Enciclopedia pentru o piele fără cusur: VITAMINA C

Enciclopedia pentru o piele fără cusur: VITAMINA C

Vitamina C este regina îngrijirii corporale. De neînlocuit, perfectă și infailibilă - face parte din grupul de VIP-uri al celor mai bune substanțe de întinerire și îmbunătățire a pielii. Neîntreruptă, este una dintre cele mai eficiente "vitamine ale tinereții" cu eficacitate dovedită. Nu există nicio altă substanță similară care să poată fi considerată o alternativă viabilă la vitamina C. Deoarece organismul uman nu este capabil să producă singur vitamina C, trebuie să îi fie furnizată în mod constant. Pielea pare să râvnească cel mai mult la vitamina C, iar cea mai bună formă de a livra acest nutrient esențial dermului este prin aplicarea unui ser. De ce? Cum afectează vitamina C pielea? Continuați să citiți și abordarea dumneavoastră privind îngrijirea pielii se va schimba radical.

Vitamina C: proprietățile care favorizează tinerețea

Unul dintre factorii responsabili de deteriorarea epidermei și a dermului - inclusiv a celulelor sale - este stresul oxidativ. Radicalii liberi sunt dușmanii declarați ai pielii dumneavoastră: nu numai că modifică rata metabolică a celulelor, dar deteriorează și structurile de lipide și proteine. În consecință, pielea îmbătrânește mai repede, își pierde suplețea și nu este suficient de puternică pentru a efectua eficient procesele de autoregenerare.

Aceasta este vitamina C care neutralizează forma reactivă a oxizilor și a azotului. Ca urmare, protejează celulele împotriva daunelor oxidative și ajută la menținerea potențialului adecvat de oxido-reducere a celulelor. În termeni simpli, moleculele de vitamina C sunt construite în așa fel încât să poată capta electronul nepereche dăunător și să îl facă neutru pentru piele.

În plus, vitamina C impulsionează și alte procese cruciale pentru piele, de exemplu, stimulează sinteza ceramidelor care se ocupă de două sarcini: reaprovizionează pielea cu apă și combat pierderea de apă. Prin urmare, atunci când nivelul de ceramide din derm este adecvat, pielea rămâne elastică și procesele de îmbătrânire sunt întârziate semnificativ.

Trebuie știut că vitamina C este cel mai puternic antioxidant cunoscut de oameni. Se potrivește tuturor tipurilor de ten, inclusiv cel cuperozic, deoarece este capabilă să repare capilarele și să le crească elasticitatea. Această vitamină nu numai că accelerează procesele de vindecare a rănilor, dar previne și umflăturile și vânătăile. Acest nutrient esențial influențează în mod pozitiv microcirculația și reduce roșeața pielii.

Ceea ce este incredibil la vitamina C e capacitatea sa de depigmentare mai puternică decât a oricărei alte substanțe - încetinește producția de melanină. Vitamina are un efect ușor exfoliant, prin urmare, încurajează procesele responsabile de regenerarea țesuturilor noi, este antiinflamatoare și are acțiune bactericidă, ajutând la vindecarea acneei.

Prin împiedicarea efectelor adverse ale unor enzime pentru piele - care sunt responsabile de descompunerea colagenului, elastinei și acidului hialuronic - vitamina C e în măsură să prevină ridurile. Această "regină a tinereții" este, de asemenea, recunoscută ca fiind unul dintre cele mai bune filtre solare naturale care protejează pielea împotriva razelor UV. Datorită acestui fapt, vitamina C este capabilă să protejeze dermul împotriva efectelor cancerigene ale soarelui.

 

Vitamina C în cosmetologie: beneficii

Piele luminoasă, netezită și radiantă, perfect hidratată, fără urme de decolorare, pigmentare sau imperfecțiuni. Acnee vindecată, fără semne post-acneice, sinteză îmbunătățită de colagen (al cărui nivel scade odată cu vârsta), protecție totală împotriva razelor solare.

Vitamina C în produsele de înfrumusețare: cui se adresează? Utilizări

Fără îndoială, unul dintre cele mai benefice efecte oferite de vitamina C este acțiunea antiîmbătrânire. Cu toate acestea, asocierea vitaminei C cu acțiunea de întinerire pare a fi ușor dăunătoare. Adevărul este că spectrul larg de utilizări face din vitamina C cel mai important agent de condiționare. Produsele de înfrumusețare care conțin vitamina C sunt perfect potrivite pentru:

  • pielea matură care nu are suplețe.
  • pielea obosită și lipsită de strălucire.
  • pielea tânără care are nevoie de revitalizare și susținere.
  • pielea cu tendință acneică (la adulți și adolescenți).
  • persoanele care se luptă cu decolorarea și pistruii.
  • îmbunătățirea și uniformizarea tonusului pielii.
  • tratarea tenului cuperozic.
  • utilizarea ca agent antiinflamator și cicatrizant al pielii.
  • revitalizarea pielii deshidratate.
  • persoanele care doresc să își întărească protecția solară naturală a pielii.

Vitamina C este, de asemenea, un bun aliat al îmbunătățirii aspectului tenului datorită uleiurilor naturale de frumusețe (de exemplu, uleiul de argan, de migdale dulci sau de jojoba). Moleculele de vitamina C se înțeleg cu moleculele "uleioase" ale acizilor grași esențiali. Atunci când este combinată cu un ulei natural de înfrumusețare, vitamina C capătă abilitatea de a pătrunde mai adânc în piele în forma sa neschimbată. În concluzie, vitamina C și uleiul de frumusețe formează o combinație perfectă care oferă tuturor tipurilor de piele îngrijirea de care au nevoie.

Forme de vitamina C

Versiunea pură a vitaminei C (acid L-ascorbic) este instabilă: e vulnerabilă la lumina soarelui și la temperatură, se oxidează rapid și își pierde proprietățile, ceea ce o face capabilă să acționeze doar la nivel epidermal. Cu toate acestea, chiar și într-o formă atât de fragilă, vitamina C se dovedește esențială și prețioasă - este folosită pentru a obține așa-numitul "efect flash", care constă în iluminarea instantanee a pielii. De asemenea, acidul L-ascorbic își îndeplinește rolul și atunci când este utilizat în produsele de protecție solară.

Derivații de vitamina C sunt utilizați în mod obișnuit în produsele de înfrumusețare, pentru a profita la maximum de potențialul său uriaș. Principalii derivați de vitamina C sunt:

  • Palmitat de ascorbil - este stabil, dar prezintă o activitate biologică scăzută. Când intră în piele, este capabil să se transforme în forma pură de vitamina C.
  • Glucozidă de ascorbil - în urma expunerii la influența enzimelor, se transformă în acid ascorbic. Domeniul său principal este stratul epidermic, unde întârzie producția de melanină și reduce decolorarea.
  • Ascorbat de tetrahexildecil - cea mai bună și cea mai stabilă formă de vitamina C care oferă cele mai favorabile efecte în îngrijirea pielii. Fiind un ester legat de acidul ascorbic, acesta pătrunde în piele în cel mai scurt timp și împărtășește cu vitamina C aceeași activitate fiziologică. Are o consistență uleioasă și este capabil să ajungă în cel mai profund strat al pielii. Această formă de vitamina C aduce efecte deosebite chiar și atunci când este utilizată în concentrație de 1-3%.
  • Ascorbil fosfat de magneziu (MAP) - o formă de vitamina C care are o mare afinitate pentru tenul sensibil, lasă pielea mai luminoasă și întinerită, inhibă oxidarea.
  • Fosfat de ascorbil de sodiu (SAP) - prezintă proprietăți bactericide, ajută în mod eficient la tratarea tenului predispus la acnee.
  • Acid etil ascorbic (E-AA) - cea mai recentă și cea mai rafinată formă de vitamina C, complet stabilă, care oferă rezultate spectaculoase în îngrijirea pielii. Ascorbatul de etil este solubil în apă. Datorită consistenței sale ușoare, această formă a nutrientului esențial nu are probleme în a pătrunde în toate straturile pielii pentru a ajunge la cel mai profund. Perfect potrivit pentru a trata pielea la orice vârstă.

Ce produse de înfrumusețare ar trebui să alegeți pentru a vă bucura de beneficiile vitaminei C?

Cea mai benefică caracteristică a vitaminei C este efectul de întinerire a pielii, care se datorează capacității menționate mai sus de a lupta împotriva radicalilor liberi. Cu toate acestea, vitamina C trebuie să fie asociată cu un bun produs purtător, cum ar fi un ser uleios, pentru a o ajuta să pătrundă în profunzime și să ajungă în stratul subcutanat. Serul uleios conține lipozomi prețioși, care sunt "sfere grase" ce alcătuiesc un purtător perfect pentru vitamina C instabilă. Trebuie să realizăm că un ser de față se concentrează pe condiționarea straturilor profunde ale pielii, în timp ce o cremă de față obișnuită ar trebui să acționeze doar la nivel superficial.

Cum să alimentați pielea cu vitamina C? Lipozomi, nanozomi și nanodiscuri

Pentru ca vitamina C să ajungă mai ușor în țesutul subcutanat, există purtători speciali utilizați în produsele cosmetice - lipozomi - în care este blocată substanța activă solubilă în apă. Stratul lor extern este alcătuit din lipide care facilitează transportul vitaminei C prin epidermă.

În zilele noastre, datorită unor purtători speciali, cum ar fi lipozomii, nanozomii, nanodiscurile, nanospongele, administrarea vitaminei C în cele mai profunde straturi ale pielii devine posibilă. Datorită purtătorilor menționați mai sus, procesul de oxidare a vitaminei C este întârziat timp de câteva zile. E o adevărată revoluție în îngrijirea pielii, deoarece acest lucru îmbunătățește semnificativ eficiența vitaminei C: ajută la stocarea în țesuturi a acestui nutrient esențial și, în consecință, la o mai bună hrănire a pielii.

Lipozomii sunt sfere microscopice. Interiorul lor este umplut cu o substanță activă solubilă în apă. Învelișul extern al lipozomilor este alcătuit din lipide care ajută vitamina C să ajungă în stratul subcutanat. Prin urmare, aceste "sfere grase" reprezintă un purtător perfect pentru moleculele de vitamina C. Fără ele, nici vitamina C nu ar putea să pătrundă singură în profunzime în piele și nici nu ar putea rămâne în forma sa neschimbată.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate