Cele mai bune tratamente la domiciliu pentru a vindeca unghiile deteriorate și cuticulele uscate

Cele mai bune tratamente la domiciliu pentru a vindeca unghiile deteriorate și cuticulele uscate

Știți cum să îngrijiți unghiile și cuticulele pentru ca acestea să fie netede, rezistente și să arate minunat? De ce nu verificați topul cu cele mai bune tratamente de casă pentru unghiile deteriorate și cuticulele uscate? Acestea vor da viață celor mai deteriorate unghii din cauza gelului. Unghiile frumoase și mâinile îngrijite arată că vă pasă cu adevărat de aspectul și prestanța dumneavoastră. Găsiți cele mai bune modalități de a le pune în valoare.

CUM SĂ VĂ ÎNGRIJIȚI UNGHIILE - 10 REGULI PENTRU UNGHII SĂNĂTOASE ȘI PUTERNICE

  1. MÂNCAȚI MAI MULTE PROTEINE - ceea ce mâncați afectează în mod direct starea pielii, a părului și a unghiilor dumneavoastră. Dacă doriți să le hrăniți din interior, creșteți aportul de proteine prin consumul de carne slabă, carne de pasăre, pește și leguminoase. În plus, unghiile au nevoie de mai mult calciu și de vitaminele A, B și C. Alte ingrediente esențiale pentru unghii puternice includ biotina, acidul folic, siliciul, zincul și magneziul, precum și acizi grași nesaturați valoroși.
  2. EVITAȚI DETERGENȚII. Cele mai multe produse de curățare înrăutățesc considerabil starea unghiilor dumneavoastră. Acestea conțin ingrediente sintetice, toxice, înrăutățind în mare măsură aspectul și sănătatea unghiilor, precum și a mâinilor. De aceea, purtarea mănușilor de cauciuc în timp ce faceți curățenie în casă este o necesitate, permițându-vă să evitați contactul direct cu detergenții.
  3. NU VĂ LĂSAȚI UNGHIILE MARI - unghiile lungi arată minunat și feminin, dar cu siguranță sunt expuse mai repede la deteriorare și rupere. Dacă suprafața unghiilor dumneavoastră este slabă, nu purtați unghii prea lungi. Tăiați-le în mod regulat și asigurați-vă că sunt vindecate.
  4. UTILIZAȚI CÂT MAI PUȚIN ACETONĂ - substanțele care îndepărtează lacul de unghii conțin multe substanțe toxice care lasă pielea uscată și slăbește unghiile, făcându-le fragile. Reduceți-le, pentru binele unghiilor dumneavoastră. Apelați la o soluție de îndepărtare a lacului de unghii cât mai rar posibil, în mod ideal, cel mult o dată pe săptămână.
  5. APLICAȚI ULEIURI PE UNGHIIcel mai bun tratament reparator pe care îl puteți oferii unghiilor dumneavoastră. Uleiurile (de exemplu uleiul de jojoba, uleiul de ricin sau uleiul de argan) sunt pline de vitamine esențiale și acizi grași sănătoși, repară unghiile și le face mai rezistente, lasă suprafața unghiei mai elastică și o mențin netedă. Aceste substanțe naturale împiedică unghiile să se despice și să se rupă, condiționează cuticulele și sunt complet naturale - fără faimoasa formaldehidă inclusă în multe balsamuri de unghii.
  6. OBȚINEȚI O PILĂ DE UNGHII BUNĂ - o pilă minerală sau de sticlă este cea mai bună alegere, deoarece nu rupe unghiile și nici nu provoacă micro-deteriorarea suprafețelor (acest tip de deteriorare face de obicei ca unghiile să se despice, deoarece apa și detergenții ajung la rupturi; deteriorarea fizică înrăutățește mai mult starea unghiilor).
  7. ÎMBOGĂȚIȚI LOȚIUNEA DE MÂINI - dați-i un pic de magie amestecând-o cu câteva picături de ulei vegetal natural înainte de aplicare. Piele catifelată și unghii mai rezistente? Este un lucru garantat!
  8. UTILIZAȚI PRIMERUL PENTRU LAC DE UNGHII - este o modalitate excelentă de a hrăni și proteja unghiile. Majoritatea lacurilor conțin substanțe nocive, în timp ce pigmenții intensivi pătrund în suprafața unghiei și îi schimbă permanent culoarea. Pentru a evita deteriorarea, folosiți un scut fără culoare care întărește și repară unghiile. Un primer transparent trebuie să fie de înaltă calitate, să abunde în nutrienți și să nu aibă formaldehidă.
  9. APLICAȚI LAC DE UNGHII INCOLOR - chiar dacă nu folosiți lacuri, păstrați-vă unghiile netede și îngrijite, asigurând în același timp protecția împotriva deteriorării. Un balsam transparent protejează împotriva despicării, deteriorării și ruperii.
  10. BEȚI CEAIURI DE PLANTE MEDICINALE coada-calului și urzica pun în valoare cu brio aspectul, deoarece abundă în minerale esențiale pentru o piele impecabilă, un păr uimitor, precum și unghii sănătoase. Beți ceaiuri din plante medicinale în fiecare zi, timp de trei săptămâni.

TOP 15: cele mai bune tratamente de casă pentru unghiile deteriorate

Nu pierdeți timp cu programările la salon, luptând pentru a obține o dată convenabilă. Puteți repara singure unghiile deteriorate. Tot ce trebuie să faceți este să vă folosiți de tratamentele de mai jos. Înainte de a începe terapiile de DIY, tăiați-vă unghiile și piliți-le cu o pilă minerală pentru a scăpa de marginile ascuțite.

1. Înmuierea unghiilor cu ulei de măsline

Puneți o sticlă de ulei de măsline să plutească în apă caldă pentru a-l încălzi; adăugați în ulei 2-3 picături de vitaminele A și E (disponibile la farmacie). Înmuiați-vă unghiile în acest amestec timp de câteva minute. Repetați tratamentul cu ulei de măsline fierbinte pentru unghii în mod regulat, ideal de două ori pe săptămână.

2. Înmuierea unghiilor cu mere și lămâie

Această terapie apetisantă pentru unghii este o modalitate simplă de a face unghiile frumoase și fără pete gălbui. Tot ce trebuie să faceți este să radeți jumătate de măr și să îl amestecați cu suc proaspăt de lămâie. Îmbogățiți amestecul cu ulei de jojoba și înmuiați-vă unghiile în el. Faceți acest tratament de câteva ori pe săptămână pentru a vedea unghii puternice și frumoase în scurt timp. Acest tratament vă va permite să scăpați de nuanța galbenă nedorită a unghiilor.

3. Uleiurile cosmetice merg singure!

Ungeți uleiul de ricin (alegerea de top pentru îngrijirea unghiilor) sau ceara lichidă la fel de eficientă, respectiv uleiul de jojoba, pe suprafața unghiilor și pe cuticule de două ori pe zi. Uleiul de argan este, de asemenea, destinat reparării unghiilor, având efect puternic anti-îmbătrânire și revitalizant.

4. Înmuierea unghiilor cu semințe de in

Semințele de in funcționează ca un balsam multifuncțional strălucitor, pe care îl puteți amesteca cu uleiuri naturale cosmetice pentru a conferi o nouă calitate produselor dumneavoastră cosmetice. Gelul natural din semințe de in combate unghiile fragile și casante.

Se toarnă o jumătate de litru de apă peste 2-3 linguri de semințe de in și se fierbe până se obține un gel. Scurgeți semințele și înmuiați unghiile în amestecul gelatinos timp de aproximativ cincisprezece minute după ce se răcește.

5. Tratament cu gălbenuș de ou și lămâie

Amestecați un gălbenuș cu o linguriță de ulei de măsline (sau de jojoba) și câteva picături de suc de lămâie. Aplicați pasta pe unghii și clătiți cu apă călduță după cincisprezece minute. Este un balsam uimitor pentru unghiile slabe, extrem de uscate și decolorate.

6. Gălbenușul de ou ca bază pentru uleiurile cosmetice

Se amestecă gălbenușul, o linguriță de ulei de jojoba, câteva picături de vitamina C și E, câte o linguriță de miere și una de ulei de ricin. Pasta rezultată este suficient de groasă pentru a rămâne pe unghii, fără să se scurgă jos. Se aplică pe unghii și pe mâini, se clătește după aproximativ cincisprezece minute.

7. Ser cu aloe Vera pentru unghii fragile și casante

Frunzele groase ale acestei plante ascund o mare putere datorită ingredientelor hrănitoare, revitalizante și hidratante. Aloe are, de asemenea, efect antifungic, antibacterian și antiviral. Balsamul de unghii cu Aloe este foarte ușor de făcut: tăiați o frunză de Aloe și aplicați pulpa ei pe cuticulele și unghiile crăpate.

8. Tratamentul unghiilor cu usturoi

Se amestecă o linguriță de ulei de măsline cu un cățel de usturoi pisat. Aplicați balsamul pe suprafața unghiilor și lăsați-l să acționeze timp de aproximativ zece minute; clătiți cu apă caldă. Tratamentul are ca scop întărirea unghiilor fragile și combaterea ciupercilor.

9. Tratament de noapte pentru unghii cu ulei de argan

Amestecați ulei de argan cu 2-3 picături de ulei esențial de lămâie. Se aplică pe mâini și pe unghii înainte de somn și se pun mănuși. Este un tratament reparator puternic și eficient pentru unghiile deteriorate, uscate și fragile și pentru cuticulele crăpate. Balsamul hidratează, stimulează elasticitatea și estompează nuanța gălbuie de pe suprafața unghiei.

10. Balsam cu lanolină pentru unghiile fragile

Amestecați exact o lingură de lanolină cu gălbenuș și o linguriță de ulei de migdale. Aplicați balsamul de unghii făcut de casă pe unghii și pe mâini. Clătiți-l după cincisprezece minute sau lăsați-l să acționeze toată noaptea, ca un tratament cu ulei de argan. Este un remediu care face diferența în cazul unghiilor fragile, casante în urma acțiunii gelului.

11. Tratament pentru albirea unghiilor

Tratamentul cu lămâie este cel mai rapid mod de a scăpa de petele de lac de pe unghii și de decolorare. Se trece o felie de lămâie pe suprafața unghiilor, apoi clătiți mâinile cu apă caldă și aplicați o cremă nutritivă sau un ulei natural. Se repetă zilnic.

12. Tratament de întărire a unghiilor cu uleiuri esențiale

10 linguri de ulei de argan, câte 3 picături de ulei de lavandă, ulei de lămâie și ulei de eucalipt. Se amestecă toate ingredientele, se toarnă amestecul într-o sticlă de culoare închisă. Aplicați amestecul pe suprafața unghiilor de trei ori pe zi. Acest balsam va întări eficient unghiile, va preveni infecțiile și ciupercile, așadar folosirea lui și pentru unghiile de la picioare este o idee bună. Uleiul de argan hrănește, hidratează și stimulează unghiile să crească, înmuind în același timp cuticulele.

13. Tratament pentru unghii cu miere

Mierea încălzită și sucul de lămâie fac din pielea aspră a mâinilor o piele mai netedă, repară și îmbunătățește unghiile, precum și împiedică deshidratarea pielii. Ingredientele catifelează și hidratează.

14. Înmuierea unghiilor cu gelatină

Pregătiți gelatina alimentară urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Când este încă caldă, se înmoaie unghiile timp de aproximativ trei minute. Apoi, spălați și uscați mâinile, aplicați loțiunea preferată pentru mâini sau un ulei natural.

Gelatina vă permite să vă refaceți complet unghiile, deoarece este un amestec de proteine și peptide, întărește țesutul conjunctiv și oferă elasticitate pielii, unghiilor și părului.

Mai mult decât atât, gelatina este bogată în biotină și săruri minerale care sunt esențiale pentru hrănirea unghiilor. Folosiți-o chiar zilnic și observați diferența imediat!

15. Lapte, măsline și... cartofi pentru unghii uimitoare

Puteți îmbunătăți aspectul pielii mâinilor și al unghiilor uscate și deteriorate amestecând doi cartofi, două linguri de ulei de măsline și o lingură de lapte. Aplicați tratamentul și clătiți cu apă caldă după cincisprezece minute. Repetați de mai multe ori și veți avea pielea și unghiile mult mai sănătoase și mai fine.

Cum să aveți grijă de cuticulele unghiilor?

Acestea sunt de asemenea importante, dar adesea le omitem. Dacă cuticulele nu arată bine, nici unghiile și mâinile dumneavoastră nu vor arăta bine. Cuticulele îngrijite și frumoase sunt cheia unei manichiuri frumoase.

De ce se deteriorează cuticulele unghiilor?

Acestea sunt fragile și sunt expuse neîncetat fisurilor. Detergenții și deteriorarea fizică le dau un aspect îngrozitor și neregulat. Manichiura realizată greșit (de exemplu, tăierea excesivă) este un alt lucru care face ca cuticulele să arate neplăcut.

Problemele de la nivelul cuticulelor sunt adesea rezultatul dermatitei atopice sau eczemei. Cuticulele uscate din jurul unghiilor pot fi cauzate și de condițiile meteorologice (temperaturi negative, temperaturi scăzute, vânt, căldură). De multe ori suntem vinovate că le facem să se usuce, uitam să aplicăm o loțiune după ce ne spălăm pe mâini.

Modalități de reparare a cuticulelor unghiilor uscate

Care este cel mai bun remediu pentru cuticulele uscate? Bineînțeles, uleiurile naturale cosmetice. Acestea nu numai că hidratează, previn uscarea, repară și hrănesc cu ajutorul vitaminelor, al sterolilor vegetali și al flavonoidelor, ci și (datorită acizilor grași nesaturați) protejează împotriva deteriorării ulterioare. În același timp, ele hrănesc unghiile și sunt un ingredient obișnuit în balsamurile de unghii de cea mai bună calitate.

O loțiune de mâini bogată în nutrienți este aliatul dumneavoastră atunci când îngrijiți cuticulele - folosiți-o ca tratament intensiv de reparare; aplicați un strat gros de produs pe mâini și cuticule înainte de culcare.

Renunțați la tăierea cuticulelor cu un clește. Folosiți în schimb un împingător din lemn; este mult mai delicat. Nu uitați întotdeauna să aplicați mai întâi un balsam pentru cuticule. Pentru ca cuticulele să nu se usuce, hidratați-vă unghiile: folosiți un singur ulei vegetal sau amestecați câteva pentru a obține cele mai puternice amestecuri reparatoare care, în plus, fac unghiile mai rezistente.

Nu ezitaţi să ne împărtăşiţi opinia dumneavoastră despre articole.


Comentarii: #0


Adăugaţi comentariul. Acesta va fi publicat după ce va fi aprobat de moderator.
Ulei de ricin
Ulei de jojoba
Ulei de argan
Politica de Confidențialitate

Website-ul nostru folosește module cookie și module cookie terțe pentru utilizarea instrumentelor externe. În cazul în care utilizatorul nu își dă consimțământul, doar modulele cookie esențiale vor fi folosite. Puteți schimba setările browserului dumneavoastră în orice moment. Vă dați consimțământul pentru utilizarea tuturor modulelor cookie?

Politica de Confidențialitate