Curățarea tenului cu uleiuri. 10 întrebări importante legate de OCM

Curățarea tenului cu uleiuri. 10 întrebări importante legate de OCM

OCM (Oil Cleansing Method) este o modalitate de a obține o piele perfect curată. Curățarea feței cu uleiuri este un ritual minunat care capătă o mare popularitate în zilele noastre. Vestea bună este că OCM nu e deloc problematică, cu condiția să știți răspunsurile la cele mai importante 10 întrebări referitoare la îndepărtarea machiajului și a altor impurități de pe față cu ajutorul uleiurilor. Aflați de ce OCM este o metodă imbatabilă și una dintre cele mai bune forme de îngrijire a tenului și ce vă trebuie pentru a o realiza corect.

1. Ce este OCM?

OCM este o metodă remarcabil de eficientă și destul de atipică de curățare a feței. Pentru a o realiza, se folosește doar un amestec de uleiuri care trebuie aplicat pe față. Masând delicat tenul acoperit cu uleiuri naturale, pielea se curăță în profunzime. Uleiurile colectează de pe față toate impuritățile posibile, toxinele și reziduurile de produse cosmetice. Deoarece "uleiul dizolvă uleiul", amestecurile sunt bune pentru a îndepărta excesul de sebum și pentru a face față seboreei, precum și pentru a restabili echilibrul lipidic al pielii (uleiurile refac nivelul de lipide din pielea uscată).

2. De ce este OCM mai bună decât alte metode de curățare a feței?

Ar trebui să înțelegem că uleiurile sunt mai mult decât niște agenți de curățare foarte puternici. Se pare că purificarea tenului cu uleiuri este o metodă care elimină în totalitate detergenții dăunători din produsele de îngrijire a feței.

După ce este expusă la OCM, pielea feței își recapătă puterea. Învelișul său protector microscopic alcătuit din lipide este refăcut, astfel încât apa nu se evaporă atât de repede din straturile interioare ale dermului. În plus, uleiurile nu contribuie la perturbarea echilibrului pielii, așa cum se întâmplă de obicei în cazul aplicării unui gel de față obișnuit, din cauza căruia, din păcate, pielea mai mult pierde decât beneficiază. Pentru a clarifica, odată tratată cu un gel de curățare a feței, pielea trebuie să recupereze în urma pierderilor, pierderea fiind scutul său protector natural. Detergenții adăugați în produsele tipice de drogherie perturbă pH-ul pielii, ceea ce încurajează dermul să înceapă să producă cantități excesive de sebum. De asemenea, astfel de produse din comerț lasă frecvent pielea iritată și îi afectează buna funcționare.

3. Tenul gras: sunt bune uleiurile și OCM în cazul său?

Curățarea tenului cu uleiuri naturale este una dintre cele mai bune rutine de îngrijire a pielii. Deși ar putea suna ridicol, această substanță uleioasă se descurcă foarte bine cu excesul de sebum. Rezultatul expunerii frecvente a pielii la OCM se concretizează în funcționarea normalizată a glandelor sebacee, curățarea pielii, reducerea și micșorarea porilor, precum și eliminarea comedoanelor. Evident, există o grupă de uleiuri care servește cel mai bine tipului de ten gras, precum și o grupă de uleiuri care se potrivește altor tipuri de ten. Aflați cum să potriviți uleiul cu tipul de ten și creați-vă propriul amestec de uleiuri care oferă o îngrijire pe măsură pielii dumneavoastră.

4. Este adevărat că OCM ajută la combaterea acneei?

Da, în condițiile în care cauza acneei dumneavoastră este îngrijirea necorespunzătoare a pielii și aplicarea unor preparate invazive, puternic deshidratante, combinate cu utilizarea cremelor de față care conțin siliconi și care matifiază pielea. Dacă este asociat corespunzător, un ulei natural folosit pentru îngrijirea tenului gras va vindeca acneea, va calma pielea, va repara semnele post-acneice și va elimina pigmentarea. De asemenea, va contracara reapariția acneei.

Din păcate, OCM nu vă va ajuta să spuneți adio acneei dacă această afecțiune a pielii este cauzată de o problemă de dezechilibru hormonal. În acest caz, trebuie să cereți sfatul medicului.

5. Poate OCM să deterioreze starea tenului gras sau acneic?

Ei bine, s-ar putea întâmpla acest lucru, mai ales dacă uleiurile folosite pentru OCM sunt nepotrivite sau dacă nu sunt bine tolerate de piele. Un alt motiv al rezultatelor adverse ar putea fi folosirea fie a apei prea reci, fie a celei prea fierbinți, sau atunci când laveta cosmetică aleasă pentru OCM este prea aspră, astfel încât, în loc să șteargă fața, aceasta răspândește inflamația pe toată pielea.

În plus, totul depinde de tipul de acnee, prin urmare, dacă vă preocupă îngrijirea cât mai bună a feței, e mai înțelept să vă faceți o programare la un specialist pentru a primi îndrumări cu privire la tipul de afecțiune a pielii dumneavoastră și cum să o tratați corect.

6. De ce aveți nevoie pentru a aplica OCM?

  • Un prosop de față - alegerea acestuia este foarte simplă. Trebuie să fie delicat și absorbant, să nu irite și să nu răspândească inflamația. Cel mai popular este un prosop de muselină pe care îl puteți găsi într-un magazin care vinde produse cosmetice naturale. Cu toate acestea, alte tipuri de cârpe își îndeplinesc la fel de bine scopul, iar acestea pot fi prosoape sau lavete din bumbac, de exemplu. Prin urmare, dacă se întâmplă să aveți acasă o cârpă de bumbac, în loc de muselină, o puteți folosi pentru metoda curățării feței cu ulei.
  • Un ulei purtător - cel mai bine ar fi să fie lejer, ușor de îndepărtat de pe față și în armonie cu tipul dumneavoastră de piele. Practic, pentru a realiza OCM, puteți opta pentru uleiuri care sunt recunoscute ca fiind universale, deoarece se potrivesc aproape tuturor tipurilor de piele. Aceste uleiuri sunt, de exemplu: uleiul de jojoba, uleiul de argan cu efect antiîmbătrânire, uleiul de macadamia, precum și deosebit de delicatul ulei de migdale dulci.
  • Un ulei de curățare - regele OCM este, evident, uleiul de ricin care se dovedește a fi perfect pentru curățarea tenului. Cu toate acestea, atunci când este folosit separat, uleiul de ricin ar putea să nu funcționeze atât de eficient: prezintă proprietăți deshidratante și poate părea dificil de îndepărtat de pe față.
  • Un ulei complementar (opțional) - iar pe această listă puteți găsi uleiuri care sunt, de exemplu, prea scumpe pentru a fi folosite ca uleiuri purtătoare, sau uleiuri care nu trebuie folosite în cantități mari. De asemenea, astfel de uleiuri ar putea comporta niște calități suplimentare de condiționare. Un exemplu este uleiul de tamanu, cunoscut ca fiind cea mai puternică substanță pentru combaterea acneei de pe spate, sau uleiul de avocado care furnizează pielii vitamine. Datorită acestui aspect, un amestec pentru OCM are o acțiune mai puternică și multifuncțională.
  • Un recipient/un bol - aveți nevoie de acest obiect pentru a combina uleiurile folosite la OCM.
  • O sticlă - folosiți-o pentru a păstra amestecul de uleiuri pentru OCM. Cel mai bine este să folosiți o sticlă din sticlă închisă la culoare. Cu ajutorul acesteia veți proteja uleiurile de soare și de râncezire.
  • O cană de măsurat - necesară pentru a respecta proporțiile corecte ale uleiurilor.

7. Unde trebuie depozitat amestecul OCM?

Cel mai bine este să turnați amestecul OCM într-o sticlă de sticlă închisă la culoare. Așa cum am menționat mai sus, acest lucru va ajuta amestecul să-și păstreze calitățile care altfel se alterează din cauza luminii soarelui.

8. Pot efectua OCM fără a folosi ulei de ricin?

Da, se poate aplica metoda curățării cu uleiuri fără uleiul de ricin, iar alegerea privind uleiul înlocuitor este o chestiune individuală. În acest caz, trebuie să vă folosiți cunoștințele privind proprietățile anumitor uleiuri și modul în care reacționează pielea dumneavoastră la ele.

Uleiul de ricin este cel mai des utilizat ulei pentru OCM, deoarece prezintă cele mai bune proprietăți de curățare. Iar acest lucru se datorează structurii sale, ale cărei molecule sunt similare cu cheratina umană (proteina care este principalul element constitutiv al pielii noastre). Această calitate permite uleiului de ricin să curețe pielea în profunzime și în mod eficient. Cu toate acestea, trebuie diluat cu un ulei purtător, deoarece, atunci când e aplicat pe piele în forma sa pură, uleiul de ricin ar putea să o lase deshidratată. În plus, îndepărtarea uleiului de ricin de pe față ar putea fi destul de problematică dacă nu îl combinăm cu un alt ulei.

9. Ce altceva, în afară de apă, pot folosi pentru a îndepărta uleiurile din OCM?

La fel ca orice alt tip de îngrijire, metoda curățării tenului cu uleiuri poate fi modificată. De exemplu, în loc să folosiți apă, puteți recurge la o infuzie de plante pentru a înlătura uleiul de pe față. Mușețelul, coada calului sau extractul de urzică vor condiționa suplimentar pielea și o vor hrăni cu minerale prețioase. De asemenea, se știe că extractele din plante se ocupă de producția excesivă de sebum și calmează iritațiile. Dacă pielea dumneavoastră este predispusă la acnee, este indicat să vă spălați fața cu infuzie de levănțică. De asemenea, îngrijirea zilnică a pielii poate fi îmbogățită cu hidrolați pe bază de ienupăr, trandafir, neroli, levănțică.

Dacă țineți să vă curățați și mai mult fața, amestecați miere cu ulei sau folosiți doar miere ca ultim pas al OCM-ului. Pe scurt, aplicați-o pe ten și îndepărtați-o fără să folosiți prosopul.

O altă metodă uimitoare de îndepărtare a uleiurilor fără a folosi apă e posibilă datorită săpunului de Alep. În timpul ultimei etape, lăsați prosopul deoparte (spălați-l și clătiți-l după fiecare efectuare de OCM, pentru a preveni acumularea de bacterii pe el) și îndepărtați uleiul folosind săpunul de Alep. Ultima metodă de menționat este renunțarea în întregime la folosirea prosopului sau lavetei cosmetice și spălarea feței folosind doar săpun de Alep după fiecare aplicare a uleiurilor. Se consideră că această alternativă se potrivește de minune pentru persoanele a căror piele este predispusă la acnee.

10. Cât de des ar trebui efectuată OCM?

OCM este o metodă al cărei scop e să înlocuiască curățarea regulată a feței, prin urmare o puteți efectua atât dimineața, cât și seara. Veți observa o schimbare extraordinară în aspectul și starea tenului dumneavoastră în câteva săptămâni.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de argan
Ulei de jojoba
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate