Uleiul de avocado - multivitamină pentru păr și piele

Uleiul de avocado - multivitamină pentru păr și piele

Nu degeaba se numără avocadoul printre așa-numitele superalimente. Este o substanță care nu numai că hrănește, ci și susține sănătatea întregului organism. Conținutul de vitamine din acest fruct verde (care este adesea considerat în mod eronat ca fiind o legumă) este impresionant. Prin urmare, avocado, în ceea ce privește valorile nutriționale, poate concura cu siguranță cu germenii și algele. Nu e de mirare că uleiul extras din semințele și pulpa de avocado este considerat a fi una dintre cele mai valoroase și prestigioase substanțe. Este potrivit atât pentru îngrijirea pielii, cât și a părului.

Ulei de avocado INCI:

Persea Gratissima Oil

Uleiul de avocado - proprietăți

Foarte puține substanțe pot concura cu avocadoul în ceea ce privește valoarea nutrițională. Uleiul de avocado conține proprietăți de înfrumusețare la un nivel atât de ridicat încât nu ar trebui să lipsească niciodată din baia unei femei. Când cumpărați cel mai bun ulei de avocado, asigurați-vă că este presat la rece și nerafinat, cu o certificare care să îi confirme calitatea. În caz contrar, veți avea parte de un ulei care nu prezintă niciun ingredient de condiționare.

Uleiul de avocado oferă efecte la fel de splendide atunci când îl folosiți separat (forma sa pură) sau în combinație cu alte uleiuri naturale care se completează reciproc. Un raport foarte bun și echilibrat de uleiuri vegetale naturale se găsește în Nanoil pentru părul cu porozitate ridicată. Printre acestea, prețiosul ulei de avocado ocupă loc fruntaș.

În cosmetologie, uleiul de avocado are o utilizare largă. Este folosit cu succes ca adaos la cremele de mâini, loțiunile de corp și de păr, o componentă a serului pentru vârfurile părului, a cremelelor antirid pentru față și zona din jurul ochilor. Este un balsam valoros pentru repararea unghiilor, un ulei purtător excelent pentru măștile cosmetice cu argilă. Atunci când este folosit pe păr, oferă un efect incredibil după doar o singură utilizare.

De ce ar trebui să folosiți uleiul de avocado?

  • se absoarbe ușor în piele și păr
  • pătrunde în straturile profunde ale epidermei
  • hrănește pielea, înfrumusețează părul
  • împiedica evaporarea apei, hidratează pielea
  • întărește stratul protector natural al pielii
  • îngrijește pielea uscată, sensibilă (din jurul ochilor, de pe gât) și îmbătrânită
  • împiedică părul din a cădea și a-și pierde hidratarea
  • are efect antiinflamator și antifungic
  • ajută la tratarea psoriazisului și a eczemelor
  • îmbunătățește tonusul pielii
  • ameliorează iritațiile (ca o cremă după ras)
  • sporește strălucirea și îmbunătățește aspectul părului

Utilizarea uleiului de avocado pe piele

Calitățile uleiului de avocado îi permit să joace o mulțime de roluri în îngrijirea pielii. Nu numai că îi poate repara și îmbunătăți aspectul, dar este si un bun cicatrizant. Folosit extern, are capacitatea de a netezi ridurile și de a încetini îmbătrânirea pielii, de a preveni eczemele și psoriazisul, de a combate acneea, de a hidrata și repara chiar și cea mai uscată piele. Uleiul de avocado este un cosmetic impecabil pe timp de vară, protejând împotriva radiațiilor solare. Este un ingredient popular în produsele de înfrumusețare, combinându-se perfect cu alte uleiuri și fiind un ingredient uimitor în măști sau amestecuri pentru demachiere.

Uleiul de avocado în îngrijirea părului

Atunci când pornesc pe drumul metodei de ungere a părului cu uleiuri, majoritatea femeilor își pun întrebarea de bază, dar foarte importantă: ulei de avocado - pentru ce tip de păr este bun?

Datorită concentrației de acizi grași din grupa omega-9, este potrivit pentru părul de porozitate medie. Cu toate acestea, concentrația mare de vitamine și acțiunea antioxidantă puternică îl fac un remediu minunat pentru părul deteriorat, lipsit de vitalitate și rezistență, fragil și cu porozitate ridicată. Astfel de șuvițe sunt lipsite de protecție și nimic nu le apără de daune - atât fizice, cât și chimice. Părul cu porozitate ridicată are nevoie de regenerare mai mult decât orice alt tip de păr. Prin urmare, cel mai bine este dacă un set de vitamine este aplicat direct în interiorul firelor de păr. Uleiul de avocado vine în ajutor imediat unor astfel de șuvițe. Va fi ca un doză de vitamine regeneratoare pentru părul deteriorat.

Cum se folosește uleiul de avocado pe păr?

Nu ezitați să aplicați uleiul de avocado atât pe păr, cât și pe scalp (ca toate uleiurile naturale): sunt suficienți în jur de cinci mililitri (cu cât părul este mai lung, cu atât mai mult ulei este necesar). Lăsați uleiul să stea pe păr între 15 minute (mască rapidă) și câteva ore (reparare în profunzime). Ideal ar fi să amestecați câteva uleiuri vegetale pentru a intensifica efectul reparator. Folosiți uleiul și ca ser pentru vârfurile părului, dar și pentru a domoli firele rebele și pentru a proteja părul în timpul coafării cu căldură - aplicați de la jumătatea lungimii.

Uleiul de avocado - compoziție

Ce conține uleiul de avocado, care este atât de bun pentru regenerarea atât a părului, cât și a pielii?

În primul rând, aduce un aport bogat de până la șapte vitamine care ajută la condiționarea, repararea și hidratarea părului, a pielii și a unghiilor.

  • Vitamina E - numită și vitamina tinereții. Este un antioxidant natural care luptă împotriva radicalilor liberi. Oferă o varietate de nutrienți celulelor, inhibând în același timp pătrunderea toxinelor în interiorul părului.
  • Vitamina C - va avea grijă de fermitatea și rezistența părului. Este, de asemenea, responsabilă de rezistența firelor dumneavoastră, redâdu-le strălucirea și încetinind procesele de îmbătrânire.
  • Vitamina D - inhibă procesul de cădere a părului.
  • Vitamina F - nu este altceva decât un set de acizi grași care inhibă reacțiile organismului împotriva autoantigenelor, lăsând părul sănătos și frumos.
  • Vitamina K - are grijă de scalp și de rădăcinile părului, întărindu-le și făcând ca bulbii de păr să fie mai puternic înrădăcinați. Uleiul de avocado (fiind unul dintre foarte puținele uleiuri de acest fel) conține o concentrație mare de vitamina K.
  • Vitaminele B - sunt extrem de valoroase pentru părul nostru, deoarece îi accelerează creșterea, îi inhibă căderea și joacă un rol cheie în diviziunea celulară. Vitamina B7, denumită adesea biotină, este responsabilă pentru acumularea particulelor de sulf, în care o concentrație adecvată la nivelul foliculilor contribuie la creșterea volumului și stimularea creșterii. Uleiul de avocado conține un set de vitamine B, astfel că este extrem de important pentru hrănirea părului. Trebuie menționat faptul că aceste vitamine sunt exogene: organismul uman nu le poate produce singur, prin urmare ele trebuie să fie administrate în mod continuu.

Uleiul de avocado nu constă numai în vitamine. Acesta aduce, de asemenea, un aport de minerale valoroase:

  • Fier - furnizează oxigen celulelor, astfel încât acestea să poată funcționa mai bine
  • Magneziu - mineral prețios pentru păr, este implicat în producția de cheratină; datorită lui, vârfurile părului nu se mai despică
  • Mangan - absența sa în organism determină o slăbire semnificativă a părului, despicături ale vârfurilor și inhibarea creșterii acestuia
  • Potasiu - întărește bulbii de păr
  • Zinc - accelerează creșterea părului și inhibă căderea; acesta este unul dintre foarte puținele elemente capabile să oprească căderea părului și să prevină chelia. De asemenea, el influențează producția de cheratină.

Pigmentul verde (clorofila), pe care uleiul de avocado îl are în cantitate atât de mare, este un antioxidant care încetinește procesul de îmbătrânire a părului și a pielii, oferă un lifting natural al feței și netezește ridurile.

Mai mult, uleiul de avocado conține biotină, care este o substanță neprețuită pentru unghii, piele și păr mai puternice.

Uleiul de avocado - efecte

Aplicarea regulată a uleiului de avocado pe păr și utilizarea acestuia pentru revitalizarea corpului și a feței, repararea unghiilor uscate și fragile, va da cu siguranță efectele dorite. Acest ulei îmbunătățește intens chiar și pielea extrem de uscată, aspră sau părul lipsit de viață.

Datorită uleiului, părul va căpăta hidratare și rezistență, cu alte cuvinte, nu se va mai fragiliza și nu se va mai casa, iar vârfurile vor fi asigurate împotriva despicăturilor și distrugerii.

Uleiul de avocado se asigură, de asemenea, că foliculii de păr vor fi potențați și stimulați să lucreze. Acesta furnizează vitamine esențiale matricei părului și inițiază diviziuni în celule, astfel încât firele nu vor mai cădea în exces și, în consecință, părul nu se va mai subția. Bulbii puternici și sănătoși generează un păr mai frumos, care capătă volum și grosime, și care crește mai repede.

Datorită prezenței acidului oleic, uleiul de avocado conține particule de dimensiuni medii, cu proprietăți semi-penetrante. Acestea pătrund în structurile interne ale părului și repară din interior. În același timp, ele sunt capabile să creeze un strat ocluziv și protector la suprafață. Acest lucru împiedică pătrunderea toxinelor în interior și protejează părul de efectele dăunătoare ale condițiilor meteorologice nefavorabile. Soarele puternic și frigul nu vor mai reprezenta o amenințare pentru părul dumneavoastră.

Uleiul de avocado asigură, de asemenea, o bună protecție termică: vă protejează firele de căldura emisă de un uscător de păr, de un ondulator sau de o placă de îndreptat. Totodată, uleiul de avocado condiționează excelent părul, prin urmare devine mult mai ușor de coafat. Poți îmblânzi chiar și cele mai indisciplinate, aspre și uscate șuvițe.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate