10 reguli de aur pentru a vă menține tenul sănătos și tânăr

10 reguli de aur pentru a vă menține tenul sănătos și tânăr

Îngrijirea corectă a tenului este vitală: dacă vreți să vă lăudați cu un chip sănătos, radiant și un aspect tânăr, trebuie să urmați câteva reguli cardinale. Știți cum să vă îngrijiți corect pielea de pe față?

Probabil că nu există femeie în lume care să nu viseze la un ten superb și plin de strălucire. Nu e de mirare de ce dedicăm atât de mult timp îngrijirii feței. Din păcate, pielea feței poate fi foarte pretențioasă și capricioasă, lucru care ne creează o mulțime de probleme. Uneori, chiar și un factor aparent banal ne lasă pielea iritată și înroșită pentru teribil de mult timp.

Există ceva care ne-ar putea feri de asemenea bătăi de cap?

Îngrijirea corectă a tenului

Sănătatea și aspectul frumos al tenului depind în mare parte de modul în care îl îngrijim zilnic. Singura modalitate de a obține un ten impecabil este prin introducerea unor metode adecvate de îngrijire a pielii și adoptarea unei rutine de înfrumusețare potrivite.

Doar atunci când îi asigurăm în mod constant substanțe nutritive esențiale, pielea are posibilitatea de a-și crește semnificativ vitalitatea. Atunci când e protejată împotriva soarelui și a altor agresori nocivi, pielea e sănătoasă și nu prezintă urme de pigmentare. În momentul în care este menținută o hidratare adecvată, pielea are strălucire, elasticitate și netezime. Fiecare acțiune pe care o facem zilnic are un efect extraordinar asupra pielii.

Îngrijirea diferitelor tipuri de piele

Înainte de a vă îndrepta spre orice cremă de față și loțiune micelară, încercați să răspundeți la o singură întrebare: "De ce are nevoie pielea mea?". Numai prin adaptarea corectă a tratamentului la tipul nostru de piele ne asigurăm reușita, iar acest lucru presupune crearea unui plan personalizat de regenerare a tenului.

În continuare avem câteva sfaturi despre cum să vă îngrijiți pielea concentrându-vă pe diferitele sale tipuri.

  • TEN NORMAL - are nevoie de produse cosmetice naturale și delicate, care să nu-i deterioreze buna stare, ci doar să mențină un nivel adecvat de hidratare, să îl hrănească și să îl protejeze împotriva soarelui.
  • TEN USCAT - are nevoie de produse foarte hidratante care să facă următoarele două lucruri: să realimenteze pielea cu apă și să o rețină în interiorul acesteia pentru a preveni evaporarea. În acest caz, produsele cosmetice care conțin acid hialuronic, uree, ceramide și ulei ar trebui să servească scopului.
  • TEN GRAS - contrar tuturor aparențelor, acest tip de piele nu are nevoie de deshidratare, deoarece produsele cu efect puternic de curățare ar putea, în mod paradoxal, să încurajeze pielea grasă să secrete și mai mult sebum. Ceea ce contează aici este curățarea regulată și delicată cu argile, combinată cu o hidratare chibzuită. În plus, restabilirea pH-ului natural al pielii și susținerea funcționării corecte a glandelor sebacee sunt, de asemenea, cruciale.
  • TEN MIXT - se dovedește a fi cel mai pretențios când vine vorba de condiționare, deoarece necesită combinarea unor ritualuri de înfrumusețare care să se potrivească cu două tipuri diferite de ten: uscat și gras. În zona în care tenul este gras, trebuie să preluați controlul asupra funcționării glandelor sebacee și să contracarați acea strălucire nu tocmai sănătoasă, în timp ce porțiunile de piele puternic deshidratate trebuie să fie intensiv reumplute cu apă.

În afară de aceste patru tipuri de ten de bază, există și tipurile sensibil, acneic și matur. Fiecare dintre problemele suplimentare ale pielii, cum ar fi dermatita atopică sau ridurile fine, necesită acordarea unei atenții speciale și modificarea practicilor de îngrijire pentru a rezolva și elimina o anumită problemă a pielii.

10 reguli esențiale de îngrijire a pielii

În mod firesc, și în ciuda diferențelor, fiecare tip de piele are nevoie să fie expus la un set bine stabilit de practici de îngrijire, cum ar fi hidratarea, protecția solară, îndepărtarea celulelor epidermice moarte etc. Ce ar trebui să se nască în mintea dumneavoastră atunci când vine vorba de îngrijirea zilnică a pielii feței?

1. Demachierea este baza

Cel mai rău lucru pe care l-am putea face feței noastre este să sărim peste îndepărtarea machiajului înainte de culcare. Noaptea este momentul în care pielea noastră se regenerează și se pregătește pentru truda unei noi zile. Cosmeticele colorate, sau chiar reziduurile lor, ar putea înfunda porii pielii și perturba echilibrul acesteia. Prin urmare, este extrem de important să vă demachiați temeinic și să permiteți tenului să își desfășoare liber procesele de autoregenerare.

Uleiuri demachiante

O alternativă eficientă și numai bună pentru loțiunea micelară este uleiul natural de argan, care se descurcă și cu machiajul rezistent la apă și, în același timp, hrănește pielea delicată a ochilor. Oferă aceeași acțiune și firelor de păr din gene și sprâncene.

2. Curățarea precisă a feței

Doar să vă demachiați nu este însă suficient. În afară de cosmeticele colorate, există zeci de alte impurități care se tot adună pe fața noastră - praf, toxine, exces de sebum, gaze de eșapament etc. De asemenea, acestea trebuie îndepărtate odată ce mergem la somn, deoarece, dacă sunt lăsate la suprafața pielii, creează un mediu perfect pentru dezvoltarea bacteriilor, ceea ce duce inevitabil la apariția acneei.

Metoda de curățare a tenului cu uleiuri

Într-adevăr, puteți apela la geluri, spume sau săpunuri cu care să vă spălați fața. Cu toate acestea, aveți însă posibilitatea să optați și pentru agenți mai naturali și mai buni, cum ar fi uleiul de ricin, care prezintă proprietăți germicide. Acest ulei este ideal pentru curățarea feței și pentru a ajuta glandele sebacee să funcționeze din nou în mod corespunzător.

3. Tonifierea feței

Un alt aspect crucial în ceea ce privește îngrijirea feței este acordarea de atenție nivelului pH-ului - acesta nu trebuie să aibă un caracter nici prea acid, nici prea bazic. Din păcate, majoritatea produselor cosmetice de curățare perturbă acest echilibru natural al pH-ului pielii, astfel că trebuie să facem tot ce este necesar pentru a-l restabili. Cele mai bune produse pentru a face acest lucru sunt tonerele de față. Tot ce trebuie să faceți este să vă tamponați tenul cu o dischetă de bumbac umezită cu o loțiune tonică pentru față, și cam asta e tot. Sunteți gata.

4. Îngrijirea pielii din jurul ochilor

O atenție specială trebuie să fie îndreptată către zona delicată a ochilor, care trebuie expusă unei îngrijiri blânde chiar înainte de a trece la îngrijirea adecvată a restului tenului. Pielea situată sub ochi este într-adevăr subțire și predispusă la îmbătrânire - ridurile din jurul ochilor apar primele și toate imperfecțiunile, cum ar fi lăsarea pielii și cearcănele, ne fac să arătăm mult mai în vârstă. Având în vedere acest lucru, se recomandă aplicarea regulată a cremelor pentru pielea din jurul ochilor și tapotarea cu vârfurile degetelor, limitând frecarea intensă.

Ulei pentru pielea din jurul ochilor

Dacă vă pasionează răsfățul natural al pielii, puteți renunța la folosirea unei creme obișnuite de ochi și să o înlocuiți cu alternativa sa naturală, care ar putea fi, de exemplu, uleiul de migdale. Doar o picătură aplicată în zona pielii ochilor o lasă elastică, luminoasă și hidratată.

5. Hidratarea înainte de toate

Apa stă în fruntea tratamentului de îngrijire a pielii și nu există niciun dubiu în privința asta. Prin urmare, îngrijirea adecvată a pielii feței ar trebui să se bazeze în principal pe hidratare. Iar această sarcină poate fi făcută în două etape. În primul rând, prin alimentarea pielii cu apă cu ajutorul cremelor sau măștilor cu umectanți, iar apoi prin prevenirea evaporării acesteia prin tratarea pielii cu uleiuri suficient de puternice încât să reconstruiască bariera hidrolipidică a pielii. Important este ca fiecare tip de ten să fie reumplut cu apă în mod constant - iar acest principiu se aplică chiar și în cazul tenului gras și iritat.

6. Hrănire intensivă

În afară de hidratare, pielea feței necesită, de asemenea, să fie hrănită cu nutrienții potriviți care îi permit să rămână elastică, strălucitoare și frumoasă. Pentru reînnoirea celulelor, pielea are nevoie de vitaminele A și E, de minerale (zinc și siliciu), precum și de substanțe precum colagenul, coenzima Q10, acidul hialuronic, ceramidele. Toate acestea pot fi furnizate pielii feței prin aplicarea zilnică a unei creme sau a unui ser de față bun.

Serum de Față

Sigur că puteți folosi creme de față și măști, însă doar serumul asigură un rezultat cu adevărat intensiv. Puteți folosi fie varianta naturală a serului - emolienți care au proprietăți antiîmbătrânire (uleiuri de înfrumusețare, de exemplu, uleiul de jojoba, care echilibrează pielea datorită structurii similare cu sebumul uman) - fie un ser de față profesional de la Nanoil, ce conține cele mai rafinate ingrediente, puternic concentrate și intens hrănitoare - acestea vor spori frumusețea pielii dumneavoastră. Așadar, nu mai așteptați și încredințați sănătatea tenului amelioratorilor de față profesioniști.

D.I.Y.: Mască de față cu ulei

Un ulei precum uleiul de macadamia este perfect potrivit pentru a fi folosit sub formă de mască de față. Combinați acest ulei natural cu argilă, iaurt, miere sau suc de lămâie și lăsați amestecul să acționeze pe față timp de cel puțin 15 minute.

7. Protecție solară

Nu trebuie să neglijați nici protecția solară. Pielea feței este delicată prin natura ei și slab protejată împotriva factorilor nocivi cum ar fi razele UV. Dacă nu oferim pielii un tip corect de îngrijire (de exemplu, prin utilizarea cremelor solare), aceasta va îmbătrâni cu siguranță mai repede, și ar putea fi marcată de riduri și pete pigmentare. Deseori uităm de faptul că pielea în sine nu este dotată cu o barieră suficient de puternică pentru a preveni acțiunea nocivă a soarelui (mai ales în timpul verii, când soarele este foarte puternic).

Uleiurile: filtre UV naturale

Marea majoritate a uleiurilor pot fi folosite ca filtre UV naturale, deoarece oferă un factor de protecție solară cu valori cuprinse între 4 și 10. Cele mai prețioase în acest caz sunt uleiul din semințe de zmeură al cărui SPF se situează între 28-50 și uleiul de semințe de morcov care oferă un SPF de 38-40 (valoarea factorului de protecție depinde de origini și de procesele de extracție).

8. Exfolierea periodică a celulelor moarte ale pielii

Ce mai putem face pentru pielea noastră în afară de a o hidrata, hrăni și proteja împotriva soarelui? Ei bine, puteți exfolia celulele epidermice moarte cu ajutorul peelingurilor enzimatice sau a scruburilor blânde (aici sunt incluse și scruburile făcute în casă, cum ar fi cele pe bază de uleiuri și fulgi de ovăz). O piele lipsită de acest strat epidermic mort se regenerează mai repede, este mai fină, are un tonus uniform și absoarbe mult mai bine substanțele nutritive. Nu în ultimul rând, scrubul de față stimulează un flux sangvin mai rapid la nivelul pielii.

9. Masaj și yoga facială

Pentru a stimula circulația sângelui în piele și pentru a aproviziona toate celulele cu oxigen, puteți să vă masați regulat fața și să faceți yoga facială. Primul tratament de casă presupune masarea diferitelor zone ale feței prin aplicarea unor mișcări circulare cu ajutorul degetelor. La rândul său, yoga facială se concentrează pe stimularea fluxului sangvin, pe mișcarea mușchilor feței și pe creșterea elasticității pielii grație executării  anumitor mișcări și expresii faciale. De exemplu, masajul și yoga facială ar putea ajuta la remedierea bărbiei duble și la liftingul pielii lipsite de elasticitate, cu condiția să acționăm sistematic.

Masaj cu ulei

Pentru a obține rezultate mai bune, masajul ar trebui să fie însoțit de uleiuri. De exemplu, atunci când este introdus în masaj, uleiul de avocado are cea mai intensă acțiune, iar beneficiile acestei proceduri sunt cu siguranță îmbunătățite datorită hrănirii, în timpul procesului, a pielii.

10. Detalii care sunt la fel de vitale

Ca ultim principiu al unei bune îngrijiri a tenului, merită să enumerăm detaliile rămase și aparent neimportante care, în mod surprinzător, au un impact enorm asupra condiției pielii feței. Mai jos puteți găsi factorii care influențează tenul.

  • Spălatul pe mâini înainte de a aplica produse cosmetice pe față este foarte important; acest lucru împiedică transferul bacteriilor nedorite de pe mâini pe față.
  • Trebuie evitate stoarcerea, zgârierea și atingerea leziunilor cutanate, deoarece acest lucru ar putea duce la inflamații.
  • Prosoapele de față și fețele de pernă ar trebui înlocuite cu unele curate destul de des pentru a evita contactul cu bacteriile.
  • Când vine vorba de prosoape de față, e indicat să învățați modul corect de uscare a feței. Nu frecați prosopul de față, ci uscați ușor pielea.
  • Trebuie conștientizat faptul că respectarea unei alimentații echilibrate este extrem de importantă în îngrijirea feței. Până la urmă acesta e felul în care avem grijă de pielea noastră de la interior.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de argan
Ulei de jojoba
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate