Rutina de curățare a feței în mai multe etape. Cum să o efectuați acasă?

Rutina de curățare a feței în mai multe etape. Cum să o efectuați acasă?

Știți cum să vă curățați fața? Demachierea temeinică este un pas important pentru că, în afară de produsele de beauty, există și zeci de alte impurități care se adună zilnic pe față. Și tocmai de aceea merită să încercați o curățare a feței în mai multe etape - un ritual de înfrumusețare acasă care vă va ajuta să vă simțiți superbă!

În urmă cu câțiva ani, curățarea feței nu se afla atât de sus în ierarhia procedurilor care ar trebui efectuate pentru a păstra aspectul tineresc al tenului. Cu toate acestea, în contextul creșterii problemei poluării urbane și al schimbărilor dramatice în stilul de viață pe care îl ducem (mai mult stres, alimentație dezechilibrată, odihnă insuficientă), am început să ne concentrăm mai mult asupra procedurilor pe care le urmăm pentru a ne curăța pielea feței. Am început, de asemenea, să acordăm o mai mare atenție modului în care ne facem fața mai curată.

Astăzi ritualul de îngrijire a tenului este ceea ce contează - la fel și rutina de curățare a feței.

De ce este important să ne curățăm bine fața?

Eliberarea feței de impurități și reziduuri cosmetice este vitală și există câteva motive în acest sens. Cel mai important este că impuritățile, produsele cosmetice, excesul de sebum și celulele moarte ale epidermei pot perturba în mod semnificativ buna funcționare a pielii. Cu timpul, pielea se răzvrătește, astfel că începeți să observați iritații, glandele sebacee o iau razna, provocând o piele grasă care - mai devreme sau mai târziu - favorizează apariția comedoanelor și a acneei.

Curățarea temeinică a feței este cheia pentru un ten frumos, radiant și sănătos - și se simte atât de bine să avem o piele cu aspect impecabil.

Trebuie subliniat faptul că activitatea de curățare a feței nu este atât de revoluționară. De fapt, oamenii au avut întotdeauna grijă de ei - practicile de curățare a corpului și a părului nu au fost recunoscute doar ca tratamente strict legate de igienă, ci și ca mijloace de prevenire a bolilor și o modalitate ușoară de relaxare. Într-adevăr, aceasta e o bună perspectivă de adoptat în zilele noastre.

How-To: modalități de curățare a feței

Deși întrebarea despre cum se curăță fața pare destul de simplă, nu înseamnă că există un singur mod de a răspunde la ea. Se pare că tenul poate fi curățat de impurități în numeroase moduri și fiecare ar trebui să corespundă nevoilor, tipului și problemelor de piele cu care ne confruntăm în prezent.

  1. Curățarea feței la o cosmeticiană - dacă vă interesează o curățare profesională a feței și nu vă deranjează să cheltuiți un pic mai mult din economiile dumneavoastră, puteți alege dintre diverse tratamente de înfrumusețare, cum ar fi: curățarea manuală a feței (similară celei pe care o putem efectua acasă), hidrodermabraziunea (necesită utilizarea unei soluții saline), microdermabraziunea (îndepărtarea mecanică a impurităților și a celulelor epidermice moarte) și multe, multe altele.
  2. Curățarea feței acasă - pentru cei care doresc soluții cu siguranță mai puțin costisitoare și în același timp la fel de eficiente, este o idee bună să efectueze acasă o procedură de curățare a tenului în mai multe etape. Curățarea poate fi realizată cu ajutorul uleiurilor naturale (vedeți Oil Cleansing Method), a tehnologiei micelare, a gelurilor de curățare a feței, a scruburilor și masajelor, care sunt pachete de produse de beauty care răspund nevoilor actuale ale tenului dumneavoastră.

Pas cu pas: rutina de curățare a feței în mai multe etape

Primul lucru care trebuie menționat este că această procedură e frecvent denumită demachiere în mai mulți pași, însă ea indică întotdeauna aceeași procedură de curățare a feței care poate fi efectuată acasă. Fără îndoială, merită să o introduceți în ritualul dvs. zilnic de înfrumusețare dacă doriți să vă faceți tenul nu doar curat, ci și sănătos și tânăr.

Cum să curățați tenul acasă? Rutina de curățare a feței în mai multe etape este foarte simplă și constă în 5 pași care trebuie parcurși într-o anumită ordine.

PRIMA ETAPĂ: ULEI

Prima etapă este eliberarea feței de machiaj și impurități. Această sarcină este rezolvată incredibil de bine de uleiul natural care - în conformitate cu principiul general conform căruia grăsimea îndepărtează grăsimea - scapă de majoritatea produselor cosmetice, chiar și de cele rezistente la apă. Nu trebuie decât să luați o cantitate mică de ulei pe vârful degetelor și, prin mișcări circulare, să îl întindeți pe față. Îndepărtați-l apoi cu apă caldă (vă puteți folosi de un prosop din muselină).

Avantajul de necontestat al metodei de curățare cu ulei este faptul că nu interferați cu bariera naturală de lipide a pielii. Convingerea că persoanele care au tenul gras în mod natural nu ar trebui să aplice uleiuri pe față este un mit. Uleiurile naturale sunt potrivite pentru toate tipurile de piele. Ce contează însă este să selectați amestecul care oferă un echilibru optim de acizi grași.

Exemple de uleiuri naturale care pot fi folosite pentru metoda de curățare cu ulei:

  • pentru tenul gras: jojoba, semințe de in, nucă
  • pentru tenul normal: avocado, rodie
  • pentru tenul matur: migdale, limba mielului, trandafir
  • pentru tenul uscat: argan, struguri, germeni de grâu

A DOUA ETAPĂ: LOȚIUNE MICELARĂ

Aceasta este etapa care poate fi parcursă după curățarea feței cu ulei, sau în locul acesteia. Practic, poate fi și sărită. Cu toate acestea, dacă doriți să puneți în aplicare această abordare în mai multe etape, ar fi bine să nu renunțați la parcurgerea acestui pas. Loțiunea micelară captează impuritățile cu care uleiul s-ar putea să nu se descurce atât de bine - colectează reziduurile de machiaj, murdăria și chiar toxinele.

Cum funcționează? Micelele sunt molecule microscopice capabile să absoarbă tot ceea ce ajunge să se așeze pe suprafața pielii. Acest lucru lasă fața curată și proaspătă pentru mult mai mult timp. În plus, moleculele sunt extrem de delicate cu tenul uscat și sensibil. Asta face ca loțiunile micelare să fie potrivite întotdeauna atunci când alte demachiante eșuează lăsând pielea iritată.

A TREIA ETAPĂ: GEL DE CURĂȚARE PENTRU FAȚĂ

În sfârșit, trecem la produsul cosmetic care este folosit de multe femei ca fiind singurul produs de curățare a feței. Evident, există numeroase geluri de spălare a tenului, dar sarcina lor este întotdeauna aceeași: să facă pielea feței curată prin îndepărtarea elementelor străine. Fiind unul dintre puținele, gelul de curățare a feței este capabil să scape de cele mai greu de îndepărtat impurități care pot sta pe piele.

Merită să conștientizăm că folosirea doar a unui gel de curățare pentru a spăla tenul provoacă deshidratarea acestuia, iritarea și contracția celulelor pielii. Aceasta este cauzată de detergenții care, pe de o parte, curăță perfect, dar, pe de altă parte, sunt foarte iritanți pentru pielea delicată. Prin urmare, în cazul unui ten foarte sensibilizat, vă puteți concentra doar pe primele două etape.

A PATRA ETAPĂ: SCRUB FACIAL

Când ne aventurăm în subiectul curățării feței în mai multe etape, nu trebuie să uităm de scruburile faciale care sunt cele mai puternice în acest caz. Niciun gel, nicio loțiune micelară sau ulei nu sunt capabile să curețe fața atât de eficient - doar scrubul facial este suficient de puternic pentru a exfolia celulele epidermice moarte persistente și pentru a încuraja procesele de autoregenerare a pielii. Acesta este motivul pentru care aplicarea regulată a scrubului de față devine atât de crucială.

Notă! Nu trebuie să vă expuneți pielea la scruburi faciale în fiecare zi. Astfel de produse ar trebui introduse în cadrul curățării feței în mai multe etape, dar aplicate nu mai des de o dată pe săptămână. În caz contrar, acestea pot provoca leziuni grave ale pielii.

A CINCEA ETAPĂ: TONIC FACIAL

De ce tonifierea feței și-a găsit locul în procesul de curățare a tenului în mai multe etape? Ei bine, funcția de bază a acestui produs este ușor diferită, și totuși, tonicul facial este, de asemenea, bun pentru a elibera pielea de micile impurități care pot să se afle pe față. Deși nu este potrivit pentru a spăla tenul cu el, ar trebui să fie considerat un produs cosmetic care pune totul la punct în rutina de curățare a feței.

Datorită tonicului de față:

  • pH-ul pielii este la nivelul potrivit
  • eventualele iritații sunt atenuate
  • pielea este curățată de ultimele impurități
  • hidratarea și hrănirea sunt menținute la un nivel adecvat
  • pielea feței își recapătă moliciunea

Cât de des ar trebui sa recurgeți la curățarea feței în mai multe etape?

Experții sugerează spălarea feței de două ori pe zi: dimineața și seara. Cu toate acestea, nu are rost să efectuăm ritualul de curățare a feței în mai mulți pași de două ori pe zi, mai ales atunci când suntem în criză de timp dimineața. Din acest motiv, se recomandă să efectuăm ritualul de curățare a tenului în mai multe etape în fiecare seară, pentru a pregăti pielea pentru regenerarea din timpul nopții.

Evident, unii pași pot fi omiși din când în când. Acest lucru este valabil în principal pentru scrubul facial a cărui aplicare ar trebui limitată la o utilizare pe săptămână.

Curățarea excesivă: când vă spălați prea mult pe față

Poate ritualul de curățare a feței în mai multe etape să ne dăuneze?

Ar putea părea că o curățare prea frecventă a feței are un impact negativ asupra pielii noastre. Ei bine, acest lucru se poate întâmpla dacă nu urmați curățarea feței în mai multe etape. Pentru clarificare, un agent de curățare folosit singur modifică pH-ul pielii, îndepărtează bariera naturală de protecție a acesteia, o deshidratează și ar putea să o irite. Această stare este numită de experți supra-spălare.

Cu toate acestea, dacă avem grijă să tamponăm fața cu toner după curățare pentru a restabili pH-ul acid al pielii și dacă nu uitați să aplicați fie o cremă, fie un ser care hidratează și hrănește, puteți fi sigură că tenul dumneavoastră va fi uimitor. La urma urmei, secretul aspectului sănătos și tineresc al feței constă în 10 reguli de aur pentru îngrijirea tenului. Asta este tot ce aveți nevoie pentru a tăia de pe lista problemelor dvs. această spălare excesivă care sună înfricoșător.

 

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate