365 de zile din viața părului. Îngrijirea părului și anotimpurile anului

365 de zile din viața părului. Îngrijirea părului și anotimpurile anului

Sănătatea părului nu depinde doar de alimentele pe care le consumăm, de produsele pe care le cumpărăm și de stilul de viață pe care îl avem. Aspectul și sănătatea acestuia sunt afectate și de... anotimpuri. Condițiile meteorologice constituie un factor important pe care trebuie să îl luăm în considerare atunci când alegem produsele potrivite pentru îngrijirea părului.

Fiecare anotimp poate avea un impact negativ asupra stării părului. Puteți ține la distanță dezastrul? Cum să vă pregătiți părul pentru schimbările de anotimp și să-l salvați de îngheț, de aerul uscat al radiatoarelor, de valurile de căldură din timpul verii și de căderea sezonieră a părului? De ce nu aruncați o privire asupra unui an din viața părului dumneavoastră pentru a învăța regulile care se aplică în fiecare anotimp al anului?

Îngrijirea părului pe timp de vară

Vara este un anotimp minunat care ne face să ne gândim la căldură, odihnă, soare și energie. Păcat că părului nostru nu-i place atât de mult. Perioada fierbinte a verii este unul dintre anotimpurile cele mai puțin prietenoase cu părul.

Ce dăunează părului pe timp de vară?

În timpul verii, cel mai dăunător duo care distruge părul - soarele și apa. Dacă plănuiți să mergeți la mare, nu uitați că lumina soarelui este mai distructivă pentru părul umed, după ce ați făcut baie în mare. Apa funcționează ca o lentilă - focalizează razele nocive ale soarelui care deteriorează structura părului destul de repede. Nu se termină aici puterea distructivă a razelor solare: împreună cu sarea din apă, slăbește stratul de lipide al părului, care-și pierde protecția și devine mai predispus la deteriorare. Temperaturile ridicate privează firele de păr de apă și, ca urmare, părul se usucă mai repede decât în alte anotimpuri.

Cum vă îngrijiți părul în timpul verii?

Ce puteți face pentru a vă bucura pe deplin de vacanță și pentru a evita deteriorarea părului?

  • După ce vă întoarceți de la plajă, clătiți-vă bine părul pentru a scăpa de apa sărată; alegeți șampoane blânde, care lasă părul hidratat și revigorat.
  • După ce vă spălați părul,folosiți mereu un balsam bun; de două ori pe săptămână, folosiți o mască reparatoare și hidratantă - una bogată în extracte naturale de plante, de exemplu caviar, aloe, miere este perfectă.
  • Profitați de beneficiile uleiurilor naturale: cel puțin o dată pe săptămână, faceți un tratament pentru păr cu ulei: aplicați un amestec bun de uleiuri pe păr și pe scalp, lăsați-l să acționeze timp de treizeci de minute sau mai mult, spălați-vă bine părul și folosiți un balsam natural.
  • În timpul zilei, masați puțin dintr-un ulei la alegere pe vârfurile părului și lăsați-l să acționeze - vă va proteja împotriva radiațiilor UV dăunătoare.
  • Pentru clătirea de final, folosiți infuzii din plante, de exemplu coada calului, urzică, mușețel.
  • Vara, ar fi bine să renunțați la uscătoarele de păr și la plăcile de întins părul - acestea reprezintă o doză suplimentară de căldură; lăsați părul să se usuce natural - nu durează mult în zilele călduroase.
  • Protejați-vă coafura și de la exterior: pălăriile, eșarfele vor salva atât părul, cât și scalpul - în acest fel evitați o arsură solară periculoasă a scalpului.

Îngrijirea părului toamna

Când vine toamna, părul dumneavoastră are un moment de respiro, încercând să revină la normal după o vară caniculară și neprietenoasă cu părul. Au succes șuvițele dumneavoastră?

Ce dăunează părului toamna?

Părul și scalpul deteriorate de soare și uscate încearcă să își refacă echilibrul hidrolipidic și încep să producă prea mult sebum pentru a-l reface. Acesta este motivul pentru care atât de multe femei se plâng de rădăcini grase ale părului și vârfuri uscate. Trebuie să rețineți că părul începe să cadă excesiv - este o etapă a schimbărilor drastice ale vremii, precum și a schimbărilor hormonale. Nivelul de estrogen scade (este cel mai ridicat vara și primăvara), pe când cel de testosteron este mai mare. Stimularea hormonală ia sfârșit, astfel încât părul - aflat până acum în faza de creștere - își încheie ciclul de viață.

Cum vă îngrijiți părul toamna?

Care este cel mai bun remediu pentru căderea sezonieră a părului? Cum restabiliți echilibrul scalpului?

  • Căderea părului pe timp de toamnă nu ar trebui să fie îngrijorătoare - este normal ca părul să treacă prin anumite schimbări. Pur și simplu lăsați criza aceasta să vină și să treacă, amintindu-vă că puteți pierde chiar și 100 de fire de păr pe zi în anotimpul ploios!
  • Totuși, ar trebui să vă asigurați că aveți o alimentație corectă pentru a evita subțierea părului. Îmbogățirea alimentației cu acizi grași nesaturați vă va fortifica puțin podoaba capilară înainte de iarna aspră. Nu uitați de vitamine și mâncați mai multe proteine (principalul component al părului).
  • Toamna, e o idee bună să faceți o mișcare îndrăzneață și să vă tundeți puțin - în acest fel, coafura dvs. primește un plus de volum și scăpați de vârfurile extrem de uscate.
  • Hidratarea părului este o necesitate: nu mai e nevoie de creme hidratante la fel de puternice ca vara, însă tot trebuie să vă asigurați că părul este hidratat în permanență. Altfel, firele încep să producă prea mult sebum ca metodă de autoapărare.
  • Pentru a echilibra procesele care au loc la suprafața scalpului, optați pentru uleiuri de păr care includ squalane - componentă a sebumului uman. Squalane-ul echilibrează secreția de sebum: reduce cantitatea de sebum atunci când pielea este prea grasă sau intensifică secreția atunci când scalpul e foarte uscat.
  • Plantele și infuziile din plante sunt întotdeauna binevenite. Toamna, alegeți urzica, care este bogată în vitamine și minerale, prevenind în același timp apariția senzației uleioase la nivelul scalpului. Pe lângă clătirea părului cu infuzii de plante, le puteți folosi ca tratamente pentru scalp - masați-le ușor pe piele.
  • Căderea părului toamna poate fi redusă dacă vă tratați părul cu blândețe: nu îl uscați cu prosopul, nu trageți în timpul periajului, nu folosiți apă fierbinte pentru clătire, deoarece acestea slăbesc bulbii de păr.

Îngrijirea părului pe timp de iarnă

Iarna este departe de a fi blândă și iubitoare. E frumoasă, dar dură cu părul nostru.

Ce dăunează părului dumneavoastră pe timp de iarnă?

În mare parte, gerul și temperaturile scăzute. Iarna, părul nu mai are parte de niciun moment de respiro - treceți de la aer rece la încăperi încălzite: aerul uscat este la fel de dăunător pentru păr ca și aerul înghețat. Mai rău, schimbarea bruscă a temperaturilor (trecerea de la rece la spații calde și invers) este ca un șoc termic pentru păr: vasele de sânge se micșorează și foliculii de păr își pierd vitalitatea. Purtarea unui fes poate perturba circulația sângelui în scalp, dar și să îl dați jos ar fi o idee proastă - o modalitate simplă de a deteriora foliculii piloși și de a pierde un număr mare de fire de păr. O greșeală obișnuită pe timp de iarnă este folosirea a prea multe produse de styling, în dorința ca părul să arate uimitor după ce ne dăm jos fesul. În consecință, glandele de sebum sunt blocate și perturbate.

Cum să aveți grijă de părul dvs. în timpul iernii?

Cum puteți să vă salvați părul de iarnă, îngheț și aerul uscat al radiatoarelor?

  • Hidratați-vă corpul din interior - încercați să beți până la doi litri de apă zilnic. În acest fel, preveniți uscarea părului și împiedicați căderea excesivă a acestuia.
  • Nu uitați de vitamine - vasele de sânge se contractă din cauza frigului, astfel că ele furnizează o cantitate insuficientă de substanțe nutritive. Pe lângă o alimentație bogată în fructe și legume, folosiți periodic măști și balsamuri de păr cu vitamine. Pentru a le administra direct scalpului, cumpărați un ulei de păr cu un conținut bogat în vitamine, de exemplu, ulei de cocos sau ulei de avocado și aplicați-l minimum o dată pe săptămână pe păr și scalp.
  • Uleiurile naturale creează o barieră naturală pe păr care protejează de acțiunea nocivă a factorilor externi și împiedică toxinele să pătrundă sub solzii cuticulei. Încercați să masați în fiecare zi câte un pic de ulei pe lungimi.
  • Când cumpărați o căciulă de iarnă, asigurați-vă că nu este prea strâmtă, pentru a putea oferi scalpului o circulație adecvată. În acest fel, evitați mătreața și aspectul gras al părului.
  • Alegeți un șampon blând care are proprietăți de normalizare sau hidratare. Un șampon pentru copii e o alegere perfectă. Acesta calmează iritația scalpului și purifică ușor pielea.
  • Părul tinde să devină static în timpul iernii. Pentru a ține cât mai la distanță acest lucru, alegeți produse care sunt infuzate cu mătase lichidă. Bine de știut: materialele sintetice declanșează efectul static al părului mai mult decât fesurile din lână sau bumbac.
  • Reduceți produsele de styling - au proprietăți comedogene și înfundă glandele sebacee. Dacă nu vă puteți lipsi de ele, optați pentru loțiuni și spray-uri de styling naturale și blânde.
  • Feriți-vă de măștile de păr care încărcă prea mult părul: acestea vă pot îngreuna suplimentar firele. În schimb, mergeți pe produse delicate de hrănire și hidratare.

Îngrijirea părului primăvara

Primăvara nu suntem la fel de expuși la căderea părului cum suntem toamna, totuși această problemă afectează multe persoane. Părul e slăbit ca urmare a perioadei de iarnă și așteaptă o doză mare de vitamine și minerale. Dacă nu reușiți să le oferiți... firele aterizează pe podea. Țineți minte că viața multor fire de păr se termină primăvara - este normal ca pe peria dumneavoastră să fie mai mult păr.

Ce dăunează părului dumneavoastră primăvara?

Primăvara, părul are șansa de a-și recăpăta echilibrul în ceea ce privește rutina de îngrijire, aspectul și secreția de sebum. Scalpul este mai curat, în timp ce secreția de sebum este redusă. Pe de altă parte, o parte dintre voi vă confruntați cu deteriorarea părului și cu bulbi care sunt înfundați de acumulările de cosmetice, sebum, praf - în niciun caz substanțele nutritive nu au cum să treacă de astfel de obstacole. Primăvara poate fi la fel de ploioasă și schimbătoare ca toamna, așa că aveți nevoie de protecție - cel puțin o umbrelă. Căderea sezonieră (primăvara) a părului este un fenomen destul de obișnuit. Are legătură cu schimbările de anotimp și climă și poate dura până la două luni.

Cum să aveți grijă de părul dvs. primăvara?

Cum reparați părul după o iarnă grea și cum îl îngrijiți în timpul căderii sezoniere (primăvara)?

  • Pentru a verifica starea părului dumneavoastră după perioada de iarnă, faceți testul de porozitate a părului - în acest fel, veți afla dacă este mai deteriorat și dacă porozitatea e mai ridicată. Vă va fi mai ușor să determinați îngrijirea corectă a părului.
  • Starea părului poate fi identificată și prin observarea modului în care se comportă părul fără balsamurile pe care le folosiți de obicei. Dacă devine gras mai repede, înseamnă că scalpul dumneavoastră are nevoie de curățare - folosiți un exfoliant pentru scalp sau o mască de argilă verde.
  • Părul uscat și lipsit de strălucire va beneficia de o ungere intensificată - uleiurile naturale pot fi aplicate pe păr și pe scalp la fiecare două sau trei zile.
  • Pentru a recăpăta sănătatea scalpului, alegeți șampoane naturale fără siliconi comedogeni și parabeni.
  • Dacă părul vă este slăbit primăvara, nu uitați să îl tratați cu blândețe: alegeți un pieptene cu dinți largi (de exemplu, un pieptene din lemn de arbore de neem e o alegere excelentă). Nu trebuie să vă rupeți sau să vă trageți părul. În timpul coafării, nu tapați părul și nu vă faceți pieptănături strânse ca să evitați slăbirea bulbilor de păr.
  • În timpul utilizării uscătorului de păr, setați un flux de aer rece - e prietenos cu părul și vă permite să rețineți apa la interior.
  • Hrănirea părului din interior e o idee excelentă. Legumele de primăvară sunt bogate în multe vitamine, substanțe nutritive (A, B1, B2, PP, E) și sulf, care e esențial pentru păr.

Pentru ca părul să vă rămână frumos pe tot parcursul anului, trebuie să continuați să îl îngrijiți. Secretul constă într-o îngrijire atentă - adaptată la anotimpul anului, la tipul și porozitatea părului dumneavoastră.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate