Uleiuri pentru ten. Cum potrivim uleiul cu tipul de ten?

Uleiuri pentru ten. Cum potrivim uleiul cu tipul de ten?

Îngrijirea părului nu este singurul lucru la care sunt bune uleiurile naturale. Uleiurile sunt în mare parte benefice pentru piele și sunt aliații noștri în lupta pentru un ten perfect. Ce uleiuri merită să adăugați în tratamentul de îngrijire a feței? Evident, depinde de tipul dumneavoastră de piele și de nevoile acesteia. Haideți să aflați și să vă folosiți de minunatul lor potențial.

Cremă hidratantă, ser, gel, unguent, produs de curățare - fiecare dintre aceste produse pentru față poate fi înlocuit cu un ulei natural oferit de natură. Dacă îl adaptați tipului dumneavoastră de ten și nevoilor sale, fiți sigură că vă veți schimba total aspectul.

E timpul pentru o îngrijire a pielii în ton cu natura!

Îngrijirea tenului cu uleiuri

Tratamentele cu ulei se bucură de o mare popularitate și chiar le puteți folosi și pe piele. Tratamentele cu ulei pentru față sunt o modalitate naturală de a avea grijă de piele, înlocuind fără efort produsele de hidratare, cremele de zi și de noapte. Uleiurile adecvate redau pielii o hidratare optimă, normalizează echilibrul acido-bazic, reconstruiesc stratul hidrolipidic și au atâtea calități uimitoare de care nici măcar nu suntem conștienți.

Bineînțeles, cele mai bune uleiuri pentru îngrijirea tenului trebuie să fie presate la rece, nerafinate și organice. Dacă provin dintr-o sursă naturală, de încredere, precum cele concepute de Nanoil, putem fi siguri că efectul va fi mult mai bun și uleiurile vor fi mult mai sigure, chiar dacă pielea este sensibilă.

Merită să aplicați uleiuri pe ten?

Fără îndoială, da! Uleiurile naturale depășesc cu siguranță produsele gata preparate, deoarece:

  • îmbunătățesc hidratarea pielii într-un mod natural și de durată
  • nu conțin substanțe potențial dăunătoare
  • sunt potrivite pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea sensibilă
  • sunt bogate în acizi grași și antioxidanți esențiali pentru piele
  • sunt versatile și pot fi folosite într-o varietate de moduri

Evident, trebuie să fiți rezonabilă - uleiurile sunt eficiente atunci când le potriviți în funcție de nevoile tenului dumneavoastră. Un ulei ales greșit riscă să îl îngreuneze și să astupe porii. Din fericire, este o situație foarte rară.

Cum să alegeți cel mai bun ulei pentru îngrijirea feței?

Peste 100 de uleiuri vegetale sunt utilizate în industria cosmetică. Cum știți ce ulei natural să alegeți pentru rutina dumneavoastră de îngrijire a pielii? Conținutul de acizi grași polinesaturați omega-3 și omega-6 este criteriul cheie în momentul alegerii. Cantitatea de acizi grasi esențiali dintr-un ulei ne spune pentru ce tip de piele este potrivit un anumit ulei.

Clasificarea de bază spune că există:

  1. uleiuri uscate (peste 50% acizi polinesaturați) - cele mai ușoare uleiuri, care se absorb cel mai repede și nu lasă o peliculă grasă pe piele. Potrivit pentru pielea grasă și problematică; funcționează ca un primer de machiaj pe bază de ulei.
  2. Uleiuri semi-uscate (20%-50% acizi polinesaturați) - au o consistență lejeră și nu ar trebui să îngreuneze pielea, dar ar putea încărca pielea grasă. Recomandat pentru tipurile de ten normal și mixt.
  3. uleiuri non-uscate (sub 20% acizi polinesaturați) - consistența lor este destul de grea, le ia mai mult timp să pătrundă în piele, pot înfundă porii și pot lăsa o peliculă grasă. Se potrivesc bine cu pielea uscată și îmbătrânită, care nu e predispusă la comedoane.

Uleiuri potrivite pentru tenul gras și problematic

În conformitate cu cele menționate mai sus, uleiurile uscate sunt ideale pentru pielea grasă și cu tendințe acneice. Aceste uleiuri uscate au consistența potrivită și, datorită absorbției rapide, nu înfundă porii pielii și nici nu perturbă echilibrul glandelor sebacee. Ce uleiuri ar trebui să alegem pentru pielea grasă, problematică, acneică?

  • [Ulei de jojoba] - uleiul de jojoba nerafinat și presat la rece are o structură similară cu cea a sebumului uman, protejând, printre altele, împotriva pierderii de umiditate și a altor elemente exterioare. Datorită acestui fapt, se absoarbe mai bine decât unele creme hidratante. Este cu adevărat eficient în îngrijirea pielii acneice grație efectului său antibacterian, calmant și purificator. Aduce alinare tenului problematic.
  • Ulei de trandafir - uleiul natural extras din florile de trandafir sălbatic este recomandat mai ales pentru pielea matură, dar funcționează și pentru tratarea vaselor de sânge sparte. În cantități mici, este benefic și pentru tenul problematic și pentru pielea predispusă la iritații și roșeață. Constituie o sursă de vitamina C, are un efect iluminator, antioxidant și calmant. Uleiul întărește bariera naturală de protecție a pielii, favorizează repararea și reduce roșeața.
  • Ulei din sâmburi de struguri - bogat în antioxidanți, uleiul de struguri este o comoară de acizi grași nesaturați, care alcătuiesc 90% din compoziția sa. Tocmai acest lucru îl face să se evidențieze printre alte uleiuri, devenind un remediu pentru multe probleme ale pielii, cum ar fi senzația uleioasă, punctele negre, acneea. Se spune că este unul dintre cele mai hrănitoare uleiuri datorită diversității de vitamine (A, E, D și K).
  • Ulei din semințe de in - caracteristica sa este proporția excelentă de acizi omega-3 și omega-6, precum și conținutul de acid omega-9, rar întâlnit. Uleiul se absoarbe bine, astfel încât e potrivit pentru pielea grasă și acneică. Are efect antiinflamator, accelerează vindecarea, calmează pielea și restabilește echilibrul sebumului.

Uleiuri potrivite pentru tenul normal și mixt

Uleiurile semi-uscate reprezintă cea mai bună alegere pentru tenul normal, care nu se confruntă cu prea multe probleme, sau pentru tenul mixt, care este pe jumătate uscat și pe jumătate gras. Consistența lor le permite să acționeze atât în structurile interioare ale pielii, cât și la suprafață (fără a astupa sau îngreuna). Ce uleiuri ar trebui să testați pe tenul normal sau mixt?

  • [Uleiul de argan] - este cel mai popular și cu siguranță cel mai bine cotat ulei de înfrumusețare, care abundă într-un antioxidant puternic: vitamina E. Are o gamă largă de utilizări pentru tenul mixt și pentru tenul greu de categorizat. Nu numai că protejează și stimulează hidratarea, dar, de asemenea, întărește, netezește ridurile, reduce acneea, calmează iritațiile, revitalizează și înfrumusețează pielea.
  • [Uleiul de migdale] - uleiul de migdale dulci nerafinat este tentant atât datorită parfumului minunat, cât și a efectului spectaculos. Este potrivit pentru pielea normală și mixtă, se absoarbe perfect, fără a lăsa o peliculă grasă. Funcționează ca o cremă antirid de calitate, adăugând în mod eficient elasticitate, netezind și îmbunătățind pielea. În plus, hrănește și se asigură că există suficientă hidratare.
  • Uleiul de caise - este un emolient natural extras din sâmburii de caise; consistența sa ușoară vă permite să folosiți uleiul pentru tipurile de ten normal și mixt fără nicio restricție. Are o mulțime de vitamine datorită cărora furnizează substanțe nutritive, întârzie procesul de îmbătrânire, îmbunătățește repararea pielii și asigură o moliciune catifelată.
  • Uleiul din semințe de bumbac - un ulei din semințe de bumbac de calitate superioară este esențial mai ales pentru tenul mixt predispus la uscăciune și la primele semne de îmbătrânire, de exemplu, ridurile fine. Oferă multă hidratare, repară, are efect antiinflamator și mai ales îmbunătățește fermitatea pielii, fără a astupa porii.

Uleiuri potrivite pentru tenul uscat și îmbătrânit

Dacă pielea dumneavoastră este foarte uscată sau matură, apelați la uleiurile non-uscate, care sunt cele mai dense și au o consistență mult mai grea, formând un strat protector neporos și reținând eficient apa în piele. Ce uleiuri îmbunătățesc tenul uscat și îmbătrânit?

  • [Uleiul de avocado] - un ingredient potent în multe produse cosmetice naturale concepute pentru pielea uscată, datorită faptului că este unul dintre cele mai hidratante uleiuri. Este o substanță populară datorită efectului protector (de exemplu, protejează împotriva radicalilor liberi, a îmbătrânirii premature), a efectului antirid și a faptului că face pielea suplă. Aplicarea regulată a uleiului de avocado pe ten îi îmbunătățește aspectul.
  • [Uleiul de macadamia] - uleiul natural de nucă de macadamia este un produs cosmetic perfect pentru tenul îmbătrânit și obosit. E un ulei excelent pentru îngrijirea pielii, netezind-o, oferindu-i moliciune și protecție împotriva soarelui, hrănind, sporind hidratarea, având un efect antibacterian și regenerator. Acest ulei garantează o diversitate de efecte.
  • Uleiul de cocos - un ulei foarte popular cu o aromă deosebită, cu condiția să fie nerafinat și presat la rece. Sporește hidratarea pielii, reține apa, catifelează și netezește. Din păcate, este destul de dificil să aplicați uleiul de cocos pe ten, din cauza consistenței sale naturale, densă și untoasă.
  • Uleiul de măsline - în viața de zi cu zi, pare să fie mai popular ca ingredient de gătit. Uleiul de măsline e o sursă incredibilă de nutrienți și pentru piele. Acesta ajută la repararea pielii încurajând epiderma să se refacă singură. Previne îmbătrânirea și deshidratarea, astfel încât pielea este hidratată, hrănită și fermă tot timpul.

Cum aplicați uleiurile pe ten?

A ști ce ulei să alegeți pentru ten contează foarte mult și vă permite să preveniți unele erori de îngrijire a pielii. Un ulei bine ales va hidrata pielea, însă nu o va lăsa uleioasă. Pe lângă asta, trebuie să știți și cum să aplicați concret uleiurile pe piele, astfel încât să profitați 100% de potențialul și puterea lor.

Există o mulțime de moduri de a face acest lucru. OCM, adică metoda de curățare cu ulei este una dintre ele - folosiți uleiuri în loc de demachiante și apă micelară pentru a scăpa de toate impuritățile. Ușor și natural. Pe lângă acest lucru, uleiurile ar trebui să fie folosite după curățare ca un produs cosmetic de condiționare a pielii - ca înlocuitor al unei creme, înainte de a aplica o cremă hidratantă sau un ser, ca ingredient al unui tratament facial DIY. Dacă uleiul este ușor și uscat, folosiți-l ca bază eficientă de machiaj, care vă va hrăni pielea și va fixa machiajul pentru a rezista mult timp. O altă idee foarte bună de a folosi uleiurile este masajul facial: crește fluxul sangvin, optimizează tratamentul de îngrijire a pielii, adaugă elasticitate și îmbunătățește conturul feței.

[INFOGRAFIKA]

ULEIURI PENTRU ÎNGRIJIREA TENULUI

Uleiurile formează baza îngrijirii naturale a pielii. Uleiurile presate la rece și nerafinate oferă cea mai bună hidratare, hrănire, protecție și un aspect mai frumos.

Știți ce uleiuri să alegeți pentru a scoate la iveală 100% din frumusețea dumneavoastră naturală?

Potriviți uleiul în funcție de tipul dumneavoastră de ten!

TEN GRAS, ACNEIC

ULEIURI USCATE

> 50% omega-3 și omega-6

De exemplu, ulei de trandafir sălbatic, ulei de jojoba, ulei de in, ulei de grâu, ulei de primula de seară, ulei din sâmburi de struguri, ulei de cătină albă, ulei de semințe negre

TEN NORMAL, MIXT

ULEIURI SEMI-USCATE

20% < 50% omega-3 și omega-6

De exemplu, ulei de migdale dulci, ulei de argan, ulei din semințe de bumbac, ulei de șofrănel, ulei de floarea-soarelui, ulei de susan

TEN USCAT, ÎMBĂTRÂNIT

ULEIURI NON-USCATE

< 20% omega-3 și omega-6

De pildă, ulei de macadamia, ulei de nucă de cocos, ulei de avocado, ulei din semințe de dovleac, ulei din sâmburi de piersică, ulei de măsline, ulei de alune de pădure

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate