Terapie cu ventuze: Cum se face masajul anticelulitic acasă?

Terapie cu ventuze: Cum se face masajul anticelulitic acasă?

Cum să scapi de celulită rapid? Răspunsul este terapia cu cupping - o procedură care, nu cu mult timp în urmă, era asociată în special cu aplicațiile sale în medicină, dar, care în prezent, a cucerit în mod evident saloanele de frumusețe și SPA-urile. Ce sunt ventuzele? Cum funcționează cupele de vacuum? Sunt ele într-adevăr capabile să ne modeleze corpul? Descoperiți secretele masajului cu ventuze și îmbunătățiți-vă aspectul la domiciliu.

Beneficiile de sănătate ale masajului regulat al întregului corp sunt cunoscute demult de către toată lumea. Timp de mulți ani, masajele au fost folosite nu doar pentru a vindeca corpul, ci și pentru a alina sufletul. În zilele noastre, ne îndreptăm cu entuziasm spre diferite forme ale acestui tratament, așa cum, de exemplu, ne expunem de bunăvoie corpul la masajul integral cu ulei sau chiar la masajul cu cupe, pentru a ne îmbunătăți aspectul fizic. Și nu este nimic greșit în acest sens, deoarece, în cele din urmă, unul dintre scopurile primordiale ale masajelor este să ne ofere senzația că ne aflăm în paradis!

Ventuze de aspirație: Ce sunt ele?

Să începem de la capăt, nu-i așa? Ventuze de aspirație, cunoscute și ca cupe de vid. De la an la an, popularitatea lor a fost în continuă creștere, s-au spus multe despre aplicațiile lor în medicină, însă doar puțini sunt cei care reușesc să definească ce reprezintă ele de fapt. Ce sunt ventuzele? Sunt niște cupe mici care - după cum spune și numele - creează aspirație pe piele, astfel încât alimentarea cu sânge a țesuturilor să se îmbunătățească.

În cele mai multe cazuri, cupele folosite pentru terapia cu ventuze sunt de obicei fabricate din material plastic. Cupa de aspirație din cauciuc este mai ușor de utilizat decât alternativa sa din sticlă sau bambus. Totuși, indiferent de tipul de ventuze folosite, toate oferă efecte similare. Acestea trebuie așezate pe zonele selectate ale corpului și, aspirând pielea, trebuie să alunece încet pe corp.

Terapia cu ventuze: Mult mai mult decât beneficii pentru sănătate!

Cum arată cuppingul și ce beneficii ne oferă de fapt? Aceasta este o modalitate de îmbunătățire a fluxului sanguin și limfatic, cunoscută omenirii de secole. Acest tip de masaj a fost folosit încă de pe vremuri în medicina tradițională Chineză - la început, s-a apelat la el pentru a vindeca o banală răceală, pentru a stimula sistemul imunitar, dar cu timpul aplicarea ventuzelor s-a extins pentru a trata durerile musculare și chiar durerile de spate. Acest lucru i-a inspirat pe oameni să înceapă să folosească ventuzele pentru masajul corporal.

Astăzi, ne folosim de cupele de aspirație pentru a face masaj anticelulitic. Am descoperit că, în afară de stimularea fluxului sanguin, ventuzele lasă pielea mai elastică și mai suplă. Fără îndoială, aplicarea ventuzelor în masajul anticelulitic este din ce în ce mai populară - atât într-un salon de frumusețe profesional/SPA, cât și la domiciliu. Cu siguranță, este o metodă naturală de a modela corpul, de a hrăni pielea și de a stimula reînnoirea celulelor.

Care sunt beneficiile terapiei cu ventuze? Fiecare caz este diferit, deoarece posibilele efecte pe care le puteți obține cu ajutorul ventuzelor sunt în strânsă legătură cu problema pe care doriți să o rezolvați. Totuși, un lucru este cert, ventuzele se concentrează întotdeauna pe îmbunătățirea aspectului pielii. Acest lucru presupune că, dacă doriți să reduceți celulita, terapia cu ventuze vă va ajuta cu siguranță să o combateți, însă asta nu este totul, deoarece ventuzele vă pot ajuta și la reducerea țesutului adipos.

Beneficiile cupping-ului

  • Stimulează fluxul sanguin și limfatic.
  • Îmbunătățește elasticitatea pielii abdomenului, a coapselor și a feselor.
  • Accelerează procesul de ardere a țesutului adipos (lipoliză).
  • Face corpul mai subțire și mai zvelt.
  • Reduce celulita și ameliorează vergeturile.
  • Ajută la eliminarea toxinelor din organism.
  • Netezește pielea și îi sporește elasticitatea.
  • Lasă pielea mai hrănită și o revigorează.

Masajul cupping pas cu pas

Masajul în vid realizat cu ajutorul ventuzelor, ce oferă un efect relaxant și curativ, își are originea în medicina populară și a fost adoptat ulterior de saloanele profesionale de frumusețe, deși, evident, poate fi realizat și acasă. Totuși, înainte de a face acest lucru, trebuie să cunoașteți cum să folosiți corect ventuzele. Mai jos veți găsi un ghid pas cu pas al masajului cu ventuze - extrem de util pentru toți cei care sunt la început de drum în efectuarea acestei forme de masaj și care doresc să învețe modul corect de utilizare a ventuzelor.

Cu ce să începeți terapia masajului cupping?

Înainte de a pune mâna pe ventuze și de a trece la efectuarea masajului, trebuie să vă asigurați că pielea dumneavoastră este pregătită pentru această procedură. Este recomandat să faceți un duș pentru a vă curăța bine corpul. Apoi, părțile corpului care vor fi supuse tratamentului cu ventuze trebuie tratate cu un ulei de măsline sau cu un ulei de masaj, care de fapt poate fi un amestec de uleiuri ce conține agenți anticelulitici precum cofeină, alge marine, fructe de soc, mentă, ceai alb sau capsaicină.

Ce ventuze ar trebui să alegeți pentru masaj?

Dimensiunea cupei trebuie să corespundă atât părții corpului pe care urmează a fi utilizată, cât și nevoilor pielii. De exemplu, dacă doriți să faceți masaj facial cu ajutorul ventuzelor, ar trebui să optați pentru cea mai mică cupă. Un caz similar este atunci când nu ați mai folosit acest tip de masaj până acum. În general, cu cât problema este mai serioasă sau cu cât este mai mare suprafața corpului pe care doriți să o expuneți ventuzei, cu atât mai mare cupă poate fi folosită. Merită să rețineți, că cea mai bună ventuză este cea care se așează confortabil și se ajustează formei mâinii dumneavoastră. În acest fel, vă veți asigura că dimensiunea sa este optimă și veți împiedica alunecarea acesteia din mână în timpul masajului viguros.

Cum să faceți un masaj cu ventuze?

PASUL 1. Încălziți ventuza la aproximativ 40°C prin scufundarea ei în apă fierbinte și menținerea ei acolo timp de câteva minute. Uscați-o cu un prosop înainte de utilizare.

PASUL 2. Este timpul să apăsați ventuza pe piele. Pentru a face acest lucru corect, trebuie să strângeți partea superioară a ventuzei cu degetele, să o așezați pe partea corpului aleasă și să slăbiți aderența prin apăsarea continuă a ventuzei pe piele. În acest fel veți crea o presiune negativă, datorită căreia cupa va aspira pielea și se va agăța de ea.

PASUL 3. Masajul presupune alunecarea ventuzei pe partea corpului aleasă, fără a o desprinde de piele. Presiunea care afectează pielea datorită aspirației și alunecării cupei îmbunătățește fluxul sanguin și descompune țesutul adipos. Deplasarea trebuie să se facă în câteva direcții:

  • în primul rând, deplasați cupa liniar, din partea inferioară a părții corpului în sus
  • apoi folosiți mișcări circulare în lateral
  • în cele din urmă, încercați să desenați un 8 invizibil pe pielea masată

PASUL 4. Dacă doriți să încheiați masajul, trebuie să îndepărtați ventuza ridicând marginea acesteia (gura) cu degetele și lăsând aerul să intre înăuntru. De asemenea, se recomandă să ajutați pielea să se relaxeze, finalizând tratamentul cu ventuze prin efectuarea unui masaj obișnuit - mișcări circulare ușoare cu mâinile.

Cât durează masajul cupping?

Masajul cupping la domiciliu trebuie făcut în mod regulat. Vă puteți aștepta la apariția efectelor dorite nu mai devreme de a treia ședință. Cu toate acestea, pentru a vă bucura de cele mai bune rezultate, ar trebui să vă expuneți corpul la o serie de 10 masaje. Fiecare parte a corpului (de exemplu, abdomenul, coapsele, fesele) ar trebui să fie masată cu o ventuză de la 15 și chiar până la 30 de minute. Se recomandă să faceți o pauză de cel puțin 3 zile între ședințe.

Uleiuri pentru masajul cupping

Pentru ca masajul cu ventuză să fie mai ușor și mai eficient, se sugerează combinarea acestuia cu un ulei natural. De exemplu, poate fi un ulei de masaj, adesea îmbogățit cu unele substanțe suplimentare, responsabile de accelerarea procesului de ardere a țesutului adipos și de îmbunătățirea elasticității pielii. Cu toate acestea, se recomandă să încercați uleiurile vegetale naturale, presate la rece. Ce uleiuri naturale ar trebui folosite pentru masajul în vid? Cu siguranță, cele ușoare ( cum ar fi uleiul de ricin) și cele care nu pătrund rapid în piele (de exemplu, uleiul de macadamia). În caz contrar, este posibil ca uleiul să nu-și atingă bine scopul. De fapt, există două uleiuri naturale recomandate pentru masajul cu ventuze.

  • uleiul de argan - este perfect pentru toate tipurile de piele, asigură o alunecare ușoară a ventuzei, protejează pielea împotriva iritațiilor, menține nivelurile adecvate de nutriție și hidratare a pielii și, în plus, întinerește pielea și regenerează celulele acesteia.
  • ulei de migdale dulci - având în vedere că nu este doar un antioxidant puternic, dar care prezintă și proprietăți anti-îmbătrânire și susține procesul de reînnoire celulară, acest ulei este recomandat în principal femeilor care se luptă cu vergeturile după sarcină, precum și cu celulita persistentă.

Doare masajul cupping?

Una dintre întrebările frecvente cu privire la masajul cu ventuze se referă la posibilele dureri legate de această procedură. În mod evident, dacă cupping-ul va fi dureros sau nu depinde de pragul nostru de durere. Într-adevăr, în timpul procedurii se poate simți un ușor disconfort; acesta poate apărea atunci când cupa începe să aspire pielea. De asemenea, merită să ne dăm seama că această senzație poate fi mai puternică pentru cei care nu și-au expus niciodată corpul la masajul cupping, în special comparativ cu cei care au obținut deja o piele mai elastică și mai rezistentă.

Pentru a reduce disconfortul din timpul masajului cupping, se sugerează să începeți cu cupe de aspirație mai mici și apoi, în timp, să le înlocuiți cu unele mai mari - astfel vă puteți obișnui pielea cu această formă de masaj. O altă modalitate de atenuare a disconfortului după masajul cu ventuze este efectuarea unui duș fierbinte. Acest lucru ajută la relaxarea corpului și la reducerea riscului unor eventuale vânătăi care pot apărea după tratament.

Indicații pentru masajul cupping

Masajul cupping anticelulitic. Cine poate beneficia de acest tratament? Așa cum numele vorbește de la sine, ar trebui să recurgeți la el atunci când doriți să reduceți coaja de portocală și să îmbunătățiți rezistența pielii. Totuși, acestea nu sunt unicele indicații de utilizare a ventuzelor. Pentru cine ar fi indicat să se gândească la expunerea corpului cu ventuze?

Indicațiile comune pentru utilizarea ventuzelor includ:

  • mușchi încordați și durerea care este strict legată de aceasta
  • dureri cronice de spate sau dureri articulare
  • celulita, adică distribuția neuniformă a țesutului adipos
  • vergeturi care se evidențiază
  • corp care necesită să fie subțiat și modelat
  • rată metabolică scăzută
  • dorința de a elibera organismul de toxine

Contraindicații pentru masajul cupping

Poate părea că masajul cupping reprezintă o soluție perfectă pentru toată lumea. Cu toate acestea, există câteva situații în care expunerea corpului la masajul cupping nu este cea mai bună idee. Așa cum se întâmplă cu toate tratamentele, există și câteva contraindicații pentru masajul cu vacuum.

Contraindicațiile comune pentru utilizarea ventuzelor includ:

  • menstruația, sarcina și alăptarea
  • probleme cu vasele sanguine fragile
  • vene varicoase și tulburări ale sistemului cardiovascular
  • toate tipurile de cancere
  • boli infecțioase
  • febră de origine necunoscută
  • vârsta înaintată ( care depășește 80 de ani)

În cazul în care nu sunteți sigur că masajul cupping este lipsit de riscuri pentru dumneavoastră, vă puteți consulta medicul dumneavoastră în acest sens. Medicul de familie vă va sfătui dacă afecțiunile și simptomele deranjante pe care le observați în prezent se califică drept contraindicații pentru masajul cupping.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de argan
Ulei de jojoba
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate