Vopsirea părului fără vopsea! Cum să închidem natural culoarea părului?

Vopsirea părului fără vopsea! Cum să închidem natural culoarea părului?

Femeile adoră să-și schimbe imaginea. În ceea ce privește modificarea aspectului lor, vopsirea într-o culoare închisă a părului este cea mai frecventă alegere - este destul de des începutul unor decizii care pot schimba viața. Cum să închidem natural culoarea părului fără să folosim vopsele de păr? Ce ziceți de folosirea clătirilor care închid culoarea părului? Descoperiți cele mai bune metode!

Vopsirea părului este cu siguranță cea mai comună procedură de îngrijire a părului realizată la salon. Rareori ne place culoarea naturală a părului nostru, iar structura sa nu ne corespunde de multe ori. De aceea, stilizarea părului, de exemplu, îndreptarea cu keratină, laminarea este la fel de populară ca și vopsirea. Este posibil să vă schimbați aspectul părului fără să vizitați un salon de coafură? Da, desigur!

Dacă doriți să vă închideți culoarea părului, nu este necesar să vă aventurați cu substanțe chimice. Prin urmare, dacă nu intenționați schimbări de culoare drastice, puteți folosi metodele naturale de închidere a culorii părului - fără ingrediente chimice și fără a dăuna sănătății părului.

Ce să folosiți pentru închiderea culorii părului?

În loc să vă întrebați cum să vă închizi părul, alegeți mai întâi produsul potrivit pe care îl veți folosi. Chiar dacă prima asociere atunci când vorbim despre vopsirea părului este o vopsea de păr, merită să investigăm subiectul mai profund, deoarece există multe alte posibilități. Cea mai populară soluție este schimbarea nuanței părului cu ceai sau cafea. Un înlocuitor bun pentru produsele pline de substanțe chimice este, de asemenea, o vopsea naturală de păr, adică henna. Cu toate acestea, trebuie să o folosiți cu pricepere pentru a obține o nuanță naturală și nu prea roșcată (dacă nu asta doriți). Se recomandă, de asemenea, utilizarea clătirilor pe bază de plante, cum ar fi cele din salvie, urzică, coajă de nuc sau de stejar. Pentru cei mai curajoși, se poate folosi chiar și ceapă sau sos de soia pentru închiderea culorii părului, cu toate că mirosul acestor ingrediente poate să descurajeze. Cu toate acestea, toți fanii îngrijirii naturale a părului vor aprecia opțiunea oferită de uleiurile pentru întunecarea părului, dintre care cele mai populare sunt: uleiul de ricin și amla. Așa cum puteți vedea, închiderea naturală a culorii părului este posibilă și nu neapărat printr-o singură metodă.

Nu orice păr poate fi închis la culoare în mod natural!

Închiderea culorii părului fără o vopsea adecvată este o alternativă cu adevărat tentantă. Cu toate acestea, merită să ne amintim că nu toată lumea va putea să o facă. Acțiunea agenților naturali de întunecare va fi mai vizibilă în cazul părului deschis la culoare, deși nuanțele de bronz pot fi, de asemenea, modificate cu câteva tonuri. Cu toate acestea, metodele naturale de întunecare a părului sunt potrivite doar pentru persoanele care nu se așteaptă la o schimbare spectaculoasă. Folosind ingrediente ușor accesibile, putem să întunecăm părul, dar rezultatul va fi subtil și foarte delicat.

Informație interesantă: părul natural care nu a fost vopsit anterior este mai susceptibil la întunecare. Femeile cu o culoare naturală a părului pot introduce cu ușurință orice modificări fără a folosi vopsele.

Mai mult, este foarte important să determinăm starea părului înainte de tratamentul de culoare. Cu cât părul este mai deteriorat, cu atât efectele vor fi mai slabe. Plantele pot usca în plus șuvițele. Analog, un păr mai sănătos va dezvolta mai intens culoarea și rezultatul va fi mai pronunțat și uniform. Toate aceste circumstanțe trebuie luate în considerare înainte de a decide dacă să întunecăm părul fără vopsea sau nu.

Cum să vă închideți culoarea părului în mod natural?

Aflați cele mai bune 10 modalități naturale de a închide culoarea părului fără vopsea. Este suficient să alegeți ingredientele potrivite și să le integrați cu pricepere în îngrijirea zilnică, astfel încât după câteva spălări de păr să vă bucurați de o nuanță mai închisă și mai frumoasă. Singura condiție este aplicarea sistematică a metodei alese, deoarece, din păcate, nu vom observa efectele după o singură utilizare.

Descoperiți cum să vă închideți culoarea părului în mod natural și simplu.

1. Închiderea culorii părului cu cafea

Pentru a vă închide părul cu cafea, desigur, va fi necesară o cantitate mare de cafea, de preferat proaspăt măcinată. Cafeaua instant și băuturile cu cafea nu vor funcționa. Cum să vă închideți părul cu cafea? Puteți face acest lucru în două moduri, iar fiecare dintre ele are avantajele sale.

  • Clătirea cu cafea pentru întunecarea părului - puneți câteva linguri de cafea proaspăt măcinată într-un vas cu 500-700 ml de apă; fierbeți timp de câteva minute, apoi lăsați să se răcească; înainte de a folosi clătirea cu cafea, strecurați-o (zațul poate împiedica clătirea); în primul rând, înmuiați părul câteva momente într-un bol cu clătire, apoi turnați lichidul de cafea peste păr, scurgeți și uscați-l ca de obicei cu uscătorul de păr sau lăsați-l să se usuce natural.
  • Mască de cafea pentru întunecarea părului - turnați apă clocotită peste o cantitate mare de cafea măcinată, asigurați-vă că apa atinge aproximativ 1 cm deasupra nivelului cafelei; amestecați, lăsați să stea timp de 10 minute. După ce s-a răcit, aplicați pe păr; masca de cafea trebuie să fie protejată cu o cască de duș și un prosop. Așteptați cel puțin 15 minute; după această perioadă, părul trebuie bine clătit (fără să îl spălați) și uscat cu uscătorul de păr sau lăsat să se usuce natural.

2. Închiderea culorii părului cu ceai

Similar, putem folosi ceai negru, care are de asemenea proprietăți de colorare. Închiderea culorii părului cu ceai necesită pregătirea în prealabil a unei clătiri corespunzătoare. Într-un litru de apă clocotită, fierbeți 3-4 linguri de ceai negru (cu frunze întregi, deoarece au cea mai puternică culoare). Putem adăuga, de asemenea, puțină urzică proaspătă (frunzele uscate nu au proprietăți de colorare), care va întări în plus părul și va îmbunătăți culoarea acestuia. Urzica nu va da părului o culoare verzuie dacă este folosită împreună cu ceaiul negru. Pregătiți infuzia, apoi clătiți părul după spălare și lăsați-l să se usuce natural sau folosiți un uscător de păr.

3. Închiderea culorii părului cu coajă de stejar

Cu ce altceva puteți închide culoarea părului? Dacă nu sunteți un fan al clătirilor pentru închiderea culorii părului cu cafea și ceai, atunci încercați coaja de stejar. Este un ingredient care are o proprietate suplimentară, deoarece previne căderea excesivă a părului și excesul de ulei în păr. Cu toate acestea, cel mai adesea, coaja de stejar este folosită pentru închiderea culorii părului. Este suficient să pregătiți o clătire, adică să folosiți aproximativ 50 g de coajă de stejar (disponibilă în magazinele de plante medicinale) și să o fierbeți timp de 15 minute. După strecurare și răcire, avem o clătire care închide culoarea părului, și care ar trebui folosită după fiecare spălare a părului, pentru a îmbunătăți treptat culoarea.

4. Închiderea culorii părului cu henna

Când vine vorba de închiderea culorii părului fără vopsea, nu puteți uita de henna. Acest ingredient din Orientul Mijlociu este asociat cu keratina din păr, motiv pentru care oferă posibilitatea colorării semipermanente fără utilizarea substanțelor chimice. Cel mai bine de utilizat este henna naturală sau lawsonia în pulbere, care se amestecă cu suc de lămâie sau alte lichide acide. Înainte de a începe să vopsești părul cu henna, amestecul pregătit trebuie lăsat să stea câteva ore pentru a elibera coloranții. După acest timp, îl aplicăm pe păr, îl lăsăm aproximativ o oră și îl clătim. Merită să reținem că părul închis cu henna poate avea inițial o nuanță de cupru, dar în timp, culoarea va începe să se adâncească.

  • Sfat: dacă doriți ca henna să închidă culoarea părului într-o nuanță ușor diferită decât roșu, ar trebui amestecată, de exemplu, cu indigo (va colora părul în maro cald) sau amla (va conferi o nuanță de maro rece).

5. Închiderea culorii părului cu ulei de ricin

De asemenea, uleirea părului poate fi o soluție excelentă dacă căutați o modalitate de a închide natural culoarea părului. Există uleiuri care, atunci când sunt utilizate în mod regulat, nu numai că hrănesc, întăresc și adaugă strălucire, dar și schimbă culoarea naturală a părului. Care uleiuri pot închide culoarea părului? La fel cum infuzia de mușețel poate lumina, uleiul de ricin, uleiul de amla sau uleiul de nucă pot închide culoarea părului. Uneori se folosește și uleiul de măsline, dar funcționează mai bine împreună cu plantele de vopsire.

6. Închiderea culorii părului cu salvie

Cum să închideți culoarea părului cu plante medicinale? Este foarte ușor. Cea mai importantă etapă este să colectați setul potrivit de plante care au proprietăți delicate de colorare. Salvie, urzică, rozmarin și coada calului se potrivesc cel mai bine. Doar pregătiți o infuzie puternică, răciți-o și clătiți părul cu ea după fiecare spălare. Plantele vor întări culoarea naturală și vor oferi efectul de păr mai închis la culoare.

Atenție! Închiderea culorii părului cu plante medicinale este riscantă, deoarece poate deveni foarte uscat. Dacă decidem să încercăm această metodă, trebuie să ne amintim de hidratarea intensivă și regenerarea.

7. Închiderea culorii părului cu sos de soia

Pentru mulți oameni, ar putea părea surprinzător faptul că puteți folosi sos de soia pentru a închide culoarea părului. Înainte de a-l aplica pe păr, merită să-l amestecați într-un raport de 1:1 cu oțet, al cărui pH acid va susține absorbția colorantului conținut în sosul de soia. Un astfel de amestec ar trebui folosit ca și celelalte clătiri, adică pentru a spray-a părul după spălare. Din păcate, mirosul foarte intens al acestui produs cosmetice făcut în casă face ca închiderea culorii părului cu sos de soia să fie cea mai puțin populară metodă.

8. Închiderea culorii părului cu nuci

Nucile au, de asemenea, proprietăți de colorare foarte puternice. În acest caz, puteți, de asemenea, să pregătiți o clătire care va închide culoarea părului. Aveți nevoie doar de 2-3 mânăuri de nuci, care trebuie să fie sparte în bucăți mai mici și fierte (împreună cu coaja, pielea, pulpa) timp de 20 de minute. După răcire și strecurare, această infuzie funcționează excelent ca o clătire care poate fi folosită după fiecare spălare a părului. Merită să cumpărați mănuși de unica folosință, pentru a nu vă vopsi palmele în același timp. Părul clătit cu infuzie de nuci ar trebui lăsat să se usuce natural timp de jumătate de oră, apoi clătiți din nou cu apă curată pentru a scăpa de reziduuri și pentru a restabili catifelarea părului.

9. Închiderea culorii părului cu ceapă

Cum să închideți culoarea părului fără vopsea? Dacă nu v-a plăcut nicio dintre cele opt idei anterioare, puteți folosi... ceapă. Cojile sale (folosite, printre altele, pentru vopsirea cojilor de ou decorate de Paște) sunt de asemenea foarte bune pentru îngrijirea părului. Clătirea cu ceapă poate închide culoarea părului până la câteva tonuri. Veți avea nevoie de două mânăuri de coji de ceapă și trei căni de apă – gătiți toate ingredientele la foc mic timp de jumătate de oră, lăsați peste noapte, strecurați și utilizați pentru a vă clăti părul. Pentru a obține cele mai bune rezultate, este o idee bună să țineți părul într-un vas umplut cu clătire timp de câteva minute sau (mai convenabil) să-l clătiți și să-l înfășurați într-o cască de duș și un prosop fără a stoarce excesul de apă. După așteptarea unui minim de un sfert de oră, părul ar trebui clătit din nou cu apă curată și lăsat să se usuce natural.

10. Închiderea culorii părului cu gențiană

Înainte de continua cu închiderea culorii părului cu gențiană, să răspundem la întrebarea: ce este de fapt gențiana? Gențiana (cunoscută și sub numele de violetă de gențiană) este o soluție violet intensă folosită pentru dezinfectarea rănilor. Nu numai că oferă calități antibacteriene și antiseptice, dar poate și să coloreze firele în mod natural. Închiderea culorii părului nu este dificilă și oferă efecte imediate și foarte vizibile. Amestecați un litru de apă cu câteva picături de violet de gențiană (2-3 picături pentru blonde, maximum 10 pentru brunete) și apoi clătiți-vă părul la câteva zile. Dezavantajul este că, dacă este folosită prea des, poate usca părul și lăsa o nuanță de mov.

ÎNCHIDEREA CULORII PĂRULUI (FĂCUTĂ ACASĂ)

Găsiți modalitatea ușoară, simplă și eficientă de a închide culoarea părului.

Vopsirea părului poate deteriora firul de păr. Știați că puteți să închideți natural culoarea părului fără a utiliza substanțe chimice? Nici măcar nu aveți nevoie de ajutorul unui coafor! Trebuie doar să faceți una dintre clătirile pentru păr bazate pe ingrediente naturale cu efect de colorare:

  • cafea proaspăt măcinată
  • ceai negru
  • coajă de stejar
  • nuci
  • coji de ceapă
  • salcie, urzică și coada calului
  • henna

Procurați-vă culori cu uleiuri!

Uleirea regulată a părului este, de asemenea, o modalitate excelentă de a închide culoarea părului. Unele uleiuri vegetale au proprietăți suplimentare, cum ar fi adâncirea culorii naturale a părului și adăugarea de strălucire. Dacă visați la un păr frumos și închis la culoare, folosiți:

  • ulei de ricin
  • ulei de nucă
  • ulei de amla indian

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate