Tenul Cuperozic: Simptome, Tratamente, Produse de Îngrijire

Tenul Cuperozic: Simptome, Tratamente, Produse de Îngrijire

Să fie obrajii roșii un semn de bună sănătate? Se pare că nu întotdeauna, deoarece roșeața facială este unul dintre semnele distincte ale pielii cuperoase, care, de fapt, se dovedește a fi cel mai pretențios tip de piele. Firește, chiar și tenul hiper-reactiv poate arăta impecabil, cu condiția ca toate nevoile sale să fie satisfăcute. Continuați să citiți pentru a afla cele mai bune sfaturi de îngrijire a tenului cuperozic și lucrurile pe care cel mai sensibil tip de piele nu le tolerează deloc.

Caracteristicile tenului cuperozic

Este destul de ușor să deosebiți pielea cuperoasă de alte tipuri de piele. Aceasta este vizibil înroșită, adesea afectată de rozacee și de, așa-numitele, vene de păianjen, care sunt capilare sparte ce se văd prin pielea subțire, creând un cuib de vene colorate.

Într-adevăr, pielea cuperoasă este într-atât de subțire, încât vasele de sânge se văd cu ușurință prin ea. Există, de asemenea, câțiva factori aparent inofensivi care contribuie la apariția petelor vasculare. Consumul de băuturi fierbinți, consumul de alimente picante și condițiile meteorologice nefavorabile au un impact direct asupra vaselor de sânge, făcându-le să reacționeze rapid, ceea ce favorizează înroșirea feței. De aceea, îngrijirea pielii cuperoase ar trebui să se concentreze pe întărirea capilarelor slăbite, precum și pe protejarea și ameliorarea epidermei, în mod evident - hiper-reactive.

Știați că...

... pielea cuperoasă este adesea cauzată de factori ereditari? Este, de asemenea, una dintre trăsăturile caracteristice persoanelor cu tenul deschis și părul blond. Venele de păianjen sunt, de asemenea, cauzate de creșterea nivelului de estrogen și de sinteza perturbată a colagenului, care devine din ce în ce mai puțin eficientă odată cu vârsta. În lipsa colagenului, capilarele își pierd rezistența, de unde li rezultă spargerea lor.

Cauzele cuperozei cutanate

Așa cum am menționat mai sus, pielea cuperoasă trebuie să lupte cu o serie de factori care o perturbă mai mult decât pe celelalte tipuri de piele. Roșeața necontrolată a feței și venele de păianjen sunt adesea cauzate de:

  • efort fizic excesiv
  • condiții meteorologice nefavorabile (vânt puternic, soare arzător, temperaturi scăzute)
  • fluctuații bruște de temperatură (saună, solar)
  • stres puternic și cronic, emoții violente
  • efectuarea băilor prea lungi și prea fierbinți
  • alcool, țigări, băuturi fierbinți, alimente picante
  • tratamente greșite ale pielii (utilizarea de produse cosmetice care nu corespund tipului de piele)
  • sarcina și contraceptivele hormonale
  • menopauza

Sfaturi pentru îngrijirea pielii cuperoase

1. Aspectul fundamental al îngrijirii pielii cu cuperoză este profilaxia, care se concentrează pe contracararea și prevenirea modificărilor cutanate, precum și vizează tratarea petelor existente. Tratarea fragilității capilare și, ori de câte ori este posibil, evitarea factorilor declanșatori responsabili atât de înrăutățirea stării de sănătate a pielii, cât și de provocarea hipersensibilității - sunt aspecte de maximă importanță. Pentru a vă feri de imperfecțiunile tipice pielii cuperoase, apelați la serumurile dedicate tenului.

2. Acest tip de piele nu tolerează apa dură și clorinată. Prin urmare, dacă apa de la robinet nu este moale, se sugerează să o fierbeți și să o răciți înainte de a o folosi la curățarea feței.

3. În timp ce vorbim despre spălare, pielea cuperoasă trebuie curățată doar cu produse de curățare blânde. Orientați-vă doar către produsele destinate îngrijirii pielii sensibile și cuperoase. În timpul curățării, fiți blând cu fața. Nu o frecați prea energic, pentru a preveni spargerea vaselor sanguine.

4. O dată pe săptămână aplicați măști faciale calmante și răcoritoare. Astfel de produse favorizează tratarea acestui tip de piele pretențios și hiper-reactiv și oferă o ușurare.

5. Uitați de exfolianții agresivi. Lăsați deoparte toate exfoliantele mecanice și alegeți cu multă grijă peelingurile enzimatice - se sugerează consultarea unui cosmetician înainte de a alege exfoliantul. De asemenea, puteți apela la produsele sub formă de gel, elaborate din acizi blânzi (de exemplu, acidul lactobionic). Astfel de produse nu irită pielea hiper-reactivă, dar sunt incredibil de eficiente la dizolvarea celulelor moarte.

6. Protejați pielea cuperoasă de razele soarelui! Un ten atât de delicat trebuie protejat de razele soarelui nu doar în timpul sezonului estival. Merită menționat faptul că razele UV pătrund prin nori, astfel că ajung și afectează pielea chiar și toamna. Din acest motiv, mențineți-vă pielea protejată pe tot parcursul anului, folosind creme cu SPF 15 în timpul iernii și creme cu SPF 30 în timpul verii.

7. Doriți să diminuați vizibilitatea venelor de păianjen? Încercați să folosiți un fond de ten destinat acoperirii imperfecțiunilor tipice pielii cuperoase. Acest tip de produs conține un pigment galben care reduce roșeața feței.

8. Evitați să faceți băi fierbinți, să vizitați saunele și solarul. De asemenea, este indicat să limitați expunerea la soare în timpul verii, deoarece bronzul excesiv nu are efecte benefice pentru pielea cuperoasă. Nu uitați să folosiți o cremă hidratantă în timpul iernii. De asemenea, ar trebui să protejați pielea de vremea geroasă și de aerul uscat.

9. Reduceți consumul de alcool, alimente picante și cafea tare. Renunțarea la fumat ar fi, de asemenea, benefică. Orice tip de stimulente au un impact negativ asupra tuturor tipurilor de piele.

10. Feriți-vă de ingredientele cosmetice sintetice, cum ar fi aromele artificiale sau parabenii, care sunt cunoscute pentru faptul că provoacă iritații. Eliminați următoarele ingrediente: alcoolul, mentolul, menta, uleiul esențial de eucalipt, precum și acizii puternici precum AHA și BAH.

Produse de îngrijire pentru pielea cuperoasă

Folosirea produselor cosmetice potrivite este secretul unui ten plăcut și senin. Alegeți-le cu atenție, verificând mereu constituenții. Chiar dacă există multe ingrediente cosmetice dovedite a fi bune pentru pielea cuperoasă, există doar o singură formulă care asigură cele mai bune efecte - un serum pentru față. Acest produs cosmetic oferă rezultate uimitoare, deoarece pătrunde în profunzime pentru a furniza nutrienți în toate straturile pielii. Un serum de față decent pentru pielea cuperoasă este elaborat în așa fel, încât să combată și să se ocupe de toate problemele tenului. Și ăsta este exact modul în care funcționează Serumul de față Nanoil Anti-Redness. Acesta calmează pielea și reduce rozaceea, ameliorează roșeața feței și estompează venele de păianjen. Ingredientele de condiționare atent selecționate reduc capilarele dilatate, oferă alinare pielii iritate și o protejează de condițiile meteorologice nefavorabile.

În afară de serumul pentru față, care este fundamental pentru sănătatea tenului cuperozic, există și alte câteva produse pentru ten, care merită introduse în ritualul zilnic de îngrijire, iar printre acestea se numără produsele cosmetice blânde, pe bază de plante. Orientați-vă spre produse de curățare și demachiante neinvazive și renunțați mai bine la exfoliantele faciale mecanice. Când vă spălați pe față, faceți acest lucru cu delicatețe - frecarea energică contribuie adesea la apariția petelor vasculare. Pielea hiper-reactivă și predispusă la roșeață poate fi calmată și de apa din plante, cum ar fi apa de hamamelis care, suplimentar, stimulează circulația limfatică și este un puternic agent antiinflamator.

Tratamente sigure pentru pielea cuperoasă

Există câteva tratamente sigure, perfecte pentru pielea cuperoasă. Cele mai frecvente sunt:

TRATAMENTUL CU LASER

Unul dintre cele mai populare tratamente pentru pielea cuperoasă, care presupune direcționarea unui fascicul de lumină către capilarele sparte în scopul fixării acestora. Astfel, se obține o îmbunătățire vizibilă a aspectului pielii și o reducere semnificativă a petelor vasculare. Toți parametrii importanți ai laserului sunt întotdeauna luați în considerare și setați cu atenție pentru a preveni deteriorarea celulelor învecinate.

TERAPIE IONICĂ

Acest tratament are ca scop întărirea capilarelor slăbite, făcându-le rezistente la agresorii externi. În timpul terapiei cu ioni, substanțele nutritive sunt transportate mai adânc sub epidermă pentru a calma iritațiile, precum și pentru a reduce rozaceea și venele de păianjen. Primăvara este cel mai bun moment pentru a recurge la acest tratament, în scopul pregătirii pielii pentru condițiile meteorologice nefavorabile tipice verii și iernii.

LUMINĂ PULSATĂ CALIBRATĂ, cunoscută și sub numele de TRATAMENT CPL

Rozaceea și hiperpigmentarea sunt două imperfecțiuni care sunt strict legate de cuperoză, iar un tratament profesional ce vizează iluminarea acestor imperfecțiuni ale pielii este lumina pulsată calibrată. Pur și simplu, un fascicul de lumină este îndreptat spre decolorare pentru a fi șters complet de pe față. Cel mai mare avantaj al CPL este reprezentat de efectele imediate pe care le oferă, care iau forma unei nuanțe uniforme a pielii.

HIDRO MICRODERMABRAZIUNE

Este un tratament exfoliant delicat, utilizat pentru a restabili nivelul de apă în piele. Asigură o curățare în profunzime și o îndepărtare foarte eficientă a celulelor moarte. În plus, hidro microdermabraziunea este, de asemenea, cunoscută pentru combaterea rozaceei și a decolorării. Acest tratament non-invaziv este perfect pentru pielea cuperoasă.

REMEDII CASNICE PENTRU PIELEA CUPEROASĂ

Țineți cont de faptul, că și cele mai avansate tratamente de medicină estetică ar putea să nu aducă rezultate pozitive, în cazul în care nu respectați regulile de bază ale unui regim corect pentru pielea cuperoasă. Produsele blânde de îngrijire a pielii și un serum pentru față sunt esențiale. În plus, utilizarea măștilor faciale realizate acasă, cu scopul tratării venelor de păianjen, ar trebui să fie, de asemenea, considerată un element crucial în îngrijirea pielii cuperoase. Astfel de produse sunt blânde cu pielea și, prin urmare, le puteți aplica chiar și de două ori pe săptămână. Se recomandă, totodată, tamponarea pielii sensibile cu suc de castravete și infuzie de mușețel.

Alimentele benefice pentru pielea cuperoasă

În mod surprinzător, respectarea principiilor de bază ale unei alimentații sănătoase este suficientă pentru a calma pielea cuperoasă. Pentru a preveni apariția petelor vasculare și a rozaceei, trebuie doar să introduceți în alimentația dumneavoastră mai multe legume și fructe, în special cele bogate în vitamine și minerale esențiale pentru piele. În plus, atât vitamina C, cât și rutina au un efect pozitiv asupra tenului, prin urmare, este indicat să oferiți cantități însemnate din acești nutrienți organismului dumneavoastră. O altă idee bună sunt suplimentele alimentare. În general, merită să conștientizăm că vitaminele sunt benefice pentru vasele de sânge, însă trebuie evitate alimentele picante, alcoolul, cafeaua, alimentele foarte procesate și băuturile fierbinți. Nici băuturile energizante nu sunt recomandate.

Nu uitați că și pielea cuperoasă poate fi impecabilă - necesită doar mai multă atenție și produse de îngrijire a pielii potrivite. Fiți grijulii cu pielea dumneavoastră și expuneți-o la tratamentele de care are nevoie.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate