Modul în care orașul afectează părul, protecția împotriva toxinelor, detoxifierea părului, cum să protejezi părul de poluarea urbană, îngrijirea părului anti-poluare - aceste cuvinte cheie și întrebări ocupă tot mai mult internetul.
Toamna și iarna, când nimic nu ne protejează de aerul poluat și când nu avem nici o șansă să ne luăm răgaz de la smog și de la aerul încălzit generat de aerul condiționat, acest gen de protecție este considerat cu adevărat important, sau chiar esențial. Aflați de ce și faceți cunoștință cu cele mai bune proceduri de îngrijire a părului care răspund nevoilor părului provocate de civilizația modernă. Începeți să vă condiționați firele așa cum trebuie.
În termeni simpli, îngrijirea anti-poluare a părului înseamnă protejarea părului împotriva contaminării și a smogului, care este un amestec de metale grele: dioxid de azot, ozon, monoxid de carbon, hidrocarburi aromatice policiclice, cadmiu, mercur, plumb, particule în suspensie PM10 și PM2,5. Acestea sunt periculoase și au un efect toxic asupra corpului uman, inclusiv asupra părului și a pielii.
Îngrijirea anti-poluare a părului este una dintre puținele tendințe care nu s-a născut din nevoia de frumusețe, inovație sau cosmetologie modernă. Este o tendință apărută din nevoia de a ne proteja de rezultatele infame ale civilizației moderne. Nivelurile ridicate de poluare a aerului, camerele cu aer condiționat, fumul de țigară, radiațiile UV și lumina nocivă emisă de tablete și smartphone-uri contribuie la apariția radicalilor liberi, a stresului oxidativ, precum și la favorizarea îmbătrânirii pielii și a părului.
Se consideră că particulele 2,5 sunt cele mai periculoase. Cu alte cuvinte, este vorba de praful al cărui diametru nu depășește 2,5 micrometri. Astfel de particule sunt foarte mici, pătrunzând fără efort în corpul nostru, afectând și părțile exterioare ale corpului, cum ar fi părul și pielea.
Protecția anti-poluare este adesea confundată cu rutina anti-îmbătrânire. Într-adevăr, cremele hidratante și produsele profesionale anti-poluare pentru păr încetinesc procesele de îmbătrânire, fiind dedicate tuturor vârstelor. Fără îndoială, poluarea aerului dă bătăi de cap tuturor, fără excepții. De aceea, chiar și îngrijirea pielii bebelușilor ar trebui să includă produse cu uleiuri naturale bogate în vitaminele A, C, E. Toată lumea ar trebui să urmeze rutina anti-poluare, indiferent de vârstă. Acest lucru contează îndeosebi iarna și toamna și îi privește mai ales pe cei care locuiesc în marile orașe - acesta este locul în care concentrația de toxine este cea mai mare.
Pe lângă grija pentru sănătate, bunăstare și tinerețe, continuăm să luptăm pentru a menține părul și pielea în stare bună. Din păcate, imperfecțiunile nedorite ale pielii și părului sunt în continuare vizibile cu ochiul liber. Din cauza smogului și a poluării urbane, ne confruntăm cu un fir de păr mai slab, structuri interne ale părului deteriorate, porozitate crescută, deshidratare și rupere severă a părului, precum și cu modificări ale structurilor pielii (eczeme, reacții alergice, acnee, seboree, inflamații, îmbătrânire).
Pe scurt, acestea sunt produse care oferă un puternic efect protector; această calitate excepțională depinde de combinarea unor substanțe speciale cu seturi complete de ingrediente care blochează în mod eficient pătrunderea agresorilor nocivi ai mediului în straturile părului și ale pielii. Produsele anti-poluare pentru piele și păr protejează împotriva stresului oxidativ, a proceselor de îmbătrânire, a distrugerii intensive și accelerate a celulelor și a încetinirii proceselor de diviziune celulară care au loc în matricea pielii și a părului.
Acestea sunt recomandate persoanelor expuse la aerul poluat de gazele de eșapament ale mașinilor, fumul de țigară, praful de șemineu, precum și persoanelor care petrec mult timp în încăperi cu aer condiționat și care lucrează în fața ecranelor de calculator. Cremele, șampoanele, balsamurile sau uleiurile protejează eficient împotriva stresului oxidativ care provoacă îmbătrânirea accelerată a pielii.
Părul nu este doar partea sa exterioară formată din stratul de cheratină (cuticule) și cortex. Partea înrădăcinată a părului, numită bulb pilos, situată în interiorul pielii, este singura parte vie care funcționează continuu și "naște" păr nou. Metalele grele, toxinele, poluarea urbană, fumul, smogul și radiațiile UV denaturează atât activitatea sa, cât și procesele de diviziune celulară care au loc în matricea părului. În consecință, acestea încetinesc considerabil procesul de creștere a părului și, pentru a agrava și mai mult situația, contribuie frecvent la dezvoltarea problemei căderii excesive a părului.
Smogul, care a fost deja menționat, afectează în mod negativ straturile exterioare ale părului - le îmbibă cu toxine, făcând imposibilă pătrunderea substanțelor de condiționare în structurile interioare ale părului, deteriorează considerabil firul de păr, crește deshidratarea și fragilitatea și modifică drastic porozitatea părului. De asemenea, merită să conștientizăm că iarna nu este singurul anotimp în care cuticulele foarte mici de smog absorb poluarea urbană, prin urmare trebuie să oferim firelor protecție pe tot parcursul anului și să le expunem la o detoxifiere delicată, dar eficientă. Iar acest lucru se poate face aplicând pe păr amestecuri de uleiuri bine asortate.
Produsele cosmetice de îngrijire a părului care fac parte din grupa produselor de protecție a părului reprezintă un tip specific de produse cosmetice. Și anume, sarcina lor nu se limitează doar la protejarea și regenerarea firelor. Pe scurt, acestea sunt produsele care detoxifică părul, deci, cu alte cuvinte, eliberează părul de stratul de impurități și toxine care au reușit să îl astupe.
Detoxifierea părului este echivalentă unei serii de produse cosmetice special concepute pentru a combate și a proteja părul împotriva smogului, a poluării urbane și a radiațiilor UV.
În afară de ingredientele inovatoare dezvoltate în laborator și adăugate în creme și măști de păr, produsele cosmetice clasificate drept antipoluante conțin frecvent o serie de vitamine de tinerețe, recunoscute pentru distrugerea radicalilor liberi, sau uleiuri naturale care constituie sursa de vitaminele A, C, E, precum și fitosteroli și flavonoide. În plus, în lupta împotriva poluării urbane puteți apela la alantoină calmantă, nicotinamidă (întărește stratul protector), compoziții patentate de extracte de plante sau amestecuri bine echilibrate de uleiuri care previn creșterea necontrolată a nivelului de porozitate a părului. Ierburile Baicalin și plantele hinduse menționate mai sus previn producția excesivă de radicali liberi favorizată de prezența metalelor grele.
Comentarii: #0