Enciclopedia pielii perfecte: RETINOLUL

Enciclopedia pielii perfecte: RETINOLUL

Minunatul retinol, singurul ingredient cosmetic extrem de eficient în rutina anti-îmbătrânire. Este atât de miraculos, dar și periculos, atrage femeile care doresc să oprească ceasul și să netezească ridurile, însă nu este singura utilizare a retinolului. Acest ingredient testat temeinic are o gamă mult mai largă de efecte. Verificați specificațiile și învățați cum să îl folosiți, astfel încât să nu repetați niciodată mitul conform căruia retinolul provoacă daune pielii.

Ce este retinolul?

Este pur și simplu o formă pură de vitamina A. Efectul său anti-îmbătrânire a fost dovedit științific. Retinolul stimulează repararea celulelor ca nicio altă substanță. În plus, a fost testat cel mai mult dintre toate ingredientele folosite în produsele cosmetice. Are un puternic efect anti-îmbătrânire și întinerește în mod remarcabil pielea, netezind chiar și ridurile adânci. În alimentație este prezent mai ales în uleiul de pește, unt, gălbenuș de ou, morcovi, citrice și legume verzi. Pentru a intensifica efectul acestuia asupra pielii, nu este suficientă suplimentarea. Ar trebui să folosim produsele potrivite de îngrijire a pielii cu infuzie de retinol.

Când să începeți să folosiți produse cosmetice pe bază de retinol?

Nu lăsați introducerea postării să vă inducă în eroare - retinolul nu este conceput exclusiv pentru pielea matură, îmbătrânită. Are o gamă mult mai largă de efecte și utilizări... Să ne amintim că nivelul de colagen și elastină începe să scadă odată ce împlinim 25 de ani, așa că ar trebui să introducem retinolul în îngrijirea pielii până la vârsta de 30 de ani. Dacă ai observat riduri de expresie din ce în ce mai adânci, erupții acneice, pete pigmentare sau un tonus neuniform al pielii, retinolul va fi aliatul dumneavoastră în lupta pentru o piele impecabilă.

Pentru ce tip de piele este bun retinolul?

  • piele grasă
  • piele îmbătrânită
  • piele mixtă;
  • pori dilatați;
  • cicatrici, pete pigmentare

Beneficiile produselor pentru piele pe bază de retinol

Vitamina A este produsă de organismul nostru din beta-caroten și îndeplinește o funcție importantă, și anume, formează și stimulează creșterea celulelor pielii, ajutând astfel la întârzierea procesului de îmbătrânire. Păcat că cantitatea acestei vitamine a tinereții din organism scade și nu doar ca o consecință a îmbătrânirii. Efectul nociv al radiațiilor ultraviolete este, de asemenea, de vină. Pentru a înrăutăți lucrurile, cantitățile mai mici de vitamina A se traduc printr-un aspect mai neplăcut al pielii: pielea uscată și descuamată este primul simptom al carenței acesteia. Cu timpul, pielea are mai puțin colagen și elastină. Vitamina A ajută la menținerea unui nivel suficient al acestora.

Retinolul, nu doar pentru întinerire

Retinolul ne face să ne gândim mai ales la efectul de întinerire și antirid, plus că produsele cu retinol sunt dedicate mai ales pielii îmbătrânite. Cu toate acestea, are mult mai multe utilizări.

Retinolul crește activitatea enzimelor și normalizează keratinizarea, cu alte cuvinte, accelerează procesul de creare de noi celule și îmbunătățește considerabil calitatea pielii (acnee, psoriazis, foto-îmbătrânire). În plus, elimină petele pigmentare prin reglarea melanocitelor.

Retinol: efecte

  • netezește ridurile fine
  • îmbunătățește structura și coeziunea epidermei
  • uniformizează culoarea pielii și îmbunătățește micro-circulația
  • luminează pielea, inclusiv petele cauzate de soare, de acnee și de hormoni
  • combate semnele de foto-îmbătrânire a pielii
  • netezește cicatricile post-acneice și intensifică vindecarea pielii
  • stimulează elasticitatea și fermitatea pielii
  • închide porii pielii și ajută la controlul secreției de sebum
  • îndepărtează pielea bătătorită
  • înlocuiește celulele deteriorate ale pielii cu altele noi, modelate corespunzător
  • intensifică producția de colagen și elastină
  • stimulează producția de acid hialuronic, hidratează pielea
  • atenuează ridurile faciale, inclusiv ridurile de expresie și de la nivelul ochilor
  • îmbunătățește contururile feței, definește forma și trăsăturile feței

Tipuri de retinol. Care dintre ele este cea mai bun?

FORME DE VITAMINA A ÎN PRODUSELE COSMETICE

Există o mulțime de compuși chimici sub denumirea de vitamina A. De exemplu, derivații săi sunt frecvenți și au o activitate biologică caracteristică pentru vitamina A. Spre deosebire de vitamina C, care este cea mai bună în forma sa stabilă, nu ca acid ascorbic pur, forma cea mai scumpă și pură a vitaminei A este cea mai eficientă. Alte substanțe fac parte din categoria retinoizilor, adică substanțe care au activitatea caracteristică vitaminei A.

RETINOLUL este o formă pură de vitamina A adăugată în mod obișnuit în produsele cosmetice. Concentrația și formula corespunzătoare vitaminei A se transformă în acid retinoic în celulele pielii, prezentând o eficiență ridicată și nu irită pielea, așa cum fac alte retinoide.

Retinolul este un retinoid natural și este precursorul acidului retinoic și al retinenului. Are un efect multidimensional, netezește pielea, reduce petele pigmentare, contribuie la creșterea numărului de fibre de colagen, care elimină ridurile.

RETINOID este o nouă generație sintetică, cosmetică, de vitamina A. Este un derivat esteric al acidului retinoic, foarte stabil și eficient. Retinoidul este singurul care poate fi folosit în cosmetică în zilele noastre, deoarece nu are un efect iritant asupra pielii, ceea ce este obișnuit în cazul retinoizilor prescriși. Mai jos vă prezentăm cele mai cunoscuți retinoizi.

  • Retinena (retinaldehida) este o formă cosmetică mai puțin cunoscută a vitaminei A, cunoscută și sub numele de retinaldehidă. Reduce efectul distructiv al soarelui asupra pielii, exfoliază în mod eficient pielea și are un efect benefic asupra pigmentării pielii. Transformarea retinenului în acid retinoic are loc în celulele din epidermă.
  • Beta-carotenul, adică provitamina A, se găsește în plante și acționează ca un antioxidant puternic în produsele cosmetice, luptând împotriva radicalilor liberi.
  • Palmitatul de retinil este un derivat al retinolului care are proprietăți de absorbție uimitoare, este cea mai blândă și cea mai slabă formă de vitamina A. Funcționează mai ales pentru tratarea pielii uscate și aspre.
  • Acetatul de retinil este un derivat al retinolului care se dizolvă în grăsimi, astfel fiind bine absorbit. Stimulează producția de colagen, conferă luminozitate pielii și reglează funcția glandelor sebacee.
  • Acidul retinoic este un derivat exfoliant al retinolului, recomandat pentru pielea grasă și cu tendințe acneice. Este foarte concentrat și, prin urmare, poate irita pielea, poate provoca roșeață, descuamare și chiar arsuri atunci când este folosit în mod necorespunzător.

REȚINEȚI!!!

Retinolul și retinoizii sunt două lucruri diferite. Înainte de a obține un produs cu retinol, verificați prin INCI. Retinolul este cea mai bună formă de vitamina A pentru piele, cea mai pură formă a sa. Este cel mai eficient și cel mai bine absorbit de piele.

Multe mărci de cosmetice preferă să pună vitamina A pe etichetă și compuși chimici în interior - aceștia sunt biologic activi, dar nu conțin retinol. Aceștia sunt cunoscuți sub numele de retinoizi și adesea declanșează iritații ale pielii. Verificați întotdeauna produsele pentru retinol.

Cel mai bun produs de îngrijire a pielii cu retinol

Ce formă de retinol este cea mai bună?

În mod ideal, ar trebui să folosiți un ulei clar, fără parfum, bogat în retinol, deoarece acesta este solubil în grăsimi. Căutați cel mai bun produs pentru piele cu retinol? Alegeți serul cu ulei - grăsimile, sau uleiurile naturale, stabilizează retinolul și facilitează absorbția. Serul este, de asemenea, o formulă excelentă care transportă retinolul în profunzimea pielii, mai adânc decât o face o cremă hidratantă.

Vitamina A își păstrează calitățile mai mult timp atunci când este plasată în particule de ulei într-o sticlă de culoare închisă.

Uleiurile naturale reprezintă întotdeauna o alegere bună. Acestea sunt bogate în vitamine, inclusiv în vitamina A, adesea împreună cu vitaminele C și E, precum și în acizi grași nesaturați esențiali. Cea mai mare cantitate de vitamine poate fi găsită într-un ulei cu șapte vitamine (A-B-D-E-H-K-PP): Uleiul de avocado Nanoil. Este nerafinat și presat la rece, constituind astfel un adevărat tezaur de substanțe naturale pentru îmbunătățirea pielii și a părului.

De ce se tem unele dintre dumneavoastră să folosească produse pentru ten cu retinol?

Chiar dacă are un efect minunat, retinolul ar putea inițial să lase pielea foarte uscată sau chiar să provoace iritații. De aici și convingerea generală că retinolul provoacă reacții alergice și nu este o alegere bună pentru noi toți. Aceasta este, de fapt, o concepție greșită și tot ce trebuie să vă amintiți este să îl folosiți în mod corect pentru a evita consecințele neplăcute pentru piele. Cum să evitați problema?

În mod ideal, ar trebui să supravegheați pielea după primele utilizări și să adaptați în mod corespunzător frecvența aplicărilor. Produsele cu retinol pot fi folosite zilnic, însă, dacă sunteți începătoare, faceți pauze de 3 zile pentru a lăsa pielea să se obișnuiască cu noul ingredient. Apoi, creșteți treptat doza - acest proces se numește retinizare și oferă pielii o șansă de adaptare.

O altă informație pe care trebuie să o știți este că pielea descuamată este un simptom normal la începutul tratamentului cu retinol. Datorită acestui lucru, eliminăm epiderma veche, bătătorită (calusuri), care, la rândul ei, dă naștere la o piele „nouă”. De aceea, atunci când folosiți serul de retinol, este esențial să folosiți o cremă de protecție solară, cel puțin SPF 30, ideal SPF 50 (factor de protecție solară), pentru a proteja pielea împotriva razelor solare.

Concentrația de retinol determină intensitatea și forța acestuia, așa că să începem cu doze mici și trecem treptat la produse cu un conținut mai mare de retinol.

 

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de argan
Ulei de jojoba
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate