Care este Cea Mai Bună Îngrijire a Părului de Iarnă? Trucuri de Top și Remedii

Care este Cea Mai Bună Îngrijire a Părului de Iarnă? Trucuri de Top și Remedii

Un păr strălucitor, puternic și sănătos este întotdeauna în centrul atenției, indiferent de anotimpul anului. Iarna, când temperatura de afară rămâne sub zero grade, aspectul podoabei noastre capilare lasă mult de dorit. Vântul pătrunzător, aerul uscat din interior, ascunderea firelor sub căciulă - nu pare să fie prietenos cu părul. Suntem cu toții familiarizați cu șuvițele statice, cu aspectul uleios al scalpului, cu lipsa de volum, cu deshidratarea, cu părul deteriorat (vârfurile), cu firele rebele. Cum ar trebui să arate îngrijirea părului tău pe timp de iarnă?

Ce-ți amenință părul atunci când e un frig cumplit?

Iarna nu este (deloc!) un anotimp al anului favorabil pentru păr. Îngrijirea greșită afectează izbitor structurile interioare și exterioare ale părului, inclusiv bulbii de păr. Asta pentru că părul este expus la schimbări bruște și destul de drastice de temperatură: aer înghețat afară și aer uscat și încălzit în interior - nu este un duet bun pentru coafura ta.

Purtarea unei pălării și a unei eșarfe sau ascunderea șuvițelor sub un guler cu gât înalt nu vă oferă efectele dorite în îngrijirea părului. Acesta este îngreunat și își pierde din volum, scalpul este privat de fluxul sanguin adecvat, firele sunt uleioase, iar eșarfa face ca vârfurile părului să se rupă. În consecință, coafura ta nu mai este una vitală sau cu un aspect superb. Cum să redai părului strălucire, elasticitate și rezistență pentru a evita deteriorarea în timpul iernii aspre?

Îngrijirea Părului pe timp de Iarnă pentru o Coafură Perfectă!

1. Cum să îngrijești părul iarna - păr proaspăt chiar și cu pălărie

Zilele răcoroase înseamnă un păr mult mai gras, ceea ce rezultă din purtarea unei pălării călduroase. Părul nu se menține proaspăt în timp ce scalpul este afectat de excesul de sebum, deoarece glandele sebacee lucrează mai intens. Pentru a păstra părul voluminos, nu ezitați să îl spălați în fiecare zi: optați pentru un șampon natural ușor echilibrant.

Sunteți salvați de părul cu pălărie dacă pulverizați puțin șampon uscat la rădăcini, de exemplu, înainte de o întâlnire importantă. Produsul ridică rădăcinile, stimulează volumul și reține secreția excesivă de sebum. Important este să nu faceți din asta un obicei. Atunci când aplicați un șampon uscat, este indicat să spălați părul a doua zi.

2. Cum să îngrijești părul iarna - cele mai bune creme hidratante

Pentru a salva părul de aerul uscat, oferiți-i suficientă umiditate. Regula este valabilă atât pentru lungimea părului, cât și pentru scalp, care tinde să piardă din hidratare din cauza aerului supraîncălzit emis de aparatele de încălzire și de uscătoarele de păr. În timpul sezonului de iarnă, părul pierde rapid apă, iar cuticulele sale sunt reliefate. În consecință, este mai predispus la deteriorare.

Furnizarea hidratării este baza îngrijirii părului - în afară de un produs echilibrat, optați pentru un șampon hidratant (o mulțime de șampoane pentru părul gras conțin de asemenea ingrediente care mențin hidratarea părului și a scalpului).

Produsele micelare pentru păr sunt inovatoare și sunt destinate sezonului rece. Multe dintre ele purifică delicat scalpul, fără a-l usca. Măștile de păr/ balsamurile hidratante și tratamentele pe bază de plante pentru scalp reprezintă o alegere excelentă, calmând scalpul iritat și menținând hidratarea.

Dacă părul dumneavoastră "plânge" după hidratare - mergeți la coafor și tratați-l cu tratament cu aburi pentru păr, care este o modalitate rapidă de hrănire. Ar trebui să faceți tot posibilul pentru a păstra efectul cât mai mult timp - tratamentul cu ulei de păr la domiciliu va funcționa ca cel mai ferm sprijin. Efectuați-l cel puțin o dată pe săptămână.

3. Cum să îngrijești părul iarna - fără fire grase - scalp curat

În afară de utilizarea regulată a unui șampon echilibrant, tratamentul cu uleiuri pentru păr va asigura un echilibru intact al scalpului. Calitățile unice ale uleiurilor naturale (în special ale uleiului de jojoba) mențin scalpul curat și lipsit de excesul de sebum.

Când vine vorba de părul extrem de gras, acesta are nevoie de produse cu acțiune intensă. Un șampon de echilibrare nu este suficient pentru a scăpa de excesul de sebum. Dacă vă luptați cu această problemă, faceți exfoliere a scalpului o dată pe săptămână (procurați-vă un exfoliant gata preparat sau preparați-l dumneavoastră folosind uleiuri naturale). Exfoliantul nu numai că elimină excesul de sebum, dar vă scapă și de acumularea de produse, diverse toxine și impurități. Exfolierea crește fluxul sanguin, livrează oxigen celulelor pielii și stimulează bulbii pentru o creștere mai rapidă a părului. Mai mult, un scrub este un remediu perfect pentru părul lipsit de volum și îngreunat - un masaj blând al scalpului ridică rădăcinile pentru o sporire semnificativă a volumului.

4. Cum să îngrijești părul iarna - vârfuri de păr protejate

Vârfurile părului se deteriorează cel mai repede - este partea de păr care ne însoțește cel mai mult timp. În consecință, acestea au suficient timp să se deterioreze din cauza condițiilor meteo nefavorabile, a îngrijirii greșite a părului și a tunsului în mod neregulat. Acesta este fragmentul de păr care se usucă, își pierde culoarea și se despică cel mai repede. Vârfurile părului sunt adesea extrem de crețe și tocmai de aici începe deteriorarea structurilor interioare.

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să tundeți vârfurile părului în mod regulat și să folosiți un ser special pentru a le proteja de aerul uscat și de temperaturile dure. În afară de produsele pe bază de silicon, [uleiurile naturale] îndeplinesc acest rol - nu numai că protejează părul la exterior (lăsând un scut microscopic care îl protejează de deteriorare), dar întăresc și structurile interioare ale părului și împiedică despicarea vârfurilor acestuia.

5. Cum să îngrijești părul iarna - întărirea bulbilor și a structurii interioare a părului

Bulbul de păr este cea mai crucială parte a acestuia - dacă starea lui devine mai fragilă, părul se desprinde ușor din folicul. Pentru a înrăutăți lucrurile, creșterea părului este frânată. Firele ar putea crește mai slabe și mai predispuse la deteriorare. Atunci când pălăria, gerul și aerul încălzit dau bătăi de cap coafurii tale, îngrijirea părului ar trebui să se bazeze mai ales pe aplicarea unor tratamente cu ulei de păr. Uleiurile naturale sunt aplicate atât pe lungimea părului, cât și pe scalp pentru a stimula activitatea acestuia, a hrăni structura matricei capilare și a furniza numeroase vitamine valoroase, fitosteroli, flavonoide și acizi grași omega de calitate. Tratamentul cu ulei de păr este cea mai bună și mai eficientă terapie la domiciliu cu care vă puteți răsfăța podoaba capilară.

6. Cum să îngrijești părul iarna - firele de păr statice sub control

Firele rebele - amenințarea iernii pe care multe femei încearcă să o combată. De obicei afectează părul fragil și subțire, totuși se întâmplă ca și părul gros și greu să piardă lupta cu aerul uscat, pălăriile sau detergenții de rufe care intensifică în mare măsură statica părului.

Dacă șuvițele dvs. se îndreaptă în mod notoriu în direcții diferite și o rutină de periere a părului nu face decât să le înrăutățească aspectul, încercați un șampon îmbogățit cu uleiuri naturale (procurați un produs gata preparat sau adăugați o picătură sau două de ulei natural la un șampon obișnuit).

Un spray de păr antistatic special conceput în acest sens este o altă alegere excelentă. Acesta oferă cel mai bun efect atunci când îl pulverizați în interiorul pălăriei și pe eșarfă și umeziți ușor peria înainte de a vă pieptăna părul. Apropo de perii de păr, și aceștia ar putea provoca șuvițe statice. Dacă este așa, înlocuiți-le cu un pieptene din lemn cu dinți largi - veți ține departe statica, pe lângă faptul că veți avea grijă de părul dumneavoastră și veți masa scalpul.

7. Cum să îngrijești părul iarna - un volum al părului de invidiat

Volumul (mai exact, lipsa lui) este cea mai mare problemă cu care vă veți confrunta iarna. Pentru a păstra părul voluminos, folosiți câteva trucuri verificate și testate. Fără îndoială, un masaj al scalpului este prioritar - de exemplu, masajul pe care îl faceți în timp ce aplicați tratamentele cu ulei pentru păr. Acesta nu numai că hrănește bulbii, dar ridică rădăcinile părului și îi conferă volum și textură.

Uscarea părului cu capul în jos este o altă modalitate bună. Când șuvițele sunt încă ușor umede, folosiți o loțiune de styling delicată - naturală și fără substanțe sintetice.

Părul va arăta bine și atunci când folosiți un gel din semințe de in făcut acasă. Pentru a evita părul încărcat iarna, folosiți un balsam și un șampon ușor. În așa fel, sunteți sigură că părul dvs. primește îngrijirea cuvenită, iar produsele nu perturbă echilibrul scalpului.

8. Cum să îngrijești părul iarna - protecție împotriva factorilor externi

Dacă părul se află în contact cu vremea aspră, devine mai slab și se deteriorează mai repede - este logic. Păcat că, iarna, chiar și atunci când reveniți acasă, într-un loc călduros - părul nu are nicio șansă la odihnă, deoarece aerul uscat și supraîncălzit îi dă și el bătăi de cap.

Protejarea părului împotriva deteriorării este unul dintre cele mai importante elemente în îngrijirea părului pe timp de iarnă. Uleiurile naturale și tratamentul cu ulei de păr la domiciliu se dovedesc a avea cele mai bune rezultate, acționând în mai multe moduri: nu numai că protejează părul din exterior, dar fixează și structura interioară și întăresc bulbii.

Cel mai bine este atunci când alegeți uleiul potrivit pentru porozitatea și starea părului dumneavoastră - ar trebui să încercați un test online de porozitate a părului și să alegeți amestecul potrivit de uleiuri. Unul dintre cele trei [uleiuri de păr Nanoil] va fi destinat îngrijirii părului pe timp de iarnă, conceput pentru diferite porozități, tipuri și stări ale părului.

Ce nu-i place părului tău? Atenție la...

1. Produsele pentru păr pe bază de alcool

Alcoolul din produse facilitează absorbția. Alcoolii cu lanț lung nu vor face rău nici pe termen îndelungat. Păcat, majoritatea produselor conțin cel puțin un alcool cu lanț scurt puternic deshidratant, care duce la deshidratarea părului și are un efect comedogenic asupra scalpului atunci când este folosit în mod regulat. Grupul neprietenos pentru păr implică alcoolul denat, alcoolul benzilic, alcoolul etilic, alcoolul izopropilic (IPA).

2. Siliconi cu acțiune puternică care vă îngreunează părul

Siliconii puternici din produse funcționează ca niște alcooli "răi", lăsând scalpul deshidratat și iritat. Atunci când cumpărați produse de îngrijire a părului pentru iarnă, evitați siliconi precum simethicone, trimethicone sau trimethylsiloxysilicates.

3. O placă de păr și coafarea cu căldură

Plăcuțele fierbinți ale ondulatorului, fluxul de aer al uscătorului de păr, plus aerul uscat și înghețat care se schimbă... s-ar putea să fie prea mult pentru părul dvs. Dacă doriți cu adevărat să faceți tot posibilul pentru a păstra vitalitatea părului și a evita deteriorarea acestuia - folosiți o placă de îndreptat ocazional sau chiar renunțați la ea. Vă veți salva podoaba capilară de la modificări ireversibile ale structurii sale. În timpul uscării cu uscătorul, folosiți un flux de aer rece - părul nu va pierde umezeala și apa. Mai mult, cuticulele vor fi închise pentru un păr fabulos și strălucitor.

4. Uscare cu prosopul

Bineînțeles, această activitate este interzisă indiferent de anotimpul anului. Totuși, nu uitați că uscarea invazivă cu prosopul, plus câteva luni de condiții nefavorabile (atât în interior, cât și în exterior) aduc la deteriorarea părului de două ori mai repede. Uscarea aspră cu prosopul sau mersul la culcare cu părul ud se poate solda ulterior cu ruperea părului și deteriorarea cheratinei externe (care are rolul de a proteja părul de deteriorare și uscăciune).

5. Prea multe produse de îngrijire a părului

Produsele naturale de hairstyling pe bază de plante merită cu siguranță să fie alese. La urma urmei, acestea vă permit să vă coafați părul, hrănindu-l și protejându-l în același timp. Pe de altă parte, dacă folosiți în exces mousse-uri și spray-uri de păr sintetice, vă acoperiți și vă îngreunați părul cu substanțe chimice care pot provoca deshidratare. O spumă de păr, un spray, un gel sau o pastă deteriorează starea scalpului dumneavoastră, perturbând circulația naturală.

6. Rutină neglijentă de uscare a părului

A merge la culcare cu părul ud sau umed (sau chiar mai rău - a ieși în oraș cu părul umed) este o modalitate ușoară de a răci. Și părul are mult de suferit. Părul umed este mai delicat și mai predispus la deteriorare; structura sa se distruge rapid. Fibrele de păr sunt extrem de greu de reconstruit.

7. Periile și pieptenele din plastic

Acestea pot intensifica statica părului, smulg și trag firele. Dacă vă preocupați cu seriozitate de îngrijirea părului, apelați la peria sau pieptenele potrivite. Un pieptene din lemn cu dinți largi este unul dintre cele mai bune pe care le puteți alege - vă piaptănă părul, masează scalpul și îmbunătățește fluxul sanguin, livrând astfel oxigenul către bulbii de păr.

8. Spălarea greșită a rufelor

Chiar dacă prea mulți detergenți și balsamuri de rufe conferă pălăriilor și eșarfelor o aromă și o moliciune minunată, acestea nu îți vor îmbunătăți părul. Cele mai multe prafuri de spălat, balsamuri și capsule au aceeași putere electrică ca și părul. Așa că... dacă depuneți prea mult efort pentru a vă spăla eșarfele, pălăriile sau puloverele, părul dvs. se va transforma cu siguranță într-unul static. Pentru a diminua acest lucru, alegeți balsamuri antistatice și reduceți cantitatea de detergenți în timp ce spălați rufele.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate