând împletituri cu panglici, flori sau - în cazul reginelor nobile - pietre prețioase. Fapt interesant: o împletitură era simbolul virginității. O viitoare mireasă trebuia să treacă prin ceremonia de a își despleti părul. În acest fel, familia îi permitea fiicei lor să se căsătorească.

La fel ca și clasicul bob, părul împletit a devenit un simbol al revoluției. Aruncați o privire la Yulia Tymoshenko și la celebra ei împletitură. Împletitura în stil țărănesc a fost trăsătura caracteristică a Revoluției Portocalii. Din nou, femeile au demonstrat că o coafură nu ține doar de aspect, ci este un fel de mesaj ideologic despre ceea ce contează.

Ce face ca o împletitură să fie atât de populară?

O împletitură vine sub diferite nume. Când vă împletiți părul, singura limită este imaginația dumneavoastră. Spune multe despre o persoană care o poartă, fiind de obicei simbolul tinereții și al inocenței. Femeilor le plac împletiturile pentru că le salvează, de exemplu, într-o zi în care părul nu le stă grozav. Este o soluție pentru firele de păr zbârlite, adăugând o notă de eleganță imaginii dumneavoastră. Versiunea sa jucăușă este în vogă de ceva timp. Împletitura dragon e la modă acum, având un aspect cu adevărat neobișnuit și excepțional. Unul dintre personajele din Game of Thrones a creat un trend în materie de împletituri groase și pline de imaginație. Mama Dragonilor uimește cu părul împletit într-un mod splendid și deosebit, care arată cu adevărat ca o coadă de dragon.

Puteți face o împletitură chiar dacă aveți părul scurt sau până la umeri - începeți să împletiți de la rădăcini și adăugați treptat mai multe șuvițe. Faceți o singură coadă împletită și faceți un coc în vârful capului. Dacă vreți un look îndrăzneț, lăsați părul liber și faceți una sau câteva împletituri mici, care să cadă lejer. Puteți face o singură împletitură deasupra frunții sau două împletituri pe ambele părți ale capului.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate