Păr cu Porozitate Scăzută. Lucruri pe care Trebuie să le Cunoașteți

Păr cu Porozitate Scăzută. Lucruri pe care Trebuie să le Cunoașteți

Iată și un mit care trebuie spulberat: cuticulele de păr suprapuse strâns nu sunt întotdeauna semnul unui păr sănătos. Falsă este și convingerea că părul cu porozitate scăzută nu necesită o îngrijire adecvată care să-i satisfacă nevoile. Evident, fiecare tip de porozitate a părului are "demonii" săi, reprezentând trăsături caracteristice care deosebesc un anumit tip de păr de celălalt. În plus, trebuie realizat odată și pentru totdeauna, că o îngrijire nepotrivită agravează starea părului, indiferent de tipul acestuia. Cum vă puteți da seama că părul dumneavoastră este de porozitate scăzută? Cum să îngrijiți corect părul cu porozitate redusă? Datorită acestui articol veți învăța absolut tot ceea ce trebuie să știți despre părul cu porozitate scăzută.

Păr cu Porozitate Scăzută: Descriere

Structura părului dumneavoastră este compactă, deoarece cuticulele sale se suprapun foarte strâns unele peste altele și acoperă bine firul de păr. Îngrijirea necorespunzătoare sau lipsa totală a acesteia poate perturba instantaneu echilibrul hidro-lipidic și poate slăbi considerabil părul. O altă trăsătură caracteristică a părului cu porozitate scăzută este rezistența la coafare, ceea ce se transpune în lipsa mare de manevrabilitate a acestuia. Este greu de îngrijit corect astfel de fire, deoarece toate substanțele nutritive pe care încercați să le furnizați firelor prin aplicarea de produse cosmetice nu sunt suficient de puternice pentru a pătrunde în structurile atât de compacte ale părului. În schimb, acestea se depun pe suprafața părului. Astfel, rezultă un păr supraîncărcat și o producție excesivă de sebum.

De asemenea, părul cu porozitate scăzută este greu și lipsit de volum, deoarece majoritatea produselor de îngrijire a părului, combinate cu excesul de sebum (părul gras), îngreunează structura. În plus, acest tip de păr este adesea afectat de mătreață. Scalpul se tratează frecvent cu agenți de curățare puternici și agresivi, ceea ce intensifică seboreea, în timp ce vârfurile părului - tratate cu același șampon - încep să se deshidrateze din ce în ce mai mult. La fel ca orice alt tip de păr, părul cu porozitate scăzută are nevoie de protecție împotriva acțiunii dăunătoare a agresorilor externi, precum și împotriva pierderii excesive de apă care se evaporă din structurile interioare ale părului.

Datorită faptului că este gros, puternic și destul de rigid, parul cu porozitate scăzută este greu de coafat. Mai pe scurt, acesta tinde să revină destul de repede la aspectul său natural. În plus, părul cu porozitate scăzută are nevoie de mult timp pentru a se usca în aer liber după spălare. Acest lucru este cauzat de capacitatea părului de a absorbi mai multă apă, care ulterior, rămâne blocată în urma stratului închis al cuticulei și care, așa cum am menționat mai sus, este tipic pentru acest tip de porozitate a părului. Totuși, acest lucru nu înseamnă că părul nu se poate deshidrata - și această problemă vizează, în special, vârfurile părului. Părul cu porozitate scăzută este adesea lipsit de volum, întrucât este foarte ușor să îl supraîncărcăm. De asemenea, excesul de sebum îl face gras a doua zi (sau chiar în aceeași zi) de la spălare. Nu în ultimul rând, acest tip de păr este afectat de mătreață mult mai des decât alte tipuri de păr.

Îngrijirea Părului cu Porozitate Scăzută

Din fericire, părul slab poros are și părțile sale bune. Fără îndoială, este surprinzător de rezistent la deteriorare, astfel încât diversele proceduri de coafare nu îl distrug la fel de repede cum se întâmplă cu alte tipuri de păr. Mai mult, părul cu porozitate scăzută este sănătos, puternic, neted, gros și strălucitor prin natura sa. Astfel de șuvițe nu necesită să fie expuse la o îngrijire intensivă precum părul cu porozitate ridicată, de exemplu. În acest caz, cantitatea produselor de îngrijire aplicată nu se răsfrânge asupra calității părului. Având în vedere acest lucru, haideți să analizăm cum și ce trebuie de folosit pentru a avea grijă de părul cu porozitate scăzută.

Șampon pentru Păr cu Porozitate Scăzută

Un șampon folosit pentru a spăla părul cu porozitate scăzută ar trebui să se ocupe, în special, de excesul de sebum și de impuritățile care se adună rapid pe acest tip de păr. Rețineți totuși că, deși părul cu porozitate scăzută este puternic și rezistent, ar fi o idee proastă să apelați la un șampon de curățare intensă care conține SLS și parabeni. Până la urmă, un astfel de produs irită și provoacă reacții alergice la nivelul scalpului și îl lasă deshidratat, ceea ce duce, în consecință, la apariția unei producții excesive de sebum.

Pentru a spăla părul cu porozitate scăzută, recurgeți la un șampon care este compus din substanțe naturale, ce contribuie simultan la reglarea activității glandelor sebacee și lasă părul mai rezistent și ridicat la rădăcini. În plus, un astfel de produs nu trebuie să fie compus doar din agenți de curățare, ci și din cei de hidratare. Prin urmare, căutați șampoane care să aibă în componență următoarele ingrediente: pantenol, acid lactic sau acid hialuronic. Un șampon potrivit conferă părului indisciplinat elasticitate, netezime și finețe.

Balsam pentru Păr cu Porozitate Scăzută

Într-adevăr, hrănirea părului cu porozitate scăzută este o provocare. Majoritatea balsamurilor de farmacie tind să supraîncarce acest tip de păr. De fapt, când vine vorba de îngrijirea părului cu porozitate scăzută, puteți renunța la aplicarea balsamurilor și a măștilor pentru a vă concentra, în schimb, pe aplicarea uleiului de păr combinat cu îngrijirea pe bază de plante. Trebuie reținut faptul că, părului cu porozitate scăzută nu-i place să fie expus la o doză prea mare de proteine - îl face mat și rigid, ceea ce împiedică coafarea ulterioară. De asemenea, un astfel de păr nu tolerează excesul de emoliente, mai ales cele care se pot depune sub formă de reziduuri la suprafața părului și îl supraîncarcă (notă: emolienții se adaugă la balsamurile de păr cu uleiuri destinate părului cu porozitate medie și mare). Nici lanolina și glicerina nu sunt recomandate pentru a trata părul cu porozitate scăzută.

Părului cu porozitate scăzută îi plac soluțiile minimaliste, dar are nevoie și de un boost de hidratare și de detoxifiere, de aceea, ar trebui să apelați la măștile performante Nanoil Masks. O dată pe săptămână, curățați firele de acumulările de produse și de sebum folosind masca cu cărbune activ și argilă albă sau hidratați-le cu masca cu alge marine intens hidratantă.

Uleiuri pentru Părul cu Porozitate Scăzută

Părul cu porozitate scăzută se va împăca de minune cu uleiurile și unturile care aparțin, așa-numitului grup non-drying ("uscate"), ceea ce înseamnă că moleculele lor sunt relativ mici și sunt formate din acizi grași saturați. Moleculele mari nu sunt capabile să pătrundă în acest scut strâns suprapus de cuticulele părului cu porozitate scăzută, prin urmare nu pot face altceva decât să supraîncarce părul. Uleiurile ușoare nu doar că vor echilibra producția de sebum și vor lăsa scalpul curat, dar vor lăsa și firele mai ușoare, astfel încât acestea să fie ridicate cu ușurință de la rădăcină. Rezultatul? Păr strălucitor și ușor, scalp curat, fără urmă de mătreață sau seboree. Un instrument perfect pentru a lucra cu părul cu porozitate scăzută este Nanoil - creat cu componente bine selecționate (inclusiv câteva uleiuri cu molecule mici) care oferă părului îngrijirea corectă și un aspect superb.

Uleiuri și Unturi Cosmetice Recomandate pentru Părul cu Porozitate Scăzută

  • Uleiul de Cocos - moleculele sale sunt mici, prin urmare nu încarcă părul cu porozitate scăzută. Uleiul stimulează elasticitatea, hrănește și netezește părul. Structura uleiului de nucă de cocos este similară cu proteinele din care este construit corpul uman. Această substanță hrănește și protejează fibra capilară, oferindu-i vitalitate, dinamism și strălucire. În plus, acest ulei dispune de protecție solară naturală - SPF 10. Maceratul realizat din ulei de nucă de cocos și flori de gardenia de Tahiti este numit Monoi - un amestec renumit pentru capacitatea sa de a suplini părul cu apă, lăsându-l elastic și moale.
  • Uleiul Babassu - un ulei ușor din grupul celor care nu usucă, potrivit perfect pentru părul cu porozitate scăzută. Intensifică elasticitatea părului, lasă firele moi și strălucitoare. Ajunge cu ușurință la structurile interioare ale părului, unde regenerează și protejează firele. Babassu netezește părul, ușurează descurcarea și coafarea, fără a-l suprasolicita. În cele din urmă, acest ulei combate vârfurile despicate.
  • Uleiul de Argan - unul dintre cele mai apreciate uleiuri la nivel mondial. Datorită compoziției sale excepționale, acesta servește tuturor tipurilor de porozitate a părului. Uleiul de argan este recunoscut ca un puternic agent de hidratare a părului, deoarece protejează părul atât împotriva deteriorărilor mecanice, cât și a celor termice. De asemenea, prezintă proprietăți antioxidante care stimulează vitalitatea și strălucirea părului.
  • Uleiul de Ricin - unul dintre cele mai frecvent utilizate uleiuri de frumusețe. Extras din boabele de Ricinus communis, acesta servește foarte bine părului cu porozitate scăzută. Uleiul de ricin are proprietăți deosebite: stimulează creșterea părului, previne căderea acestuia și regenerează bulbii de păr. Uleiul de ricin lasă părul strălucitor și contribuie la menținerea culorii naturale a părului pe termen lung.
  • Untul de Shea - presat din nucile arborelui de Shea African. Prezintă proprietăți foarte hrănitoare. Untul de shea creează un strat protector pe lungimea părului care combate problema pierderii umidității. Aceeași caracteristică protejează părul de murdărie, smog, fum și poluare urbană. Untul de shea conferă părului strălucire, elasticitate și netezime. Nu în ultimul rând, datorită faptului că este unul dintre cei mai puternici antioxidanți - această substanță naturală este extrem de renumită.
  • Untul de Cupuacu - obținut din semințele copacului Amazonian are capacitatea de a lăsa părul hidratat pentru mult timp. De asemenea, untul de cupuacu ameliorează scalpul iritat și lasă părul revitalizat și elastic. În cele din urmă, acest unt conferă strălucire părului și previne apariția crețurilor.

Care Alte Lucruri Îi Plac Părului cu Porozitate Scăzută?

În afară de uleiurile bine asortate, care, în acest caz, ar trebui să fie percepute ca fiind una dintre principalele substanțe folosite pentru îngrijirea părului, merită să apelați la scruburi pentru scalp, produse distilate din plante și balsamuri pentru scalp. Acestea conțin o serie de substanțe de origine vegetală, care se confruntă cu hipersecreția de sebum. De asemenea, substanțele cu adevărat naturale oferă o îngrijire corespunzătoare părului greu și neted. Cum să folosiți plantele pentru a oferi îngrijirea corectă părului cu porozitate scăzută?

  • Coada-calului - o sursă neprețuită de steroli vegetali, acizi organici, compuși minerali și siliciu. Reduce fragilitatea părului, combate mătreața, stimulează rezistența părului și protejează împotriva infecțiilor scalpului și a micozelor. Coada-calului previne, de asemenea, seboreea.
  • Urzica - este cunoscută pentru îmbunătățirea semnificativă a stării părului. Fiind o sursă de multe minerale prețioase, încetinește căderea părului și accelerează creșterea acestuia. De asemenea, urzica minimizează problema părului gras și elimină eficient mătreața.
  • Pinul siberian - curăță scalpul, îl eliberează de celulele moarte reziduale ale pielii și de acumulările produselor de îngrijire a părului. În plus, previne supraîncărcarea cu cheratină la nivelul rădăcinilor părului, prin urmare, luptă și cu fragilitatea părului. Este caracterizat de o concentrație mare de proteine, vitamine din grupul B (întăresc firul de păr) și vitamina E (antioxidant puternic).
  • Rozmarinul - intensifică strălucirea părului, netezește firele, îmbunătățește fluxul sanguin în scalp și accelerează semnificativ creșterea părului. Mai mult, rozmarinul protejează scalpul împotriva microorganismelor patogene responsabile de apariția mătreții.
  • Eucaliptul - combate mătreața, ameliorează pruritul scalpului, echilibrează producția de sebum și accelerează procesele de autoregenerare a scalpului. Printre alte avantaje ale acestei plante se numără și următoarele: combate virușii, stimulează fluxul sanguin în scalp, stimulează bulbii capilari și conferă prospețime rădăcinilor părului.
  • Brusturele - se dovedește a fi de neprețuit atunci când vine vorba de îngrijirea părului. Este una dintre puținele plante care conține o concentrație atât de mare de sulf, unul din constituenții de bază ai părului. Brusturele îmbunătățește aspectul și starea părului, îl hrănește, combate mătreața, curăță scalpul și reduce subțierea părului.
  • Mesteacănul - este eficient la întărirea părului. Acționează antiseptic, reglează glandele sebacee prin reducerea seboreei, combate mătreața, încetinește căderea părului și calmează inflamațiile scalpului.
  • Salvia - un puternic ingredient al balsamurilor pentru scalp. Această plantă este recomandată în tratarea căderii excesive a părului. Stimulează fluxul sanguin în scalp și participă activ la producția de colagen, care influențează elasticitatea și sănătatea părului. Salvia stimulează diviziunea celulară și etanșează vasele sanguine. În plus, se ocupă de duritatea părului, făcând firele moi.
  • Menta - un remediu minunat pentru părul lipsit de volum și greu, care se îngrașă rapid. Datorită mentei, părul devine mai manevrabil și rămâne proaspăt pentru mai mult timp. Această plantă facilitează absorbția substanțelor hrănitoare de către piele și prezintă proprietăți antibacteriene.

O informație esențială privind îngrijirea părului cu porozitate scăzută se referă la curățarea riguroasă a scalpului, care este adesea gras. Din acest motiv, o dată sau de două ori pe săptămână ar trebui să apelați fie la un scrub pentru scalp, fie la un șampon special cu agenți exfolianți. Astfel de produse conțin semințe măcinate (în mare parte migdale), enzime de curățare care calmează scalpul, argile vulcanice sau/și cărbune detoxifiant. Produsele destinate curățării intensive conțin, de asemenea, substanțe de condiționare cum ar fi, de exemplu, ureea care hidratează scalpul, alături de alte ingrediente care previn seboreea și atenuează mâncărimile scalpului.

O altă problemă care implică părul cu porozitate scăzută este căderea necontrolată a acestuia. Ar putea fi surprinzător faptul că un păr atât de puternic, care pare a fi bine înrădăcinat în foliculi, cade atât de excesiv, mai ales atunci când este afectat de seboree. Această afecțiune se înrăutățește atunci când părul este în permanență lipsit de accesul la aerul proaspăt, din cauza aplicării unor produse cosmetice grele. Această caracteristică comedogenă a produselor de îngrijire a părului deteriorează starea bulbului de păr care, în consecință, alunecă din foliculul său. Iată de ce este atât de important să curățați scalpul în mod regulat și să stimulați fluxul sanguin în scalp.

Păr cu Porozitate Scăzută - Lucruri de Evitat

În primul rând, renunțați la folosirea produselor de coafat super rezistente care ar putea îngreuna părul (geluri, ceară și paste de coafat), la uleiurile ale căror molecule sunt relativ mari și la cele care conțin acizi grași omega-3 și -6 - acestea sunt recomandate în îngrijirea părului cu porozitate mare. De asemenea, părul cu porozitate scăzută nu tolerează balsamurile grele, pline de proteine, deoarece astfel de produse ar putea lăsa părul și mai rigid. Nici excesul de emoliente nu se va dovedi benefic pentru părul lipsit de volum, motiv pentru care ar trebui să rămâneți departe de lanolină și glicerină. Din același motiv, nu este o idee bună să tratați părul cu porozitate scăzută cu silicoane grele, care persistă pe păr și îi răpesc moliciunea.

Porozitatea părului are trăsăturile sale specifice, care spun multe despre starea firelor și definesc tipul de îngrijire necesar acestora. Prin urmare, dacă doriți să aveți un păr superb și sănătos, aflați ce tip de porozitate are părul dumneavoastră și apoi tratați-l în mod corespunzător. Atunci când veți reuși să răspundeți tuturor nevoilor legate de tipul vostru de păr, veți observa o îmbunătățire incredibil de rapidă privind aspectul acestuia. Vă veți putea bucura în scurt timp de faptul că părul dvs. este sănătos și fabulos.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate