La doar 5 pași distanță de tenul perfect- cea mai bună rutină de îngrijire a feței

La doar 5 pași distanță de tenul perfect- cea mai bună rutină de îngrijire a feței

Îngrijirea pielii este o provocare pe care trebuie să o înfruntați dacă vă doriți cu adevărat o piele superbă, sănătoasă și fără imperfecțiuni. Cum se face corect? Cunoaștem teoria atunci când vine vorba de folosirea unor produse cosmetice specifice, însă de multe ori nu știm pe care să le alegem și în ce ordine să le aplicăm pe față. Multe dintre voi tratează în mod eronat apa micelară ca fiind singurul produs de îngrijire a tenului care înlocuiește tonerul, crema și serul. Între timp, pielea are nevoie de puțin mai mult pentru a se menține sănătoasă, frumoasă și tânără. Descoperiți îngrijirea perfectă a feței. Sunteți la doar cinci pași distanță de un ten impecabil.

Cum vă păstrați fața sănătoasă și arătoasă? 5 pași pentru a obține un ten perfect

Pasul 1 Curățare

Cele mai multe dintre noi cred că o cremă hidratantă este cel mai important element de îngrijire a pielii. Totuși, nu este așa. Curățarea feței contează cel mai mult, de fapt. Este baza unei pieli sănătoase și aspectul cheie al îngrijirii tenului datorită căruia acesta poate funcționa corect. O piele insuficient curățată are o absorbție mai slabă, așa că nici măcar crema de cea mai bună calitate nu-și va îndeplini scopul. În plus, toxinele care se acumulează și nu sunt eliminate eficient, reziduurile de machiaj și resturile de celule moarte blochează (înfundă) orificiile glandelor sebacee, ceea ce împiedică pielea să respire. Drept urmare, vă alegeți cu puncte negre, coșuri și cu o funcționare perturbată a pielii. Echilibrul hidrolipidic este deranjat, astfel încât tenul dumneavoastră este fie gras, fie extrem de uscat. Aveți grijă de el în mod corespunzător încă din această primă etapă și alegeți rutina de curățare la cel mai înalt nivel. Iată care sunt cele mai bune metode de curățare a pielii:

  • OCM (metoda de curățare cu uleiuri) - cea mai eficientă metodă de curățare a tenului, care se bazează pe regula "uleiul dizolvă uleiul". De aceea, uleiurile nu au egal în îndepărtarea chiar și a machiajului rezistent la apă, a excesului de sebum, a impurităților, lăsând pielea netedă ca mătasea, proaspătă, pură și pregătită pentru alte tratamente. Uleiul de ricin este cea mai bună alegere pentru OCM. Nu ezitați să îl amestecați cu alte uleiuri naturale, creând amestecul dvs. perfect de OCM. Alegeți uleiul de argan, avocado sau jojoba sau amestecați-le pe toate pentru a se potrivi preferințelor și nevoilor tenului dumneavoastră.
  • apă micelară + spumă de curățare (sau gel) - dacă mergeți pe metode de curățare mai tradiționale și vă este greu să renunțați la apa micelară, veți avea nevoie de un ajutor pentru a curăța cu precizie pielea. Spumele de față blânde, dar cu acțiune puternică, sunt superioare celorlalte produse. Bineînțeles, trebuie să o potriviți cu tipul dvs. de ten și să o folosiți după demachierea cu apă micelară.

Pasul 2 Toner

Renunțarea la toner este o greșeală comună de îngrijire a pielii. Nu-l tratați ca pe o relicvă a trecutului; este un ingredient esențial în îngrijirea tenului dumneavoastră. Efectul său este, din păcate, subestimat. De fapt, tonicul este cel care restabilește pH-ul, acidifică, înmoaie ușor epiderma și crește capacitatea de absorbție a pielii, funcționând totodată ca o bază excelentă pentru alte produse. Un tonic facial bun are, de asemenea, un efect de condiționare datorită extractelor de plante și a altor ingrediente esențiale pentru menținerea pielii în formă.

Formula apoasă și ușoară permite particulelor de produs să pătrundă în straturile mai profunde ale epidermei, ceea ce face din toner un produs foarte eficient.

Ce toner să alegeți?

Ideal ar fi să alegeți unul natural, fără siliconi și alcooli cu lanț scurt, PEG-uri sau derivați din petrol. Luați în considerare hidrolații - ape florale complet naturale obținute prin distilare cu aburi; sunt de neînlocuit în îngrijirea pielii.

Apa termală este un alt tonic pentru față eficient - o cantitate uriașă de diverse elemente cruciale o fac să fie unul dintre cele mai bune tonere naturale. Apa termală conține fier, sodiu, seleniu, litiu, siliciu, potasiu și magneziu.

În plus, apa termală are efect de calmare a pielii, întărește, repară și ameliorează toate tipurile de inflamații, blochează activitatea radicalilor liberi și încetinește procesul de îmbătrânire.

Pasul 3 Ser facial

Serul de față este unul dintre cele mai puternice produse de condiționare a pielii. Scopul său este de a oferi pielii o revitalizare intensă.

Consistența apoasă, lejeră, este un secret al eficienței serului: ingredientele active ajung în straturile cele mai profunde ale pielii, acolo unde o cremă hidratantă nu are nicio șansă să pătrundă. Datorită serului, aveți șansa de a interveni mai puternic asupra tenului. Efectul? Reparare intensivă, plus de nutrienți, hidratare, întinerire și tratament îmbunătățit al multor afecțiuni ale pielii.

Serul este formulat fără substanțe care să acționeze asupra straturilor externe ale pielii. Compoziția sa este formată în mare parte din ingrediente active care se presupune că acționează mai în profunzime. De aceea, astfel de produse conțin substanțe foarte valoroase. Eficacitatea ingredientelor celor mai populare seruri este dovedită și, printre altele, veți găsi uleiuri naturale (mai ales uleiul de argan și uleiul de jojoba care abundă în AGE, fitosteroli și flavonoide, precum și substanțe esențiale pentru piele - vitaminele A, C, E), acid hialuronic (leagă moleculele de apă și menține pielea tânără), coenzima Q10 - puternic agent de combatere a radicalilor liberi, celule stem (provenite în principal dintr-un soi rar de măr, dar și din arborele de argan), colagen - proteina tinereții, necesară pentru păstrarea elasticității pielii.

Cum să alegeți cel mai bun serum pentru față?

Un ser de calitate pentru față este sinonim cu rezultate excelente și ingrediente de top, care vor menține pielea impecabilă în fiecare zi. Nu alegeți niște produse sofisticate și supraîncărcate de substanțe. Optați pentru cele mai bune ingrediente active a căror eficacitate a fost dovedită. Acidul hialuronic, retinolul, vitamina C sau aloe cu conținut bogat în minerale vă apropie de o piele uimitoare. Toate acestea se regăsesc în serurile de la Nanoil. Alegeți serul preferat și experimentați efectul magnific al celor mai bune componente pe pielea dumneavoastră. În timpul cumpărăturilor, acordați întotdeauna atenție selecției ingredientelor active, deoarece ele fac ca produsul să acționeze așa cum promite producătorul.

Pasul 4 Cremă de ochi

Îngrijirea pielii de sub ochi este crucială, deoarece această zonă a feței e afectată cel mai rapid de riduri. O cremă hidratantă ușoară pentru pielea din jurul ochilor se recomandă a fi folosită încă de la împlinirea vârstei de 20 de ani.

Cu siguranță, pielea din zona ochilor va beneficia de uleiuri vegetale naturale - acestea creează un strat ocluziv microscopic la suprafața pielii, protejând regiunile sensibile și delicate ale feței împotriva deteriorării. Dacă adoptați îngrijirea naturală a pielii ochilor la o vârstă fragedă, ridurile vor întârzia să vă invadeze chipul. Un ulei bun, amestecat cu acid hialuronic, este ca o investiție care se transpune pe termen lung în suplețe și un aspect tânăr al tenului.

Pasul 5 Cremă

Fără îndoială, o cremă hidratantă e un produs esențial. Este cunoscută și folosită de mult timp: primul produs de acest gen a fost găsit în mormântul lui Tutankhamon. Încă din secolul al XIV-lea î.Hr. în Egipt, cremele de față erau făcute prin amestecarea grăsimilor de origine animală și a... sângelui de reptile. Mai târziu, au fost realizate primele amestecuri antiîmbătrânire pe bază de ceară, ulei de chiparos și ulei de măsline (înlocuit la scurt timp cu și încă apreciatul ulei de migdale).

În zilele noastre, ingredientele din cremele de față sunt îmbunătățite și alcătuiesc poțiuni mai rafinate, cu toate acestea, uleiurile naturale nu pot fi înlocuite de nicio altă substanță: ele reprezintă o sursă neprețuită de flavonoide și steroli vegetali, AGE, squalane, carotenoizi și protecție solară naturală. Puterea lor de condiționare le face un ingredient obișnuit atât în cremele de zi, cât și în cele de noapte. Care este de fapt rostul acestei clasificări? Prin ce se deosebesc cremele hidratante de zi și cele de noapte?

Cremă de zi

Un produs care răspunde nevoilor noastre și activității specifice a pielii la care nimeni nu s-a gândit până de curând. O cremă de față de calitate nu trebuie doar să hrănească și să hidrateze pielea, ci și să o protejeze împotriva agresorilor externi și a daunelor provocate de radiațiile UV. O cremă de zi este mai ușoară, are mai puține ingrediente active reparatoare, se concentrează în principal pe menținerea siguranței tenului. De aceea, conține adesea uleiuri naturale care au proprietăți protectoare, calmante și ocluzive. Acestea actualizează prestigiul unui produs cosmetic, asta e sigur. Dacă din crema dumneavoastră hidratantă lipsesc uleiurile naturale, nu vă faceți griji! Înainte de aplicare, amestecați-o cu câteva picături dintr-un ulei de frumusețe ales.

Cremele de față din zilele noastre abordează cele mai frecvente și actuale probleme ale tenului. De aceea sunt create atât de multe creme de zi "urbane" - pe lângă faptul că oferă protecție împotriva razelor solare și a gerului, acestea sunt bogate în substanțe care formează un scut anti-poluare ce apără pielea contra poluării mediului.

Cremă de noapte

Presupune o îngrijire mai avansată a tenului. O cremă de noapte pentru față este mai grea, are un efect de condiționare mai puternic și acționează mai intens datorită substanțelor nutritive puternice care vă protejează pielea atunci când au loc cele mai intense procese de reparare, adică în timpul somnului.

Îngrijire suplimentară a tenului

În afară de cei cinci pași de bază care trebuie urmați în îngrijirea tenului, există și ritualuri speciale care trebuie efectuate cu regularitate și care acționează intens asupra pielii. Un scrub de față și o mască vor completa tratamentul de îngrijire a tenului oferind rezultate uimitoare. Enzimele joacă un rol cheie în astfel de produse cosmetice; substanțe de preț care elimină perfect amestecul de sebum și celule moarte ale pielii.

Enzimele folosite în scopuri de înfrumusețare sunt derivate din fructe. Cum vă afectează ele pielea? Imaginați-vă o familie diferită de enzime care sunt responsabile de digestia alimentelor în stomacul dumneavoastră. Enzimele cosmetice funcționează într-un mod foarte asemănător, de exemplu papaina, care "digeră" celulele moarte de la suprafața pielii. Ca urmare, apar celule noi și sănătoase, iar pielea dumneavoastră e proaspătă și tânără.

Acizii AHA alcătuiesc un alt grup de ingrediente ale exfoliantelor care curăță pielea și revitalizează epiderma. Până de curând, ei erau folosiți exclusiv în tratamentele din saloanele profesionale. În prezent, puteți folosi acizii pe ten acasă. După acest tratament de curățare în profunzime, folosiți o mască de față, o altă formă intensivă de îngrijire a tenului, care îmbunătățește instantaneu starea și aspectul pielii dumneavoastră.

Toate produsele și tratamentele menționate mai sus sunt cheia unui ten sănătos, cu un aspect încântător și tânăr. Există însă un lucru esențial care trebuie reținut. Alegeți întotdeauna produse cosmetice naturale de bună calitate. Verificați calitatea uleiurilor de înfrumusețare și optați pentru produse organice cu certificare. Faceți același lucru atunci când cumpărați creme și ape florale. Citiți INCI-ul cremei hidratante pe care doriți să o cumpărați. Rutina dumneavoastră de îngrijire a tenului are șansa de a deveni perfectă, la fel ca și pielea dumneavoastră.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate