Regenerarea părului după vară - tratament eficient de îngrijire a părului

Regenerarea părului după vară - tratament eficient de îngrijire a părului

Cum să restaurați starea părului care a fost deteriorat din cauza soarelui arzător și temperaturilor ridicate? Tot ce aveți nevoie cu adevărat este o rutină adecvată de îngrijire a părului, un produs cosmetic natural și un pic de regularitate. Descoperiți ce are nevoie cu adevărat părul și de ce este deteriorat după vacanța de vară, precum și cum să-l regenerați rapid și eficient. 

Ce se întâmplă cu părul vara?

Soarele arzător, radiațiile solare, sarea de mare și lipsa unei protecții adecvate - aceștia sunt factorii care afectează părul într-o perioadă scurtă de timp. După vară, cei mai mulți dintre noi ne luptăm cu subțierea, lipsa de strălucire și rezistență, multe fire rebele și vârfurile părului deteriorate. Chiar și scalpul este slăbit și uneori ars de soare. 

Radiațiile UVA și UVB duc la îmbătrânirea părului, precipită apa din interior și perturbă stratul hidro-lipidic natural care acoperă fiecare fir de păr. Bulbul slăbit nu poate menține părul în folicul: de aici, apare căderea în exces a părului și încetinirea creșterii lui.

În timpul verii, părul întreg este expus la deteriorare - nu sunt afectate doar straturile exterioare, ci și cortexul, matricea și rădăcinile. Razele soarelui pătrund adânc în celulele pielii, iar toamna, de obicei începem să observăm efectele sale adverse - părul își pierde elasticitatea și strălucirea, vârfurile se despică și se usucă. În consecință, firele devin rigide, fragile și greu de coafat.

Cum afectează structura părului îngrijirea acestuia?

Dacă vreți ca tratamentul dumneavoastră de îngrijire a părului să aducă rezultatele dorite, nu vă puteți concentra doar pe suprafața părului, deoarece un fir de păr nu este doar firul de păr și stratul său exterior, de cheratină, ci și bulbul (inclusiv matricea părului), scalpul și structurile interne (nucleul sau măduva și stratul cortical).

Sănătatea părului este strict dependentă de sănătatea scalpului și a bulbilor din aceasta. Prin urmare, regenerarea eficientă a părului ar trebui să acopere fiecare componentă a acestuia.


Îngrijirea multidimensională a părului - soluția regenerării eficiente

Pentru a regenera toate tipurile de păr (nu numai cele obosite și deshidratate după vară), trebuie să țineți întotdeauna cont de fiecare element care îi alcătuiește structura. Îngrijirea părului poate fi comparată cu o mașină eficientă: nu este suficient să aplicați un lac nou pentru ca să funcționeze bine. Ceea ce contează cel mai mult este ceea ce este ascuns „sub capotă”. Părul funcționează într-un mod foarte similar: dacă structurile sale interne sunt afectate, nu le vom regenera, având grijă doar de suprafața acestuia.

Dacă vreți să aveți un păr frumos, trebuie să primească o varietate de substanțe, care nu doar că îl vor înfrumuseța pe exterior, ci vor avea și un efect direct asupra sănătății și stării acestuia. Cheia pentru o regenerare eficientă constă în selectarea unui produs cosmetic potrivit, care să răspundă nevoilor părului. Dar asta nu e tot, tratamentele regulate sunt și ele de mare importanță. Având în vedere aceste informații, este evident că doar regenerarea multidimensională a părului va aduce rezultate excelente într-un timp scurt. Cum putem face asta? Nu este nevoie să mergeți la un salon și să vă tratați părul cu terapii costisitoare. Tratamentele potrivite la domiciliu vă vor permite să vă bucurați de un păr frumos, puternic și regenerat care nu mai cade și va crește sănătos și des - în doar câteva săptămâni

Cum să vă regenerați părul după vară? Schema de îngrijire a părului

● Regenerarea părului după vară - tăierea vârfurilor deteriorate ale părului 

Soarele usucă în primul rând vârfurile părului deoarece ele sunt cele mai vechi părți ale părului și suportă toate coafările și tratamentele. Ele sunt adesea într-o stare proastă, fiind foarte uscate și decolorate, despicate și chiar ușor rupte. Capetele despicate nu pot fi „sigilate” din nou, deci este mai bine pur și simplu să le tundem după vară pentru ca să nu se deterioreze și mai mult, ci să aibă în schimb un aspect frumos și o stare bună. Părul de acest gen va deveni și mai ușor și poate fi coafat cu ușurință (peria nu se va încâlci în părul încâlcit sau în vârfurile slăbite). În acest fel, protejăm părul împotriva multor leziuni mecanice și nu îl stricăm în timpul tratamentelor zilnice.

● Regenerarea părului după vară - șampon pentru curățare 

Datorită faptului că un scalp sănătos este una dintre principalele cerințe pentru a vă bucura de un păr regenerat și puternic - merită să-l curățați în mod regulat. Resturile de produse de îngrijire, sebumul în exces, praful, murdăria și toxinele din mediu se acumulează pe scalp. Excesul de cheratină provenit din produsele de îngrijire poate crea, de asemenea, o acumulare la baza firului de păr, motiv pentru care foliculii de păr sunt blocați. Aceasta duce nu doar la limitarea rezistenței părului la bază (o dată cu trecerea timpului, acesta poate începe să se rupă mai aproape de piele), ci și la perturbarea funcționării glandelor sebacee. Părul foarte gras este deseori rezultatul unui scalp spălat incorect.

Pasul următor în îngrijirea părului este, prin urmare, curățarea acestuia cu un șampon special care va avea grijă de scalp și va îndepărta toate impuritățile, cosmeticele, sebumul și toxinele provenite din mediu. Șamponul de curățare facilitează, de asemenea, absorbția nutrienților pe care le furnizăm părului, folosind balsamuri sau uleiuri naturale. Ca rezultat, fiecare rutină de îngrijire devine mai intensă și mai eficientă. Aplicați-l doar o singură dată pe săptămână, preferabil înainte să vă ungeți părul.

● Regenerarea părului după vară - utilizarea uleiului pentru păr 

Îngrijirea părului este cu adevărat o provocare. Majoritatea balsamurilor și măștilor de păr nu ajung nici măcar în structurile interioare ale acestuia. În plus, nu pot fi aplicate pe scalp deoarece vor irita și provoca efecte comedogene. Cel mai eficient tratament care funcționează atât la nivelul părului extern, cât și la nivelul structurilor interne ale firului de păr este reprezentat de tratamentul cu ulei pentru păr. Uleiurile naturale sunt substanțe care conferă o regenerare maximă a părului. Acestea acționează într-un mod multidimensional, aducând frumusețe, întărind foliculii de păr, ajutând la curățarea scalpului, calmând iritațiile de la suprafață, reglând secreția de sebum și prevenind astfel uscarea excesivă a scalpului.

Uleiurile vegetale sunt, de asemenea, complet sigure, fără parabeni, siliconi și alte substanțe comedogene. Particulele lor nu doar protejează părul de la suprafață și îi îmbunătățesc aspectul, ci ajung și în straturile sale interne, repară structurile deteriorate și influențează pozitiv cortexul părului.

Asigurați-vă că efectuați un masaj delicat al scalpului atunci când aplicați ulei pe păr - acest lucru va stimula circulația sanguină subcutanată și va crește metabolismul energetic în matricea părului. Acest lucru va accentua procesele de divizare celulară și va încetini distrugerea și moartea bulbilor, precum și va inhiba procesele de îmbătrânire a părului.

Cum acționează [aplicarea uleiului de păr]? 

  • fortifică bulbii piloși
  • curăță și îmbunătățește starea scalpului
  • consolidează ancorarea firelor de păr în foliculi 
  • accelerează creșterea părului
  • stimulează circulația sanguină subcutanată
  • previne căderea părului
  • oferă protecție împotriva deteriorării
  • îmbunătățește aspectul, amplifică strălucirea și netezește
  • stimulează celulele din matrice să funcționeze
  • repară structura părului
  • oferă îngrijire multidimensională părului
  • nu exclude nicio parte a structurii părului

● Regenerarea părului după vară - protecție pentru vârfurile părului 

Îngrijirea vârfurilor părului este un alt aspect foarte important al îngrijirii părului. Această porțiune a părului se deteriorează foarte rapid. Vârfurile uscate, încurcate și rebele au efecte negative asupra stării generale a părului, de aceea, este o idee bună să le protejăm cu ajutorul unor produse speciale. Serul pentru vârfurile de păr acționează ca un scut și, în plus, amplifică strălucirea și culoarea părului, previne efectul de păr rebel și încurcarea. Ca rezultat, facilitează perierea și coafarea. 

Cu cât protejăm mai des vârfurile părului, cu atât mai rar putem merge la coafor pentru a le tăia: vârfurile de păr bine hrănite rămân îngrijite și sănătoase pentru mai mult timp, nu se despică și nu se deteriorează. Serul pentru vârfurile părului poate veni în două forme și constă fie din siliconi delicați, volatili, care îngreunează ușor părul și îl fac strălucitor protejându-l de temperaturile ridicate ale uscătorului, fie este un amestec special dezvoltat de uleiuri care urmează să fie frecat pe capetele părului umed imediat după spălare.

● Regenerarea părului după vară - suplimente

Părul nu trebuie hrănit doar din exterior. Pentru a întări efectul balsamurilor, șampoanelor și uleiurilor, merită să luați suplimente speciale, care conțin un set de vitamine și microelemente esențiale care susțin activitatea bulbilor piloși. În plus, suplimentele pentru păr au, de asemenea, un efect pozitiv asupra aspectului unghiilor și genelor. Acestea acționează direct asupra matricei părului, împiedicând slăbirea și căderea. Compoziția special dezvoltată trebuie să conțină nu numai vitamine utile pentru păr, ci și zinc, biotină și siliciu, acid folic și fier.

Suplimentele din farmacie pot fi înlocuite cu infuzii naturale din plante: este suficient să beți zilnic infuzie de urzică și coadă de cal sau o soluție infuzată cu drojdie.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate