Părul dvs. suferă când faceți asta! Verificați rezumatul lucrurilor interzise care vă distrug coafura

Părul dvs. suferă când faceți asta! Verificați rezumatul lucrurilor interzise care vă distrug coafura

Vă răsfățați părul cu balsamuri, alegeți cu grijă șampoanele, aplicați ser de păr și folosiți o mască de păr o dată pe săptămână, dar părul dvs. rămâne deteriorat, tern, rebel și pur și simplu nu arată bine? Un lucru aparent nevinovat poate fi vinovatul și s-ar putea să nu fiți conștienți de asta. Verificați cele mai de bază greșeli și lucruri interzise care vă strică coafura. Printre acestea, s-ar putea să găsiți vinovatul care este responsabil pentru starea mai proastă. Dacă aveți aceste obiceiuri proaste, renunțați la ele cât mai curând posibil!

10 lucruri interzise care vă strică părul

1. O placă de îndreptare, o perie de ondulat și alte instrumente de coafat cu căldură

Părului nostru nu-i place coafatul cu căldură. Temperatura ridicată (peste 40 de grade Celsius) îl privează de apă. O temperatură extrem de ridicată emisă de plăcile de îndreptat arde ireversibil părul și rupe legăturile disulfidice interioare - daune care nu pot fi reparate. Părul ars nu își va recupera nivelul adecvat de umiditate, așa că evitați plăcile de îndreptare și ondulatoarele cât puteți. Dacă nu vă puteți lipsi de ele, aplicați întotdeauna un protector termic - un ulei natural sau spray-uri gata preparate care protejează de efectul distructiv al căldurii și de firele prea uscate.

2. Unele tratamente de coafare și prelucrarea chimică

În afară de terapiile de hrănire și revitalizare, deseori ne tratăm părul cu tratamente care, teoretic, îmbunătățesc părul și care, pe termen lung, fac contrariul, lăsând părul extrem de uscat, înrăutățindu-i rezistența, elasticitatea, volumul, strălucirea și aspectul general. Extrem de deteriorat de prelucrarea chimică, este puțin probabil ca părul să-și recapete starea inițială. Lista de succes a procedurilor de salon include albirea, colorarea, ondularea permanentă, decolorarea, extensiile de păr.

3. Condiții meteorologice

Din păcate, nu putem face prea multe în privința lor. Nu puteți evita frigul, vântul aspru și lumina intensă a soarelui care vă strică rapid părul. Soarele și înghețul nu slăbesc doar structura exterioară a părului, ci și bulbul din interior. Ca urmare, părul cade și creșterea acestuia ar putea fi blocată. Un bulb mai slab nu mai dă naștere unui păr suficient de puternic și gros. De aceea, protejarea părului împotriva luminii solare, a radiațiilor UV dăunătoare și a temperaturilor scăzute este o necesitate. În zilele noastre, pe lângă condițiile meteorologice distructive, părul este expus la noi amenințări, cum ar fi smogul, poluarea, toxinele, care sunt periculoase atât pentru aspectul fizic, cât și pentru sănătate.

În timpul iernii și al verii, nu uitați de pălărie și apelați la spray-uri și uleiuri de păr special concepute împotriva poluării - stropiți-le pe coafura dvs. ori de câte ori ieșiți afară.

4. Frecare și tragere (daune fizice)

Aceste activități par inocente, dar când le repetați în fiecare zi, vă strică firele - părul care se freacă de guler, cercei, coliere, paltoane, perne.... și purtarea pălăriilor prea strânse dăunează extrem de mult structurilor externe. Cea mai gravă crimă pe care o puteți comite împotriva părului dvs. este să dormiți fără rutina de uscare după o spălare - este o greșeală uriașă care duce rapid la păr deteriorat care arată dezastruos. Uscarea dură cu prosopul face același lucru și provoacă daune fizice asupra structurii părului, deoarece solzii cuticulelor umede sunt mai fragili și mai sensibili și, prin urmare, mai slabi, astfel încât frecarea lor cu un prosop îi devastează starea, distrugând textura naturală. După o spălare, cel mai bine este să înfășurați ușor părul într-un prosop (de preferință din microfibră) și să așteptați până când absoarbe excesul de apă.

5. Apă

Atât de inocentă, dar vă poate afecta în mod semnificativ părul: apa curentă prea dură și minerale care se acumulează pe păr. Microparticulele unei astfel de ape provoacă rigiditate și vă împiedică să hidratați părul. Clorura din apa piscinei sau apa sărată de mare are un efect negativ similar. Dacă doriți să protejați părul de astfel de daune - folosiți balsamuri speciale cu spray sau spumă ori de câte ori intenționați să înotați în piscină sau în mare. Dacă apa din casă nu este suficient de moale, folosiți un amestec de oțet de mere și apă fiartă pentru clătirea finală. Va înmuia părul, va crește strălucirea și va asigura echilibrul pH-ului pe scalp.

6. Stres și dietă proastă

Părul primește partea leului de nutrienți din alimentele pe care le consumăm, prin urmare, dacă doriți cu adevărat să hrăniți și să îmbunătățiți în mod corespunzător creșterea, precum și aspectul și starea părului, amintiți-vă despre dieta potrivită bogată în vitamine și minerale. Părului îi plac cel mai mult aminoacizii (taurină, arginină, metionină, cisteină, tirozină) - aceștia sunt cei mai responsabili pentru creșterea și prevenirea căderii părului. Verificați cele mai bune surse și încercați să le livrați zilnic cu alimentele.

Amintiți-vă că nu este nimic mai rău pentru piele, păr și unghii decât stresul puternic. Tristețea cronică și apatia sunt dușmanii aspectului tineresc - trebuie să fiți conștientă de faptul că părul cade mai mult din cauza stresului intens și constant. Prin urmare, încercați să găsiți ceva care vă va permite să vă relaxați cel puțin o clipă și să fiți bucuroasă în fiecare zi. Săi oferiți corpului suficient somn și să zâmbiți mult - este cu siguranță cel mai bun elixir al tinereții din lume. Gratuit și disponibil acum!

7. Produse greșite pentru structura și starea părului dumneavoastră

Trebuie să fi observat că părul se comportă diferit după fiecare produs cosmetic. Amintiți-vă, de asemenea, că părul dvs. este într-un fel unic și nu va fi niciodată la fel ca părul prietenei sau surorii dvs., așa că, dacă ceva este bun pentru ea, nu este neapărat bun pentru dvs. Alegeți produse având în vedere exclusiv bunăstarea propriului păr. Luați în considerare tipul său de porozitate, aspectul, modul în care părul dvs. arată la rădăcini și capete și alegeți produsele potrivite pentru tipul dvs. de păr. Dacă este o problemă, utilizați un test de porozitate a părului online sau un sfat profesionist de la un coafor sau tricholog.

Nu uitați să păstrați întotdeauna echilibrul și să nu prelucrați și să nu împovărați niciodată părul cu prea mult produs. Spumele, gelurile, spray-urile și alte produse de coafat au la bază alcool și astfel contribuie la o stare mai proastă a părului, la o nuanță ternă, la rupere, la deshidratare.

8. Mergând la culcare cu părul umed

Uneori nu avem timp să lăsăm părul să se usuce complet. Se întâmplă să spălăm părul târziu și să vrem să dormim cât mai curând posibil după o zi lungă și plină. Dormitul cu părul umed - așa cum am menționat anterior - este unul dintre cei mai puternici factori care dăunează părului. Mulți oameni nici măcar nu știu cât de distructiv este pentru coafura lor. Nu mă refer doar la încrețirea părului, ruperea și firele rebele și indisciplinate. Părul umed este mai predispus la deteriorare, iar frecarea de o pernă provoacă micro-daune asupra întregii structuri a părului, ceea ce duce la probleme grave de lungă durată. De aceea, un flux de aer rece al unui uscător și un coc dezordonat, o coadă împletită sau coadă de cal vor fi mai puțin invazive.

De asemenea, trebuie să vă amintiți că firelor umede nu le plac mișcările dure. Chiar și în timp ce vă descurcați, arătați-vă părului puțină grijă și, în loc să-l trageți, descurcați-l ușor folosind un pieptene din lemn cu dinți largi.

9. Rutină greșită de periere și coafare

Periatul părului este o activitate extrem de importantă care - dacă este făcută corect - hidratează (prin răspândirea sebumului protector), masează scalpul și crește fluxul sanguin, furnizând oxigen celulelor, stimulând bulbii și declanșând creșterea. Totuși, pentru a face pieptănarea mai degrabă un tratament de condiționare decât unul dăunător, trebuie să învățați cum să periați corect părul și să alegeți accesoriile potrivite. Amintiți-vă că nu trebuie să vă trageți părul -indiferent dacă este umed sau uscat.

Fiți blândă și începeți cu vârfurile părului pentru a evita nodurile și încurcăturile. Coaforii recomandă de obicei perii naturale din păr de mistreț: în timp ce periați, peria vă atinge scalpul, masându-l, eliberând și răspândind sebumul pe tot părul. Coaforii cred că sebumul este cel mai bun balsam de păr pe care vi-l puteți imagina. Mai mult, masajul scalpului crește fluxul de sânge către scalp, ceea ce intensifică absorbția nutrienților și, în consecință, accelerează creșterea părului nou și întărește părul existent.

10. Neglijarea scalpului

Puțini oameni știu că scalpul este cel mai important element al părului. Scalpul sănătos este ca solul fertil pentru plante. La urma urmei, este „casa” bulbilor de păr - partea părului care este responsabilă pentru creșterea corectă și sănătoasă. Bulbul este centrul de comandă, cunoscut și sub numele de „fabrica de păr”. Dacă scalpul este neglijat, uscat sau prost curățat - bulbii nu pot funcționa corect. Pentru a înrăutăți lucrurile, există produse care se acumulează pe rădăcinile părului, împiedicând o creștere adecvată. Dacă doriți un păr superb, gândiți-vă mai întâi la lucrurile de bază: purificați scalpul fie cu un scrub profesionist, fie cu un tratament obișnuit cu ulei de păr la domiciliu.

Cum să recuperați rapid starea și strălucirea părului?

Nu toți se hotărăsc la o programare la tricholog sau la proceduri costisitoare într-o clinică pentru păr. Există oare vreo metodă de a repara profesional părul acasă? Din fericire, există! Este vorba despre tratamentul cu ulei de păr la domiciliu - un tratament sigur și care abordează toate problemele părului, revitalizează și reface tulpina acestuia, precum și curăță și ameliorează scalpul, hrănește bulbii, sporește (re)creșterea unui păr puternic și fabulos și stopează subțierea. Tratamentul cu ulei de păr constituie, de asemenea, o terapie ideală după perioada de vară sau de iarnă, când sunteți expusă la căderea sezonieră a părului.

Măștile profesionale pentru păr ( de preferat bogate în keratină și ulei de argan) sau fiolele revitalizante sunt, de asemenea, niște tratamente eficiente. Cu toate acestea, înainte de a le cumpăra, asigurați-vă că le puteți aplica pe scalp și că sunt lipsite de parabeni și silicoane.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de argan
Ulei de jojoba
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate