O modalitate de păstrare a tinereții. Cum să efectuați un masaj facial?

O modalitate de păstrare a tinereții. Cum să efectuați un masaj facial?

Dacă este făcut în mod regulat, masajul facial oferă o alternativă la botox - întărește pielea flască, întinerește și facilitează absorbția de exemplu a substanțelor nutritive administrate cu un ser pentru față. Care sunt beneficiile unui masaj facial, cum să îl efectuați corect și cât de des ar trebui să faceți aceste „micro-antrenamente”?

Deși este imposibil să rămâneți tinere la nesfârșit, oamenii au urmat diverse tratamente de înfrumusețare în speranța de a întârzia procesele de îmbătrânire a pielii - unul dintre acestea fiind masajul regulat al pielii feței.

Acest tip de terapie alternativă este îndrăgit mai ales de femeile asiatice, care percep rolele de jad ca pe o parte indispensabilă a ritualului lor zilnic de întinerire. Acest lucru nu înseamnă însă că utilizarea acestui instrument este singurul mod eficient de a efectua un masaj facial. Ciupirea anumitor părți ale feței și utilizarea fie a unui derma roller, fie a ventuzelor sunt metode la fel de populare și de încredere care vă permit să obțineți rezultatele dorite.

Este timpul să învățați secretele unui masaj facial eficient!

Masajul facial, care este un „micro-antrenament”

Fără îndoială, tratamentele naturale de înfrumusețare sunt din ce în ce mai populare. Tratamentele invazive din saloane sunt înlocuite treptat cu cele care pot fi efectuate la domiciliu. Prin urmare, un masaj facial reprezintă o alternativă foarte eficientă la botox. Nu numai că vă ajută să vă relaxați, dar lasă pielea vizibil întinerită. Cum este posibil?

Un masaj facial bine realizat nu înseamnă altceva decât să lucrați mușchii responsabili de suplețea pielii dumneavoastră. Produce rezultatele dorite numai atunci când este efectuat în mod regulat - dacă uitați să vă antrenați (să vă masați fața), atunci pielea dumneavoastră își va pierde fermitatea. Aceștia sunt mușchii care creează un fel de eșafodaj pentru piele, iar eșafodajul în sine este alcătuit din 43 - 57 de mușchi faciali individuali. Destui de mulți, nu-i așa? Nu numai că sunt responsabili de expresiile faciale, dar și de forma ovală a feței; de asemenea, mușchii ajută la menținerea pielii întinse. Dacă mușchii feței sunt puternici, fața nu are riduri.

Merită să ne dăm seama că, la vârsta de 25 de ani, producția de colagen și elastină încetinește - aceste două tipuri de proteine sunt responsabile pentru menținerea supleței pielii. Masajul facial pare a fi, de asemenea, un bun antrenament pentru celulele pielii (care produc cele două proteine), deoarece îmbunătățește micro-circulația pielii, facilitează absorbția substanțelor nutritive și stimulează procesele de auto-regenerare a pielii.

Pentru ce este benefic un masaj facial?

Ce puteți câștiga cu ajutorul masajului facial? În principal, acest tratament vă ajută să vă relaxați și să vă calmați, de exemplu, după o zi grea. Fără îndoială, efectul relaxant al unui masaj facial este cel mai mare avantaj al acestuia. Cu toate acestea, acest tratament este mai mult decât atât - crește rata de absorbție a pielii, ceea ce înseamnă că pielea primește mai multe substanțe nutritive din produsele cosmetice de îngrijire a pielii (cremă sau un ser cu vitamina C și retinol). Acestea sunt principalele motive pentru care merită efectuat un masaj facial.

Indicațiile pentru masajele faciale sunt simple - acest antrenament ar trebui să fie efectuat de toată lumea care are timp pentru el și dorința de a-l face. Și este un lucru bun să vă găsiți timp pentru masajul facial, deoarece atunci când este făcut în mod regulat (indiferent de metodă), acesta:

  • ajută la hrănirea și alimentarea pielii cu oxigen.
  • încurajează drenajul limfatic și crește circulația la nivelul pielii.
  • face pielea mai fermă și mai suplă, atenuează ridurile.
  • previne apariția pielii flasce și întârzie procesele de îmbătrânire.
  • participă la eliminarea toxinelor.
  • accelerează exfolierea celulelor moarte ale pielii și netezește pielea.
  • energizează, subliniază și luminează pielea.

Modul corect de a vă face un masaj facial pas cu pas

Există diferite moduri de a face un masaj facial, fiecare dintre ele are avantajele și dezavantajele sale. Prin urmare, este o idee bună să adaptăm o tehnică de masaj în funcție de timpul liber pe care îl avem la dispoziție și, evident, de nevoile pe care dorim să le satisfacem. Dacă sunteți o începătoare care se întreabă cum să facă în mod corect un masaj pentru față, gât și decolteu, iată câteva reguli simple.

Cât de des ar trebui să faceți un masaj la nivelul feței?

Cel mai important lucru de reținut este să vă masați fața în fiecare zi. Cel mai bine dacă este făcut de două ori pe zi: dimineața și seara. Timpul dedicat acestei proceduri de înfrumusețare este de 5 minute pentru fiecare ședință în parte. Dacă nu vreți să vă plictisiți la maxim în aceste 5 minute, puteți „îmbinați plăcutul cu utilul”: luați un ser pentru față, dați drumul la emisiunea TV preferată și continuați să vă masați fața în timp ce o vizionați.

Ce produse de îngrijire a pielii să alegeți?

Se recomandă combinarea unui masaj facial cu aplicarea de produse de îngrijire a pielii. Este extrem de benefic pentru că masajul amplifică efectele create de produsele de îngrijire a pielii - facilitează pătrunderea substanțelor nutritive și le transportă în cele mai profunde straturi ale pielii. De asemenea, atunci când sunt aplicate pe față, astfel de produse facilitează masajul, deoarece nu numai că ajută degetele să alunece ușor pe piele, dar previne și iritarea pielii.

Cele mai potrivite produse de îngrijire a pielii folosite în masajul facial sunt:

  • uleiuri naturale cosmetice - nu uleiuri esențiale, ci doar uleiuri presate la rece, nerafinate și 100% organice, cum ar fi uleiul de argan, de migdale, de jojoba.
  • serul pentru față - cel mai bine dacă conține vitamina C, retinol, vitamina tinereții (E) și acid hialuronic hidratant.
  • cremă de față - nu prea consistentă, ci de consistență ușoară, pe bază de uleiuri organice, bogată în substanțe naturale.
  • scrub/exfoliant pentru față - poate fi fie un produs cumpărat din magazin, cu particule abrazive fine, fie un cosmetic de casă (de exemplu, un amestec de ulei natural și zahăr).

Cum să faceți masaj pentru față, gât și decolteu?

Ca orice antrenament bun, și micro-antrenamentul (de exemplu, masajul facial) trebuie să înceapă cu încălzirea. La început, sunt suficiente doar câteva mișcări ușoare de masaj: începeți să vă mișcați degetele de la gât în sus, de la linia maxilarului la obraji și apoi de la o tâmplă la frunte pentru a ajunge la cealaltă tâmplă. Acest lucru este suficient pentru a stimula circulația sângelui la nivelul tenului.

Un alt pas este masajul facial adecvat, care se concentrează pe stimularea corectă a zonelor feței. Începeți cu marginile sprâncenelor și mai mult spre tâmple, care trebuie masate folosind mișcări circulare. Apoi, treceți la zona pielii ochilor, unde mișcările trebuie să fie blânde și să semene cu niște mișcări foarte delicate de atingere a pielii (cu vârful degetelor). Apoi, treceți la bărbie, obraz, frunte, etc.

Ultima etapă este faza de relaxare, care are ca rezultat liniștirea, calmarea și finalizarea întregului proces de masaj. Această etapă include mângâierea și atingerea ușoară a pielii feței și a gâtului. Începeți cu partea inferioară a gâtului și deplasați-vă în sus până ajungeți la frunte.

Cu ce să masați fața?

Evident, cel mai simplu este masajul făcut doar cu mâinile - nu necesită folosirea unor accesorii suplimentare, astfel că poate fi făcut aproape oricând doriți. Ceea ce este esențial, atunci când vă folosiți propriile mâini, vă este mai ușor să controlați intensitatea presiunii pe care o exercitați asupra pielii și modul în care masați anumite părți ale feței.

Cu toate acestea, dacă aveți chef să vă faceți un masaj facial cu ajutorul accesoriilor speciale de masaj, iată lista celor mai des întâlnite.

1. ROLĂ DE JAD

Fără îndoială, o rolă de jad a fost un adevărat succes al ultimelor luni. Este masajul facial făcut cu rola de jad atât de eficient pe cât se spune că este? Depinde foarte mult de regularitate - cu cât folosiți mai des rola de jad pentru a masa fața, cu atât mai bine.

O astfel de unealtă poate fi realizată din jadeit, nefrit sau cuarț, care sunt așa-numitele pietre de jad care sunt recunoscute în Asia ca fiind pietrele tinereții. Acțiunea lor benefică depinde de temperatura scăzută (se recomandă să puneți pietrele în frigider înainte de tratament) - în acest fel porii pielii se micșorează, se pune în mișcare circulația și se drenează lichidul limfatic. În plus, pietrele de jad au un efect anti-îmbătrânire, reduc cearcănele și lăsarea pielii de sub ochi. În plus, rola de jad este foarte comod de utilizat, iar atunci când alunecă pe piele, oferă o senzație de calmare foarte plăcută.

Nu numai că rola de jad este ieftină, dar, de asemenea, nimeni nu ar trebui să aibă probleme cu utilizarea ei. Practic, acesta este un instrument de masaj care - în afară de aspectul plăcut - relaxează, luminează și întinerește fața.

2. VENTUZE

O altă modalitate de a efectua un masaj facial de întinerire este de a apela la ventuze. Această metodă are un nume alternativ - face cupping (cupping facial). Poate sună ciudat, dar... funcționează! Care sunt beneficiile cupping-ului facial și cum se utilizează corect ventuzele?

Acest masaj facial asiatic profită de calitățile pozitive ale vidului. Pentru această procedură aveți nevoie de ventuze din silicon sau din sticlă care seamănă cu eprubetele de diferite dimensiuni și grosimi. Evident, dacă doriți să efectuați un masaj facial cu ventuze (de exemplu, facial cupping), alegeți-le pe cele mai mici. O astfel de ventuză neplăcută favorizează aspirarea topică a pielii în vid. Glisarea cupei pe față stimulează fluxul sanguin și limfatic, reduce inflamațiile, netezește pielea și reduce tensiunea din mușchi. Un alt beneficiu al cupping-ului facial este faptul că această terapie alternativă deblochează porii pielii.

3. GUA SHA

Unii oameni spun că Gua Sha este o altă versiune a rolelor de jad. Ceea ce leagă aceste două accesorii este faptul că ambele sunt realizate din piatră de jad (în cele mai multe cazuri este vorba de jadeit). Similare sunt și rezultatele favorabile obținute cu ambele instrumente de masaj, însă se crede că Gua Sha are efecte mai puternice.

Care sunt diferențele dintre Gua Sha și rola de jad? Practic, utilizarea rolei de jad depinde de rulare, în timp ce plăcuța de piatră plată necesită o presiune mai mare pe față; practic, seamănă cu o zgâriere ușoară. Chiar și numele plăcuței indică acest lucru: „Gua” înseamnă frecare, iar „Sha” înseamnă erupție cutanată (efectul masajului terapeutic cu o plăcuță de jad). În ciuda faptului că este ușor de realizat, masajul facial efectuat cu Gua Sha necesită răbdare. Ceea ce este interesant, acest tip de masaj era deja cunoscut în antichitate și este iubit de femeile din China.

Care sunt beneficiile expunerii pielii feței dumneavoastră la Gua Sha? Cel mai adesea, acest tratament relaxează mușchii și reduce inflamațiile datorită căldurii interioare care este generată în timpul frecării. Nu în ultimul rând, Gua Sha este utilizat în mod obișnuit pentru ameliorarea durerii.

4. ROLLER ȘI DERMA ROLLER

Un masaj facial poate fi efectuat acasă, folosind și role și role derma. Care este diferența dintre cele două instrumente? Numai rolele derma sunt acoperite cu ace minuscule care oferă efecte comparabile cu cele ale tratamentului de microdermoabraziune - rola derma stimulează circulația sângelui în piele și încurajează procesele de auto-regenerare a pielii datorită sutelor de micro-înțepături pe care le face. Rolele, la rândul lor, sunt mai puțin invazive, însă efectele lor sunt mai slabe, cu excepția cazului în care folosiți o rolă din piatră de jad răcită (a se vedea punctul 1).

5. INSTRUMENTE DE MASAJ FACIAL

O întreagă categorie separată include toate celelalte aparate de masaj facial. Există o multitudine, fiecare dintre ele creând efecte ușor diferite. Cu toate acestea, toate se concentrează pe un singur lucru, și anume stimularea fluxului sanguin și limfatic. De asemenea, acestea favorizează procesele de auto-regenerare celulară și ridică pielea, cu condiția să fie utilizate în mod sistematic. Puteți alege între trei tipuri de instrumente de masaj facial:

  • aparat de masaj facial cu bile rotative (rollerball massager) - este comod, iar bilele dispuse pe capul său (în cele mai multe cazuri sunt din metal rece) ușurează alunecarea instrumentului pe față.
  • aparat de masaj cu bară vibratorie - capul său este în formă de T (unele sunt îmbogățite cu aur de 24K) și folosește vibrațiile pentru a se ocupa de două sarcini: îmbunătățirea circulației în piele și stimularea proceselor de regenerare a pielii.
  • aparat de masaj facial cu ultrasunete - pe înțelesul tuturor, acesta este un instrument care oferă un micro-masaj al pielii datorită ultrasunetelor (unde de 1 MHz). Acest instrument combină efectele a două tratamente: cavitația facială, care acționează asupra straturilor superficiale ale pielii, și sonoforeza, care acționează asupra straturilor profunde ale pielii.

6. PERIE SONICĂ FACIALĂ

Deși principiul principal al periei sonice este acela de a curăța fața fără a folosi produse de îngrijire a pielii, aceasta poate fi folosită și ca un aparat de masaj facial. De fapt, această sarcină este, de asemenea, îndeplinită cu succes de versiunea mai veche a acestui instrument, care este o perie electrică de curățare. Curățarea sistematică a feței cu astfel de perii este o modalitate de a obține o piele netedă, care, în consecință, începe să absoarbă mai multe substanțe hrănitoare și stimulează procesele de auto-regenerare celulară. Pe de altă parte, astfel de instrumente sunt destul de costisitoare și mai dificil de utilizat în comparație cu o rolă facială obișnuită.

Curiozități

Clipurile virale sporesc popularitatea folosirii periuțelor de dinți obișnuite pentru masajele faciale. Depinde de masarea feței utilizând o periuță de dinți curată și uscată - acest lucru ar trebui să îmbunătățească circulația la nivelul pielii și să ajute la exfolierea celulelor moarte ale epidermei. Este eficient masajul facial efectuat cu ajutorul unei periuțe de dinți? Poate că da, însă, folosirea unui aparat de masaj facial dedicat sau... doar cu degetele pare a fi o soluție mult mai ușoară și mai sigură.

Masajul facial. Ar trebui să vă mai deranjați?

Un masaj facial regulat este un tratament de înfrumusețare pe care fiecare femeie ar trebui să îl încerce. În loc să visați la o piele superbă și cu aspect tânăr, mai bine luați această problemă în propriile mâini. Apelați la aparatele de masaj facial pentru a obține puțină relaxare și o cantitate imensă de plăcere pură; ar trebui, de asemenea, să luați în considerare acest tratament alternativ ca fiind noua dumneavoastră strategie anti-îmbătrânire. Cel mai mare avantaj al masajului facial este faptul că este complet natural și aproape gratuit.

Cu toate acestea, înainte de a apela fie la o rolă de jad, fie la derma roller, familiarizați-vă cu condițiile care fac ca utilizarea instrumentelor de masaj facial să fie nerecomandată. În general, masajul facial nu este cea mai bună idee dacă suferiți de:

  • acnee severă, cronică, flegmonoasă.
  • ganglioni limfatici sau amigdale mărite.
  • răni deschise sau herpes.
  • capilare fisurate.
  • inflamații ale cavității bucale, de exemplu gingivită.

 

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate