COAFURILE LUMII. PARTEA 6: Stilul Oceanic și Australian de Îngrijire a Părului

COAFURILE LUMII. PARTEA 6: Stilul Oceanic și Australian de Îngrijire a Părului

Visați la un păr care să arate superb? Mergeți în Australia! Este exact locul unde veți găsi ingrediente de condiționare naturale și foarte eficiente - care nu se mai găsesc nicăieri în lume. Australia și țările din Oceania sunt "țările plantelor" specifice, cu cel mai mare număr de plante endemice din lume.

Se pare că, cel mai mic continent al lumii nu este doar, așa-numitul paradis pentru surferi, fanii scufundărilor în cel mai mare recif de corali, pentru megalomani (opera din Sydney) și... struți... Australienii apreciază foarte mult produsele autohtone, care, din punct de vedere al calității, sunt printre cele mai bune din lume. Cum arată îngrijirea părului în Australia în lumina acestor informații?

PĂRUL ÎN DIFERITE COLȚURI ALE LUMII PARTEA: 6 - OCEANIA ȘI AUSTRALIA

Ce putem învăța de la femeile care trăiesc în Oceania și Australia?

AUSTRALIA - ÎNGRIJIREA PĂRULUI

Cel mai neobișnuit și mai mic continent din lume surprinde prin abundența de plante indigene și uleiuri originale care nu se găsesc nicăieri altundeva. Femeile din Australia se pot mândri de pasiunea lor pentru îngrijirea propriei frumuseți. Având la îndemână o asemenea diversitate de componente uimitoare, ele nu doresc să folosească produse la întâmplare, deoarece apreciază calitatea și materiile prime organice, de preferință autohtone. Australia impresionează cu o gamă largă de produse de înfrumusețare naturale, datorându-le florei locale. Varietatea lor este atât de extinsă, încât descrierea tuturor plantelor, algelor, uleiurilor, argilelor și mineralelor marine ar semăna cu o enciclopedie. Astăzi, vom discuta despre cele mai populare produse specifice utilizate în Australia în ceea ce privește îngrijirea părului.

  • Prunul Kakadu crește în zonele nordice ale Australiei; este un fruct care conține mai multă vitamina C decât portocalele din Florida. Este o adevărată salvare pentru pielea afectată de radiațiile UV, fiind un excelent antioxidant care luminează și protejează pielea și părul de poluare și de condițiile meteorologice nefavorabile. Prunul Kakadu "vindecă" scalpul și regenerează perfect părul. De asemenea, previne îmbătrânirea acestuia și încetinește încărunțirea părului.
  • Laba de Cangur (anigozanthos) - de unde provine numele? Forma tubulară a florii este acoperită cu peri mătăsoși și are lobi ascuțiți care seamănă cu o labă de cangur, de aici și numele său. Din fericire, aceasta nu miroase ca un cangur - anigozanthos are o aromă minunată și constituie un ingredient grozav al balsamurilor de păr. Laba de Cangur netezește părul, sporindu-i vitalitatea și elasticitatea.
  • Algele marine Australiene - datorită faptului că acestea conțin puterea nutrienților extrem de hrănitori și regeneratori, ele pot fi numite "legume marine". Niacină, tiamină, riboflavină, proteine, vitamina A, C, E, K, PP, fier, calciu, iod, cupru, fluor, fosfor, zinc - este o întreagă galaxie de tot ceea ce are nevoie părul pentru a-și menține strălucirea incredibilă, sănătatea și pentru a preveni subțierea. Algele marine sunt un element constant de îngrijire nu doar a părului, ci a întregului organism. De asemenea, ele sunt incluse de bună voie în alimentație și sunt considerate a fi unul dintre superalimentele care suplinesc deficitele de vitamine și minerale. Merită să "hrănim" părul cu ele - deoarece reprezintă tratamentul excelent care îngrijește și intensifică aspectul senzațional al părului.
  • Scoarța de Cireș Sălbatic Australian - un ingredient de neînlocuit al balsamurilor și șampoanelor. Conferă părului o elasticitate și o rezistență extraordinară, îl face strălucitor și bine hrănit și, în același timp, îi oferă o serie de micronutrienți și vitamine (fier, cupru, cobalt, zinc, magneziu și mangan, precum și vitaminele C și E). Scoarța de Cireș Sălbatic Australian nu se limitează doar la îmbunătățirea stării părului, ci lasă și un miros formidabil, intens floral.
  • Piersicul Sălbatic Australian - Aborigenii numesc piersicul sălbatic "quandong", dorind astfel să sublinieze unicitatea și incomparabilitatea sa prin această denumire specifică. Extractul de piersică sălbatică este o substanță valoroasă care hrănește și hidratează în profunzime părul, sporindu-i strălucirea și intensificându-i culoarea. Piersicul sălbatic australian este adesea o componentă-cheie a balsamurilor și șampoanelor destinate părului vopsit și rebel.
  • Pudra de perle - Femeile din Australia sunt considerate experte în privința perlelor: timp de decenii, țara lor a fost cel mai mare producător și exportator mondial de bijuterii marine strălucitoare. Pudra de perle este cunoscută de peste 4.000 de ani și până acum nu a fost descoperit nimic care să dea o strălucire atât de subtilă, perfecționând în același timp aspectul părului și al pielii. Pulberea de perle conține peste 20 de aminoacizi, care fac parte din celulele corpului nostru și, în plus, este o sursă valoroasă de o substanță numită conchiolină - echivalentul cheratinei umane (materialul structural fundamental care compune părul). Mai mult decât atât, pudra de perle stimulează nivelul de melanină (întârzie încărunțirea), echilibrează secreția de sebum, prevenind o grasime excesivă a scalpului, calmează arsurile, protejează împotriva efectelor negative ale poluării mediului, precum și regenerează și hidratează părul, lustruindu-l perfect.
  • Uleiul de Jojoba Australian - Australienii sunt pasionați de efectuarea tratamentelor de păr cu ulei. Uleiurile naturale și esențiale sunt un punct obligatoriu al rutinei lor de îngrijire capilară. Aceștia apelează cu aviditate la produse gata preparate pe bază de uleiuri, iar uleiul de jojoba pare a fi cel mai popular ulei folosit pe întregul continent. Obținut din frezele autohtone, care cresc într-un climat curat, deșertic, jojoba rămâne a fi un ulei de excepție: este ușor, se absoarbe rapid, nu suprasolicită părul, conține squalen responsabil de reglarea activității glandelor sebacee, îmbunătățește rezistența, elasticitatea și strălucirea părului. Uleiul de Jojoba este una dintre cele mai uimitoare substanțe de îngrijire. Poate fi folosit nu doar în îngrijirea părului, de el va beneficia întregul corp și fața, deoarece revitalizează tenul și calmează acneea.
  • Uleiul de Pili (canarium ovatum) - uleiul presat la rece din nuci de pili este apreciat de locuitorii continentului, fiind considerat mai valoros și mai sănătos decât uleiul de măsline. Acest ulei nerafinat este folosit de australieni îndeosebi la tratamentul cu ulei pentru păr. El este bogat în acizi grași omega, o serie de minerale valoroase (fier, magneziu, proteine și vitaminele E, A și toți cei 8 aminoacizi esențiali). Uleiul de Pili poate fi utilizat de unul singur sau în combinație cu alte uleiuri naturale. Mai mult, este adesea folosit pentru blenduirea argilelor minerale și, în această formă, face minuni în calitate de mască regeneratoare pentru păr.
  • Hameiul Australian - apreciat de decenii nu doar în producția berii, ci și ca un ingredient extraordinar pentru îmbunătățirea părului. Hameiul Australian este un instrument excelent pentru întărirea bulbilor de păr, care stimulează creșterea părului, hidratează și îmbunătățește structura firelor de păr. De asemenea, hameiul australian elimină problema mătreții, include proprietăți antibacteriene, reglează seboreea și lustruiește perfect. Nu e de mirare faptul că australienii apreciază hameiul în îngrijirea zilnică a părului. Îl puteți folosi sub formă de infuzie făcută din conuri de hamei sau căutați produse de îngrijire a părului care conțin extract natural de hamei.
  • Ginseng Australian - un ingredient extrem de valoros pentru părul subțire, slăbit, lipsit de energie, vitalitate și elasticitate. Ginsengul este apreciat pentru proprietățile sale de întinerire, motiv pentru care se regăsește adesea în produsele dedicate îngrijirii părului matur. În plus, este un ingredient excelent în diverse seruri hrănitoare și regeneratoare pentru vârfurile de păr. Ginsengul este, de asemenea, folosit ca un macerat pentru a crea un ulei natural unic. Cel mai frecvent, rădăcina de Ginseng Australian este înmuiată în ulei de cocos sau ulei de jojoba. Ungerea părului cu ajutorul maceratului de ginseng stimulează activitatea bulbului, previne căderea părului și stimulează creșterea acestuia.
    Australia este o țară în care uleiurile esențiale sunt folosite cu pasiune - nu doar în scopuri de aromoterapie. Ele sunt adesea adăugate la produsele cosmetice pentru a le spori calitățile de îngrijire. Ce uleiuri esențiale Australiene sunt cele mai populare în îngrijirea părului?
  • Uleiul de Fragonia (agonis fragrans) - este un ulei esențial popular care poate fi adăugat la măștile și balsamurile de păr. De asemenea, este combinat cu uleiuri naturale pentru a le spori efectele antibacteriene și dezinfectante. Uleiul parfumat diluat, aplicat pe scalp, reglează nivelul secreției de sebum, vindecă mătreața și inflamația pielii. Este o componentă frecventă a amestecurilor de uleiuri care stimulează creșterea părului și care, de asemenea, oferă o ușurare scalpului.
  • Uleiul din Lemn de Santal Australian - unul dintre cele mai vechi uleiuri din lume, datează de pe vremea Cleopatrei, apare și în vechile cărți medicale indiene. O varietate deosebită de lemn de santal, numită santalum spicatum, crește pe suprafețe vaste din Australia. Proprietățile sale antimicrobiene sunt mai puternice decât cele ale uleiului de arbore de ceai, atât de popular în întreaga lume. Uleiul de lemn de santal este adesea adăugat în șampoanele de curățare și de reglare a sebumului. Acesta calmează inflamațiile pielii și favorizează purificarea scalpului.
  • Uleiul Esențial de Niaouli - uleiul nativ, obținut din frunzele și crengile plantei cu același nume, acționează în mod similar. Prezintă proprietăți antiseptice puternice, distruge ciupercile și are proprietăți antiinflamatorii, tonifiante și antibacteriene. Poate fi întâlnit în șampoane și emulsii pentru față. Niaouli este cunoscut ca un ulei care întărește perfect sistemul imunitar și calmează simptomele alergiilor - este, prin urmare, un adaos " apreciat" la produsele de îngrijire pentru părul sensibil.
    Un alt ulei dezinfectant, cicatrizant și calmant al inflamațiilor este cel obținut din eucalipt. Uleiul de Eucalipt favorizează purificarea scalpului, combate mătreața și acneea, lustruiește părul și îl lasă moale și elastic.
  • Uleiul Esențial de Ylang Ylang (ulei din arborele de Ylang Ylang) - este un alt ulei esențial extrem de popular în întreaga lume. Aroma sa reprezintă un mare afrodiziac, dar are, de asemenea, proprietăți puternice de înfrumusețare și condiționare. Uleiul de Ylang Ylang combate chelia, stimulează foliculii de păr să crească, accelerează vindecarea rănilor și a iritațiilor și reglează seboreea scalpului. Australienii adaugă câteva picături din această substanță prețioasă în măștile și balsamurile lor de păr sau îmbogățesc produsele cosmetice pe bază de argilă și hidrolați pentru păr.
  • Uleiul Esențial de Mirt de Anason - este unul dintre cele mai populare uleiuri din Australia. Femeile îl folosesc cu plăcere în îngrijirea părului, pentru că stimulează creșterea acestuia, curăță perfect scalpul și întărește circulația sanguină subcutanată. Stimulează și revigorează bulbii, așa că este adesea adăugat la toate tipurile de fiole care împiedică subțierea părului și întăresc foliculii capilari. Uleiul de mirt de anason mai are o caracteristică, care este foarte apreciată de femei: dacă este aplicat pe perie sau pe un pieptene, facilitează descurcarea și îmblânzește firele rebele.

OCEANIA - ÎNGRIJIREA PĂRULUI

Australia este înconjurată de alte 13 țări insulare care se pot lăuda cu o climă tropicală și complet pură, lipsită de smog și aer poluat. Țările din Oceania cuprind specii rare și exotice de plante care sunt adesea folosite în cosmetică și medicină.

Cea mai populară plantă cultivată pe insulele tropicale, cunoscută și în multe alte regiuni calde ale lumii - palmierul de cocos. Uleiul de nucă de cocos este utilizat pe scară largă în scopuri culinare și în cosmetică (uleiul de nucă de cocos este cea mai frecventă componentă a șampoanelor, balsamurilor și măștilor de păr). Cu toate acestea, există, de asemenea, plante care sunt neobișnuite pentru alte continente. Noua Zeelandă (precum și unele zone din Australia) se mândrește cu un fruct extraordinar: tamarillo - numit și pomul de roșii, nu este de fapt o legumă. Acest fruct tropical, australian, este apreciat pentru gustul său deosebit și pentru proprietățile sale anti-îmbătrânire. Tamarillo încetinește procesele de îmbătrânire a părului și a pielii, este o sursă valoroasă de vitamina A - protejează împotriva radicalilor liberi, în timp ce vitamina C susține producția de colagen și întărește structura vaselor de sânge. Tamarillo, ca și roșia tradițională "nativă", conține o concentrație ridicată de potasiu, care previne căderea părului și întărește bulbii de păr slăbiți. Fructul poate fi aplicat pe păr, față și scalp sub formă de terci gros, adesea infuzat cu câteva picături de uleiuri naturale.

Un ulei popular, cu proprietăți calmante și anti-îmbătrânire, recomandat pentru îngrijirea pielii și părului matur, cunoscut în întreaga lume, cultivat masiv în Noua Zeelandă poartă numele de ulei de semințe de borș. Este un puternic antioxidant, recomandat și în îngrijirea părului vopsit și decolorat.

Toate statele insulare apreciază și folosesc puterea benefică a algelor marine - în această regiune a lumii puteți întâlni zeci de varietăți diferite, care sunt incluse în alimentație și folosite ca produse cosmetice cu proprietăți puternic regeneratoare, valoroase pentru piele și păr.

Un alt produs cosmetic popular din regiunea Noii Zeelande este extractul de harakeke - adesea adăugat în șampoane sau clătiri pentru păr, renumit pentru proprietățile sale terapeutice și tonifiante. Sarcina primară a acestuia este de a aduce ușurare pielii iritate sau sensibile, de a calma arsurile și de a îngriji perfect părul gros, des și fără volum.

Datorită proprietăților sale calmante și liniștitoare, maceratul din ulei de măsline și plantele kawakawa, este folosit și în șampoanele recomandate pentru scalpul sensibil. Are calități analgezice și antiinflamatorii, protejând scalpul de soarele puternic și de temperaturile înalte.

Aproape întreaga Oceanie și majoritatea zonelor din Australia sunt formate din păduri tropicale și o gamă largă de varietăți de eucalipt - aceștia sunt agenți de cosmetică și aromaterapie foarte apreciați. Uleiul de eucalipt menționat mai sus este unul dintre cele mai populare ingrediente utilizate în îngrijirea părului greoi și gras.

O altă plantă caracteristică pentru regiunea Noii Zeelande este inul neo-zeelandez (adesea numit cânepă neo-zeelandeză). Uleiul presat din semințele acestei plante este extrem de apreciat în îngrijirea părului. Se numește ulei din semințe de harakeke și este popular datorită concentrației ridicate de acid linoleic omega-6. Uleiul din semințe de harakeke este o sursă valoroasă de fitosteroli care stimulează sinteza colagenului, previne căderea părului și întărește întreaga lungime a acestuia, de la bulbi până la vârfuri.

De asemenea, putem admira bogăția uimitoare de plante din Noua Caledonie (insula este "casa" pentru 2551 de plante endemice). Se remarcă în mod deosebit arborii coniferelor neobișnuite și unice - numeroase specii fiind protejate acolo. Semințele sunt folosite pentru a produce uleiuri esențiale care sunt adesea combinate cu popularul ulei de cocos sau cu uleiul de jojoba.

O altă substanță apreciată pentru îngrijirea părului este abanosul și lemnul de santal menționat mai sus. Acestea sunt cultivate în special în regiunea Insulelor Solomon. Abanosul este folosit nu doar la fabricarea de mobilier și sculptură. Se pare că extractul de abanos are și excelente proprietăți anticelulitice și stimulează circulația sanguină subcutanată. În plus, dacă este folosit sistematic sub formă de loțiune pentru scalp - contribuie la o creștere mai eficientă a părului și protejează bulbii de cădere. De asemenea, are efecte anti-îmbătrânire și protejează împotriva radicalilor liberi.

Samoa se poate lăuda cu cultivarea în masă a unei plante denumite colocasia esculenta, numită de obicei taro. Diferite părți ale acesteia sunt utilizate pe scară largă în medicină: taro este un remediu perfect pentru scalpul iritat, pentru toate ulcerele și inflamațiile epidermei. Și proprietățile sale cosmetice sunt impresionante: taro este bogat în zaharuri, oligopeptide și flavonoide. Ingredientele sale active stimulează puternic metabolismul celular: prin urmare, extractele din plantă sunt folosite pentru a face față problemelor legate de părul slăbit și subțiat. De asemenea, taro este excelent ca ingredient în cremele regeneratoare și măștile faciale.

Fructele exotice din regiunile din Oceania, pe lângă gustul lor uimitor, sunt adesea apreciate pentru bogăția de vitamine, minerale și aminoacizi. Acestea devin ingrediente ale măștilor naturale și sunt combinate cu uleiuri naturale pentru a alimenta părul și pielea. Printre cele mai frecvent cultivate fructe din Kiribati se numără bananele, fructele de jackfruit și pepenii galbeni. Acestea nu sunt doar alimente nutritive, ci și produse cosmetice naturale benefice pentru corp și păr.

Ingrediente tropicale și exotice pentru îngrijirea părului? Dacă sunteți în căutarea inovațiilor și doriți să încercați ceva nou - ajungeți la uleiurile native, naturale din Australia și la extractele sale vegetale unice - acțiunea lor vă va surprinde în mod pozitiv. Ținând cont de faptul că ungerea părului cu ulei este un ritual popular în întreaga lume - un număr atât de mare de femei nu poate fi greșit: uleiurile naturale sunt cele mai bune produse pe care le puteți oferi părului dumneavoastră!

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate