Vreo victimă a vergeturilor pe-aici? Nu sunteți singură! Predispoziția la vergeturi este o problemă foarte frecventă care afectează chiar 70% dintre femei și (asta e interesant) 40% dintre bărbați. O modalitate de a lupta împotriva acestui fenomen neplăcut presupune masarea corpului cu uleiuri. Știați că uleiurile naturale sunt indicate pentru tratarea vergeturilor?
Se spune că o lingură de ulei vegetal pe zi este suficientă pentru ca pielea să aibă toți nutrienții esențiali, să fie sănătoasă și să țină la distanță vergeturile.
Totuși, haideți să explicăm mai întâi ce sunt de fapt vergeturile. Această problemă comună nu este atât de ușor de definit. Arată ele mereu la fel? Cum se formează? Și, mai ales, cum le combatem?
Vergetura este un fel de cicatrice care apare atunci când pielea se întinde prea repede. Nu e de mirare așadar că afectează de obicei femeile însărcinate, persoanele care suferă de obezitate și sportivii care își dezvoltă mușchii. Fibrele de elastină și colagen - responsabile pentru menținerea elasticității pielii - sunt rupte. Zonele corpului care sunt cele mai expuse la vergeturi includ abdomenul, fesele, coapsele, sânii și (asta e o surpriză) spatele și umerii.
Există două faze de formare a vergeturilor:
Întinderea prea rapidă a pielii este cauza principală - pielea nu poate gestiona tensiunea, ceea ce provoacă deteriorarea dermului. De aceea, printre cei mai populari factori declanșatori menționați se numără sarcina, obezitatea și creșterea rapidă a masei musculare. Liniile oblongi pot afecta și pielea adolescenților care cresc prea repede.
Pe de altă parte, nu putem trage concluzii cum că de exemplu, sarcina provoacă vergeturi. Cauza directă este lipsa de elasticitate a pielii și slăbirea fibrelor de colagen și elastină, care ar putea fi declanșate de:
Sunteți expusă la apariția vergeturilor? Cine este mai predispus să se confrunte cu aceste cicatrici nedorite care strică aspectul (și starea de spirit)?
Se estimează că 9 din 10 viitoare mămici sunt predispuse la apariția vergeturilor. Totuși, asta nu înseamnă că fiecare dintre ele va avea cu siguranță pielea marcată de aceste dungi după naștere. Puteți preveni aceste imperfecțiuni prin adoptarea unei îngrijiri corecte a pielii, de exemplu, folosind uleiuri vegetale.
Femeile însărcinate nu alcătuiesc singurul grup de persoane care ar trebui să fie îngrijorate de eventualele vergeturi. Sportivii sunt și ei în această situație. Vergeturile sunt foarte frecvente în rândul culturiștilor a căror masă musculară este crescută cu rapiditate.
Trebuie știut că și adolescentele și femeile aflate la menopauză fac parte din categoria de risc. În ambele cazuri, schimbările hormonale nefavorabile sunt de vină, în timp ce în primul caz apar odată cu creșterea accelerată.
Ne putem proteja împotriva acestor semne prin respectarea câtorva reguli simple în îngrijirea zilnică a pielii:
REGULA NR. 1 Odată ce observați unele modificări îngrijorătoare, acționați imediat. Vergeturile proaspete sunt mai ușor de eliminat, de exemplu, prin utilizarea uleiurilor sau a produselor specializate.
REGULA NR. 2 Păstrați-vă corpul - deci și pielea - hidratat și hrănit din interior și din exterior. Apa potabilă, alimentația echilibrată și suplimentele reduc riscul apariției vergeturilor.
REGULA NR. 3 Nu uitați de beneficiile unui masaj regulat. Preventiv, îl puteți efectua în timp ce fricționați uleiuri pe piele sau folosiți un scrub.
Cu toate acestea, dacă vergeturile vizibile s-au instalat deja confortabil pe pielea dumneavoastră, nu este o cauză pierdută! Pur și simplu folosiți una dintre modalitățile de a reduce cicatricile și de a recăpăta elasticitatea pielii. Chiar dacă necesită mai mult efort decât în cazul activităților de prevenire, aveți șanse mari de reușită.
Reducerea vergeturilor este un proces greu și îndelungat. Nu vor dispărea ca prin magie. Care sunt remediile pentru vergeturi?
Vergeturile sunt printre cele mai frecvente elemente declanșatoare care ne fac să mergem la salonul de înfrumusețare. În prezent, putem alege din mai multe tratamente pentru a repara pielea și a-i îmbunătăți aspectul. Cele mai populare proceduri antivergeturi includ mezoterapia, cellucare, peelingul chimic, microdermabraziunea, carboxiterapia, tratamentul cu radiofrecvență pentru întinderea pielii și laserul fracțional. Specialiștii spun că terapia combinată (folosind toate procedurile) oferă cele mai bune efecte.
Puteți obține o piele fără vergeturi și netedă acasă. Cum să vă apucați de treabă? Puteți face fără efort o serie de tratamente pentru a minimiza semnele în propria baie. Folosirea exfolianților ( în mod ideal, scruburi pe bază de cafea, cunoscute pentru efectul de întindere a pielii) în mod regulat și a loțiunilor hidratante se dovedesc a fi utile. Pielea hrănită și hidratată arată mai bine. Nu uitați, de asemenea, de masajele pentru fermitatea pielii efectuate cu regularitate, de exemplu, folosind o mănușă sau un instrument de masaj pentru a stimula fluxul sangvin și elasticitatea pielii. Băile în cadă îmbogățite cu sare de mare și uleiuri sunt și ele de mare ajutor.
Uleiurile naturale de înfrumusețare sunt fără îndoială cele mai bune pentru a reduce vergeturile, furnizând acizi grași esențiali, vitamine și minerale. Acestea netezesc, cresc elasticitatea, îmbunătățesc microcirculația și sporesc repararea. Iată ce le face să fie o alegere de top în rândul viitoarelor mămici.
Uleiul de măsline amestecat cu suc de lămâie și câteva picături de vitamina E se spune că este cel mai bun remediu pentru vergeturi. Adevărul este că nu e singurul amestec sau ulei de care vă puteți folosi. Care sunt cele mai bune uleiuri pentru a reduce vergeturile? Descoperiți-le acum!
Pentru rutina antivergeturi sau pentru îndepărtarea acestora, uleiul de migdale presat la rece, nerafinat, este de departe un favorit. Reprezintă cea mai populară alegere în rândul femeilor care planifică o sarcină și care așteaptă un copil: aplicarea sa regulată pe zonele care sunt cele mai expuse la vergeturi ajută la revitalizarea pielii și la adăugarea de elasticitate, precum și la îmbunătățirea densității naturale a pielii.
Un ulei de migdale dulci de înaltă calitate, cum ar fi uleiul de migdale dulci 100% organic și natural Nanoil:
Este o alegere la fel de populară pentru tratarea vergeturilor. Uleiul de trandafir este ușor și non-gras și, astfel că se absoarbe bine. Acționând din interior, acesta crește rezistența și elasticitatea pielii. Trebuie să știți că uleiul de trandafir este o sursă de acid trans-retinoic (vit. A), care este cunoscut pentru efectul său intens reparator.
Un ulei de argan natural, presat la rece, este un foarte bun ulei de beauty antivergeturi. În acest caz, este recomandat cel din gama Nanoil, deoarece deține 100% din nutrienții care se găsesc în nucile de argan. Datorită ingredientelor nutritive, acesta repară, are efect antioxidant, stimulează elasticitatea și protejează pielea împotriva factorilor care ar putea agrava vergeturile. Mai mult, uleiul de argan stimulează metabolismul celulelor și declanșează producția de colagen. Tot ce trebuie să faceți este să-l aplicați periodic, masându-l în zonele pielii expuse la vergeturi (folosiți mișcări circulare).
Dacă observăm primele vergeturi, putem opta pentru uleiul de nucă de macadamia, de exemplu, cel de la Nanoil. Este un produs cosmetic natural alcătuit în cea mai mare parte din acizi grași prețioși, inclusiv acid palmitic care are proprietăți antioxidante. Masat în piele, uleiul de macadamia ajută la refacerea elasticității și are efect anticelulitic, pentru care sute de femei garantează.
Ușor de procurat și despre care se crede că rezolvă aproape orice problemă a pielii. Uleiul de cocos este plin de vitamine (B, C, E) și minerale (potasiu, calciu, magneziu), datorită cărora îmbunătățește elasticitatea și hrănește pielea. De asemenea, acționează ca un scut protector care menține hidratarea, ceea ce este extrem de important pentru pielea afectată de vergeturi.
Nu e la fel de popular, dar cu siguranță este eficient în reducerea vergeturilor. Uleiul din germeni de grâu intensifică procesul de reparare și face pielea mai fermă, datorită conținutului ridicat de lecitină și vitamina tinereții (vit. E). În general, atunci când este ales, e folosit pentru masaj.
Uleiul esențial de lavandă este ultimul ulei din lista noastră de uleiuri antivergeturi pe care femeile și le recomandă între ele. Atunci când este folosit cu atenție - în cantități mici și combinat cu alte uleiuri, stimulează microcirculația pielii, ceea ce, la rândul său, asigură creșterea elasticității. Folosiți-l ca adaos la produsele pentru vergeturi făcute în casă sau gata preparate.
Comentarii: #0